Vietnam reizen: Wandelen rond Sapa & homestay verblijf - Budget

Vietnam reizen: Noord-Vietnam - Sapa - Homestay - Hoang Lien Nationaal Park - Wandelen - Bergstammen - Red Dao - H'Mong

Deze actieve bouwsteen laat je het mooiste deel van Noord-Vietnam zien: het Hoang Lien Nationaal Park in de buurt van Sapa. Vanuit Hanoi reis je per nachttrein heen en weer, de ideale manier om efficiënt te reizen. Met een internationaal reisgezelschap (join in) maak je 3 dagen wandelingen door rijstvelden en langs kleine dorpjes. Ontmoet de lokale bevolking, zoals de Zwarte H'Mong, en leer over hun cultuur en geschiedenis. Zwaai naar de kinderen die op waterbuffels voorbij komen. Je overnacht een nacht in Sapa en de volgende nacht in een homestay op loopafstand van Sapa, de gastvrouw en -heer koken samen met de gids je maaltijd. 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Nachttrein naar het noorden
  • Reis door bergen & langs rijstvelden
  • Wandelen rond Sapa
  • Verblijf in homestay (bij mensen thuis)
  • Ontmoet de bergstammen van het noorden
Reisschema
Dag 1: Hanoi - Sapa, vrije dag, transfer hotel - station en nachttrein
Dag 2: Lao Cai - Sapa, transfer en hike met gids (join in-excursie)
Dag 3: Sapa - Ta Van village, join in-excursie (met lunch en diner)
Dag 4: Ta Van - Sapa - Hanoi, transfers en join in-excursie (met lunch), coach bus
Dag 5: Hanoi -
Dag tot dag

Dag 1: Nachttrein naar Sapa

Nachttrein naar Sapa
Vanavond stap je op de nachttrein naar Sapa. Dat betekent dat je nog de hele dag in Hanoi bent om de stad te bekijken en culinaire ontdekkingen te doen. Je kunt ook nog kiezen voor de excursie ‘Ontdek Hanoi op de fiets’ (niet inclusief). Je wordt bij je hotel opgehaald en naar het station gebracht. Zorg dat je een uur van tevoren op het treinstation bent, want je moet je treinkaartje nog ophalen bij het kantoor (de details hierover staan in het draaiboek dat je in Vietnam ontvangt).  Neem een fles water, zakdoekjes/wc-papier en wat te eten (snacks/fruit) mee. Aan boord krijg je elk een klein flesje water (voor zo’n lange treinrit niet genoeg) en er wordt Vietnamees eten verkocht, maar het is altijd fijn om zelf voorzien op stap te gaan. Je hebt een 4-persoons coupé, afhankelijk van de samenstelling van je reisgezelschap deel je de coupé met andere internationale of lokale reizigers. De bedden zijn al opgemaakt en aan het eind van elke gang vind je een toilet en wastafel in het halletje. Maak jezelf comfortabel en laat de trein je in slaap schommelen.

Dag 2: Aankomst Sapa & Hiken bij Hoang Lien Nationaal Park

Aankomst Sapa & Hiken bij Hoang Lien Nationaal Park
Lekker geslapen in de trein? Hij hoort er 8 uur over te doen, maar heeft regelmatig een uur of twee vertraging. Dat vinden we nooit zo’n probleem, want het betekent meer uren slaap en op een schappelijk tijdstip arriveren. Als je bijna bij Sapa bent (het station is in Lao Cai) word je wakker gemaakt. Als je geen tijd meer hebt om je tanden te poetsen, geen nood, in Sapa maak je een tussenstop bij een hotel voor ontbijt (met koffie!) waar je je even kunt opfrissen van de rit. Op het station wacht er een chauffeur bij de uitgang van het perron. Hij houdt een bordje met je naam omhoog. Het is de plek waar je je treinkaartje in een grote bak moet gooien. Mocht je hem niet treffen, wacht even buiten de uitgang, het wordt vanzelf rustiger en dan vinden jullie elkaar. Vanaf hier reis je met een internationaal gezelschap samen voor de komende dagen (max 30 personen). Dit is een budget-vriendelijke manier van reizen: join in en verblijf in en nabij Sapa.
 
De rit van Lao Cai naar Sapa duurt een uur. Je eerste kennismaking met het Noord-Vietnamese natuurschoon! Bij een hotel in het centrum ontbijt je en kun je je wandeloutfit aantrekken. Zorg voor stevige schoenen, een regenjas en een petje. In de bergen valt er weleens een bui. Vanaf Sapa rijd je naar het startpunt van de wandeling. Vanmiddag loop je een paar uur door rijstvelden en langs kleine dorpjes waar de Zwarte H’mong minderheid leeft. Grote kans dat je waterbuffels te ontmoet. De kinderen laten zich graag op deze beesten vervoeren. Rond 16 uur ben je uitgewandeld en rij je met de groep terug naar Sapa. Na de nachttrein en de wandeling vandaag, hoog tijd om met de benen omhoog te zitten. Let op: ​Sapa heeft een grote aantrekkingskracht op reizigers; je loopt er dus zeker niet als enige rond. Wil je weinig andere reizigers tegenkomen en in alle rust wandelen door nog onontdekte dorpjes, bekijk dan onze andere Sapa bouwsteen: off beaten track.
 

Dag 3: Ontmoet de H'mong bevolking

Ontmoet de H'mong bevolking
Vandaag staat er een flinke wandeling op het programma. Je start rond 9.30 uur en loopt met gids vanuit Sapa de vallei in.  Je stuit al snel op een dorp waar de H'mong minderheid leeft en je kunt er even pauzeren, om de bewoners beter te leren kennen. De meesten houden ganzen, kippen, honden, katten en/of varkens. Je kunt er zien hoe de lokale bevolking haar kleding kleurt. Lunch wordt onderweg klaar gemaakt door de gids. 's Middags loop je nog een stuk verder, in het dorp Ta Van breng je de nacht door in een 'homestay'. Je logeert dus bij een lokale familie, de gids bereidt samen met de gastvrouw het eten en je bent welkom om een handje mee te helpen. 

Dag 4: Wandelen tussen rijstvelden en buffels, bus naar Hanoi

Wandelen tussen rijstvelden en buffels, bus naar Hanoi
Goed geslapen bij de locals thuis? Na het ontbijt neem je met pijn in het hart afscheid van je gastvrouw en gastheer. Op deze laatste dag in de bergen maak je een wandeling door de rijstvelden naar Giang Ta Chai, een Red Dao dorp. Bij Su Pan is het tijd voor lunch (inclusief). Daarna loop je nog een klein stukje en bij de weg staat het busje op je te wachten om terug te rijden naar Sapa waar je afscheid neemt van je gids en mede-reizigers. Hier stap je in de bus (vertrek tussen 15 en 16 uur) terug naar Hanoi waar je rond 22 uur aankomt. Vanaf het busstation loop je naar je hotel (dat ligt middenin oude centrum en daar kan de bus niet gemakkelijk komen) of je regelt ter plaatse een taxi (meest voordelig en handig).

Dag 5: Vertrek uit Hanoi

Vertrek uit Hanoi
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Je kunt ervoor kiezen vanavond de nachttrein naar Hué te nemen, dan heb je deze dag de tijd om te relaxen in Hanoi, op eigen gelegenheid de stad te verkennen of misschien vlieg je vandaag naar een volgende plaats (dan geldt een meerprijs voor transfer naar vliegveld).

Achtergrond

Sapa

In het uiterste noorden van Vietnam, bijna tegen de grens met China, ligt Sapa. In de buurt vind je de hoogste berg van Vietnam: Fansipan (3143 meter). Een mooie uitdaging voor ervaren wandelaars! Sapa is op de kaart gezet door de Fransen die er eind 19e eeuw neerstreken. Momenteel is het een drukbevolkt dorp, waar de markt verkopers uit de wijde omgeving trekt. Op straat kom je de Hmong, (Red) Dao en Tay-minderheden tegen die hun waar maar wat graag aan je aanbieden. Door de vele bezoekers is het dorp inmiddels gevuld met hotels, winkels en restaurants. Mocht je een regenjas vergeten zijn of zoek je nog mooie souvenirs voor thuis - Sapa heeft het allemaal!
 

Hiken & Homestay

Rond Sapa kun je talloze wandelingen maken tussen de bergen en rijstvelden. De lokale bevolking is zeer fotogeniek in haar gekleurde klederdracht met manden op hun rug en doeken in het haar. Tijdens deze reis ga je 3 prachtige wandelingen door het Hoang Lien Park maken, vlakbij Sapa. Na aankomst met de nachttrein ontmoet je je mede-reizigers en gids. Wandel tussen rijstvelden door en ontmoet de Black H'mong minderheid (je gids kan tolken). Op de 2e dag doe je een uitdagende wandeling, lokale lunch wordt door je gids gemaakt. Go Local! en overnacht in een homestay. Je bezoekt ten slotte een Red Dao-dorp en maakt een korte wandeling voordat je trein 's avonds weer vertrekt naar Hanoi. 
 
Reisschema
Dag 1: Hanoi - Sapa, vrije dag, transfer hotel - station en nachttrein
Dag 2: Lao Cai - Sapa, transfer en hike met gids (join in-excursie)
Dag 3: Sapa - Ta Van village, join in-excursie (met lunch en diner)
Dag 4: Ta Van - Sapa - Hanoi, transfers en join in-excursie (met lunch), coach bus
Dag 5: Hanoi -
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
We zijn altijd op zoek naar bijzondere accommodaties op mooie locaties. In Sapa logeer je in een sfeervol middenklasse hotel aan de rand van het dorp, met uitzicht over de vallei. Op een rustige plek, maar wel op loopafstand van de winkels en de markt (paar honderd meter). Het hotel hangt vol lokale attributen (stoffen en gewaden). Na de 2e wandeldag verblijf je in een homestay (bij mensen thuis) met een groepje andere reizigers. Douche en wc deel je met andere gasten (max 10). Zorg voor dit verblijf zelf voor een handdoek, zeep en teenslippers. 

Vervoer:
Je wordt aan het eind van de dag naar het station in Hanoi gebracht voor de nachttrein naar Sapa (2e klasse). De nachttrein wordt door veel reizigers gebruikt, het is een gezellige drukte bij het instappen. Je hebt een 4-persoons slaapcoupé, afhankelijk van je reis-samenstelling heb je dus nog ander gezelschap. De bedden zijn al klaar gemaakt en de lichten gaan meestal vroeg uit, want je moet er ook weer vroeg uit. Op de gang is een toilet en wasbak. Neem voor het gemak iets te eten, water, tissues (of wc papier) mee. Er is elektriciteit in de coupé en elk bed heeft een eigen lampje. Vanaf Lao Cai reis je met de groep (join in-excursie) per minivan naar Sapa en verder.
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig t/m december 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind varieert per leeftijd en per accommodatie. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Tijdens de feestdagen (rond kerst en Tet - Chinees nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag. Voor Halong Bay en Bai Tu Long Bay geldt een toeslag op 24 en 31 december 2017 van €38,- per persoon per nacht. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.
 
Korting voor kinderen op rondreizen
Kinderen tussen 0-2 jaar reizen gratis mee (geen eigen bed)

Vietnam reizen: Wandelen rond Sapa & homestay verblijf - Budget
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 236,- p.p.€ 224,- p.p.€ 222,- p.p.€ 214,- p.p.€ 215,- p.p.
Inclusief:
 • 1x Nachttrein (2e klasse, 4 persoons coupé, bed)
 • 1x Ontbijt in hotel Sapa 
 • 1x Overnachting hotel met ontbijt 
 • 1x Overnachting met ontbijt homestay​
 • 2x Lokale of picknick lunch
 • ​1x Diner bij homestay
 • ​1x overnachting met ontbijt hotel Hanoi
 • Transfer naar treinstation Hanoi
 • Transfers tussen Lao Cai (station) en Sapa
 • Engelssprekende gids tijdens join in-excursie
 • Coachbus Sapa - Hanoi (King Express)

Exclusief:
 • Overige maaltijden en alle dranken
 • Overige excursies
 • Overige entrees, donaties en fooien.

Extensie 1: Nachttrein Hanoi naar Hue
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Transfer en nachttrein€ 125,- p.p.€ 110,- p.p.€ 106,- p.p.€ 103,- p.p.€ 101,- p.p.€ 100,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer hotel naar station Hanoi
 • Treinkaartje 2e klasse nachttrein Hanoi - Hué (sleeper)

Exclusief:
 • Maaltijden
 • Excursies
 • Entrees, donaties en fooien

Excursie 1: Go Local! Verken de markten van Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 56,- p.p.€ 48,- p.p.€ 40,- p.p.€ 40,- p.p.€ 36,- p.p.
Inclusief vervoer, Engels-sprekende gids, snacks op de markten en Vietnamese koffie of dessert

Excursie 2: Ontdek Hanoi op de fiets!
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
Inclusief transfer, fiets en Engelssprekende gids.

Excursie 3: Ninh Binh: Hoa Lu & Tam Coc
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.

Excursie 4: Vietnamees koken bij mensen thuis in Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 74,- p.p.€ 59,- p.p.€ 54,- p.p.€ 51,- p.p.€ 48,- p.p.
Vietnamees leren koken bij mensen thuis!
Extensies

Extensie 1: Extra dag in Hanoi


De hoofdstad van Vietnam heeft veel te bieden en daarom is een dagje extra in deze hectische stad een goed idee.

Dag 5: Extra dag Hanoi

Extra dag Hanoi
Wil je nog een excursie doen of het wat rustiger aan doen na de trekking bij Sapa. Boek dan een extra dag in Hanoi. Wandel ‘s ochtends vroeg rond het Hoan Kiem Meer waar tai chi minnend Hanoi zich dan verzamelt en dwaal door de straatjes in het oude centrum. De straten zijn vernoemd naar de verschillende ambachtsgilden die zich zo’n 8 eeuwen geleden ieder in een eigen straat vestigden (elke straat begint met ‘Hang’). Ten westen van het Hoan Kiem Meer is een gezellige wijk waar je o.a. de kathedraal vindt en het Hoa Lo (gevangenis) museum. Een ander interessant museum in het Vietnamese Vrouwenmuseum (ten zuiden van het meer), mooi gepresenteerd en per etage wordt een onderwerp uitgelicht: van de rol van vrouwen tijdens de oorlog tot de tradities rond huwelijk en geboorte. Ook niet te missen zijn de Literatuurtempel en het mausoleum van Ho Chi Minh (gesloten op maandag en vrijdag).

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Hanoi:
Dag 1: Hanoi - Sapa, vrije dag, transfer hotel - station en nachttrein
Dag 2: Lao Cai - Sapa, transfer en hike met gids (join in-excursie)
Dag 3: Sapa - Ta Van village, join in-excursie (met lunch en diner)
Dag 4: Ta Van - Sapa - Hanoi, transfers en join in-excursie (met lunch), coach bus
Dag 5: Hanoi, vrije dag

Extensie 1: Extra dag in Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 57,- p.p.€ 29,- p.p.€ 26,- p.p.€ 29,- p.p.€ 27,- p.p.€ 29,- p.p.


Extensie 2: Nachttrein Hanoi naar Hue


Neem de nachttrein van Hanoi naar Hué waardoor je een extra dag in Hanoi kunt doorbrengen (en je een vliegreis en hotelovernachting uitspaart). Kies je ook voor de aansluitende bouwsteen 'Keizerstad Hue', dan word je opgehaald van het treinstation. 

Dag 5: Vrije dag Hanoi en nachttrein

Vrije dag Hanoi en nachttrein
Neem de nachttrein naar Hue vanuit Hanoi. Zo heb je bijna een hele dag extra in Hanoi te besteden. Wandel ‘s ochtends vroeg rond het Hoan Kiem Meer waar tai chi minnend Hanoi zich dan verzamelt en dwaal door de straatjes in het oude centrum. De straten zijn vernoemd naar de verschillende ambachtsgilden die zich zo’n 8 eeuwen geleden ieder in een eigen straat vestigden (elke straat begint met ‘Hang’). Ten westen van het Hoan Kiem Meer is een gezellige wijk waar je o.a. de kathedraal vindt. Een interessant museum is het Vietnamese Vrouwenmuseum (ten zuiden van het Hoan Kiem meer), op elke etage wordt een onderwerp uitgelicht: van de rol van vrouwen tijdens de oorlog tot de tradities rond huwelijk en geboorte. Ook niet te missen zijn de Literatuurtempel en het mausoleum van Ho Chi Minh (gesloten op maandag en vrijdag).
 
Je wordt aan het eind van de dag bij je hotel opgehaald en naar het station gebracht. Zorg dat je een uur van tevoren op het treinstation bent, want je moet je treinkaartje nog ophalen bij het kantoor (de details hierover staan in het draaiboek dat je in Vietnam ontvangt - lees die zorgvuldig door!). Neem een fles water, zakdoekjes/wc-papier en wat te eten (snacks/fruit) mee. Je hebt een 4-persoons coupé, afhankelijk van de samenstelling van je reisgezelschap deel je de coupé met andere internationale of lokale reizigers. De bedden zijn al opgemaakt en aan het eind van elke gang vind je een toilet en wastafel in het halletje. Maak jezelf comfortabel en laat de trein je in slaap schommelen.

Dag 6: Aankomst trein in Hue

Aankomst trein in Hue
Deze ochtend kom je met de nachttrein uit Hanoi aan in Hue. Kies aansluitend voor de bouwsteen 'Keizerstad Hue' om je reis hier te vervolgen. 
 
Welkom in de oude keizerlijke hoofdstad Hué! In Centraal-Vietnam, op een smal stuk land, was dit de plek van waar de Nguyens anderhalve eeuw - deels onder Frans bewind - regeerden (1802-1945). Een veel voorkomende achternaam, omdat veel mensen ervoor kozen hun naam te veranderen in ‘Nguyen’. Eens het politieke, culturele en religieuze centrum van het land, is de oude stad van Hué sinds 1993 UNESCO Werelderfgoed. Je logeert in het nieuwe gedeelte van de stad, in een gezellige straat met restaurants en winkels. Het is hier een stuk rustiger dan in Hanoi, Ho Chi Minh City en Hoi An, overal zie je cyclo’s (fietstaxi’s). Een leuke plek voor een drankje na het eten is de DMZ-bar. Een grappig café met op de 1e verdieping een pooltafel en terras met tafels en stoelen. Het is een mix van alternatief en Vietnamese kitsch. Uitzicht op de parfumrivier maakt het een toplocatie!

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Nachttrein Hanoi naar Hue:
Dag 1: Hanoi - Sapa, vrije dag, transfer hotel - station en nachttrein
Dag 2: Lao Cai - Sapa, transfer en hike met gids (join in-excursie)
Dag 3: Sapa - Ta Van village, join in-excursie (met lunch en diner)
Dag 4: Ta Van - Sapa - Hanoi, transfers en join in-excursie (met lunch), coach bus
Dag 5: Hanoi - nachttrein Hue, vrije dag en transfer
Dag 6: Aankomst Hue, transfer naar hotel

Extensie 2: Nachttrein Hanoi naar Hue
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Transfer en nachttrein€ 125,- p.p.€ 110,- p.p.€ 106,- p.p.€ 103,- p.p.€ 101,- p.p.€ 100,- p.p.
Excursies

Hanoi

Excursie 1: Go Local! Verken de markten van Hanoi

Go Local! Verken de markten van Hanoi
Vandaag ga je op pad om kennis te maken met de tradities en lokale specialiteiten van Hanoi. Vietnam staat bekend om haar verfijnde keuken en een proeverij mag dan ook niet ontbreken. In het oude centrum, bij Chau Long markt vind je volop pho bo (Hanoi’s beef noodle soup), wat men graag als ontbijt nuttigt. Op de Chau Long markt zie je alles voorbij komen, fruit, vlees, kikkers... Je mag zelf kiezen wat je hier gaat proeven, iets heel exotisch zoals groene mango met chili, wormen of varkensvlees met groene rijst. Na de markt ga je het beroemdste gerecht van Hanoi 'Banh Cuon' proberen, dat is gestoomde rijst pannenkoek met gehakt en champignons. Je wandelt verder Dong Xuan markt voor 'banh tom' en 'bun cha', je gids vertelt je precies wat erin zit. En de ochtend sluit af met bezoek aan een lokaal café dat stamt uit 1936 om koffie of een dessert te proeven. 
 
Duur: 08.30 - 12.30 uur
Privé-excursie, inclusief streetfood en koffie

Excursie 1: Go Local! Verken de markten van Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 56,- p.p.€ 48,- p.p.€ 40,- p.p.€ 40,- p.p.€ 36,- p.p.Excursie 2: Ontdek Hanoi op de fiets!

Ontdek Hanoi op de fiets!
Vandaag maak je kennis met een heel andere kant van Hanoi. Je wordt 's middags bij het hotel opgehaald. Je kunt vandaag kiezen tussen een stadsfiets (zonder versnellingen) en mountainbike. Samen met een gids fiets je over rustige zandwegen, door smalle steegjes en over lokale markten. Onderweg stop je bij een café voor een lokaal drankje om bij te tanken. Vanaf de beroemde Long Bien brug heb je een uitstekend uitzicht over de Rode Rivier en de stad. Pauzeer op de brug om de stroom brommers en fietsen te fotograferen. Ze vervoeren werkelijk alles achterop hun tweewielers. De fietstocht brengt je ook bij Quang Ba, een pottenbakkers-dorp. Prima moment om de benen te strekken voor je weer terug gaat. Bij het West Lake zie je goed hoe oud en nieuw samen gaan in Hanoi. Fietsen is een hele fijne manier om een land te leren kennen; je voelt je veel meer onderdeel van het land dan toeschouwer. Het drukke verkeer beweegt soepel langs elkaar en je bent binnen no time buiten de binnenstad waardoor je kunt genieten van de omgeving.
 
Middagprogramma, join in-excursie (14-17 uur)

Excursie 2: Ontdek Hanoi op de fiets!
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.Excursie 3: Ninh Binh: Hoa Lu & Tam Coc

Ninh Binh: Hoa Lu & Tam Coc
Deze ochtend worden jullie opgehaald bij je hotel en reizen jullie naar het zuiden, naar Ninh Binh. Eerst staat een bezoek aan Hoa Lu op het programma. Dit is de oude hoofdstad van Vietnam in de 10e en 11e eeuw. De eeuwenoude tempels van King Dinh en King Le zijn indrukwekkend, zeker als je de verhalen erbij hoort. Het gebied rond Ninh Binh is ook prachting, vaak 'Halong op het droge' genoemd vanwege de vele groene gebergten, rijstvelden en rivieren. Daarna ga je van Hoa Lu verder naar Tam Coc voor de lunch in een Vietnamees restaurant. 's Middags stap je een 'sampan' voor een bootritje dwars tussen de rijstvelden door (rijst wordt meestal in mei en september geoogst). Als je wilt kun je daarna nog een rondje fietsen (ongeveer 3 kwartier). Eind van de dag word je terug gebracht bij je hotel in Hanoi. 
 
Vandaag reis je in internationaal reisgezelschap, in dit geval een goede optie voor een dagtour; voordeliger en eenmaal in Ninh Binh tref je toch andere reizigers bij de bezienswaardigheden. De groep bestaat uit maximaal 25 personen. Je reist per minivan met Engelssprekende gids.

Excursie 3: Ninh Binh: Hoa Lu & Tam Coc
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.Excursie 4: Vietnamees koken bij mensen thuis in Hanoi

Vietnamees koken bij mensen thuis in Hanoi
Een gids haalt je deze ochtend op bij je hotel om je mee te nemen op een culinaire ontdekkingstocht. Je mag meehelpen bij het doen van inkopen op de Hang Da markt. In Vietnam gaat men 2 keer per dag naar de markt, zodat de ingrediënten altijd verser dan vers zijn. De locatie van de kookworkhop is in het midden van het oude centrum (Old Quarter) in een traditioneel huis. Je wordt er ontvangen met Vietnamese thee en een lokale snack en krijgt uitleg over de typische kookstijl van Hanoi. De chef zal je helpen bij het bereiden van een aantal gerechten; je snijdt en hakt de groenten en kruiden, maakt zelf een saus, maakt de borden op en uiteraard mag je het resultaat verorberen. 
 
Privé excursie met gids, transfers, workshop met ingrediënten en lunch
Duur: 09.30 -13 uur

Excursie 4: Vietnamees koken bij mensen thuis in Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 74,- p.p.€ 59,- p.p.€ 54,- p.p.€ 51,- p.p.€ 48,- p.p.


Vietnam reizen - Vietnam - Verken de "off the beaten track" bij SapaVietnam reizen - Vietnam - Ontdek het mooiste deel van Noord-Vietnam, Hoang Lien Nationaal ParkVietnam reizen - Vietnam - Het groene heuvellandschap van SapaVietnam reizen - Vietnam - Vrouwen werken op het land, SapaVietnam reizen - Vietnam - Maak kennis met het Noord-Vietnamese natuurschoon rond SapaVietnam reizen - Vietnam - Red Dao-dorp in de heuvels van SapaVietnam reizen - Vietnam - Rond Sapa kun je talloze wandelingen maken tussen de bergen en rijstveldenVietnam reizen - Vietnam - Wandel langs de watervalVietnam reizen - Vietnam - Bewonder het prachtige groene landschapVietnam reizen - Vietnam - Hike bij het Hoang Lien Nationaal ParkVietnam reizen - Vietnam - De kinderen van de Red Dao laten zich graag per waterbuffel vervoerenVietnam reizen - Vietnam - Ontmoet de uiterst vriendelijke Red Dao-minderheid van Noord-VietnamVietnam reizen - Vietnam - Wandel door het Red Dao-dorp bij Nam Cang, SapaVietnam reizen - Vietnam - Red Dao vrouw hoedt haar waterbuffels langs de weg bij SapaVietnam reizen - Vietnam - Bekijk het traditionele handwek van de Red Dao vrouwen zoals borduren en naaienVietnam reizen - Vietnam - Zelfs de kleinste telg van de Red Dao-minderheid heeft traditioneel Red Dao mutsje opVietnam reizen - Vietnam - Prachtig handwerk van de Red Dao-minderheid van SapaVietnam reizen - Vietnam - Traditionele Red Dao broek hangt te drogen in Nam CangVietnam reizen - Vietnam - Traditionele klederdracht van de Red Dao, Nam CangVietnam reizen - Vietnam - Struin over de markt van Sapa en ontmoet de localsVietnam reizen - Vietnam - Have a berak, have a nice view in de heuvels van SapaVietnam reizen - Vietnam - Wie zou hier nou niet willen wonen? SapaVietnam reizen - Vietnam - Hike over de paden tussen de heuvels van SapaVietnam reizen - Vietnam - 's Ochtends zie je de mistflarden wegtrekken tussen de heuvels van SapaVietnam reizen - Vietnam - De buffels kom je geregeld tegen tijdens je wandelingenVietnam reizen - Vietnam - Ontmoet de bewoners van het Red-Dao-dorpVietnam reizen - Vietnam - Red Dao in traditionele klederdrachtVietnam reizen - Vietnam - Wandel met de gids door het Red Dao dorpVietnam reizen - Vietnam - Rij door het afgelegen gebied rond SapaVietnam reizen - Vietnam - Het afgelegen Sapa zit vol avonturenVietnam reizen - Vietnam - Rivercrossing met de jeep bij SapaVietnam reizen - Vietnam - Wie durft? Hike "off the beaten track" bij SapaVietnam reizen - Vietnam - Locals vissen in de rivier bij SapaVietnam reizen - Vietnam - Neem een kijkje in SapaVietnam reizen - Vietnam - Laat je verrassen door een heerlijke Vietnamese maaltijdVietnam reizen - Vietnam - Krijg je ook al trek bij het zien van deze Vietnamese maaltijdVietnam reizen - Vietnam - Stap op de nachttrein van Hanoi naar SapaVietnam reizen - Vietnam - Het station is in Lao Cai als je naar Sapa gaatVietnam reizen - Vietnam - Brommers komen je van alle kanten tegemoet, al dan niet voorzien van (verwarmde) kastjes met eten achterop.Vietnam reizen - Vietnam - Ontdek de straatmarkten van HanoiVietnam reizen - Vietnam - Verken traditioneel HanoiVietnam reizen - Vietnam - Wandel via de Long Bien brug de Rode Rivier van Hanoi overVietnam reizen - Vietnam - Tran Quoc pagode bij West Lake, HanoiVietnam reizen - Vietnam - Er is zoveel te zien op de nachtmarkt van Hanoi

Reacties van reizigers (4)

"Vietnam is een geweldig land voor een vakantie!"

Hanoi - Halong Bay - Hué - Hoi An - Ho Chi Minh City

Hans Wagenaar - 26-09-2018
Vietnam is een geweldig land voor een vakantie. Zeer vriendelijk, zeer veilig, zeer mooi en goedkoop. Dit was voor ons de eerst reis naar Azië. Vietnam lijkt mij een land dat zeer toegankelijk is voor iedereen. Ook voor gezinnen. Als je, zoals wij, de bouwstenen zo laat plannen en reg...
Verder lezen
Vietnam reizen: Wandelen rond Sapa & homestay verblijf - Budget
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Gaaf! Veel gezien en veel nieuwe ervaringen!"

Hanoi - Ninh Binh - Sapa - Halong Bay - Hoi An - Saigon - Siem Reap - Koh Rong Samloem

Margreet Wigmans - 04-06-2018
Het was een gave reis, waarin we veel gedaan en gezien hebben. Sapa was voor ons duidelijk het hoogtepunt van onze vakantie, maar we hebben van alles genoten. Onze top 3 is: 1. Sapa, 2. Hoi An en 3. Siem Reap (Angkor Wat) en Halong Bay Excursies en tours ...
Verder lezen
Vietnam reizen: Wandelen rond Sapa & homestay verblijf - Budget
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een boeiende reis van Noord naar Zuid Vietnam"

Hanoi - Halong Bay - Sapa - Hue - Hoi An - HCMC - Mekong Delta

Gwenda Albus - 15-08-2016
Vietnam is een prachtig land, een absolute aanrader! Heel boeiend qua geschiedenis en de huidige politiek, met bovendien een prachtige natuur en aardige mensen! We hebben enorm genoten van Vietnam en de reis die we hebben gemaakt!    ...
Verder lezen
Vietnam reizen: Wandelen rond Sapa & homestay verblijf - Budget
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Leuke en boeiende reis!"

Rondreis Vietnam - Saigon - Mekong Delta - Can Tho - Hanoi - Halong Bay - Sapa

Jonathan Eijkelboom - 07-08-2015
Leuke en boeiende reis gehad, veel ontdekt en ervaren die we nog niet eerder gezien hadden.   We hebben gelukkig nog een dagje Halong mee kunnen pakken, de enige dag in twee weken toen het weer het toeliet. De cruise wa...
Verder lezen
Vietnam reizen: Wandelen rond Sapa & homestay verblijf - Budget
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie