Vietnam reizen: Varen door Bai Tu Long Bay - voorbij Halong

Vietnam reizen: Noord-Vietnam - Halong Bay World Heritage Site - Bai Tu Long bay - cruise

Een rondreis door Vietnam start of eindigt met een boottocht door Halong Bay. Maar wist je dat vlakbij een gebied ligt dat minstens even mooi is, maar veel minder druk bezocht wordt? Bai Tu Long Bay is Halong Bay's rustige oostelijke zusje. Reis net even verder en ontdek deze ongerepte baai vol grotten en verscholen zandstrandjes. Deze 3-daagse bouwsteen doe je vanuit Hanoi. 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Varen door Bai Tu Long Bay
  • ​Zandstrand op Hon Co eiland
  • Overnachting op zeilschip
  • Zonsopkomst op het dek 
  • Roeien naar drijvend vissersdorp
  • Waterpoppen voorstelling
Reisschema
Dag 1: Hanoi - Bai Tu Long Bay, join in-excursie met lunch en diner
Dag 2: Bai Tu Long Bay - Hanoi, join in-excursie vissersdorp, lunch, transfer shuttle bus
Dag 3: Hanoi
Dag tot dag

Dag 1: Varen door Bai Tu Long Bay, zwem bij Hon Co eiland

Varen door Bai Tu Long Bay, zwem bij Hon Co eiland
Na het ontbijt word je opgehaald bij je hotel in Hanoi en reis je naar Bai Tu Long Bay, de baai pal naast Halong Bay, voor een 2-daagse cruise. Je reist met een klein internationaal reisgezelschap (max 12 personen) en er is een gids mee. Je stapt op de boot in Hon Gai Pier, een stukje voor bij Halong City. Je reist iets verder en treft een even spectaculair maar minder druk bezochte baai. Vele groene eilandjes met verborgen grotten en verscholen strandjes liggen hier verspreid door de baai. Na het inchecken op de houten jonk is er lunch aan boord. In de namiddag bezoek je Thienh Canh Son Cave en daarna kun je lekker zwemmen of kajakken bij Hon Co eiland. Na deze verfrissende zwempartij ga je weer aan boord om te genieten van de zonsondergang. Diner is aan boord (inclusief), bij de bar op het dek kun je drankjes kopen. Het is mogelijk om op een kleinere boot te verblijven van dezelfde maatschappij (minder slaapkamers), dan reis je dus met een minder grote groep door Bai Tu Long Bay. Hiervoor geldt een andere prijs (zie het tab 'Prijzen').

Dag 2: Word wakker in de baai en roei naar vissersdorp

Word wakker in de baai en roei naar vissersdorp
Geniet in alle vroegte van het uitzicht over Bai Tu Long Bay. De karststenen rotsformaties liggen waar je ook kijkt. Volgens de legende hebben een aantal draken, gestuurd door de Jade Emperor, de Vietnamezen geholpen in hun strijd tegen een 'noordelijke' indringer. De draken spuugden vuur en grote smaragdgroene edelstenen uit om de vijand te verdrijven, die stenen kwamen verspreid over de baai te liggen en vormen nu duizenden eilandjes. Na het ontbijt bezoek je per kleine roeiboot een vissersdorp, hier is zelfs een drijvende school voor de kinderen uit het dorp! Lunchen doe je aan boord van het houten schip waar je op gelogeerd hebt. Daarna vaar je terug naar de Hon Gai haven voor je transfer naar Hanoi. Onderweg is er een korte stop om een traditionele waterpuppet show te zien. In Hanoi kom je rond 17 uur aan bij je hotel.

Dag 3: Vertrek Hanoi

Vertrek Hanoi
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Je kunt aansluitend kiezen voor de bouwsteen Hiken rond Sapa of reis verder zuidelijk naar Hué of Hoi An. Als Hanoi de laatste stop was op je rondreis van Zuid- naar Noord-Vietnam, neem je nu afscheid en stap je op het vliegtuig terug naar Nederland.

Achtergrond

Relaxte cruise door Bai Tu Long Bay

Halong Bay is Vietnam's beroemdste natuurlijk Werelderfgoed. Goed bereikbaar vanuit Hanoi kun je hier 2- en 3-daagse boottochten maken, waarbij je logeert op het schip. De Bai Tu Long Bay is minstens even mooi als Halong Bay, maar wordt veel minder bezocht. Tijdens deze bootreis vaar je mee op een klassiek ingerichte houten jonk van alle gemakken voorzien. Geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf het schip over de grillig gevormde groene eilandjes rondom. 
 
Tijdens deze 2-daagse tocht door Bai Tu Long Bay ga je naar een rustig deel van Halong. Je bezoekt een grot, kun kajakken en zwemmen bij Hon Co eiland. Deze bouwsteen sluit af met een nacht in Hanoi. Van daaruit kun je een trekking gaan maken in de bergen rond Sapa of kies een bouwsteen in Centraal of Zuid-Vietnam. 
 
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
We zijn altijd op zoek naar bijzondere accommodaties op mooie locaties. Tijdens deze cruise door Bai Tu Long Bay verblijf je op een houten zeilschip (3*). Het is een goed verzorgde cruise met 2x lunch, diner en ontbijt. De boot gaat op een rustige plek in de baai voor anker. Op het dek staan ligbedjes waar je van het uitzicht kunt genieten. 

Vervoer:
Je wordt door een minivan met gids ophaald bij je hotel in Hanoi. In zo'n 4 uur rijd je naar de haven. Daar stap je op het houten zeilschip (jonk). Het zeilschip (houten jonk) waar je logeert is van goede stevige kwaliteit, de organisatie streeft ernaar duurzame reizen door het Halong bay gebied aan te bieden, waarbij men de natuur zo min mogelijk belast. 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig t/m december 2017. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind varieert per leeftijd en per accommodatie. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Tijdens de feestdagen (rond kerst en Chinees nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag (28 januari - 4 februari, 28 april - 2 mei, en 20 - 31 december 2017). Voor Halong Bay geldt een toeslag op 24 en 31 december 2017 van €35,- per persoon per nacht. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.
 
Korting voor kinderen op rondreizen
Kinderen tussen 0-2 jaar reizen gratis mee (geen eigen bed)

Vietnam reizen: Varen door Bai Tu Long Bay - voorbij Halong
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoen€ 323,- p.p.€ 223,- p.p.€ 245,- p.p.€ 223,- p.p.€ 235,- p.p.€ 223,- p.p.
Hoogseizoen€ 372,- p.p.€ 260,- p.p.€ 292,- p.p.€ 260,- p.p.€ 282,- p.p.€ 260,- p.p.
Red Dragon laagseizoen€ 414,- p.p.€ 279,- p.p.€ 305,- p.p.€ 279,- p.p.€ 298,- p.p.€ 279,- p.p.
Red Dragon hoogseizoen€ 433,- p.p.€ 297,- p.p.€ 331,- p.p.€ 297,- p.p.€ 317,- p.p.€ 297,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer per minivan naar en van Hon Gai pier
 • Overnachting op houten zeilschip met ontbijt
 • Lunch en diner op dag 1
 • Vroege lunch op dag 2
 • Cruise door Bai Tu Long Bay
 • ​Bezoek grot
 • ​Bezoek Hon Co eiland
 • Bezoek floating village (per roeiboot)
 • Overnachting in Hanoi met ontbijt

Exclusief:
 • Overige maaltijden en dranken aan boord
 • Overige entreegelden
 • Donaties en fooien

Opmerkingen:
Laagseizoen: mei t/m september 2018
Hoogseizoen: januari t/m april en oktober t/m december 2018
 
Bij 3 en 5 personen gaat de prijs uit van een eigen kamer voor de 3e of 5e persoon, de Dragon Pearl heeft namelijk geen 'triple room'. Kies je voor de kleinere Red Dragon boot, dan is het wel mogelijk om voor een triple room te kiezen.

Extensie 1: Extra dag in Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 54,- p.p.€ 27,- p.p.€ 25,- p.p.€ 27,- p.p.€ 25,- p.p.€ 27,- p.p.
Inclusief:
Overnachting met ontbijt

Exclusief:
Overige maaltijden en excursies

Extensie 2: Nachttrein Hanoi naar Hue
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Transfer en nachttrein€ 138,- p.p.€ 121,- p.p.€ 118,- p.p.€ 115,- p.p.€ 113,- p.p.€ 111,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer naar station Hanoi
 • Treinkaartje 2e klasse nachttrein Hanoi - Hué

Exclusief:
 • Maaltijden
 • Excursies
 • Entrees, donaties en fooien

Excursie 1: Go Local! Verken traditioneel Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 187,- p.p.€ 124,- p.p.€ 113,- p.p.€ 100,- p.p.€ 91,- p.p.€ 85,- p.p.
Inclusief vervoer, Engels-sprekende gids, entreegelden, lokale lunch, Vietnamese koffie en een Vietnamees biertje.

Excursie 2: Ontdek Hanoi op de fiets!
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.
Inclusief transfer, fiets en Engelssprekende gids.
Extensies

Extensie 1: Extra dag in Hanoi


De hoofdstad van Vietnam heeft veel te bieden en daarom is een dagje extra in deze hectische stad een goed idee.

Dag 1: Extra dag Hanoi

Extra dag Hanoi
Wil je nog een excursie doen of het wat rustiger aan doen na de trekking bij Sapa. Boek dan een extra dag in Hanoi. Wandel ‘s ochtends vroeg rond het Hoan Kiem Meer waar tai chi minnend Hanoi zich dan verzamelt en dwaal door de straatjes in het oude centrum. De straten zijn vernoemd naar de verschillende ambachtsgilden die zich zo’n 8 eeuwen geleden ieder in een eigen straat vestigden (elke straat begint met ‘Hang’). Ten westen van het Hoan Kiem Meer is een gezellige wijk waar je o.a. de kathedraal vindt en het Hoa Lo (gevangenis) museum. Een ander interessant museum in het Vietnamese Vrouwenmuseum (ten zuiden van het meer), mooi gepresenteerd en per etage wordt een onderwerp uitgelicht: van de rol van vrouwen tijdens de oorlog tot de tradities rond huwelijk en geboorte. Ook niet te missen zijn de Literatuurtempel en het mausoleum van Ho Chi Minh (gesloten op maandag en vrijdag).

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Hanoi:
Kaart Extra dag in Hanoi Dag 1: Hanoi, vrije dag
Dag 2: Hanoi - Bai Tu Long Bay, join in-excursie met lunch en diner
Dag 3: Bai Tu Long Bay - Hanoi, join in-excursie vissersdorp, lunch, transfer shuttle bus
Dag 4: Hanoi

Extensie 1: Extra dag in Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 54,- p.p.€ 27,- p.p.€ 25,- p.p.€ 27,- p.p.€ 25,- p.p.€ 27,- p.p.


Extensie 2: Nachttrein Hanoi naar Hue


Neem de nachttrein van Hanoi naar Hué waardoor je een extra dag in Hanoi kunt doorbrengen (en je een vliegreis en hotelovernachting uitspaart). Kies je ook voor de aansluitende bouwsteen 'Keizerstad Hue', dan word je opgehaald van het treinstation. 

Dag 3: Vrije dag Hanoi en nachttrein

Vrije dag Hanoi en nachttrein
Neem de nachttrein naar Hue vanuit Hanoi. Zo heb je bijna een hele dag extra in Hanoi te besteden. Wandel ‘s ochtends vroeg rond het Hoan Kiem Meer waar tai chi minnend Hanoi zich dan verzamelt en dwaal door de straatjes in het oude centrum. De straten zijn vernoemd naar de verschillende ambachtsgilden die zich zo’n 8 eeuwen geleden ieder in een eigen straat vestigden (elke straat begint met ‘Hang’). Ten westen van het Hoan Kiem Meer is een gezellige wijk waar je o.a. de kathedraal vindt. Een interessant museum is het Vietnamese Vrouwenmuseum (ten zuiden van het Hoan Kiem meer), op elke etage wordt een onderwerp uitgelicht: van de rol van vrouwen tijdens de oorlog tot de tradities rond huwelijk en geboorte. Ook niet te missen zijn de Literatuurtempel en het mausoleum van Ho Chi Minh (gesloten op maandag en vrijdag).

Dag 4: Aankomst trein in Hue

Aankomst trein in Hue
Deze ochtend kom je met de nachttrein uit Hanoi aan in Hue. Kies aansluitend voor de bouwsteen 'Keizerstad Hue' om je reis hier te vervolgen. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Nachttrein Hanoi naar Hue:
Kaart Nachttrein Hanoi naar Hue Dag 1: Hanoi - Bai Tu Long Bay, join in-excursie met lunch en diner
Dag 2: Bai Tu Long Bay - Hanoi, join in-excursie vissersdorp, lunch, transfer shuttle bus
Dag 3: Hanoi - nachttrein Hue, vrije dag
Dag 4: aankomst Hue

Extensie 2: Nachttrein Hanoi naar Hue
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Transfer en nachttrein€ 138,- p.p.€ 121,- p.p.€ 118,- p.p.€ 115,- p.p.€ 113,- p.p.€ 111,- p.p.
Excursies

Hanoi

Excursie 1: Go Local! Verken traditioneel Hanoi

Go Local! Verken traditioneel Hanoi
Vandaag ga je vroeg uit de veren om kennis te maken met de tradities en lokale specialiteiten van Hanoi. Aan het Hoan Kiem meer in het centrum van de stad verzamelen de locals zich vanaf 6 uur om hun ochtendgymnastiek te doen: Tai Chi en aerobics. Hanoi in beweging! Na een bezoek aan de Son tempel middenin het Hoan Kiem meer, neem je vervolgens, om echt goed wakker te worden, een Vietnamese ijskoffie: Caphe sua da en een typisch Vietnamees broodje: banh mi. 
 
Je gaat al wandelend langs oude Franse gebouwen en typische Hanoi-stijl gebouwde huizen, waarvan een aantal op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Je bezoekt de St. Joseph kathedraal, niet te missen deze in gotische stijl gebouwde kerk (1886). Volgende stop is de Hoa Lo gevangenis, tegenwoordig een indrukwekkend museum. De auto brengt je naar het West Lake om de Quan Thanh tempel, een Taoistische tempel uit de 11e eeuw en de Tran Quoc pagode te bekijken. Beiden vormen een oase van rust in de stad. We sluiten af bij het Huu Tiep meer, bekend als 'B-52 lake', waar je een US B-52 wrak kunt zien. 
 
Tijd om Hanoi’s beroemde gerechten te proberen! Vietnam staat bekend om haar verfijnde keuken en een proeverij mag dan ook niet ontbreken. In het oude centrum vind je volop pho bo (Hanoi’s beef noodle soup), nom (groene papaya salade met biefstukreepjes), banh goi (bladerdeeg gevuld met varkensgehakt en paddenstoelen), banh cuon (warm rijstpapier met varkensvlees en gebakken ui) en bun cha (verse noodles met gegrild varkensvlees). Alles wordt met de meest vers mogelijke ingrediënten bereid en dat proef je. Na de heerlijke lokale lunch bezoek je nog de Literatuurtempel. Ten slotte bezoek je de spoorlijnen die dwars door Hanoi lopen, op slechts een paar meter voor huizen langs. Je sluit de dag af met het ultieme lokale drankje:  bia hoi (bier). Maak indruk op je gids door op z’n Vietnamees te proosten: mot, hai, ba, YO! (dat betekent: 1, 2, 3, YO!).
 
Duur: 7.00 uur (in overleg later) tot eind van de middag, pauze in overleg.
Privé-excursie

Excursie 1: Go Local! Verken traditioneel Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 187,- p.p.€ 124,- p.p.€ 113,- p.p.€ 100,- p.p.€ 91,- p.p.€ 85,- p.p.Excursie 2: Ontdek Hanoi op de fiets!

Ontdek Hanoi op de fiets!
Vandaag maak je kennis met een heel andere kant van Hanoi. Je wordt 's ochtends bij het hotel opgehaald. Je kunt vandaag kiezen tussen een stadsfiets (zonder versnellingen) en mountainbike. Samen met een gids fiets je over rustige zandwegen, door smalle steegjes en over lokale markten. Onderweg stop je bij een café voor een lokaal drankje om bij te tanken. Vanaf de beroemde Long Bien brug heb je een uitstekend uitzicht over de Rode Rivier en de stad. Pauzeer op de brug om de stroom brommers en fietsen te fotograferen. Ze vervoeren werkelijk alles achterop hun tweewielers. De fietstocht brengt je ook bij Quang Ba, een pottenbakkers-dorp. Prima moment om de benen te strekken voor je weer terug gaat. Bij het West Lake zie je goed hoe oud en nieuw samen gaan in Hanoi. Fietsen is een hele fijne manier om een land te leren kennen; je voelt je veel meer onderdeel van het land dan toeschouwer. Het drukke verkeer beweegt soepel langs elkaar en je bent binnen no time buiten de binnenstad waardoor je kunt genieten van de omgeving.
 
Middagprogramma, join in-excursie.

Excursie 2: Ontdek Hanoi op de fiets!
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.


Vietnam reizen - Vietnam - Bai Tu Long BayVietnam reizen - Vietnam - Halong Bay, Vietnams natuurlijke trots is een baai met zo'n 2000 groene eilandjesVietnam reizen - Vietnam - varen bij Halong Bay en Bai Tu Long BayVietnam reizen - Vietnam - Breng een bezoek aan Halong BayVietnam reizen - Vietnam - Geniet van het uitzicht op de kalkstenen rotsformaties om je heen van Halong BayVietnam reizen - Vietnam - prachtige kleuren in de lucht boven Bai Tu Long Bay, vlakbij Halong BayVietnam reizen - Vietnam - Voel je nietig tussen de inmense rotseilanden van Halong BayVietnam reizen - Vietnam - Ga kayakken langs floating villages of de rotseilandenVietnam reizen - Vietnam - Halong Bay, Vietnams beroemdste natuurlijk Werelderfgoed ligt ten zuidoosten van Hanoi in de Golf van TonkinVietnam reizen - Vietnam - Halong Bay, een must seeVietnam reizen - Vietnam - Halong Bay, meer dan 2000 omhoog gestuwde groene eilandjes liggen hier verspreid over de baai van TonkinVietnam reizen - Vietnam - Met de boot varen door Halong BayVietnam reizen - Vietnam - ligbedjes op het dek van het schipVietnam reizen - Vietnam - slaapkamer houten schip door Bai Tu Long BayVietnam reizen - Vietnam - Rotseilanden van Halong BayVietnam reizen - Vietnam - Vaar door Halong Bay met het houten zeilschipVietnam reizen - Vietnam - Vaar in een kleine bootje naar één van de vele grotten op een eilandje , Halong BayVietnam reizen - Vietnam - actie in Bai Tu Long BayVietnam reizen - Vietnam - Vroeg op voor de Tai Chi sessie op het dekVietnam reizen - Vietnam - dineer aan boord van het houten zeilschipVietnam reizen - Vietnam - kajakken in de rustige baai Bai Tu LongVietnam reizen - Vietnam - kajakken in de baai bij zonsondergangVietnam reizen - Vietnam - Bekijk de zonsondergang tussen de rotseilanden van Halong BayVietnam reizen - Vietnam - Geniet op het dek van de zonsondergang in Halong Bay

Reacties van reizigers

"Wat een bijzondere en afwisselende reis!"

Hanoi - Bai Tu Long Bay - Hué - Hoi An - Saigon - Cau Doc - Phnom Penh - Koh Rong Samloem - Angkor Wat

Anja van Winkelhof - 30-06-2017
Het was een reis met zoveel indrukken, maar ook met een luie dag in Hoi An en wat stranddagen op Koh Rong Samloen. En in Cambodja en Vietnam wonen zulke gastvrije en vriendelijke mensen die je veel willen vertellen, maar die zelf ook heel nieuws-/ leergierig zijn....
Verder lezen
Vietnam reizen: Varen door Bai Tu Long Bay - voorbij Halong
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie