Rondreis Vietnam: Familiereis - van Halong Bay naar Phu Quoc eiland

Rondreis Vietnam: Hanoi - Halong Bay - Hoi An - Ho Chi Minh City - Mekong Delta - Phu Quoc eiland

Deze 2-weekse ontspannen rondreis Vietnam is op maat gemaakt voor gezinnen. Start in Hanoi, de sfeervolle hoofdstad van Vietnam. Bezoek vanuit Hanoi de baai van Halong voor een 2-daagse cruise, vanaf de boot duik je zo in het water! Je vliegt naar Hoi An, in deze übergezellige stad vol lampionnen is vanalles te doen: snorkelen, fietsen, koken, shoppen. De ruïnes van My Son in de jungle kun je als excursie bezoeken. Neem de lokale nachttrein van Hoi An naar Saigon: wat een avontuur! Logeer in de Mekong Delta bij de mensen thuis en ga per speedboot naar het tropische eiland Phu Quoc; een relaxed eiland met rustige zee en elke avond verse vis van de barbecue. Beste reistijd: oktober - juni. De ideale kerstvakantie! Lees bij de Praktische Informatie wat je moet weten over reizen met kinderen naar Vietnam.

Hoogtepunten van deze rondreis:

  • Hanoi: Old Quarter
  • Zwemmen bij Halong Bay
  • Snorkelen bij Hoi An (optioneel)
  • An Bang strand (Hoi An)
  • Saigon markten 
  • Mekong Delta - homestay
  • Bootsafari bij Can Tho (excursie inclusief)
Reisschema
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Aankomst Hanoi, transfer met gids
Dag 3: Hanoi, vrije dag
Dag 4: Hanoi - Halong Bay, join in-excursie (met lunch en diner)
Dag 5: Halong Bay - Hanoi, join in-excursie (met brunch)
Dag 6: Hanoi - Hoi An, transfers
Dag 7: Hoi An, vrije dag
Dag 8: Hoi An, vrije dag
Dag 9: Hoi An, vrije dag, transfer en nachttrein naar Ho Chi Minhstad
Dag 10: Aankomst HCMC, transfer treinstation en vrije dag
Dag 11: HCMC - Ben Tre - Can Tho, prive-excursie met gids
Dag 12: Can Tho - Phu Quoc, prive-excursie, transfers en speedboot
Dag 13: Phu Quoc, vrije dag
Dag 14: Phu Quoc, vrije dag
Dag 15: Phu Quoc - HCMC, transfers
Dag 16: Ho Chi Minhstad, transfer vliegveld
Dag 17: Aankomst Nederland
Dag tot dag

Dag 1: Start vakantie Vietnam

Start vakantie Vietnam
Je Vietnam reis kan beginnen. In ruim twee weken reis je van het noorden naar het zuiden en ervaar je de prachtige natuurlijke diversiteit en proef je het lokale Vietnamese leven.

Dag 2: Op naar de hoofdstad Hanoi

Op naar de hoofdstad Hanoi
Vandaag vlieg je naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Op Noi Bai Airport staat een chauffeur op je te wachten, hij rijdt je direct naar je hotel in de binnenstad. Kom je vroeg in de middag aan, dan heb je tijd om de bijzondere sfeer van deze eeuwenoude stad alvast te proeven. In 2010 vierde Hanoi haar 1000e verjaardag!  In de oude binnenstad is het een drukte van belang. Op lage krukjes eet men pho (noodlesoep) en drinkt men ca phe sua (druppelkoffie met gecondenseerde melk). Dames met rieten hoedjes trekken fietsen behangen met groenten en fruit door de smalle straten, exotische geuren achterlatend. Brommers komen je van alle kanten tegemoet, al dan niet voorzien van (verwarmde) kastjes met eten achterop. Wandelend maak je zelf ook onderdeel uit van het verkeer op de weg, want de stoep wordt al bezet door geparkeerde brommers Dit is Hanoi ten voeten uit. Installeer jezelf op een terrasje om het dagelijks leven te aanschouwen en bestel een bia hoi (biertje) met wat pelpinda’s - Go Local!

Dag 3: Vrije dag in Hanoi

Vrije dag in Hanoi
Vandaag kun je lekker rondslenteren in Hanoi en bijkomen van de reis. Wil je direct iets doen? Bekijk het dagelijks leven rond Hanoi per fiets met onze excurisie ‘Ontdek Hanoi op de fiets’. Het blijft het allerleukste vervoermiddel; in de achterafstraatjes kijkt men verrast op als je langs komt trappen en roept men je vrolijk gedag. Je gaat dwars over straatmarkten, langs velden vol groenten en tempels en je steekt, tezamen met brommerend Hanoi, via de Long Bien brug de Rode Rivier over. ‘s Avonds kun je met de locals op lage plastic krukjes een biertje of sapje drinken op straat of laat je benen nieuw leven inmasseren na een actieve dag wandelen of fietsen. Als je de reis extra rustig wilt starten, kun je kiezen voor een extra dag Hanoi. 

Dag 4: Varen door Halong

Varen door Halong
Vandaag reis je vanuit Hanoi naar Halong Bay voor een 2-daagse cruise. Een spectaculair gezicht: meer dan 2000 omhoog gestuwde groene eilandjes liggen hier verspreid over de baai van Tonkin. Hoewel Halong Bay een populaire bestemming is bij rondreizen Vietnam, is er voldoende ruimte in de baai voor alle schepen. Je vertrekt rond 8 uur bij je hotel in een klein busje met gids (maximaal 16 personen). In  de haven van  Halong City stap je op een bootje met de rest van de passagiers en word je naar het zeilschip, een houten jonk, gevaren. Er is lunch aan boord en ‘s middags kun je langs de floating village in de baai kayakken of (je laten) roeien. Je bezoekt één van de vele grotten van het gebied, hier kan het weleens druk zijn met andere reizigers. Na een verfrissende duik klim je aan boord om te genieten van de zonsondergang. Op het dek volgt een sessie springrolls maken. ‘s Avonds is er meestal een klein feestje op het dek wanneer Vietnams nationale hobby wordt beoefend: Karaoke! En hoewel we van tevoren zeiden dat we dus echt niet de microfoon in handen zouden nemen, stonden we na een half uur gezellig mee te zingen.

Dag 5: Wakker worden in de baai

Wakker worden in de baai
Vroeg op voor de Tai Chi-sessie op het dek. De perfecte ochtendgymnastiek die je waarschijnlijk in Hanoi al hebt aanschouwd. Je volgt de langzame beheerste bewegingen van de leraar en probeert al je gedachten op die bewegingen te richten. Geniet tegelijkertijd van het uitzicht op de karststenen rotsformaties om je heen. De baai is ‘s ochtends op haar mooist en dus - ook al doe je geen Tai Chi - zeker de moeite waard om de wekker een uurtje eerder te zetten. Na een relaxte ochtend op het dek en een vroege lunch, vaar je met de kleine boot terug naar de haven voor je transfer naar Hanoi. Daar kom je rond 16 uur aan bij je hotel.

Dag 6: Reisdag van Hanoi naar Hoi An

Reisdag van Hanoi naar Hoi An
Vandaag word je naar Noi Bai airport in Hanoi gebracht voor je vlucht naar Danang. Van noord naar centraal Vietnam! De vlucht duurt ongeveer 1 uur, dus voordat je het weet wordt de daling alweer ingezet. Op het supermoderne vliegveld van Danang staat er een chauffeur op je te wachten, na de douane staat hij klaar met een bordje met je naam erop. Hij rijdt je in een half uur naar Hoi An. Hier logeer je in een vriendelijk 'resort'; met familiekamers en een fijn zwembad. Op het terrein staat een oud traditioneel Vietnamees huis, leuk om samen te gaan bekijken. Afhankelijk van het tijdstip van je vlucht kun je het gezellige centrum nog even verkennen.

Dag 7: Hoi An, kies je excursie of ga zelf op pad

Hoi An, kies je excursie of ga zelf op pad
Hoi An kun je heel goed zelf verkennen. Je kunt lopend naar het centrum, ongeveer 10 minuten vanaf het stijlvolle hotel. We hebben voor de familiereis gekozen voor een wat nieuwere accomodatie met ruime familiekamers en ruim opgezette tuin met zwembad. Bij de ticket office koop je een 5-rittenkaart waarmee je dan 5 bezienswaardigheden in het oude centrum mag bezoeken. Hoi An staat vol Japanse en Chinese pakhuizen en boven de straten hangen die - typisch voor Hoi An - gekleurde lampionnen. Ooit een florerende havenstad, is het duidelijk beïnvloed door vele zeevarende volkeren. Na jarenlang een slaperig stadje te zijn geweest, oefent de stad sinds 2 decennia een grote aantrekkingskracht uit op reizigers. Hoewel drukbezocht is de sfeer gemoedelijk en overal vind je leuke cafés en talloze schoenen- en tassenwinkels. Dit is de ultieme plek in Vietnam om te shoppen en kleding te laten maken. Een bijzonder mooie winkel in het oude centrum is The O-collective, waar je net iets alternatievere Vietnamese souvenirs vindt.
 
Ook kun je vandaag of morgen kiezen uit twee bijzondere excursies die we voor je hebben geselecteerd. Met ‘Kijkje in de Vietnamese keuken’ leer je de juiste producten op de markt te herkennen en ga je zelf aan de slag om je lunch te bereiden. Met de excursie naar My Son bezoek je de oude Cham-tempels en maak je een prettige fietstocht op het platteland.

Dag 8: Ontspannen Hoi An

Ontspannen Hoi An
Heb je gisteren de stad verkend? Dan is het leuk om vandaag een actieve excursie buiten de stad te doen: ‘My Son tempels & fietsen over platteland’. De eeuwenoude Cham tempels en torens liggen prachtig verscholen tussen en onder het groen. ‘s Middags fiets je tussen de rijstvelden door en leer je meer over het plattelandsleven in Centraal Vietnam. Zie 'Excursies' voor meer informatie en prijzen. Ben je een strandliefhebber? Dan zit je bij Hoi An ook goed. Je kunt over de plattelandsweg fietsen naar het relaxte strand van An Bang (ongeveer 3 kilometer). Je parkeert je fiets bij de ingang van het strand voor een halve dollar per dag (fietsen te huur in Hoi An).
 
In Hoi An zijn er zoveel goede gezellige restaurants om uit te kiezen, er komt elke week wel een restaurant bij. Ons advies is dan ook op Tripadvisor te kijken en gewoon lekker rond te lopen en zelf de leukste nieuwe plekken in de achterafstraatjes te ontdekken. We zijn momenteel helemaal weg van Nû Eatery (vlakbij de Japanse brug) en Moon Restaurant and Lounge (op Nguyen Duy Hieu straat). Beiden vertalen op geheel eigen wijze traditionele Vietnamese recepten en ingrediënten naar eigentijdse gerechten. Het eten wordt er met veel liefde klaargemaakt.

Dag 9: Geniet van Hoi An, nachttrein naar Saigon

Geniet van Hoi An, nachttrein naar Saigon
Je hebt nog de hele dag in Hoi An voordat je vanavond op de lokale nachttrein naar Saigon stapt. Vraag of je je spullen bij het hotel achter mag laten (daar hebben ze een aparte ruimte voor) zodat je op pad kunt voor een laatste rondje door het gezellige historische centrum. Je kunt ook bij het hotel vragen of je (tegen betaling) overdag nog van een hotelkamer gebruik mag maken.
Of installeer jezelf bij het zwembad met de kinderen en maak er een relax-dag van.

Dag 10: Saigon zelf ontdekken

Saigon zelf ontdekken
's Ochtends kom je in alle vroegte aan in Ho Chi Minh City (HCMC), ook bekend als Saigon, de grootste en meest bruisende stad van Vietnam. Buiten bij het treinstation staat je gids op je te wachten met een naambordje. Je hotel is in district 1. Neem een kijkje op de drukke Benh Thanh Markt, wandel over Le Loi naar de brede chique straten die leiden naar het stadhuis van HCMC (voormalig Hotel de Ville), de Notre Dame kathedraal en het door de Fransen ontworpen postkantoor. Daar prijkt een enorme muurschildering van Ho Chi Minh.​
 
Saigon barst van de contrasten. Een drukte van belang met al die brommers beladen met mensen, kinderen en goederen, langs elkaar bewegend in volkomen harmonie. Hoge chique kantoorgebouwen staan naast oude Franse  gebouwen en typisch Vietnamese straatstalletjes. Je kunt de stad prima zelf lopend verkennen. 

Dag 11: Varen en fietsen in de Mekong Delta

Varen en fietsen in de Mekong Delta
Gids en chauffeur halen je om 8 uur bij je hotel in Ho Chi Minh City op. Vandaag reis je door de groene Mekong Delta via het lieflijke Ben Tre naar Can Tho. Na een korte boottocht wandel je langs wat lokale werkplaatsen, onder andere bezoek je een kokossnoepfabriek(je). Per xe loi (een soort rickshaw met motor) rij je naar je lunchplek. In de middag ga je op bootsafari! Je vaart in een sampan door de smalle waterwegen van de Mekong Delta. Daarna is het tijd voor wat actie: per fiets ga je op pad naar Mr Kahn. Je neemt een kijkje in het huis van deze fanatieke antiekverzamelaar. Het staat vol met fascinerende oude spullen uit Vietnam en omstreken en hij bezit zelfs fotoalbums uit de Franse koloniale tijd. Vanuit Ben Tre reis je per auto verder naar Can Tho, waar je in een homestay logeert.

Dag 12: Speedboot naar Phu Quoc eiland

Speedboot naar Phu Quoc eiland
Vandaag gaan jullie vroeg uit de veren! Vlak voor de zon opkomt staan jullie al naast je bed. Dit is beste moment van de dag om de traditionele floating market (de drijvende markt) bij Cai Rang te bezoeken. De ultieme Mekong Delta-ervaring en die mag je zeker niet missen. Doordat we al vroeg op pad gaan en na de floating market nog een stukje verder varen ervaar je toch de authentieke sfeer van dit gebied.
 
Daarna worden jullie naar de haven van Rach Gia gebracht voor de speedboot naar Phu Quoc, een relaxed groen eiland. Je logeert er in een kindvriendelijk resort met zwembad direct aan het strand van Long Beach, vlakbij het dorpje Duong Dong. Op dit strand vind je een aantal hotels en restaurants naast elkaar. ‘s Avonds kun je er heerlijk verse vis eten van de barbecue. Tafels en stoelen staan dan op het strand. Dineer direct aan zee onder de sterrenhemel met je blote voeten in het zand.

Dag 13: Zandkastelen bouwen op Phu Quoc eiland

Zandkastelen bouwen op Phu Quoc eiland
Vandaag staat er niets op het programma behalve heerlijk relaxen! Maak een strandwandeling over het witte zand van Long Beach, bouw een zandkasteel met de kids of bezoek de markt van Duong Dong. Phu Quoc Island staat bekend om de productie van (sterk geurende) vissaus: nuoc mam. Je kunt één van de fabrieken bezoeken (Nuoc Mam Hung Thanh). Vissaus wordt in de Zuidoost-Aziatische keuken veel gebruikt, niet alleen in Vietnam. Wil je een flesje meenemen? Koop het dan niet op Phu Quoc, want Vietnam Airlines heeft het op de lijst van verboden te vervoeren goederen staan (i.v.m. de overheersende geur die voorheen in de vliegtuigen hing).

Dag 14: Relaxed eilandleven

Relaxed eilandleven
Nog zo’n heerlijke  vrije dag op dit paradijselijke eiland. Je zou het niet denken, maar je bent maar een paar kilometer van de zuidkust van Cambodja verwijderd. We vermaakten ons prima op de ligbedjes voor het hotel. Je loopt zo de zee in voor een verfrissende duik en vers fruit is nooit ver. De goed ingepakte dames (trui, handschoenen, hoed en sokken) met hun zwaar beladen manden vol fruit, lopen het strand op en af. In tegenstelling tot de toeristen, willen de lokale dames namelijk niet bruin worden, voor hen is een witte huid het mooiste. Geniet nog even van het eilandleven, morgen reis je terug naar Saigon.

Dag 15: Reis naar Saigon

Reis naar Saigon
's Ochtends worden jullie naar het moderne vliegveld van Phu Quoc gebracht. Na nog geen uur vliegen ben je al in Saigon. Bekend en zeker de moeite waard zijn het Oorlogsmuseum en het Herenigingspaleis. De Vietnam oorlog (hier de Amerikaanse oorlog genoemd) is een duistere periode die diepe sporen heeft nagelaten. In het museum hangen vele indringende foto’s van tijdens en na de oorlog. Het zijn heftige beelden, niet geschikt voor jonge kinderen. Meer geschikt voor kinderen is het fascinerende paleis. Het staat symbool voor de val van Saigon in 1975 en een bijzonder staaltje jaren ‘60 architectuur vol kitscherige eet- en ontvangstkamers. Bekijk zeker ook de bizarre kelder vol gangen, kleine donkere kamertjes met stokoude communicatiemiddelen en landkaarten. Let erop dat je musea alleen in de ochtend of namiddag kunt bezoeken, tussen de middag zijn ze een paar uur gesloten. Lunchen kun je overal op straat. L'Usine (westers) en Khanh Casa Garden (Vietnamees) zijn onze favorieten op Le Loi. Mooie souvenirs vind je om de hoek bij Saigon Kitsch

Dag 16: Vertrek uit Saigon

Vertrek uit Saigon
Vandaag vertrekt je vliegtuig terug naar huis. Je wordt vanaf je hotel naar het vliegveld van Saigon gebracht. Deze Vietnam rondreis zullen jullie niet snel vergeten. 

Dag 17: Terug in Nederland

Terug in Nederland
Aankomst in Amsterdam. Je Vietnam vakantie zit er helaas op. Gelukkig heb je heel veel foto's en herinneringen om vaak terug te denken aan deze heerlijke Vietnam rondreis.

Achtergrond

Reizen met kinderen in Vietnam

Een vakantie in Vietnam is uitermate geschikt en erg leuk om met kinderen te doen. Er zijn goede (medische) voorzieningen, overal vind je heerlijk vers fruit en groenten en Vietnam is een veilig land. Met kinderen wandelen bij Sapa, varen door Halong Bay en fietsen rond Hoi An is geweldig. Een reis die grote indruk op ze maakt! 

Hoofdstad Hanoi

Hanoi heeft een prachtig oud centrum; smalle straten vol traditionele winkeltjes, cafés en oude Franse en Chinese huizen. Je kunt hier typische Footprint excursies doen: Go Local! Verken traditioneel Hanoi of Ontdek Hanoi op de fiets! Je maakt kennis met de lokale tradities en culinaire specialiteiten van het noorden. 's Avonds zitten de locals (mannen) met een biertje (bia hoi) op plastic krukjes op straat. Schuif aan en slurp de bekende Vietnamese soep (pho) mee.
 

Cruise door Werelderfgoed Halong Bay 

Vietnams natuurlijke trots is een baai met zo'n 2000 groene eilandjes. Op een houten zeilschip verken je in 2 dagen dit prachtige gebied. Erg leuk met kinderen: spring vanaf de boot in het water, kayakken langs de eilandjes en zelf springrolls in elkaar draaien. Zie de zon opkomen op het dek terwijl je de Tai Chi sessie volgt.
 

Relaxed Hoi An

Hoi An is de ideale pitstop in het midden van jullie rondreis Vietnam. Een fotogeniek oud centrum, gemoedelijke sfeer en een culinair hoogtepunt. De Japanse brug en oude Chinese pakhuizen zien eruit zoals eeuwen geleden. In Hoi An heb je alle vrijheid! Kies zelf je favoriete activiteiten. We hebben een aantal excursies voor je geselecteerd die zeker de moeite waard zijn. Zo kun je al snorkelend de onderwaterwereld verkennen. Of doe een culinaire ochtend, waarbij je zelf aan de slag gaat met de bekendste Vietnamese gerechten. Fiets over het platteland bij Hoi An en aanschouw het lokale leven van dichtbij. Hou je van tempels? Iets buiten de stad ligt het My Son complex.
 

Go Local! Nachttrein Hoi An naar Saigon

De leukste manier van reizen door Vietnam is toch wel per trein. 's Ochtends rij je met de opkomende zon bruisend Saigon binnen en zie je de stad ontwaken. Een avontuur op zich!
 

Saigon: lokale markten & oorlogsverleden

Saigon (officiële naam Ho Chi Minh City) is het commerciële en culturele centrum van het land. In deze dynamische stad is men van 's ochtends vroeg tot 's avonds bezig. Op het eerste gezicht een Aziatische metropool met hoogbouw, maar kijk iets verder en je ontdekt al snel dat Saigon uit een netwerk van kleine straatjes met lokale markten bestaat. Het traditionele leven is overal zichtbaar. Verbaas je over de miljoenen brommers die ontspannen langs elkaar heen bewegen. 
 

Excursie: Ontdek het straatleven van Saigon (exclusief/optioneel)

Achterop de brommer ga je op een culinaire ontdekkingstocht door de stad. Tijdens deze excursie (inclusief) kom je ogen tekort! Een beetje spannend om je zo tussen het verkeer te begeven, maar een van de hoogtepunten van je reis door Vietnam. Je rijdt dwars door de stad en proeft in verschillende districten het beste streetfood van het moment. Niet geschikt voor heel jonge kinderen.

Waterwegen van de Mekong Delta

Ga op bootsafari op de bijzondere Mekong rivier (met een sampan). Je bezoekt het lieflijke Ben Tre en bekijkt de werkplaatsen van de lokale bevolking in Can Tho. Je verkent de Mekong Delta niet alleen per boot, maar ook per fiets, riksja en auto. De tweede dag zie je de zon opkomen boven de drijvende markten van Cai Rang. Een ervaring om nooit te vergeten.
 

Paradijselijk eiland Phu Quoc

Phu Quoc is een relaxed eiland voor de kust van Cambodja. Je reist er per lokale speedboot naartoe. Overnachten doe je in een resort met zwembad direct aan het strand. 's Avonds gaan overal de barbecues aan en wordt de vers gevangen vis voor je gegrild.
 
Hotel & Vervoer
Accomodatie:
We zijn altijd op zoek naar bijzondere accommodaties op mooie locaties. Voor deze familiereis hebben we kleinschalige kindvriendelijke accomodaties gezocht met familiekamers. 
 
Aan het begin van de reis slaap je in Hanoi in een fijn hotel in het oude centrum (Old Quarter). De gebouwen in dit deel van de stad zijn niet zo groot, daarom zijn de hotelkamers relatief klein, maar van alle gemakken voorzien. Je kunt een deel van je bagage achterlaten als je naar Halong Bay reist. Tijdens de Halong Bay cruise verblijf je op een houten zeilschip (3*). Het is een goed verzorgde cruise met 2x lunch, een buffet diner en ontbijt. De boot gaat op een rustige plek in de baai voor anker.
 
In Hoi An verblijf je in een sfeervol kleinschalige guesthouse, gerund door een familie. In de gezellige groene tuin is een zwembad met wat ligbedjes. Fijn om even in af te koelen na een dag fietsen of wandelen. 
 
In Ho Chi Minh City slaap je in een fijn middenklasse hotel met zwembad in het centrum van de stad (district 1) vlakbij de Ben Thanh markt. Je loopt vanuit je hotel zo naar een paar bekende highlights en de Saigon River. In Can Tho (Mekong Delta) overnacht je in een 'Homestay'. Dat betekent hier dat je een zeer kleinschalig guesthouse verblijft van een lokale familie. Op Phu Quoc overnacht je in een hotel aan het strand (nog geen 10 seconden lopen!) met zwembad.
 
Transport: 
Je wordt in alle steden door een privé-auto met chauffeur naar het vliegveld/treinstation gebracht en opgehaald. Tijdens de Halong Bay excursie reis je in een internationaal gezelschap, je wordt in een minivan naar Halong gebracht waar je op een klein bootje stapt voor de transfer naar het houten zeilschap. Van Hoi An reis je per nachttrein naar Saigon, je wordt naar en van het treinstation gebracht en gehaald. Treinkaartje regelen we ook voor je. Het bezoek aan de Mekong Delta doe je met prive-vervoer (auto of busje) en gids. Vanaf de haven in Rach Gia neem je de speedboot naar Phu Quoc, daar word je naar je hotel gebracht. 
Prijzen
 
 
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig t/m december 2018. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind varieert per leeftijd en per accommodatie. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Tijdens de feestdagen (rond kerst en Chinees nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag. Voor Halong Bay en Bai Tu Long Bay geldt een toeslag op 24 en 31 december 2017 van €35,- per persoon per nacht. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.
 
Korting voor kinderen op rondreizen
Kinderen tussen 0-2 jaar reizen gratis mee (geen eigen bed)

Rondreis Vietnam: Familiereis - van Halong Bay naar Phu Quoc eiland
Prijs beschikbaar op aanvraag
Per persoon bij 3 of 4 personen (waarvan 1 of 2 kinderen) Inclusief:
 • 13 Overnachtingen met ontbijt
 • 1 Nachttrein (2e klasse, coupe 4 personen)
 • Transfers van en naar vliegvelden (privé met chauffeur)
 • Halong Bay join in-tour (vervoer per minivan, Engelssprekende gids)
 • 2x lunch en 1x diner tijdens Halong Bay tour
 • Activiteiten tijdens Halong Bay tour
 • 2-daagse Mekong Delta-tour (Engelssprekende gids, 2x boottocht, fietsen op dag 1)
 • 1x lunch tijdens Mekong Delta-tour 
 • Speedboot naar Phu Quoc + transfer haven naar hotel

Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden
 • Overige excursies
 • Overige entrees, donaties en fooien.

Opmerkingen:
Bij deze familiereis is de korting voor kinderen al verrekend in de prijs per persoon.
 
Hoogseizoen: januari t/m april en oktober t/m december 2017
Laagseizoen: mei t/m september 2017
 
  

Extensie 1: Extra dag in Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 54,- p.p.€ 27,- p.p.€ 25,- p.p.€ 27,- p.p.€ 25,- p.p.€ 27,- p.p.
Inclusief:
Overnachting met ontbijt

Exclusief:
Overige maaltijden en excursies

Extensie 2: Extra dag in Ho Chi Minh City (Saigon)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 63,- p.p.€ 31,- p.p.€ 28,- p.p.€ 31,- p.p.€ 29,- p.p.€ 31,- p.p.
Inclusief:
Overnachting met ontbijt

Exclusief:
Overige maaltijden en excursies

Extensie 3: Extra dag op Phu Quoc
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 57,- p.p.€ 29,- p.p.€ 26,- p.p.€ 29,- p.p.€ 27,- p.p.€ 29,- p.p.
Inclusief:
Overnachting met ontbijt

Extensie 4: Varen door Bai Tu Long Bay - voorbij Halong
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Hoogseizoen (ipv Halong)op aanvraag€ 22,- p.p.€ 13,- p.p.€ 22,- p.p.€ 16,- p.p.€ 16,- p.p.
Laagseizoen (ipv Halong)op aanvraag€ 21,- p.p.€ 16,- p.p.€ 21,- p.p.€ 18,- p.p.€ 21,- p.p.
Laagseizoen€ 323,- p.p.€ 223,- p.p.€ 245,- p.p.€ 223,- p.p.€ 235,- p.p.€ 223,- p.p.
Hoogseizoen€ 372,- p.p.€ 260,- p.p.€ 292,- p.p.€ 260,- p.p.€ 282,- p.p.€ 260,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer per minivan naar en van Hon Gai pier
 • Overnachting op houten zeilschip met ontbijt
 • Lunch en diner op dag 1
 • Vroege lunch op dag 2
 • Cruise door Bai Tu Long Bay
 • ​Bezoek grot
 • ​Bezoek Hon Co eiland
 • Kajakken
 • Bezoek floating village

Exclusief:
 • Overige maaltijden en dranken aan boord
 • Overige entreegelden
 • Donaties en fooien

Opmerkingen:
Laagseizoen: mei t/m september 2018
Hoogseizoen: januari t/m april en oktober t/m december 2018

Bij 3 en 5 personen gaat de prijs uit van een extra bed op de kamer of 'triple room'.

Excursie 1: Go Local! Verken traditioneel Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 163,- p.p.€ 107,- p.p.€ 98,- p.p.€ 87,- p.p.€ 79,- p.p.€ 74,- p.p.
Inclusief vervoer, Engels-sprekende gids, entreegelden, lokale lunch, Vietnamese koffie en een Vietnamees biertje.

Excursie 2: Ontdek Hanoi op de fiets!
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.
Inclusief transfer, fiets en Engelssprekende gids.

Excursie 3: Oorlogsverleden: het Cu Chi tunnelsysteem
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Minimaal 2 personenop aanvraag€ 23,- p.p.€ 23,- p.p.€ 23,- p.p.€ 23,- p.p.€ 23,- p.p.
Inclusief: transfer, Engelssprekende gids, entreegelden.

Excursie 4: Ontdek streetfood van Saigon per scooter
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.

Excursie 5: Fietsen door de Mekong Delta
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 202,- p.p.€ 179,- p.p.€ 179,- p.p.€ 157,- p.p.€ 157,- p.p.

Excursie 6: Kijkje in de Vietnamese keuken bij Hoi An
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Join in-excursie€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
Inclusief: transfer, fietsen, Engelssprekende gids en lunch.
Duur: 8.00 - 14.00 uur (kan iets uitlopen)
Join in-excursie

Excursie 7: My Son tempels & fietsen over platteland
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.
Inclusief: Engelssprekende gids, fiets (mountainbike), helm, snacks, koffie/thee, water, entreegelden en lunch.
Exclusief: overige maaltijden en fooien.

Excursie 8: Wandelen in Bach Ma National Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 193,- p.p.€ 110,- p.p.€ 89,- p.p.€ 74,- p.p.€ 65,- p.p.€ 58,- p.p.

Excursie 9: Foodtour per mountainbike door Hoi An
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.
Inclusief: mountainbike, helm, Engelssprekende gids, water, frisdrank, alle snacks en maaltijden onderweg
 
Exclusief: transfer naar en van start- en eindpunt
 
 
Extensies

Extensie 1: Extra dag in Hanoi


De hoofdstad van Vietnam heeft veel te bieden en daarom is een dagje extra in deze hectische stad een goed idee.

Dag 4: Extra dag Hanoi

Extra dag Hanoi
Wil je nog een excursie doen of het wat rustiger aan doen na de trekking bij Sapa. Boek dan een extra dag in Hanoi. Wandel ‘s ochtends vroeg rond het Hoan Kiem Meer waar tai chi minnend Hanoi zich dan verzamelt en dwaal door de straatjes in het oude centrum. De straten zijn vernoemd naar de verschillende ambachtsgilden die zich zo’n 8 eeuwen geleden ieder in een eigen straat vestigden (elke straat begint met ‘Hang’). Ten westen van het Hoan Kiem Meer is een gezellige wijk waar je o.a. de kathedraal vindt en het Hoa Lo (gevangenis) museum. Een ander interessant museum in het Vietnamese Vrouwenmuseum (ten zuiden van het meer), mooi gepresenteerd en per etage wordt een onderwerp uitgelicht: van de rol van vrouwen tijdens de oorlog tot de tradities rond huwelijk en geboorte. Ook niet te missen zijn de Literatuurtempel en het mausoleum van Ho Chi Minh (gesloten op maandag en vrijdag).

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Hanoi:
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Aankomst Hanoi, transfer met gids
Dag 3: Hanoi, vrije dag
Dag 4: Hanoi, vrije dag
Dag 5: Hanoi - Halong Bay, join in-excursie (met lunch en diner)
Dag 6: Halong Bay - Hanoi, join in-excursie (met brunch)
Dag 7: Hanoi - Hoi An, transfers
Dag 8: Hoi An, vrije dag
Dag 9: Hoi An, vrije dag
Dag 10: Hoi An, vrije dag, transfer en nachttrein naar Ho Chi Minhstad
Dag 11: Aankomst HCMC, transfer treinstation en vrije dag
Dag 12: HCMC - Ben Tre - Can Tho, prive-excursie met gids
Dag 13: Can Tho - Phu Quoc, prive-excursie, transfers en speedboot
Dag 14: Phu Quoc, vrije dag
Dag 15: Phu Quoc, vrije dag
Dag 16: Phu Quoc - HCMC, transfers
Dag 17: Ho Chi Minhstad, transfer vliegveld
Dag 18: Aankomst Nederland

Extensie 1: Extra dag in Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 54,- p.p.€ 27,- p.p.€ 25,- p.p.€ 27,- p.p.€ 25,- p.p.€ 27,- p.p.


Extensie 2: Extra dag in Ho Chi Minh City (Saigon)


Een dag voor Ho Chi Minh City is eigenlijk niet genoeg. Er valt zoveel te ontdekken in deze snelgroeiende stad vol met traditionele markten en tempels. Om alle straatstalletjes en internationale cafés te proberen is een jaar nog niet voldoende!

Dag 11: Ontdek lokale markten of bezoek de Cu Chi tunnels

Ontdek lokale markten of bezoek de Cu Chi tunnels
Achter elk nieuw gebouw zitten smalle oude straatjes verscholen en wekelijks openen nieuwe alternatieve restaurants en winkels hun deuren in Saigon. Een interessante wijk net buiten het centrum is Cholon of district 5 (letterlijk: grote markt). Gesticht door de Chinezen in 18e eeuw staat het boordevol tempels en ademt nog steeds Chinese sfeer (de meeste bewoners stammen af van Chinezen). Bezoek de Binh Tay markt en verbaas je over het aanbod aan handelswaar. Van ontvelde (levende) kikkers, medicinale kruiden, alle soorten groenten en fruit tot het meest hysterische plastic speelgoed, neon verlichte borden, huisraad en kleding. Je kunt vandaag ook kiezen voor de excursie naar de beroemde Cu Chi tunnels. Zie de Excursie tab voor meer informatie.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Ho Chi Minh City (Saigon):
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Aankomst Hanoi, transfer met gids
Dag 3: Hanoi, vrije dag
Dag 4: Hanoi - Halong Bay, join in-excursie (met lunch en diner)
Dag 5: Halong Bay - Hanoi, join in-excursie (met brunch)
Dag 6: Hanoi - Hoi An, transfers
Dag 7: Hoi An, vrije dag
Dag 8: Hoi An, vrije dag
Dag 9: Hoi An, vrije dag, transfer en nachttrein naar Ho Chi Minhstad
Dag 10: Aankomst HCMC, transfer treinstation en vrije dag
Dag 11: Ho Chi Minh City, vrije dag
Dag 12: HCMC - Ben Tre - Can Tho, prive-excursie met gids
Dag 13: Can Tho - Phu Quoc, prive-excursie, transfers en speedboot
Dag 14: Phu Quoc, vrije dag
Dag 15: Phu Quoc, vrije dag
Dag 16: Phu Quoc - HCMC, transfers
Dag 17: Ho Chi Minhstad, transfer vliegveld
Dag 18: Aankomst Nederland

Extensie 2: Extra dag in Ho Chi Minh City (Saigon)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 63,- p.p.€ 31,- p.p.€ 28,- p.p.€ 31,- p.p.€ 29,- p.p.€ 31,- p.p.


Extensie 3: Extra dag op Phu Quoc


Wil je extra lang genieten op Phu Quoc? Boek een extra nacht en verblijf lekker lang op het strand.

Dag 15: Extra dag strand Phu Quoc

Extra dag strand Phu Quoc
Een heerlijke extra dag op Phu Quoc om optimaal uit te rusten voor je terugreis naar Nederland.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag op Phu Quoc:
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Aankomst Hanoi, transfer met gids
Dag 3: Hanoi, vrije dag
Dag 4: Hanoi - Halong Bay, join in-excursie (met lunch en diner)
Dag 5: Halong Bay - Hanoi, join in-excursie (met brunch)
Dag 6: Hanoi - Hoi An, transfers
Dag 7: Hoi An, vrije dag
Dag 8: Hoi An, vrije dag
Dag 9: Hoi An, vrije dag, transfer en nachttrein naar Ho Chi Minhstad
Dag 10: Aankomst HCMC, transfer treinstation en vrije dag
Dag 11: HCMC - Ben Tre - Can Tho, prive-excursie met gids
Dag 12: Can Tho - Phu Quoc, prive-excursie, transfers en speedboot
Dag 13: Phu Quoc, vrije dag
Dag 14: Phu Quoc, vrije dag
Dag 15: Phu Quoc, vrije dag
Dag 16: Phu Quoc - HCMC, transfers
Dag 17: Ho Chi Minhstad, transfer vliegveld
Dag 18: Aankomst Nederland

Extensie 3: Extra dag op Phu Quoc
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 57,- p.p.€ 29,- p.p.€ 26,- p.p.€ 29,- p.p.€ 27,- p.p.€ 29,- p.p.


Extensie 4: Varen door Bai Tu Long Bay - voorbij Halong


In plaats van een boottocht door Halong Bay kun je ook een gebied bezoeken dat minstens even mooi is, maar veel minder druk bezocht wordt. Bai Tu Long Bay is Halong Bay's rustige zusje. Reis net even verder op een prachtig zeilschip en ontdek deze ongerepte baai vol grotten en verscholen zandstrandjes.

Dag 4: Varen door Bai Tu Long Bay, zwem bij Hon Co eiland

Varen door Bai Tu Long Bay, zwem bij Hon Co eiland
Na het ontbijt word je opgehaald bij je hotel in Hanoi en reis je naar Bai Tu Long Bay, de baai pal naast Halong Bay, voor een 2-daagse cruise. Je reist met een klein internationaal reisgezelschap (max 12 personen) en er is een gids mee. Je stapt op de boot in Hon Gai Pier, een stukje voor bij Halong City. Je reist iets verder en treft een even spectaculair maar minder druk bezochte baai. Vele groene eilandjes met verborgen grotten en verscholen strandjes liggen hier verspreid door de baai. Na het inchecken op de houten jonk is er lunch aan boord. In de namiddag bezoek je Thienh Canh Son Cave en daarna kun je lekker zwemmen of kajakken bij Hon Co eiland. Na deze verfrissende zwempartij ga je weer aan boord om te genieten van de zonsondergang. Diner is aan boord (inclusief), bij de bar op het dek kun je drankjes kopen. 

Dag 5: Word wakker in de baai en roei naar vissersdorp

Word wakker in de baai en roei naar vissersdorp
Geniet in alle vroegte van het uitzicht over Bai Tu Long Bay. De karststenen rotsformaties liggen waar je ook heen kijkt. Volgens de legende hebben een aantal draken, gestuurd door de Jade Emperor, de Vietnamezen geholpen in hun strijd tegen een 'noordelijke' indringer. De draken spuugden vuur en grote smaragdgroene edelstenen uit om de vijand te verdrijven, die stenen kwamen verspreid over de baai te liggen en vormen nu duizenden eilandjes. Na het ontbijt bezoek je per kleine roeiboot een vissersdorp, hier is zelfs een drijvende school voor de kinderen uit het dorp! Lunchen doe je aan boord van het houten schip waar je op gelogeerd hebt. Daarna vaar je terug naar de Hon Gai haven voor je transfer naar Hanoi. Onderweg stop je bij een dorp voor een water puppet show. Je komt rond 17 uur aan bij je hotel in Hanoi.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Varen door Bai Tu Long Bay - voorbij Halong:
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Aankomst Hanoi, transfer met gids
Dag 3: Hanoi, vrije dag
Dag 4: Hanoi - Bai Tu Long Bay, join in-excursie (incl lunch en diner)
Dag 5: Bai Tu Long Bay - Hanoi, join in-excursie vissersdorp, lunch, transfer shuttle bus
Dag 6: Hanoi - Hoi An, transfers
Dag 7: Hoi An, vrije dag
Dag 8: Hoi An, vrije dag
Dag 9: Hoi An, vrije dag, transfer en nachttrein naar Ho Chi Minhstad
Dag 10: Aankomst HCMC, transfer treinstation en vrije dag
Dag 11: HCMC - Ben Tre - Can Tho, prive-excursie met gids
Dag 12: Can Tho - Phu Quoc, prive-excursie, transfers en speedboot
Dag 13: Phu Quoc, vrije dag
Dag 14: Phu Quoc, vrije dag
Dag 15: Phu Quoc - HCMC, transfers
Dag 16: Ho Chi Minhstad, transfer vliegveld
Dag 17: Aankomst Nederland

Extensie 4: Varen door Bai Tu Long Bay - voorbij Halong
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Hoogseizoen (ipv Halong)op aanvraag€ 22,- p.p.€ 13,- p.p.€ 22,- p.p.€ 16,- p.p.€ 16,- p.p.
Laagseizoen (ipv Halong)op aanvraag€ 21,- p.p.€ 16,- p.p.€ 21,- p.p.€ 18,- p.p.€ 21,- p.p.
Laagseizoen€ 323,- p.p.€ 223,- p.p.€ 245,- p.p.€ 223,- p.p.€ 235,- p.p.€ 223,- p.p.
Hoogseizoen€ 372,- p.p.€ 260,- p.p.€ 292,- p.p.€ 260,- p.p.€ 282,- p.p.€ 260,- p.p.
Excursies

Hanoi

Excursie 1: Go Local! Verken traditioneel Hanoi

Go Local! Verken traditioneel Hanoi
Vandaag ga je vroeg uit de veren om kennis te maken met de tradities en lokale specialiteiten van Hanoi. Aan het Hoan Kiem meer in het centrum van de stad verzamelen de locals zich vanaf 6 uur om hun ochtendgymnastiek te doen: Tai Chi en aerobics. Hanoi in beweging! Na een bezoek aan de Son tempel middenin het Hoan Kiem meer, neem je vervolgens, om echt goed wakker te worden, een Vietnamese ijskoffie: Caphe sua da.
 
Je gaat al wandelend langs oude Franse gebouwen en typische Hanoi-stijl gebouwde huizen, waarvan een aantal op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Je bezoekt de St. Joseph kathedraal, niet te missen deze in gotische stijl gebouwde kerk (1886). Volgende stop is de Hoa Lo gevangenis, tegenwoordig een indrukwekkend museum. De auto brengt je naar het West Lake om de Quan Thanh tempel, een Taoistische tempel uit de 11e eeuw en de Tran Quoc pagode te bekijken. Beiden vormen een oase van rust in de stad. We sluiten af bij het Huu Tiep meer, bekend als 'B-52 lake', waar je een US B-52 wrak kunt zien. 
 
Tijd om Hanoi’s beroemde gerechten te proberen! Vietnam staat bekend om haar verfijnde keuken en een proeverij mag dan ook niet ontbreken. In het oude centrum vind je volop pho bo (Hanoi’s beef noodle soup), nom (groene papaya salade met biefstukreepjes), banh goi (bladerdeeg gevuld met varkensgehakt en paddenstoelen), banh cuon (warm rijstpapier met varkensvlees en gebakken ui) en bun cha (verse noodles met gegrild varkensvlees). Alles wordt met de meest vers mogelijke ingrediënten bereid en dat proef je. Na de heerlijke lokale lunch bezoek je nog de Literatuurtempel. Ten slotte bezoek je de spoorlijnen die dwars door Hanoi lopen, op slechts een paar meter voor huizen langs. Je sluit de dag af met het ultieme lokale drankje:  bia hoi (bier). Maak indruk op je gids door op z’n Vietnamees te proosten: mot, hai, ba, YO! (dat betekent: 1, 2, 3, YO!).
 
Duur: 7.00 uur (in overleg later) tot eind van de middag, pauze in overleg.
Privé-excursie

Excursie 1: Go Local! Verken traditioneel Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 163,- p.p.€ 107,- p.p.€ 98,- p.p.€ 87,- p.p.€ 79,- p.p.€ 74,- p.p.Excursie 2: Ontdek Hanoi op de fiets!

Ontdek Hanoi op de fiets!
Vandaag maak je kennis met een heel andere kant van Hanoi. Je wordt 's ochtends bij het hotel opgehaald. Je kunt vandaag kiezen tussen een stadsfiets (zonder versnellingen) en mountainbike. Samen met een gids fiets je over rustige zandwegen, door smalle steegjes en over lokale markten. Onderweg stop je bij een café voor een lokaal drankje om bij te tanken. Vanaf de beroemde Long Bien brug heb je een uitstekend uitzicht over de Rode Rivier en de stad. Pauzeer op de brug om de stroom brommers en fietsen te fotograferen. Ze vervoeren werkelijk alles achterop hun tweewielers. De fietstocht brengt je ook bij Quang Ba, een pottenbakkers-dorp. Prima moment om de benen te strekken voor je weer terug gaat. Bij het West Lake zie je goed hoe oud en nieuw samen gaan in Hanoi. Fietsen is een hele fijne manier om een land te leren kennen; je voelt je veel meer onderdeel van het land dan toeschouwer. Het drukke verkeer beweegt soepel langs elkaar en je bent binnen no time buiten de binnenstad waardoor je kunt genieten van de omgeving.
 
Middagprogramma, join in-excursie.

Excursie 2: Ontdek Hanoi op de fiets!
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.Ho Chi Minh City

Excursie 3: Oorlogsverleden: het Cu Chi tunnelsysteem

Oorlogsverleden: het Cu Chi tunnelsysteem
Tijdens deze excursie bezoek je één van de bekendste hedendaagse symbolen van de Vietnam oorlog: Cu Chi. De tunnels werden gebouwd door de Viet Minh (naam voor de in 1941 verenigde nationale onafhankelijkheidsstrijders) tijdens de Frans-Vietnamese oorlog en later uitgebreid en verstevigd door de Vietcong. Vanuit een bijzonder geavanceerd netwerk van tunnels, gangen en ondergrondse bergplaatsen beheerste de Vietcong jarenlang het gebied eromheen en voerde ze verrassingsaanvallen uit. Het is moeilijke voor te stellen hoe heftig er op deze plek nog geen 4 decennia geleden gevochten is. Na het bekijken van een informatiefilm met enige propagandistische elementen, mag je in een van de tunnels kruipen om te voelen hoe het is om je daarbinnen voort te bewegen. Sommige tunnels zijn aangepast aan onze Westerse ‘maten’, maar evengoed vonden we het een benauwende ervaring. Ons hielp het om vooraf in te lezen over de oorlog. Er zijn ook veel documentaires over het Vietnamese oorlogsverleden te koop of online te bekijken (bij de NPO of op documentairenet).
 
Duur: 8.30-14 uur
Join in-excursie

Excursie 3: Oorlogsverleden: het Cu Chi tunnelsysteem
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Minimaal 2 personenop aanvraag€ 23,- p.p.€ 23,- p.p.€ 23,- p.p.€ 23,- p.p.€ 23,- p.p.Excursie 4: Ontdek streetfood van Saigon per scooter

Ontdek streetfood van Saigon per scooter
Deze typische Footprint-excursie mag je absoluut niet missen in Saigon! Achterop de brommer ga je kris kras door de stad langs de beste lokale eettentjes. ‘s Avonds is de stad op haar mooist door het lichtspektakel van gebouwen, winkeltjes en brommers. De bestuurders (veelal studenten) zijn zeer ervaren en loodsen je moeiteloos door het drukke verkeer. Ze kletsen graag met je om hun Engels te oefenen en omdat ze enorm nieuwsgierig naar je zijn. Maak kennis met de beste banh mi (belegd stokbroodje), de beroemde pho (soep) en andere typisch Vietnamese gerechten. Je maakt 5 stops in verschillende wijken. Omdat het aanbod snel verandert, wordt deze tour continu aangepast, zodat je de allerbeste gerechten van het moment proeft. Dus ga ontspannen zitten, kijk je ogen uit tussen al dat brommerend verkeer en geniet van de diverse en verfijnde Vietnamese keuken.
 
Duur: 17.30 - 22.00 uur
Privé-excursie

Excursie 4: Ontdek streetfood van Saigon per scooter
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.Excursie 5: Fietsen door de Mekong Delta

Fietsen door de Mekong Delta
Op echte mountainbikes ga je een volle dag fietsen door de fascinerende Mekong Delta. De Mekong rivier en alle uitmondingen die met elkaar in verbinding staan, vormen hier bijna 40.000 vierkante kilometer delta. Na de rit vanuit Saigon naar Ben Tre, is er eerst tijd voor een stevige Vietnamese koffie en kun je de mountainbikes 'passen'. Helm op en dan vertrek je over smalle paden tussen de rijstvelden door, langs moestuinen, boerderijen en boomgaarden vol fruit. Er wonen in dit gebied niet alleen boeren, maar ook veel handwerkers, zo worden hier traditionele rieten matten gemaakt. Interessant is de stop bij de cacao boerderij! Het ruikt hier fantastisch, de cacao is voor het Vietnamees-Franse merk Marou. Je bezoekt ook een drukke lokale markt en nog veel meer mooie plekken, zo merk je nauwelijks dat je vandaag toch aardig wat kilometers fietst, zo'n 28! Tussendoor eet je bij mensen thuis een Vietnamese lunch. De dag wordt afgesloten met een relaxte boottocht. Eind van de middag ben je weer terug in Saigon (of combineer deze excursie met een langer bezoek aan de Mekong Delta en overnacht in Can Tho - vraag het onze reisexperts)

Excursie 5: Fietsen door de Mekong Delta
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 202,- p.p.€ 179,- p.p.€ 179,- p.p.€ 157,- p.p.€ 157,- p.p.Hoi An

Excursie 6: Kijkje in de Vietnamese keuken bij Hoi An

Kijkje in de Vietnamese keuken bij Hoi An
Vandaag krijg je een kijkje achter de schermen van de Vietnamese keuken en leer je de basiskookkunsten van een professionele Vietnamese Chef. De gids haalt je bij je hotel op, samen fietsen naar de kleurrijke central markt aan het water. Je leert de beste producten te herkennen, welke noodlesoort je voor welk gerecht gebruikt en wat de bijpassende kruiden zijn. Na het bezoek aan de markt fiets je naar Tra Que Organic Village (ongeveer een half uur fietsen) na een rondje door de tuin mag je zelf aan de slag. Je gaat een aantal Vietnamese gerechten op traditionele wijze klaar maken. De Vietnamese pannenkoek Banh xeo en bijvoorbeeld Tam Huu. Het menu wisselt per seizoen. Zo leer je in een ochtend verschillende gerechten te maken en tijdens de lunch mag je alle zelfbereide hapjes opeten. 
 
Duur: 8.30-13.30 uur
Join in-excursie

Excursie 6: Kijkje in de Vietnamese keuken bij Hoi An
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Join in-excursie€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.Excursie 7: My Son tempels & fietsen over platteland

My Son tempels & fietsen over platteland
Hou je van tempels, fietsen en natuur? Dan is deze excursie een ideale mix! De overblijfsels van de tempels van My Son liggen in een groene vallei naast Hon Quap. Vanuit Hoi An ga je naar de My Son tempels toe fietsen (+/- 25 kilometer). De rest van de route doe je per minivan. Wil je graag meer kilometers fietsen? Geef het tevoren aan, we kunnen de fietstocht uitbreiden. Je ontmoet gids bij het kantoor van Grashoppers in Hoi An (transfer op eigen gelegenheid). Daar krijg je een mountainbike en helm die worden afgesteld. Dan mag je op de fiets! Je fietst over landelijke wegen, langs rijstvelden, peperplantages en tabaksboerderijen naar My Son. Je krijgt fruitsnacks en water tijdens de fietstocht. 
Deze regio was ooit onderdeel van het Champa koninkrijk waarvan My Son het belangrijkste religieuze centrum vormde. Tijdens de Amerikaanse oorlog (bij ons bekend als de Vietnamoorlog) zijn veel bouwwerken zwaar beschadigd. De eeuwenoude Cham torens en aan Shiva gewijde tempels die nog overeind staan worden nu goed onderhouden en liggen fotogeniek tussen en onder het groen. Je mag niet met de fiets het tempelcomplex in, daarvoor zijn speciale elektrische bussen beschikbaar. Je reist met de auto terug naar Hoi An en maakt een korte stop voor lokale lunch.
Duur: +/- 7.30-13.00 uur (je vertrekt vroeg zodat het aangenaam is qua temperatuur)
Join in-excursie, max 8 deelnemers.

Excursie 7: My Son tempels & fietsen over platteland
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.Excursie 8: Wandelen in Bach Ma National Park

Wandelen in Bach Ma National Park
Ga van het gebaande pad af, de natuur in vlakbij Hué & Hoi An. Het Bach Ma National Park is een oud Frans bergstation, sinds enkele jaren weer toegankelijk voor publiek. Je kunt hier een prachtige wandeling door de bergen maken, inclusief een iets intensievere hike voor de avonturiers. Je wordt beloond met een weids uitzicht over de mooie kuststrook.
 
Je vertrekt rond 8 uur bij je hotel in Hué. Het is ook mogelijk deze excursie als dagtrip vanuit Hoi An te doen, maar logischer is starten in Hué en eind van de dag doorreizen naar Hoi An. Vanaf Hué is het ongeveer een uur rijden over highway 1 naar de ingang van het Nationaal Park, vanuit Hoi An doe je er iets langer over. De geluiden van brommers en vrachtwagens laat je al snel achter je en je krijgt er stilte en een prachtig uitzicht op de lagune en de zee voor terug. Bij de entree is een informatiecentrum met buiten een grote kaart van het gebied waar je gids de wandelroute laat zien. De volgende 18 kilometer gaan al slingerend tussen de bergen door.
 
Je kunt kiezen tussen twee verschillende routes, de een wat meer uitdagend dan de ander. Zo is deze hike voor bijna iedereen haalbaar, mits je een goede basisconditie hebt en niet bang bent om je handen vies te maken. Ook de wat lichtere variant behelst stijgen, dalen en riviertjes oversteken. We waren er in de regentijd, dan is het schoenen uit en broekspijpen omhoog. De ‘zwaardere’ optie is nog iets avontuurlijker; daarbij moet je echt de touwen gebruiken en klimmen en klauteren om af te dalen. Je wandelt vandaag zo’n 3 uur met de typische junglegeluiden van krekels en kikkers op de achtergrond.
 
Hoewel dit park vol zit met bijzondere wilde dieren, zul je de meesten niet zien, dat zijn namelijk nachtdieren. Je moet een beetje mazzel hebben, wij troffen een groep langur apen die tussen de bomen zwaaiden. In het park woont een zekere ‘Birdman’, als hij er is kun je hem ontmoeten en praten over het belang van nationale parken en hoe hij de jeugd van Vietnam ervan overtuigt zuinig te zijn op de natuur, geen afval in het park achter te laten en met respect met de dieren en bomen om te gaan. Aan het eind van de middag rij je terug de berg af en word je afgezet bij je hotel. Je kunt deze excursie het beste doen op de reisdag van Hué naar Hoi An. Kies aansluitend op de bouwsteen Hué voor de bouwsteen Hoi An. 
 
Duur: de hele dag, inclusief Engelssprekende gids, lunch en entree nationaal park. 

Excursie 8: Wandelen in Bach Ma National Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 193,- p.p.€ 110,- p.p.€ 89,- p.p.€ 74,- p.p.€ 65,- p.p.€ 58,- p.p.Excursie 9: Foodtour per mountainbike door Hoi An

Foodtour per mountainbike door Hoi An
Vanmiddag en vanavond ga je op stap voor een superleuke fietstocht door Hoi An. Je gids neemt je mee naar de meest authentieke en heerlijke eetstalletje en lokale restaurants. De beroemde 'Banh Mi Queen wordt meestal  als eerste bezocht' voor - de naam zegt het al - een heerlijke banh mi (stokbroodje). Je probeert ook de lokale specialiteit: Cao Lau; noodles in bouillon. De kruiden die bij deze soep horen pluk je zelf in de tuin van de hosts. Tussen elke maaltijd verplaats je je per mountainbike naar een nieuwe plek. Aan de rivier neem je plaats op plastic stoeltjes voor een typische Hoi An barbecue (vlees of vis), goed uitzicht hier op het oude centrum dat 's avonds vrolijk verlicht is door de vele lampionnen. De smakelijke avond wordt afgesloten met thee en koffie. 
 
Start is om 16.00 uur en de tour eindigt rond 20.30 uur. 
Join in tour met maximaal 8 personen. Exclusief transfers naar startpunt en terug naar hotel.

Excursie 9: Foodtour per mountainbike door Hoi An
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.


Vietnam reizen - Vietnam - Met de kinderen op ontdekkingsreis door Vietnam, wie wil dat nou niet?Vietnam reizen - Vietnam - Een ritje in de riksja vinden de kinderen helemaal te gekVietnam reizen - Vietnam - Verken traditioneel HanoiVietnam reizen - Vietnam - Wandel via de Long Bien brug de Rode Rivier van Hanoi overVietnam reizen - Vietnam - Ontdek de straatmarkten van HanoiVietnam reizen - Vietnam - Dames met rieten hoedjes trekken behangen met groenten en fruit door de smalle straten van Old Quarter in HanoiVietnam reizen - Vietnam - Tran Quoc pagode bij West Lake, HanoiVietnam reizen - Vietnam - De vele lampionnen in de straten verlichten nachtelijk HanoiVietnam reizen - Vietnam - Het mausoleum van Ho Chi Minh in HanoiVietnam reizen - Vietnam - Bekijk bij West Lake de Quan Thanh tempelVietnam reizen - Vietnam - Op een houten zeilschip verken je Halong BayVietnam reizen - Vietnam - Relax op het dek terwijl je door Halong Bay vaartVietnam reizen - Vietnam - Halong Bay, Vietnams beroemdste natuurlijk Werelderfgoed ligt ten zuidoosten van Hanoi in de Golf van TonkinVietnam reizen - Vietnam - Ga kayakken langs floating villages of de rotseilandenVietnam reizen - Vietnam - Breng een bezoek aan Halong BayVietnam reizen - Vietnam - Geniet op het dek van de zonsondergang in Halong BayVietnam reizen - Vietnam - Typisch Hoi An: Gekleurde lampionnenVietnam reizen - Vietnam - Boven de straten van Hoi An hangen de gekleurde lampionnenVietnam reizen - Vietnam - Boven op de rots van Marble mountain staat de pagode, een uitkijkpunt vanwaar je een schitterend zicht over het landschap hebtVietnam reizen - Vietnam - Huyen Khong is hier 30 meter hoog en door gaten komt het zonlicht naar binnenVietnam reizen - Vietnam - De overblijfsels van de tempels van My Son liggen in een groene vallei naast Hon QuapVietnam reizen - Vietnam - Maak een excursie naar de My Son tempelsVietnam reizen - Vietnam - Maak een stadswandeling in Hoi AnVietnam reizen - Vietnam - De poort naar een volgend avontuur? Hoi AnVietnam reizen - Vietnam - De kleurrijke markt van Hoi AnVietnam reizen - Vietnam - Markt Hoi AnVietnam reizen - Vietnam - Stap op de fiets en rij over het platteland bij Hoi AnVietnam reizen - Vietnam - trek erop uit en ga fietsend over het platteland bij Hoi AnVietnam reizen - Vietnam - Straatleven van Hoi AnVietnam reizen - Vietnam - Straatleven Hoi AnVietnam reizen - Vietnam - Hoi An heeft een knus oud centrum aan het water, talloze goede restaurants en leuke winkels en het strand nabijVietnam reizen - Vietnam - Ooit was Hoi An een florerende havenstad en je ziet duidelijk de invloed van vele zeevarende volkerenVietnam reizen - Vietnam - Vissers halen de netten vis binnen Vietnam reizen - Vietnam -Observeer de visserswerkzaamhedenVietnam reizen - Vietnam - Laat je smaakpapillen verleiden in Hoi AnVietnam reizen - Vietnam - Proef de Vietnamese keukenVietnam reizen - Vietnam - Een hele ervaring slapen in de nachttrein van Hoi An naar SaigonVietnam reizen - Vietnam - Familiereis Vietnam, samen genieten op vakantieVietnam reizen - Vietnam - Ho Chi Minh City, bekend als Saigon, is een dynamische metropool waar je je niet zult vervelenVietnam reizen - Vietnam - Wandel over Le Loi naar de brede chique straten die leiden naar het stadhuis van HCMC (voormalig Hotel de Ville), de Notre Dame kathedraal en het door de Fransen ontworpen postkantoorVietnam reizen - Vietnam - Verken Ho Chi Minh City te voetVietnam reizen - Vietnam - Ontdek bruisend SaigonVietnam reizen - Vietnam - In het straatleven van Ho Chi Minh kom je vanalles tegenVietnam reizen - Vietnam - In Ho Chi Minh City wordt er vanalles achter op de scooter vervoerdVietnam reizen - Vietnam - Het stadhuis in Ho Chi Minh CityVietnam reizen - Vietnam - Uitzicht vanuit het Herenigingspaleis, SaigonVietnam reizen - Vietnam - In het oorlogsmuseum van Saigon hangen vele indringende foto’s van tijdens en na de oorlogVietnam reizen - Vietnam - Reis af naar de Mekong Delta in het Zuid-Westen van VietnamVietnam reizen - Vietnam - Boottocht door de Mekong DeltaVietnam reizen - Vietnam - Ontdek de authentieke sfeer van de Mekong DeltaVietnam reizen - Vietnam - De floating market (de drijvende markt) bij Cai RangVietnam reizen - Vietnam - De Mekong rivier en alle uitmondingen die met elkaar in verbinding staan, vormen hier bijna 40.000 vierkante kilometer deltaVietnam reizen - Vietnam - Deze rondreis Vietnam is op maat gemaakt voor gezinnenVietnam reizen - Vietnam - Bouw een zandkasteel op het strand van Phu QuocVietnam reizen - Vietnam - Doe je tegoed aan al het verse fruit dat je te koop wordt aangebodenVietnam reizen - Vietnam - Rust en ontspannen sfeer op Phu QuocVietnam reizen - Vietnam - Relax op het strand van Phu QuocVietnam reizen - Vietnam - Maak een strandwandeling over het witte zand van Long BeachVietnam reizen - Vietnam - Geniet op het terras van de ondergaande zonVietnam reizen - Vietnam - Zwem in de oranje gloed van de ondergaande zon

Reacties van reizigers

"Mooie vakantie in een heel divers land."

Hanoi - Halong Bay - Sapa - Hué - Hoi An - Saigon - Phu Quoc

Henk van Valen - 29-03-2017
Mooie vakantie in een heel divers land!   Hoogtepunten van de reis door Vietnam Wandelen in de bergen bij Sapa met prachtige uitzichten over rijstvelden was voor ons een hoogtepunt. ...
Verder lezen
Rondreis Vietnam: Familiereis - van Halong Bay naar Phu Quoc eiland
Beoordeling van deze reis: 7,0
7,0/10 - 1 recensie
"Vietnam was indrukwekkend en Cambodja erg verrassend!"

Hanoi - Halong Bay - Hué - Hoi An - HCMC - Saigon - Mekong Delta - Phu Quoc - Siem Reap - Angkor Wat - Tonle Sap meer

Inge en Jordi - 19-08-2016
Onze reis naar Vietnam en Cambodja was prachtig! De geschiedenis, cultuur en natuur in Vietnam waren indrukwekkend en Angkor Wat, Tonle Sap meer en Siem Reap in Cambodja heel verrassend. De accommodaties waren goed. Het hotel in Hanoi lag geweldig, want het was v...
Verder lezen
Rondreis Vietnam: Familiereis - van Halong Bay naar Phu Quoc eiland
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie