Vietnam reizen: Whale Island - verscholen strand

Vietnam reizen: Centraal Vietnam - Whale Island - Nha Trang - Eiland - Hiddem gem - Strand

Zoek je een rustige groene plek zonder verkeer waar je slechts afgeleid wordt door voorbij varende vissersboten? Dan is dit verscholen eilandje de ideale bestemming. Logeer in een rieten bungalow aan het strand en geniet van de rust & natuur. Omdat het verstopt ligt achter grotere eilanden zijn er nauwelijks golven. Een beetje zwemmen, lezen, snorkelen en wandelen. Hier vind je geen cafés, disco’s en brommers! Je eet wat de pot schaft, en dat is zeer afwisselend (vegetarisch op verzoek). Een groter contrast met Nha Trang is bijna niet voor te stellen!

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Sereen eiland
  • Romantische logeerplek
  • Wandelen door groene binnenland
  • Snorkelen 
Reisschema
Dag 1: Aankomst Nha Trang, transfer
Dag 2: Nha Trang - Whale Island, transfer
Dag 3: Whale Island, vrije dag
Dag 4: Vertrek Whale Island, transfer naar vliegveld
Dag tot dag

Dag 1: Strand van Nha Trang

Strand van Nha Trang
Vandaag kom je aan in de badplaats Nha Trang. Op het vliegveld of treinstation staat er een chauffeur op je te wachten. Hij brengt je direct naar Nha Trang. Vanmiddag kun je over het strand wandelen, je laten masseren of winkelen. Je logeert 1 nacht in deze gezellige badplaats voor je morgen naar het überrustige en romantische Whale Island vertrekt. 

Dag 2: Reis naar Whale Island

Reis naar Whale Island
Je wordt opgehaald bij je hotel in Nha Trang. In iets meer dan 2 uur rijd je direct naar het haventje op Hom Gom (schiereiland) bij Dam Mon village. De rit langs de kust geeft je mooi zicht op de kustlijn - het mooiste stuk van Vietnam zo wordt gezegd. Bij het schiereiland stap je op een houten boot, Whale Island kun je al zien liggen. Het is een klein stil eiland met slechts één resort. Hier vind je ultieme rust. Geen brommer te horen, dat is uniek voor Vietnam! De maaltijden op Whale Island betaal je ter plekke (niet inclusief). Je kunt kiezen uit ontbijt & diner, of ontbijt, lunch en diner. Er is geen winkeltje op het eiland, breng gerust wat snacks mee voor tussendoor. 
 

Dag 3: Relaxed groen Whale Island

Relaxed groen Whale Island
Na een heerlijke rustige nacht met op de achtergrond junglegeluiden en 's ochtends vroeg een pruttelend vissersbootje, schuif je aan bij het ontbijt. Er wordt hier 3x per dag voor je gekookt door de vriendelijke eilandbewoners.Je betaalt ter plaatse voor de maaltijden. Vandaag heb je de hele dag vrij! Bijna dagelijks worden snorkeltrips aangeboden bij Rainbow Divers op het eiland. Je kunt ook één van de wandelingen doen die zijn uitgezet over het eiland. Klim naar het uitzichtpunt om de kustlijn en het schiereiland te zien liggen. Onvoorstelbaar hoe rustig de omgeving is vergeleken met Nha Trang. Lunch wordt op vaste tijden geserveerd, dus zorg dat je op tijd terug bent. 
 

Dag 4: Afscheid van heerlijk Whale Island

Afscheid van heerlijk Whale Island
Na een relaxte ochtend aan het strand word je met de boot weer terug gebracht naar de haven op het schiereiland. Daar staat een chauffeur op je te wachten die je naar het vliegveld of treinstation brengt. Als je pas 's avonds een vlucht hebt, kun je na het uitchecken nog lunchen op het eiland (tegen bijbetaling). Je kunt je rondreis Vietnam op verschillende manieren vervolgen. Kies voor Bruisend Saigon als je uit het noorden komt. Of reis je de andere kant op, dan is Hoi An de ideale volgende bestemming op je rondreis.

Achtergrond

Verborgen eiland

Op zo'n 2 uur rijden van Nha Trang ligt een wonderschoon eilandje met slechts een paar bamboehuisjes in de tuin en aan het strand. Het is een klein maar fijn 'resort' waar je goed verzorgd wordt. Behalve een duikschool vind je er geen restaurants, winkels of cafés. Door het met jungle overgroeide binnenland (dat je in een paar uur kunt doorkruisen) lopen een paar wandelpaden. Door de ligging is er nauwelijks golfslag en 's avonds hoor je niets behalve dierengeluiden. Je logeert in een eenvoudige bungalow tussen het groen, dus de kans is groot dat je wel een paar gekko's en andere kleine eilandbewoners tegenkomt. 
 
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
We zijn altijd op zoek naar bijzondere accommodaties op mooie locaties. Op Whale Island logeer je in een bijzonder eco-vriendelijk resort. De huisjes zijn voornamelijk van natuurlijke materialen gemaakt (bamboe) en je hebt geen airco, maar een fan aan het plafond ter verkoeling. Er is wel warm water in de douche en een normaal toilet. Verder is het basic maar knus ingericht, het matcht goed met de omgeving. Het is een eiland vol jungle met bijbehorende bewoners, je zult om je huisje (en soms ook binnen) kleine insecten aantreffen. Een echte back-to-nature ervaring dus!

Vervoer:
Je wordt in Nha Trang opgehaald bij je hotel en naar de haven gebracht (2 uur rijden). Daar ligt een houten boot van het eiland klaar. De boottocht duur nog zo'n 20 minuten. Je kunt er ook voor kiezen, mits je op tijd per vliegtuig of nachttrein aankomt in Nha Trang, direct door te reizen naar Whale Island. Het is vanaf het vliegveld 2,5 uur rijden. 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig t/m december 2017. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind varieert per leeftijd en per accommodatie. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Tijdens de feestdagen (rond kerst en Chinees nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag (28 januari - 4 februari, 28 april - 2 mei, en 20 - 31 december 2017). Voor Halong Bay geldt een toeslag op 24 en 31 december 2017 van €35,- per persoon per nacht. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.
 
Korting voor kinderen op rondreizen
Kinderen tussen 0-2 jaar reizen gratis mee (geen eigen bed)

Vietnam reizen: Whale Island - verscholen strand
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoen€ 540,- p.p.€ 270,- p.p.€ 217,- p.p.€ 214,- p.p.€ 189,- p.p.€ 192,- p.p.
Hoogseizoen€ 530,- p.p.€ 264,- p.p.€ 212,- p.p.€ 215,- p.p.€ 191,- p.p.€ 196,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting in Nha Trang met ontbijt
 • 2 overnachtingen op Whale Island met ontbijt
 • Privé transfer vliegveld Nha Trang naar hotel
 • Transfer hotel Nha Trang naar Whale Island (inclusief boottocht) 
 • Transfer Whale Island naar vliegveld Nha Trang (inclusief boottocht)

Exclusief:
 • Maaltijden op Whale Island (lunch en diner)
 • Entreegelden, donaties en fooien
 • Snorkelexcursie en snorkelspullen
 • ​Kayakken 

Opmerkingen:
De maaltijden op Whale Island betaal je ter plekke. Je kunt kiezen uit ontbijt & diner, of ontbijt, lunch en diner. Er is geen winkeltje op het eiland, breng gerust wat snacks mee voor tussendoor. 
 
Laagseizoen: mei & juni 2017
Hoogseizoen: januari t/m april & juli t/m december 2017

Extensie 1: Extra dag strand Nha Trang
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 60,- p.p.€ 30,- p.p.€ 27,- p.p.€ 30,- p.p.€ 28,- p.p.€ 30,- p.p.
Inclusief:
 • Overnachting met ontbijt

Exclusief:
 • Overige maaltijden, dranken en snacks
 • Fooien

Opmerkingen:
Een extra toeslag voor de accomodatie in Nha Trang geldt tijdens de volgende feestdagen:
 • 28 januari - 4 februari 2017
 • 28 april - 3 mei 2017

Extensie 2: Extra dag Whale Island
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoen€ 76,- p.p.€ 38,- p.p.€ 31,- p.p.€ 38,- p.p.€ 34,- p.p.€ 38,- p.p.
Hoogseizoen€ 86,- p.p.€ 43,- p.p.€ 35,- p.p.€ 43,- p.p.€ 38,- p.p.€ 43,- p.p.
Inclusief:
1x Overnachting

Exclusief:
Maaltijden (ontbijt, lunch en diner)

Extensies

Extensie 1: Extra dag strand Nha Trang


Nha Trang is een gezellige badplaats waar je overdag kunt genieten van zon, zee en strand en 's avonds kunt flaneren over de boulevard met leuke restaurants, bars en winkeltjes. 

Dag 2: Extra vrije dag op het strand van Nha Trang

Extra vrije dag op het strand van Nha Trang
Nha Trang is een grotere badplaats met veel hotels. De gebouwen zijn voor Vietnamese begrippen laag, slechts 10 verdiepingen hoog. Het doet wel wat aan een Spaanse badplaats denken. Het is dus geen ongerept paradijselijk kokosnoten strandje, maar wel een comfortabel strandgebied, dat het hele jaar door goed is te bezoeken. Vanwege het goede weer is dit een zeer geliefde vakantie bestemming. Vind je het leuk om je vakantie te eindigen in wat meer ‘uitgaans-strandsfeertje’, dan zal Nha Trang met al zijn vertier, disco’s, karaokebars en cafés je wel bevallen. Onze favoriete spots is de Sailing Club, loungen aan het strand met een verse sap en heerlijke salades

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag strand Nha Trang:
Kaart Extra dag strand Nha Trang Dag 1: Aankomst Nha Trang, transfer
Dag 2: Nha Trang, vrije dag
Dag 3: Nha Trang - Whale Island, transfer
Dag 4: Whale Island, vrije dag
Dag 5: Vertrek Whale Island, transfer naar vliegveld

Extensie 1: Extra dag strand Nha Trang
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 60,- p.p.€ 30,- p.p.€ 27,- p.p.€ 30,- p.p.€ 28,- p.p.€ 30,- p.p.


Extensie 2: Extra dag Whale Island


Verleng je verblijf op relaxed groen Whale Island met een nacht en geniet optimaal van de rust en natuur van dit lieflijke eilandje. 

Dag 4: Extra dag Whale Island

Extra dag Whale Island
Geniet een extra dag de rust en natuur op dit idyllische groene eiland. Ga (nog een keer) meer snorkelen of peddel wat rond in een kayak. Ultiem relaxen!

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag Whale Island:
Kaart Extra dag Whale Island Dag 1: Aankomst Nha Trang, transfer
Dag 2: Nha Trang - Whale Island, transfer
Dag 3: Whale Island, vrije dag
Dag 4: Whale Island, vrije dag
Dag 5: Vertrek Whale Island, transfer naar vliegveld

Extensie 2: Extra dag Whale Island
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoen€ 76,- p.p.€ 38,- p.p.€ 31,- p.p.€ 38,- p.p.€ 34,- p.p.€ 38,- p.p.
Hoogseizoen€ 86,- p.p.€ 43,- p.p.€ 35,- p.p.€ 43,- p.p.€ 38,- p.p.€ 43,- p.p.


Vietnam reizen - Vietnam - Naar de haven, op weg naar Whale IslandVietnam reizen - Vietnam - De aanlegsteiger voor de boot naar Whale IslandVietnam reizen - Vietnam - Stap op de boot naar Whale IslandVietnam reizen - Vietnam - Bij het schiereiland stap je op een houten boot, Whale Island kun je al zien liggenVietnam reizen - Vietnam - Vaar naar Whale IslandVietnam reizen - Vietnam - Whale Island ligt achter grotere eilanden, daarom zijn er nauwelijks golvenVietnam reizen - Vietnam - Hier vind je ultieme rust, Whale IslandVietnam reizen - Vietnam - Lekker relaxen op het verscholen strand, Whale IslandVietnam reizen - Vietnam - Whale Island, een paar bamboehuisjes in de tuin en aan het strandVietnam reizen - Vietnam - Zoek je een rustige groene plek zonder verkeer waar je slechts afgeleid wordt door voorbij varende vissersboten. Whale islandVietnam reizen - Vietnam - Dit verscholen eilandje de is ideale bestemming, Whale IslandVietnam reizen - Vietnam - Palmbomen op het strand van Whale IslandVietnam reizen - Vietnam - Kayak rond Whale IslandVietnam reizen - Vietnam - Pak de kayak en verken het eiland vanaf het waterVietnam reizen - Vietnam - Wandel lekker over het strand van Whale IslandVietnam reizen - Vietnam - Laat je eens goed vertroetelen op Whale IslandVietnam reizen - Vietnam - Lekker even een terrasje pakken, Whale IslandVietnam reizen - Vietnam - Whale Island, het verscholen strandVietnam reizen - Vietnam - Geniet van de Vietnamese keukenVietnam reizen - Vietnam - Alsof de tijd even stil staat, Whale IslandVietnam reizen - Vietnam - Whale Island rustig, romantisch en relaxedVietnam reizen - Vietnam - Bekijk de zonsondergang vanaf Whale IslandVietnam reizen - Vietnam - Whale Island, is vernoemd naar de walvishaaien die hier langs trekkenVietnam reizen - Vietnam - Snorkel het eiland rondVietnam reizen - Vietnam - Misschien heb jij wel geluk en kom je oog in oog met de walvishaaiVietnam reizen - Vietnam - De walvishaai, waar whale Island naar vernoemd isVietnam reizen - Vietnam - Even bijkomen op het strand van Nha Trang na een paar reisdagen?Vietnam reizen - Vietnam - Nha Trang is een van de populairste strandbestemmingen van VietnamVietnam reizen - Vietnam - Nha Trang, ook een prima plaats om souvenirs en cadeautjes voor thuis te shoppenVietnam reizen - Vietnam - Verken de boulevard van Nha Trang

Reacties van reizigers

"Fantastische Vietnam reis met foodtour in Saigon als een van de hoogtepunten"

Hanoi - Sapa - Hoi An - Whale Island - Saigon

Karel Vleuten - 09-10-2017
We hebben een fantastische reis gehad. In drie woorden: zorgeloos, veilig, genieten. Als we Sapa als één grote excursie beschouwen: helemaal top. Fijn om drie dagen een gids aan je zijde te hebben. Foodtour Saigon: é...
Verder lezen
Vietnam reizen: Whale Island - verscholen strand
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie