Vietnam reizen: Stadswandeling en fietsen rond Hanoi

Vietnam reizen: Noord-Vietnam - Hanoi - Stadswandeling Go Local! - Fietsen rond Hanoi - Old Quarter - Hoan Kiem meer

Deze Hanoi bouwsteen is ideaal voor het begin of eind van je rondreis door Vietnam. De hoofdstad van Vietnam ademt historie en gezelligheid. De oude binnenstad is een doolhof van kleine straatjes vol koffietentjes en straatkraampjes. Je kijkt je ogen uit! Installeer jezelf op een plastic krukje met een lokale koffie of bia hoi (bier) en laat het dagelijks leven aan je voorbij trekken. Boek één van onze excursies en ontdek traditioneel Hanoi al lopend of fietsend. Tempels, pagodes, het mausoleum, Tai Chi aan het Hoan Kiem Meer en koloniale Franse huizen - Hanoi heeft het allemaal.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Keuze excursie: Go Local! Verken traditioneel Hanoi
  • Old Quarter
  • Literatuurtempel
  • Hanoi straatleven
  • Hoan Kiem Meer 's ochtends vroeg
  • Avondmarkt in het oude centrum
Reisschema
Dag 1: Aankomst Hanoi, transfer (chauffeur, met of zonder gids) naar hotel
Dag 2: Hanoi, vrije dag
Dag 3: Vertrek Hanoi
Dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Hanoi

Aankomst in Hanoi
Vandaag reis je naar Hanoi: de hoofdstad van de Republiek Vietnam. Op Noi Bai Airport staat een chauffeur op je te wachten (als dit het startpunt is van je reis, eveneens een gids), je wordt direct naar je hotel in de binnenstad gereden. Kom je vroeg in de middag aan, dan heb je tijd om de bijzondere sfeer van deze eeuwenoude stad alvast te proeven. In 2010 vierde Hanoi haar 1000e verjaardag!  In de oude binnenstad is het een drukte van belang. Op lage krukjes eet men pho (noodlesoep) en drinkt men ca phe sua (druppelkoffie met gecondenseerde melk). Dames met rieten hoedjes trekken fietsen behangen met groenten en fruit door de smalle straten, exotische geuren achterlatend. Brommers komen je van alle kanten tegemoet, al dan niet voorzien van (verwarmde) kastjes met eten achterop. Wandelend maak je zelf ook onderdeel uit van het verkeer op de weg, want de stoep wordt al bezet door geparkeerde brommers Dit is Hanoi ten voeten uit. Installeer jezelf op een terrasje om het dagelijks leven te aanschouwen en bestel een bia hoi (biertje) met wat pelpinda’s - Go Local!

Dag 2: Hanoi verkennen

Hanoi verkennen
Vandaag heb je alle vrijheid. We hebben 2 excursies in de stad voor je geselecteerd (niet inclusief). ‘Go Local! Verken traditioneel Hanoi’ laat je al wandelend kennis maken met de lokale manier van leven. Je doet mee met de Tai Chi sessie aan het meer en ziet de ‘tunnelhuizen’ vanbinnen. Smal en donker is het lastig voor te stellen hoeveel families hier samenwonen. Logisch dat het leven zich voornamelijk op straat afspeelt. Of bekijk het dagelijks leven rond Hanoi per fiets met ‘Ontdek Hanoi op de fiets’. Het blijft het allerleukste vervoermiddel; in de achterafstraatjes kijkt men verrast op als je langs komt trappen en roept men je vrolijk gedag. Je gaat dwars over straatmarkten, langs velden vol groenten en tempels en je steekt, tezamen met brommerend Hanoi, via de Long Bien brug de Rode Rivier over. ‘s Avonds kun je met de locals op lage plastic krukjes biertjes drinken op straat of laat je benen nieuw leven inmasseren na een actieve dag wandelen of fietsen.

Dag 3: Vertek uit Hanoi en vervolg van je reis

Vertek uit Hanoi en vervolg van je reis
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Kies aansluitend voor de bouwsteen Halong Bay en vaar tussen de duizenden eilanden door die verspreid liggen in de baai. Al 20 jaar op de Werelderfgoedlijst en Vietnams meest spectaculaire natuurlijke wonder, is het een plek die veel mensen aantrekt. Hoewel druk, merk je daar gelukkig niet zoveel van zodra je wegvaart bij de haven. Vanuit Hanoi kun je ook de bouwsteen Hiken rond Sapa kiezen. Je neemt de nachttrein naar het noorden en reist vanaf Lao Cai via Sapa verder door over slingerwegen met uitzicht op rijstterrassen en imposante bergen. Je overnacht in een afgelegen dorp waar de Red Dao (spreek uit: red zao) minderheid leeft. Aan de rand van de rivier logeer je in een comfortabele lodge opgebouwd uit lokale natuurlijke materialen. Wil je beide bouwstenen combineren met Hanoi? Dan raden we je aan eerst naar Halong Bay te reizen en daarna naar Sapa, dan hoef je niet direct vanuit de nachttrein in een busje naar Halong Bay.  

Achtergrond

Old Quarter Hanoi

Hanoi heeft een prachtig oud centrum; smalle straten vol traditionele winkeltjes, cafés en oude Franse en Chinese huizen. Met deze bouwsteen heb je alle vrijheid om zelf je verblijf vorm te geven! Je kunt dit deel van de stad gemakkelijk zelf te voet verkennen vanuit je hotel middenin het oude centrum. Maar we hebben ook twee typische Footprint-excursies voor je geselecteerd: Go Local! Verken traditioneel Hanoi en Ontdek Hanoi op de fiets! Maak kennis met de lokale tradities en culinaire specialiteiten van het noorden. Schuif 's avonds gezellig aan bij de locals voor een biertje (bia hoi) en slurp de bekende Vietnamese soep (pho) mee.
 

Startpunt reizen door het noorden: Sapa en Halong Bay

Vanuit Hanoi kun je verder naar het noorden reizen. In de bergen rond Sapa maak je prachtige wandelingen langs rijstvelden en minderheidsdorpen. Je ontdekt er de authentieke bergcultuur van Vietnam! Iets ten zuiden van Hanoi ligt Halong Bay. Duizenden rotsige groene eilandjes liggen daar verspreid in de baai. Je vaart er met een houten zeilschip 2 dagen rond en slaapt op de boot. In Hanoi kun je kiezen voor een extra dag, om bij te komen van de trekking bij Sapa en om de stad beter te leren kennen. Je stelt zo gemakkelijk jouw persoonlijke reis samen.  
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
We zijn altijd op zoek naar bijzondere accommodaties op mooie locaties.
In Hanoi slaap je in een fijn hotel in het oude centrum (Old Quarter). De gebouwen in dit deel van de stad zijn niet zo groot, daarom zijn de hotelkamers relatief klein, maar van alle gemakken voorzien. Je overnacht in een levendige buurt vol restaurantjes, cafés en winkels. Je kunt een deel van je bagage achterlaten als je naar Sapa of Halong reist.

Vervoer:
Je wordt bij het vliegveld opgehaald door een privé-auto met chauffeur. Hij staat bij de uitgang op je te wachten en houdt een bordje met daarop je naam omhoog. 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig t/m december 2017. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind varieert per leeftijd en per accommodatie. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Tijdens de feestdagen (rond kerst en Chinees nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag (28 januari - 4 februari, 28 april - 2 mei, en 20 - 31 december 2017). Voor Halong Bay geldt een toeslag op 24 en 31 december 2017 van €35,- per persoon per nacht. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.
 
Korting voor kinderen op rondreizen
Kinderen tussen 0-2 jaar reizen gratis mee (geen eigen bed)

Vietnam reizen: Stadswandeling en fietsen rond Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Transfer dag 1 (zonder gids)€ 150,- p.p.€ 75,- p.p.€ 67,- p.p.€ 67,- p.p.€ 62,- p.p.€ 63,- p.p.
Transfer dag 1 (met gids)€ 170,- p.p.€ 85,- p.p.€ 73,- p.p.€ 72,- p.p.€ 66,- p.p.€ 66,- p.p.
Transfer dag 1 (gids) en 3 (zonder)€ 199,- p.p.€ 100,- p.p.€ 85,- p.p.€ 81,- p.p.€ 73,- p.p.€ 72,- p.p.
Transfer dag 1 en 3 (zonder gids)€ 179,- p.p.€ 90,- p.p.€ 79,- p.p.€ 76,- p.p.€ 69,- p.p.€ 69,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer vliegveld naar hotel (met of zonder gids)
 • 2 overnachtingen met ontbijt

Exclusief:
 • Binnenlandse vlucht
 • Overige maaltijden
 • Excursies
 • Entreegelden, donaties en fooien

Opmerkingen:
Start je rondreis in Hanoi? Dan is de transfer van luchthaven naar hotel met gids, hij ontvangt jullie en overhandigt de vouchers en tickets. 

Extensie 1: Extra dag in Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 54,- p.p.€ 27,- p.p.€ 25,- p.p.€ 27,- p.p.€ 25,- p.p.€ 27,- p.p.
Inclusief:
Overnachting met ontbijt

Exclusief:
Overige maaltijden en excursies

Extensie 2: Nachttrein Hanoi naar Hue
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Transfer en nachttrein€ 138,- p.p.€ 121,- p.p.€ 118,- p.p.€ 115,- p.p.€ 113,- p.p.€ 111,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer naar station Hanoi
 • Treinkaartje 2e klasse nachttrein Hanoi - Hué

Exclusief:
 • Maaltijden
 • Excursies
 • Entrees, donaties en fooien

Excursie 1: Go Local! Verken traditioneel Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 187,- p.p.€ 124,- p.p.€ 113,- p.p.€ 100,- p.p.€ 91,- p.p.€ 85,- p.p.
Inclusief vervoer, Engels-sprekende gids, entreegelden, lokale lunch, Vietnamese koffie en een Vietnamees biertje.

Excursie 2: Ontdek Hanoi op de fiets!
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.
Inclusief transfer, fiets en Engelssprekende gids.
Extensies

Extensie 1: Extra dag in Hanoi


De hoofdstad van Vietnam heeft veel te bieden en daarom is een dagje extra in deze hectische stad een goed idee.

Dag 3: Extra dag Hanoi

Extra dag Hanoi
Wil je nog een excursie doen of het wat rustiger aan doen na de trekking bij Sapa. Boek dan een extra dag in Hanoi. Wandel ‘s ochtends vroeg rond het Hoan Kiem Meer waar tai chi minnend Hanoi zich dan verzamelt en dwaal door de straatjes in het oude centrum. De straten zijn vernoemd naar de verschillende ambachtsgilden die zich zo’n 8 eeuwen geleden ieder in een eigen straat vestigden (elke straat begint met ‘Hang’). Ten westen van het Hoan Kiem Meer is een gezellige wijk waar je o.a. de kathedraal vindt en het Hoa Lo (gevangenis) museum. Een ander interessant museum in het Vietnamese Vrouwenmuseum (ten zuiden van het meer), mooi gepresenteerd en per etage wordt een onderwerp uitgelicht: van de rol van vrouwen tijdens de oorlog tot de tradities rond huwelijk en geboorte. Ook niet te missen zijn de Literatuurtempel en het mausoleum van Ho Chi Minh (gesloten op maandag en vrijdag).

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Hanoi:
Kaart Extra dag in Hanoi Dag 1: Aankomst Hanoi, transfer (chauffeur, met of zonder gids) naar hotel
Dag 2: Hanoi, vrije dag
Dag 3: Hanoi, vrije dag
Dag 4: Vertrek Hanoi

Extensie 1: Extra dag in Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 54,- p.p.€ 27,- p.p.€ 25,- p.p.€ 27,- p.p.€ 25,- p.p.€ 27,- p.p.


Extensie 2: Nachttrein Hanoi naar Hue


Neem de nachttrein van Hanoi naar Hué waardoor je een extra dag in Hanoi kunt doorbrengen (en je een vliegreis en hotelovernachting uitspaart). Kies je ook voor de aansluitende bouwsteen 'Keizerstad Hue', dan word je opgehaald van het treinstation. 

Dag 3: Vrije dag Hanoi en nachttrein

Vrije dag Hanoi en nachttrein
Neem de nachttrein naar Hue vanuit Hanoi. Zo heb je bijna een hele dag extra in Hanoi te besteden. Wandel ‘s ochtends vroeg rond het Hoan Kiem Meer waar tai chi minnend Hanoi zich dan verzamelt en dwaal door de straatjes in het oude centrum. De straten zijn vernoemd naar de verschillende ambachtsgilden die zich zo’n 8 eeuwen geleden ieder in een eigen straat vestigden (elke straat begint met ‘Hang’). Ten westen van het Hoan Kiem Meer is een gezellige wijk waar je o.a. de kathedraal vindt. Een interessant museum is het Vietnamese Vrouwenmuseum (ten zuiden van het Hoan Kiem meer), op elke etage wordt een onderwerp uitgelicht: van de rol van vrouwen tijdens de oorlog tot de tradities rond huwelijk en geboorte. Ook niet te missen zijn de Literatuurtempel en het mausoleum van Ho Chi Minh (gesloten op maandag en vrijdag).

Dag 4: Aankomst trein in Hue

Aankomst trein in Hue
Deze ochtend kom je met de nachttrein uit Hanoi aan in Hue. Kies aansluitend voor de bouwsteen 'Keizerstad Hue' om je reis hier te vervolgen. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Nachttrein Hanoi naar Hue:
Kaart Nachttrein Hanoi naar Hue Dag 1: Hanoi - nachttrein Hue, vrije dag
Dag 2: aankomst Hue

Extensie 2: Nachttrein Hanoi naar Hue
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Transfer en nachttrein€ 138,- p.p.€ 121,- p.p.€ 118,- p.p.€ 115,- p.p.€ 113,- p.p.€ 111,- p.p.
Excursies

Hanoi

Excursie 1: Go Local! Verken traditioneel Hanoi

Go Local! Verken traditioneel Hanoi
Vandaag ga je vroeg uit de veren om kennis te maken met de tradities en lokale specialiteiten van Hanoi. Aan het Hoan Kiem meer in het centrum van de stad verzamelen de locals zich vanaf 6 uur om hun ochtendgymnastiek te doen: Tai Chi en aerobics. Hanoi in beweging! Na een bezoek aan de Son tempel middenin het Hoan Kiem meer, neem je vervolgens, om echt goed wakker te worden, een Vietnamese ijskoffie: Caphe sua da en een typisch Vietnamees broodje: banh mi. 
 
Je gaat al wandelend langs oude Franse gebouwen en typische Hanoi-stijl gebouwde huizen, waarvan een aantal op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Je bezoekt de St. Joseph kathedraal, niet te missen deze in gotische stijl gebouwde kerk (1886). Volgende stop is de Hoa Lo gevangenis, tegenwoordig een indrukwekkend museum. De auto brengt je naar het West Lake om de Quan Thanh tempel, een Taoistische tempel uit de 11e eeuw en de Tran Quoc pagode te bekijken. Beiden vormen een oase van rust in de stad. We sluiten af bij het Huu Tiep meer, bekend als 'B-52 lake', waar je een US B-52 wrak kunt zien. 
 
Tijd om Hanoi’s beroemde gerechten te proberen! Vietnam staat bekend om haar verfijnde keuken en een proeverij mag dan ook niet ontbreken. In het oude centrum vind je volop pho bo (Hanoi’s beef noodle soup), nom (groene papaya salade met biefstukreepjes), banh goi (bladerdeeg gevuld met varkensgehakt en paddenstoelen), banh cuon (warm rijstpapier met varkensvlees en gebakken ui) en bun cha (verse noodles met gegrild varkensvlees). Alles wordt met de meest vers mogelijke ingrediënten bereid en dat proef je. Na de heerlijke lokale lunch bezoek je nog de Literatuurtempel. Ten slotte bezoek je de spoorlijnen die dwars door Hanoi lopen, op slechts een paar meter voor huizen langs. Je sluit de dag af met het ultieme lokale drankje:  bia hoi (bier). Maak indruk op je gids door op z’n Vietnamees te proosten: mot, hai, ba, YO! (dat betekent: 1, 2, 3, YO!).
 
Duur: 7.00 uur (in overleg later) tot eind van de middag, pauze in overleg.
Privé-excursie

Excursie 1: Go Local! Verken traditioneel Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 187,- p.p.€ 124,- p.p.€ 113,- p.p.€ 100,- p.p.€ 91,- p.p.€ 85,- p.p.Excursie 2: Ontdek Hanoi op de fiets!

Ontdek Hanoi op de fiets!
Vandaag maak je kennis met een heel andere kant van Hanoi. Je wordt 's ochtends bij het hotel opgehaald. Je kunt vandaag kiezen tussen een stadsfiets (zonder versnellingen) en mountainbike. Samen met een gids fiets je over rustige zandwegen, door smalle steegjes en over lokale markten. Onderweg stop je bij een café voor een lokaal drankje om bij te tanken. Vanaf de beroemde Long Bien brug heb je een uitstekend uitzicht over de Rode Rivier en de stad. Pauzeer op de brug om de stroom brommers en fietsen te fotograferen. Ze vervoeren werkelijk alles achterop hun tweewielers. De fietstocht brengt je ook bij Quang Ba, een pottenbakkers-dorp. Prima moment om de benen te strekken voor je weer terug gaat. Bij het West Lake zie je goed hoe oud en nieuw samen gaan in Hanoi. Fietsen is een hele fijne manier om een land te leren kennen; je voelt je veel meer onderdeel van het land dan toeschouwer. Het drukke verkeer beweegt soepel langs elkaar en je bent binnen no time buiten de binnenstad waardoor je kunt genieten van de omgeving.
 
Middagprogramma, join in-excursie.

Excursie 2: Ontdek Hanoi op de fiets!
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.


Vietnam reizen - Vietnam - In de oude binnenstad van Hanoi is het een drukte van belangVietnam reizen - Vietnam - Verken traditioneel HanoiVietnam reizen - Vietnam - Dames met rieten hoedjes trekken behangen met groenten en fruit door de smalle straten van Old Quarter in HanoiVietnam reizen - Vietnam - Wandel door de straten van de Old Quarter in HanoiVietnam reizen - Vietnam - Ontdek de straatmarkten van HanoiVietnam reizen - Vietnam - Uitzicht op Hanoi stadVietnam reizen - Vietnam - Brommers komen je van alle kanten tegemoet, al dan niet voorzien van (verwarmde) kastjes met eten achterop.Vietnam reizen - Vietnam - Steek fietsend de Long Bien brug van Hanoi overVietnam reizen - Vietnam - Wandel via de Long Bien brug de Rode Rivier van Hanoi overVietnam reizen - Vietnam - Winkeltje op de Long Bien brug van HanoiVietnam reizen - Vietnam - Tran Quoc pagode bij West Lake, HanoiVietnam reizen - Vietnam - Maak een excursie naar West Lake en de Tran Quoc pagode Vietnam reizen - Vietnam - Wandel langs West LakeVietnam reizen - Vietnam - Tempelpoort bij West Lake, HanoiVietnam reizen - Vietnam - Er is zoveel te zien op de nachtmarkt van HanoiVietnam reizen - Vitenam - Ontdek de nachtmarkt van HanoiVietnam reizen - Vitenam - Neem een kijkje in één van de vele temples van HanoiVietnam reizen - Vietnam - Bekijk bij West Lake de Quan Thanh tempelVietnam reizen - Vietnam - Het mausoleum van Ho Chi Minh in HanoiVietnam reizen - Vietnam - Overal vind je wierook voor de ingang van een tempel tijdens de Old Quarter Walking TourVietnam reizen - Vietnam - De vele lampionnen in de straten verlichten nachtelijk HanoiVietnam reizen - Vietnam - Breng een bezoek aan But Thap PagodeVietnam reizen - Vietnam - Ga een avondje uit naar de water puppet show in HanoiVietnam reizen - Vietnam - Bewonder een water puppet voorstelling in HanoiVietnam reizen - Vietnam - Breng een bezoek aan het Vietnamese Vrouwenmuseum in HanoiVietnam reizen - Vietnam - In het Vrouwenmuseum van Hanoi kom je vanalles te weten over culturele traditiesVietnam reizen - Vietnam - Poort van But Thap Pagode, HanoiVietnam reizen - Vietnam - Verbaas je over wat er allemaal geofferd wordt in een tempel, HanoiVietnam reizen - Vietnam - Brug bij Vinh Nghiem Pagode, HanoiVietnam reizen - Vietnam - Bij de Vinh Nghiem Pagode, HanoiVietnam reizen - Vietnam - Fietsend door Hanoi, dat kan!Vietnam reizen - Vietnam - Ontdek net als Denise Hanoi per fietsVietnam reizen - Vietnam - Rust uit op een gezellig terrasje na de Old Quarter Walking TourVietnam reizen - Vietnam - Wat wordt er niet per fiets vervoerd?!Vietnam reizen - Vietnam - Het station is in Lao Cai als je naar Sapa gaatVietnam reizen - Vietnam - Stap op de nachttrein van Hanoi naar Sapa

Reacties van reizigers

"Fantastische Vietnam reis met foodtour in Saigon als een van de hoogtepunten"

Hanoi - Sapa - Hoi An - Whale Island - Saigon

Karel Vleuten - 09-10-2017
We hebben een fantastische reis gehad. In drie woorden: zorgeloos, veilig, genieten. Als we Sapa als één grote excursie beschouwen: helemaal top. Fijn om drie dagen een gids aan je zijde te hebben. Foodtour Saigon: é...
Verder lezen
Vietnam reizen: Stadswandeling en fietsen rond Hanoi
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Ronduit geweldig, wat een fantastische reis!"

Hanoi - Halong Bay - Hué - Hoi An - Saigon - Mekong Delta

Caroline van Nieuwburg - 04-09-2017
Het was ronduit geweldig, wat een fantastische Vietnam reis! Vietnam is een prachtig land om te reizen; de lokale bevolking is vriendelijk, heeft bijzondere steden, een mooie natuur, veel cultuur en het eten is geweldig. Een veelzijdig land dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Wij ...
Verder lezen
Vietnam reizen: Stadswandeling en fietsen rond Hanoi
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Mooie vakantie in een heel divers land."

Hanoi - Halong Bay - Sapa - Hué - Hoi An - Saigon - Phu Quoc

Henk van Valen - 29-03-2017
Mooie vakantie in een heel divers land!   Hoogtepunten van de reis door Vietnam Wandelen in de bergen bij Sapa met prachtige uitzichten over rijstvelden was voor ons een hoogtepunt. ...
Verder lezen
Vietnam reizen: Stadswandeling en fietsen rond Hanoi
Beoordeling van deze reis: 7,0
7,0/10 - 1 recensie
"Mooie gevarieerde vakantie! Goed georganiseerde reis!"

Hanoi - Sapa - Halong Bay - Hué - Hoi An - Saigon - Mekong Delta

Martien Hendriks - 21-02-2017
Onze rondreis door Vietnam was een mooie gevarieerde vakantie! Absoluut niet te missen in Vietnam: Sapa en Halong Bay in het noorden en Hoi An in Centraal Vietnam.   Tijdens het boekingsproces kregen we altijd heel snel rea...
Verder lezen
Vietnam reizen: Stadswandeling en fietsen rond Hanoi
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Prachtige, afwisselende, perfect georganiseerde individuele reis door Vietnam!"

Hanoi - Sapa - Halong Bay - Hué - Hoi An - Ho Chi Minh City (Saigon) - Phu Quoc

Petra Koster - 16-12-2016
Vietnam is een geweldig vakantieland. Het was een prachtige, afwisselende, perfect georganiseerde individuele reis door Vietnam! Wat een belevenis!   Accommodaties Alle accommodaties overtroffen de verwac...
Verder lezen
Vietnam reizen: Stadswandeling en fietsen rond Hanoi
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Vietnam was indrukwekkend en Cambodja erg verrassend!"

Hanoi - Halong Bay - Hué - Hoi An - HCMC - Saigon - Mekong Delta - Phu Quoc - Siem Reap - Angkor Wat - Tonle Sap meer

Inge en Jordi - 19-08-2016
Onze reis naar Vietnam en Cambodja was prachtig! De geschiedenis, cultuur en natuur in Vietnam waren indrukwekkend en Angkor Wat, Tonle Sap meer en Siem Reap in Cambodja heel verrassend. De accommodaties waren goed. Het hotel in Hanoi lag geweldig, want het was v...
Verder lezen
Vietnam reizen: Stadswandeling en fietsen rond Hanoi
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"De reis van mijn leven!"

Hanoi - Mai Chau - Hué - Hoi An - Ho Chi Minh CIty - Phnom Penh - Koh Rong Samloem - Siem Reap - Angkor Wat

Miek Smilde - 18-08-2016
Mai Chau was voor ons een hoogtepunt van de reis, terwijl we daar eigenlijk niet naar toe zouden gaan. De planning was Halong Bay, maar dat ging niet door wegens weersomstandigheden. Het geboden alternatief, de rijstvelden van Mai Chau, was een schot in de roos. Prachtig l...
Verder lezen
Vietnam reizen: Stadswandeling en fietsen rond Hanoi
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een boeiende reis van Noord naar Zuid Vietnam"

Hanoi - Halong Bay - Sapa - Hue - Hoi An - HCMC - Mekong Delta

Gwenda Albus - 15-08-2016
Vietnam is een prachtig land, een absolute aanrader! Heel boeiend qua geschiedenis en de huidige politiek, met bovendien een prachtige natuur en aardige mensen! We hebben enorm genoten van Vietnam en de reis die we hebben gemaakt!    ...
Verder lezen
Vietnam reizen: Stadswandeling en fietsen rond Hanoi
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Zeer complete rondreis door Vietnam en Cambodja"

Vietnam en Cambodja reizen - Hanoi - Sapa - Halong Bay - Hue - Hoi An - Saigon - Phnom Penh - Siem Reap - Koh Rong Samloem

Marianne de Winter - 15-02-2016
Het was een onvergetelijke en ongelooflijk mooie reis door Vietnam en Cambodja.  De homestay bij Hoi An was top! Ontvangst met drankje en er werd een avond door de familie voor ons gekookt. Deze accomodatie sprong er wat ons betreft echt uit...
Verder lezen
Vietnam reizen: Stadswandeling en fietsen rond Hanoi
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Vietnam heeft ons verrast! Prachtige spirit van mensen. Vlekkeloze georganiseerde reis."

Vietnam reizen - Hanoi - Sapa - Nam Cang - Halong Bay - Hue - Hoi An - Saigon - Phu Quoc

Marinde van Loo - 08-11-2015
Vietnam heeft ons verrast. Nog nooit hebben we zo goed gegeten op vakantie, wat heerlijk zeg!   Daarnaast is de energie, de spirit van mensen ons erg bijgebleven. Je voelt dat na zo'n lange tijd van oorlog en de introductie van een normale m...
Verder lezen
Vietnam reizen: Stadswandeling en fietsen rond Hanoi
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Fantastische reis naar Vietnam."

Vietnam reizen - Hanoi - Halong Bay - Bach Ma national park - Hoi An - Saigon

Daphne en Erik - 03-11-2015
Het was echt fantastisch om naar Azië te reizen. Voor ons de eerste keer. Vietnam bleek een uitstekende keuze. Wat een land! Wat een variatie! Wat een mensen! Wat een mooie tijd!   Footprint heeft duidelijk z'n best gedaan om bijzondere...
Verder lezen
Vietnam reizen: Stadswandeling en fietsen rond Hanoi
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Heerlijke vakantie, veel bijzondere ervaringen"

Vietnam reizen - Hanoi - Halong Bay - Sapa - Hue - Hoi An - Saigon - Phu Quoc

Ed en Marijke - 28-09-2015
Heerlijke vakantie gehad, bijzondere ervaringen opgedaan.   We waren blij verrast met de hotels, zeker in Hanoi en Hoi An hebben ontzettend genoten. In Hoi An werd er elke ochtend iets anders voor ons gemaakt, van omelet tot noo...
Verder lezen
Vietnam reizen: Stadswandeling en fietsen rond Hanoi
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Mooie vakantie. Zeer goed georganiseerd!"

Vietnam reizen - Hanoi - Nam Cang - Sapa - Hue - Hoi An - Saigon

Rob Bak - 17-08-2015
Mooie vakantie, veel gezien en meegemaakt. Goed geregeld!    Hoogtepunten van de reis Fietsen met gids in Hanoi. 3 dagen met gids in Nam Cang bij Sapa. Excursie Hué (stadstour). Geni...
Verder lezen
Vietnam reizen: Stadswandeling en fietsen rond Hanoi
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Leuke en boeiende reis!"

Rondreis Vietnam - Saigon - Mekong Delta - Can Tho - Hanoi - Halong Bay - Sapa

Jonathan Eijkelboom - 07-08-2015
Leuke en boeiende reis gehad, veel ontdekt en ervaren die we nog niet eerder gezien hadden.   We hebben gelukkig nog een dagje Halong mee kunnen pakken, de enige dag in twee weken toen het weer het toeliet. De cruise wa...
Verder lezen
Vietnam reizen: Stadswandeling en fietsen rond Hanoi
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Vietnam reizen - Heerlijk genoten! Cultuurvolle, goed georganiseerde en relaxte reis"

Rondreis Vietnam - Hanoi - Halong Bay - Sapa - Nam Cang - Hue - Hoi An - Saigon - Phu Quoc

Saskia en Ad - 11-06-2015
Accommodaties   De lodge in Nam Cang en de bungalow op Phu Quoc sprongen er echt uit door de locatie, de tropische sfeer, het heerl...
Verder lezen
Vietnam reizen: Stadswandeling en fietsen rond Hanoi
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Vietnam reizen - Echt 'off the beaten track' avontuur!"

Vietnam reizen - Hanoi - Sapa - Nam Cang

Ivet en Jaap - 02-04-2015
Onze trip naar Noord-Vietnam met onze 2 kinderen (8 en 3 jaar) was een prachtig avontuur. Echt terug naar de natuur bij Sapa in een verrassend authentiek dorp.   ...
Verder lezen
Vietnam reizen: Stadswandeling en fietsen rond Hanoi
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie