Rondreis Vietnam: Van Sapa naar Phu Quoc in 3 weken

Rondreis Vietnam: Hanoi - Halong Bay - Sapa - Hue - Hoi An - Ho Chi Minhstad - Phu Quoc

Reis in 3 weken van Noord-Vietnam naar Zuid-Vietnam per trein. Een ontspannen manier van reizen en zo ontmoet je gemakkelijk de lokale bevolking. Ook fijn voor je budget! Wandel door traditioneel Hanoi en vaar twee dagen tussen de eilandjes in Halong Bay. Met de nachttrein reis je naar Sapa, vanwaar je gaat hiken door de bergen. Bekijk de historische keizerstad Hué (excursie inclusief). Relax, shop of fiets door sfeervol Hoi An. Verken het plattelandsleven bij de tempels van My Son of leer Vietnamese koken. Neem de nachttrein in zuidelijke richting en Go Local in Saigon. Achterop de brommer ga je kris kras door de stad om het beste streetfood te proeven (excursie inclusief!). Geniet ten slotte van de rust en de ontspannen sfeer op het eiland Phu Quoc.

Hoogtepunten van deze rondreis:

  • Veel treinreizen (3x nachttrein & 1x dagtrein)
  • Hanoi oude centrum
  • Cruise door Halong Bay met overnachting 
  • Sapa ontdekken
  • Hué Stadstour (inclusief)
  • Keizerlijk Paleis - de 'verboden paarse stad'
  • Treinreis langs de kust
  • Hoi An - aan jou de keuze!
  • Saigon excursie: Ontdek het straatleven van Saigon achterop de brommer (inclusief)
  • Saigon: Oorlogsmuseum (War Remnants museum) en Herenigingspaleis
  • ​Relaxen op Phu Quoc
Reisschema
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Hanoi, transfer
Dag 3: Hanoi, vrije dag
Dag 4: Hanoi - Halong Bay, join in-excursie
Dag 5: Halong Bay - Hanoi, join in-excursie
Dag 6: Hanoi, vrije dag en nachttrein Lao Cai
Dag 7: Lao Cai - Sapa, transfer en hike met gids (join in-excursie)
Dag 8: Sapa - Ta van, join in-excursie
Dag 9: Ta van - Sapa - Lao Cai, transfers, join in-excursie, nachttrein
Dag 10: Hanoi - Hué, transfers (vlucht excl)
Dag 11: Hué, join in-excursie 'City Tour' (hele dag)
Dag 12: Hué - Hoi An, transfers en trein
Dag 13: Hoi An, vrije dag
Dag 14: Hoi An, vrije dag
Dag 15: Hoi An, vrije dag, transfer en nachttrein naar Saigon
Dag 16: Aankomst trein HCMC, excursie 'Ontdek het straatleven van Saigon achterop de brommer'
Dag 17: Saigon - Phu Quoc, transfers (vlucht excl)
Dag 18: Phu Quoc, vrije dag
Dag 19: Phu Quoc, vrije dag
Dag 20: Phu Quoc - HCMC, transfers (vlucht excl)
Dag 21: Vertrek HCMC, transfer vliegveld
Dag 22: Aankomst Amsterdam
Dag tot dag

Dag 1: Start van je Vietnam rondreis

Start van je Vietnam rondreis
Vandaag begint je Vietnam vakantie. Je vliegt naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Fijn idee dat alles al is geregeld voor je!
 
Tijdens deze rondreis vol treinreizen zie je alle hoogtepunten van Vietnam. Reizen per trein is heel relaxed. Je ziet het landschap aan je voorbij trekken, een boek lezen en je kletst met de locals. Die zijn vaak net zo nieuwsgierig naar jou, als jij naar hen! Reizen per (nacht)trein in plaats van veel binnenlandse vluchten scheelt behoorlijk in je budget, en van dat geld kun je mooi andere leuke dingen doen, zoals ter plekke leuke excursies maken. En wist je dat treinen ook nog eens veel beter is voor het milieu dan vliegen? Het scheelt zo maar 75% in uitstoot. Da's nog eens reizen met een goed gevoel. Een win-win-win situatie dus!

Dag 2: Aankomst in Hanoi

Aankomst in Hanoi
Vandaag kom je aan in Hanoi: de hoofdstad van de Republiek Vietnam. Op Noi Bai Airport staat een chauffeur op je te wachten, hij rijdt je direct naar je hotel in de binnenstad. Kom je vroeg in de middag aan, dan heb je tijd om de bijzondere sfeer van deze eeuwenoude stad alvast te proeven. In 2010 vierde Hanoi haar 1000e verjaardag!  In de oude binnenstad is het een drukte van belang. Op lage krukjes eet men pho (noodlesoep) en drinkt men ca phe sua (druppelkoffie met gecondenseerde melk). Dames met rieten hoedjes trekken fietsen behangen met groenten en fruit door de smalle straten, exotische geuren achterlatend. Brommers komen je van alle kanten tegemoet, al dan niet voorzien van (verwarmde) kastjes met eten achterop. Wandelend maak je zelf ook onderdeel uit van het verkeer op de weg, want de stoep wordt al bezet door geparkeerde brommers Dit is Hanoi ten voeten uit. Installeer jezelf op een terrasje om het dagelijks leven te aanschouwen en bestel een bia hoi (biertje) met wat pelpinda’s - Go Local!
 

Dag 3: Hanoi verkennen

Hanoi verkennen
Vandaag heb je alle vrijheid. We hebben 2 excursies in de stad voor je geselecteerd. ‘Go Local! Verken traditioneel Hanoi’ laat je al wandelend kennis maken met de lokale manier van leven. Je doet mee met de Tai Chi sessie aan het meer en ziet de ‘tunnelhuizen’ van binnen. Smal en donker is het lastig voor te stellen hoeveel families hier samenwonen. Logisch dat het leven zich voornamelijk op straat afspeelt. Of bekijk het dagelijks leven rond Hanoi per fiets met ‘Ontdek Hanoi op de fiets’. Het blijft het allerleukste vervoermiddel; in de achterafstraatjes kijkt men verrast op als je langs komt trappen en roept men je vrolijk gedag. Je gaat dwars over straatmarkten, langs velden vol groenten en tempels en je steekt, tezamen met brommerend Hanoi, via de Long Bien brug de Rode Rivier over. ‘s Avonds kun je met de locals op lage plastic krukjes biertjes drinken op straat of laat je benen nieuw leven inmasseren na een actieve dag wandelen of fietsen.

Dag 4: Varen door Halong Bay

Varen door Halong Bay
Vandaag reis je vanuit Hanoi naar Halong Bay voor een 2-daagse cruise. Een spectaculair gezicht: meer dan 2000 omhoog gestuwde groene eilandjes liggen hier verspreid over de baai van Tonkin. Hoewel Halong Bay een populaire bestemming is bij rondreizen Vietnam, is er voldoende ruimte in de baai voor alle schepen. Je vertrekt rond 8 uur bij je hotel in een klein busje met gids (maximaal 16 personen). In  de haven van  Halong City stap je op een bootje met de rest van de passagiers en word je naar het zeilschip, een houten jonk, gevaren. Er is lunch aan boord en ‘s middags kun je langs de floating village in de baai kayakken of (je laten) roeien. Je bezoekt één van de vele grotten van het gebied, hier kan het weleens druk zijn met andere reizigers. Na een verfrissende duik klim je aan boord om te genieten van de zonsondergang. Op het dek volgt een sessie springrolls maken. ‘s Avonds is er meestal een klein feestje op het dek wanneer Vietnams nationale hobby wordt beoefend: Karaoke! En hoewel we van tevoren zeiden dat we dus echt niet de microfoon in handen zouden nemen, stonden we na een half uur gezellig mee te zingen.

Dag 5: Wakker worden in de baai

Wakker worden in de baai
Vroeg op voor de Tai Chi-sessie op het dek. De perfecte ochtendgymnastiek die je waarschijnlijk in Hanoi al hebt aanschouwd. Je volgt de langzame beheerste bewegingen van de leraar en probeert al je gedachten op die bewegingen te richten. Geniet tegelijkertijd van het uitzicht op de karststenen rotsformaties om je heen. De baai is ‘s ochtends op haar mooist en dus - ook al doe je geen Tai Chi - zeker de moeite waard om de wekker een uurtje eerder te zetten. Na een relaxte ochtend op het dek en een vroege lunch, vaar je met de kleine boot terug naar de haven voor je transfer naar Hanoi. Daar kom je rond 16 uur aan bij je hotel.

Dag 6: Vrije dag Hanoi en nachttrein naar Sapa

Vrije dag Hanoi en nachttrein naar Sapa
Vanavond stap je op de nachttrein naar Sapa. Dat betekent dat je nog de hele dag in Hanoi bent om de stad te bekijken en culinaire ontdekkingen te doen. Je kunt ook nog kiezen voor de excursie ‘Ontdek Hanoi op de fiets’ (niet inclusief) of lekker op eigen houtje de dag doorbrengen. Je wordt op tijd opgehaald en naar het station gebracht. Je moet er een uur van tevoren zijn, want je moet je treinkaartje nog ophalen bij het kantoor (de details hierover staan in het draaiboek dat je in Vietnam ontvangt). Neem een fles water, zakdoekjes/wc-papier en wat te eten (snacks/fruit) mee. Aan boord krijg je elk een klein flesje water (voor zo’n lange treinrit niet genoeg) en er wordt Vietnamees eten verkocht, maar het is altijd fijn om zelfvoorzien op stap te gaan. Je hebt een 4-persoons coupé, afhankelijk van de samenstelling van je reisgezelschap deel je de coupé met andere internationale of lokale reizigers. De bedden zijn al opgemaakt en aan het eind van elke gang vind je een toilet en wastafel in het halletje. Maak jezelf comfortabel en laat de trein je in slaap schommelen.

Dag 7: Aankomst Sapa & Hiken bij Hoang Lien Nationaal Park

Aankomst Sapa & Hiken bij Hoang Lien Nationaal Park
Lekker geslapen in de trein? Hij hoort er acht uur over te doen, maar heeft regelmatig een uur of twee vertraging. Dat vinden we nooit zo’n probleem, want het betekent meer uren slaap en op een schappelijk tijdstip arriveren. Als je bijna bij Sapa bent (het station is in Lao Cai) word je wakker gemaakt. Als je geen tijd meer hebt om je tanden te poetsen, geen nood, in Sapa maak je een tussenstop bij een hotel voor ontbijt (met koffie!) waar je je even kunt opfrissen van de rit. Op het station wacht een chauffeur bij de uitgang van het perron. Hij houdt een bordje met je naam omhoog. Het is de plek waar je je treinkaartje in een grote bak moet gooien. Mocht je hem niet treffen, wacht even buiten de uitgang, het wordt vanzelf rustiger en dan vinden jullie elkaar. De rit van Lao Cai naar Sapa duurt een uur. Je eerste kennismaking met het Noord-Vietnamese natuurschoon! In Sapa tref je je gids voor de trekking door de bergen. Bij een hotel in het centrum ontbijt je en kun je je wandeloutfit aantrekken. Zorg voor stevige schoenen, een regenjas en een petje. In de bergen valt er weleens een bui.  
 
Vanaf Sapa rijd je naar het startpunt van de wandeling. Je gaat de komende dagen rond Sapa wandelen met een internationaal reisgezelschap (max 30 personen). Dit is een budget-vriendelijke manier van reizen: join in en verblijf in en nabij Sapa. Vanmiddag loop je een paar uur door rijstvelden en langs kleine dorpjes waar de Zwarte H’mong minderheid leeft. Grote kans dat je waterbuffels te ontmoet. De kinderen laten zich graag op deze beesten vervoeren. Rond 16 uur ben je uitgewandeld en rij je met de groep terug naar Sapa. Na de nachttrein en de wandeling vandaag, hoog tijd om met de benen omhoog te zitten. Let op: ​Sapa heeft een grote aantrekkingskracht op reizigers; je loopt er dus zeker niet als enige rond. 
 

Dag 8: Hiken naar homestay

Hiken naar homestay
Vandaag staat er een flinke wandeling op het programma. Je start rond 9.30 uur en loopt met gids vanuit Sapa de vallei in.  Je stuit al snel op een dorp waar de H'mong minderheid leeft en je kunt er even pauzeren, om de bewoners beter te leren kennen. De meesten houden ganzen, kippen, honden, katten en/of varkens. Je kunt er zien hoe de lokale bevolking haar kleding kleurt. Lunch wordt onderweg klaar gemaakt door de gids. 's Middags loop je nog een stuk verder, in het dorp Ta Van breng je de nacht door in een 'homestay'. Je logeert dus bij een lokale familie (met de andere reizigers samen), de gids bereidt het eten en je bent welkom om een handje mee te helpen. 

Dag 9: Wandelen tussen rijstvelden en buffels

Wandelen tussen rijstvelden en buffels
Goed geslapen bij de locals thuis? Na het ontbijt neem je met pijn in het hart afscheid van je gastvrouw en gastheer. Op deze laatste dag in de bergen maak je een wandeling door de rijstvelden door naar een Red Dao dorp. Bij Su Pan is het tijd voor lunch. Daarna loop je nog een klein stukje en bij de weg staat het busje op je te wachten om terug te rijden naar Sapa waar je afscheid neemt van je gids en mede-reizigers. De chauffeur zet je aan het eind van de dag af in Lao Cai (treinstation) waar je weer op de nachttrein stapt terug naar Hanoi.
 

Dag 10: Reis naar keizerstad Hué

Reis naar keizerstad Hué
Je wordt vanaf het treinstation naar het vliegveld van Hanoi gebracht, het is slechts een uur vliegen naar Hué. Daar staat ook weer een chauffeur op je te wachten om je naar je hotel te brengen. Welkom in de oude keizerlijke hoofdstad Hué! In Centraal-Vietnam, op een smal stuk land, was dit de plek waarvandaan de Nguyens anderhalve eeuw regeerden (1802-1945). Een veel voorkomende achternaam, omdat veel mensen ervoor kozen hun naam te veranderen in ‘Nguyen’. Eens het politieke, culturele en religieuze centrum van het land, sinds 1993 is de oude stad van Hué UNESCO Werelderfgoed. Je logeert in het nieuwe gedeelte van de stad, in een gezellige straat met restaurants en winkels. Het is hier een stuk rustiger dan in Hanoi, Ho Chi Minh City en Hoi An, overal zie je cyclo’s (fietstaxi’s). Een leuke plek voor een drankje na het eten is de DMZ-bar. Een grappig café met op de 1e verdieping een pooltafel en terras met tafels en stoelen. Het is een mix van alternatief en Vietnamese kitsch. Uitzicht op de parfumrivier maakt het een toplocatie!

Dag 11: Stadstour Hué

Stadstour Hué
Na een uitgebreid ontbijt is het tijd voor een ronde langs paleizen, pagodes en tombes. Hué en omgeving staat er vol mee. We hebben een goede stadstour voor je gevonden, zo zie je in 1 dag efficiënt de beroemdste en mooiste bouwwerken en hoor je de verhalen achter deze monumenten. Zorg voor een opgeladen camera met voldoende geheugen. De met keizerlijke kleuren beschilderde gebouwen zorgden ervoor dat we los gingen met fotograferen.
 
Je wordt tussen 8 en 8.30 uur opgehaald bij je hotel door de gids. Het is een join in-excursie, dat betekent dat je vandaag samen met een groepje reizigers bent (max 8). Met een ‘drakenboot’ vaar je over de Parfumrivier naar de Thien Mu pagode, de hoogste pagode van Vietnam en symbool van de stad. Volgende stop is de Citadel, gebouwd ten tijde van Emperor Gia Long (stichter van de Nguyen dynastie) begin 19e eeuw. De Citadel is behoorlijk groot en bestaat uit 3 delen, waarvan de Paarse Stad het binnenste deel vormt. Je krijgt een uitgebreide rondleiding. Overal zie je nog kogelinslagen uit de Amerikaanse oorlog (bij ons bekend als Vietnamoorlog). Je luncht in een hotel grenzend aan de rivier. In de namiddag bezoek je de tombes van Khai Dinh en Tu Duc. Vooral de tombe van keizer Khai Dinh (nr 12) maakte grote indruk op ons. Gelegen tussen de groene heuvels van Chau Chu ligt het heel sereen. Je moet 4 trappen opklimmen, maar dat maakt het des te specialer als je eenmaal boven bent. Zo heeft ie het natuurlijk bedacht: moeite zul je doen om zijn prachtige tombe te kunnen aanschouwen. Op de 3e verdieping kom je een leger mandarijnen van steen tegen. Met lange baarden en omhoog gestoken haar maken ze een heel Chinese indruk. De Vietnamezen zijn geen groot fan van nr 12; hij was naar verluidt van de mannenliefde en liet zijn vrouw en concubines links liggen. Daarnaast liet deze keizer allerlei materialen uit Europa overkomen om de tombe op te sieren. Daar had hij een hoop geld voor nodig dat hij bij elkaar haalde door de belastingen te verhogen. Het volk heeft behoorlijk meebetaald aan zijn over-de-top-tombe. Je bent rond 15 uur terug bij je hotel.

Dag 12: Treinrit van Hué naar Hoi An

Treinrit van Hué naar Hoi An
In Hué word je naar het station gebracht vanwaar je een prachtige treinrit langs de kust maakt. De trein komt aan in Danang, daar staat een chauffeur op je te wachten bij de uitgang. Het is nog een half uur rijden vanaf Danang. Hoi An scoort wat ons betreft hoog op de must see lijst van Vietnam! Deze gezellige oude stad bruist en heeft voor ieder wat wils. De ideale uitvalsbasis voor fietstochten over het platteland, kookcursussen, relaxen op het strand en een winkelwalhalla. Je logeert in een kleinschalige guesthouse gerund door een familie. Het is er heerlijk rustig, de familie is vriendelijk en kookt soms voor de gasten. In de tuin is een klein maar fijn zwembad met een paar ligbedden, parasols, een zithoek met boekenkast en heel veel planten en bloemen. Er staan ongeveer 12 fietsen die je gratis kunt gebruiken om naar het centrum te fietsen (op 1,5 kilometer).​
 

Dag 13: Hoi An, kies je excursie of verken zelf relaxed Hoi An

Hoi An, kies je excursie of verken zelf relaxed Hoi An
Vandaag is de keuze aan jou! We hebben twee excursies voor je geselecteerd. Uiteraard ontbreekt een culinaire excursie niet. Met ‘Kijkje in de Vietnamese keuken’ leer je de juiste producten op de markt te herkennen en ga je zelf aan de slag om je lunch te bereiden.
 
Hoi An kun je heel goed zelf verkennen. Pak een fiets bij je homestay en je bent binnen 5 minuten in het centrum. Daar kun je te voet verder. Bij de ticket office koop je een 5-rittenkaart waarmee je dan 5 bezienswaardigheden in het oude centrum mag bezoeken. Hoi An staat vol Japanse en Chinese pakhuizen en boven de straten hangen die - typisch voor Hoi An - gekleurde lampionnen. Ooit een florerende havenstad, is het duidelijk beïnvloed door vele zeevarende volkeren. Na jarenlang een slaperig stadje te zijn geweest, oefent de stad sinds 2 decennia een grote aantrekkingskracht uit op reizigers. Hoewel drukbezocht is de sfeer gemoedelijk en overal vind je leuke cafés en talloze schoenen- en tassenwinkels. Dit is de ultieme plek in Vietnam om te shoppen en kleding te laten maken. Een bijzonder mooie winkel in het oude centrum is The O-collective, waar je net iets alternatievere Vietnamese souvenirs vindt.

Dag 14: Vriendelijk Hoi An

Vriendelijk Hoi An
Heb je gisteren de stad verkend? Dan is het leuk om vandaag een actieve excursie buiten de stad te doen: ‘My Son tempels & fietsen over platteland’. De eeuwenoude Cham tempels en torens liggen prachtig verscholen tussen en onder het groen. ‘s Middags fiets je tussen de rijstveldendoor en leer je meer over het plattelandsleven in Centraal Vietnam. Zie 'Excursies' voor meer informatie en prijzen. Ben je een strandliefhebber? Dan zit je bij Hoi An ook goed. Je fietst vanaf de Homestay over de plattelandsweg naar het relaxte strand van An Bang (ongeveer 3 kilometer). Je parkeert je fiets bij de ingang van het strand voor een halve dollar per dag.
 
In Hoi An zijn er zoveel goede gezellige restaurants om uit te kiezen, er komt elke week wel een restaurant bij. Ons advies is dan ook op Tripadvisor te kijken en gewoon lekker rond te lopen en zelf de leukste nieuwe plekken in de achterafstraatjes te ontdekken. We zijn momenteel helemaal weg van Nû Eatery (vlakbij de Japanse brug) en Moon Restaurant and Lounge (op Nguyen Duy Hieu straat). Beiden vertalen op geheel eigen wijze traditionele Vietnamese recepten en ingrediënten naar eigentijdse gerechten. Het eten wordt er met veel liefde klaargemaakt.

Dag 15: Overdag in Hoi An, nachttrein naar Saigon

Overdag in Hoi An, nachttrein naar Saigon
Doordat je vanavond pas vertrekt, heb je nog de hele dag in Hoi An. De tassen kun je bij de homestay laten staan, je moet wel eind van de ochtend uit je kamer. Maak een fietstocht tussen de rijstvelden door naar Tra Que village rijden (ten noorden van Hoi An). Of doe een kookcursus, dat past nog makkelijk in het programma. Na het avondeten word je opgehaald door een chauffeur en naar het treinstation in Danang gebracht voor de nachttrein naar Saigon. Wij regelen het kaartje voor je (2e klasse, 4 persoons coupe).

Dag 16: Foodtour excursie: achterop de brommer

Foodtour excursie: achterop de brommer
Welkom in Ho Chi Minh City (HCMC)! Dit is de officiële naam, maar is ook bekend als Saigon en wordt door de locals nog steeds zo genoemd. Het is de grootste en meest bruisende stad van Vietnam. Je hotel is in district 1, dat ook weer Saigon genoemd wordt. Je komt vroeg aan met de trein (chauffeur brengt je naar je hotel). De stad barst van de contrasten. Een drukte van belang met al die brommers beladen met mensen, kinderen en goederen, langs elkaar bewegend in volkomen harmonie. Neem een kijkje op de drukke Benh Thanh Markt, wandel over Le Loi naar de brede chique straten die leiden naar het stadhuis van HCMC (voormalig Hotel de Ville), de Notre Dame kathedraal en het door de Fransen ontworpen postkantoor. Daar prijkt een enorme muurschildering van Ho Chi Minh.​ 
 
Excursie: Ontdek het straatleven van Saigon achterop de brommer (inclusief)
Deze typische Footprint-excursie mag je absoluut niet missen in Saigon! Je wordt rond 17.30 uur bij je hotel opgehaald. Achterop de brommer (je hebt je eigen gids) ga je kris kras door de stad langs de beste lokale eettentjes. ‘s Avonds is de stad op haar mooist door het lichtspektakel van gebouwen, winkeltjes en brommers. De bestuurders (veelal studenten) zijn zeer ervaren en loodsen je moeiteloos door het drukke verkeer. Je krijgt een korte instructie 'veilig achterop de brommer zitten'. En ze kletsen graag met je om hun Engels te oefenen en omdat ze enorm nieuwsgierig naar je zijn. Maak kennis met de beste banh mi (belegd stokbroodje), de beroemde pho (soep) en andere typisch Vietnamese gerechten. Je maakt 5 stops in verschillende wijken. Je sluit af met een traditionele straat barbecue. Omdat het aanbod snel verandert, wordt deze tour continu aangepast, zodat je de allerbeste gerechten van het moment proeft. Dus ga ontspannen zitten, kijk je ogen uit tussen al dat brommerend verkeer en geniet van de diverse en verfijnde Vietnamese keuken.

Dag 17: Reis naar Phu Quoc

Reis naar Phu Quoc
Vandaag vlieg je naar Phu Quoc, een relaxed, groen eiland waar je je rondreis Vietnam goed kunt afsluiten of starten. Vanuit Ho Chi Minh City is het slechts 40 minuten vliegen. In HCMC word je opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Op het gloednieuwe vliegveld staat een chauffeur op je te wachten die je naar je guesthouse brengt. Je logeert er in een vriendelijke kleinschalige accommodatie direct aan het strand van Long Beach, vlakbij het dorpje Duong Dong. Op dit strand vind je een aantal hotels en restaurants naast elkaar. ‘s Avonds kun je er heerlijk verse vis eten van de barbecue. Tafels en stoelen staan dan op het strand, dineer direct aan zee onder de sterrenhemel met je blote voeten in het zand.

Dag 18: Verblijf op Long Beach

Verblijf op Long Beach
Vandaag staat er niets op het programma behalve heerlijk relaxen! Maak een strandwandeling over het witte zand van Long Beach of bezoek de markt van Duong Dong. Phu Quoc Island staat bekend om de productie van (sterk geurende) vissaus: nuoc mam. Je kunt één van de fabrieken bezoeken (Nuoc Mam Hung Thanh). Vissaus wordt in de Zuidoost-Aziatische keuken veel gebruikt, niet alleen in Vietnam. Wil je een flesje meenemen? Koop het dan niet op Phu Quoc, want Vietnam Airlines heeft het op de lijst van verboden te vervoeren goederen staan (i.v.m. de overheersende geur die voorheen in de vliegtuigen hing).

Dag 19: Relaxed eilandleven

Relaxed eilandleven
Nog zo’n heerlijke  vrije dag op dit paradijselijke eiland. Je zou het niet denken, maar je bent maar een paar kilometer van de zuidkust van Cambodja verwijderd. We vermaakten ons prima op de ligbedjes voor het hotel. Je loopt zo de zee in voor een verfrissende duik en vers fruit is nooit ver. De goed ingepakte dames (trui, handschoenen, hoed en sokken) met hun zwaar beladen manden vol fruit, lopen het strand op en af. Ze maken de mango en ananas direct voor je klaar. In tegenstelling tot de toeristen, willen de lokale dames namelijk niet bruin worden, voor hen is een witte huid het mooiste. Geniet nog even van het eilandleven.

Dag 20: Terug naar Saigon

Terug naar Saigon
Tijd om afscheid te nemen van het eiland. Je vliegt teug naar Ho Chi Minh City om van daaruit morgen naar Nederland reizen. We zorgen dat je naar het vliegveld op Phu Quoc gebracht wordt en in Saigon staat er ook weer een chauffeur op je te wachten. In Saigon kun je de laatste souvenirs kopen en in stijl je reis afsluiten. In Saigon barst het van de betaalbare goede restaurants: Japans, Frans, Italiaans en je vindt er de diverse Vietnamese keukens vertegenwoordigd. Bekend en zeker de moeite waard zijn het Oorlogsmuseum en het Herenigingspaleis. Bekijk zeker ook de bizarre kelder vol gangen, kleine donkere kamertjes met stokoude communicatiemiddelen en landkaarten. Let erop dat je musea alleen in de ochtend of namiddag kunt bezoeken, tussen de middag zijn ze een paar uur gesloten. Je kunt ook een excursie doen naar de beroemde Cu Chi tunnels buiten de stad. Zie 'Excursies'  voor informatie en prijzen. 

Dag 21: Vertrek uit Saigon

Vertrek uit Saigon
Vandaag vertrekt je vliegtuig terug naar huis. Deze Vietnam reis heeft vast enorme indruk gemaakt en zul je niet snel vergeten. Je wordt vanaf je hotel naar het Tan Son Nhat airport gebracht.  

Dag 22: Terug in Nederland

Terug in Nederland
Welkom terug in Nederland! Vandaag land je op Schiphol na een onvergetelijke reis door Vietnam. 

Achtergrond

Treinreis door Vietnam

Deze rondreis vol treinreizen de ideale manier om alle hoogtepunten van Vietnam te zien met zo min mogelijk vliegen. Reizen per trein is heel relaxed. Je ziet het landschap aan je voorbij trekken en je maakt contact met de locals. Het scheelt behoorlijk in je budget, van dat geld kun je andere leuke dingen doen. En wist je dat treinen ook nog eens veel beter is voor het milieu dan vliegen? Het scheelt zo maar 75% in uitstoot. Da's nog eens reizen met een goed gevoel. Een win-win-win situatie dus!

Reis door Noord-Vietnam: startpunt Hanoi

Hanoi heeft een prachtig oud centrum; de Old Quarter bestaat uit smalle straten vol traditionele winkeltjes, cafés en oude Franse en Chinese huizen. Verken Hanoi al wandelend zelf vanuit je hotel middenin het oude centrum. Of kies voor een typische Footprint excursieGo Local! Verken traditioneel Hanoi of Ontdek Hanoi op de fiets! Maak kennis met de lokale tradities en culinaire specialiteiten van het noorden. Schuif 's avonds gezellig aan bij de locals voor een biertje (bia hoi) en slurp de bekende Vietnamese soep (pho) mee.
 

Varen door Halong Bay 

Vietnam's beroemdste natuurlijk Werelderfgoed Halong Bay ligt ten zuidoosten van Hanoi in de Golf van Tonkin. Een spectaculair uitzicht vanaf de boot met al die honderden grillig gevormde eilandjes. Je vaart er met een houten zeilschip 2 dagen rond en slaapt op de boot. 
 

Wandelen bij Sapa (join-in)

Met de nachttrein reis je naar Sapa heen en weer. Daar maak je prachtige wandelingen langs rijstvelden en minderheidsdorpen. Je ontdekt er de bergcultuur van Vietnam en logeert in 'homestay' (bij een familie thuis) tezamen met een groep internationale reizigers. Je blijft dicht in de buurt van Sapa, wil je echt off beaten track? Kies dan voor ons bijzondere programma om van het gebaande pad te gaan bij Sapa.
 

Keizerlijk paleis in Hué

Hué (Centraal Vietnam) is de plek voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers. Het was de hoofdstad van (destijds verenigd) Vietnam tussen 1802 - 1945, onder heerschappij van de Nguyen-dynastie. De stad wordt in tweeën gedeeld door de parfumrivier (Song Huong). Aan de noordkant ligt de oude stad met de Citadel, ten zuiden vind je het nieuwe gedeelte met hotels en restaurants. De Stadstour (inclusief) neemt je mee naar de hoogtepunten van het oude centrum en een aantal tombes in de omgeving. Je maakt een prachtige treinreis van Hué naar Hoi An.
 

Trein naar sfeervol Hoi An

Hoi An is de ideale pitstop in het midden van je rondreis Vietnam. Een fotogeniek oud centrum, gemoedelijke sfeer en een culinair hoogtepunt. De Japanse brug en oude Chinese pakhuizen zien eruit zoals eeuwen geleden. In Hoi An heb je alle vrijheid! Kies zelf je favoriete activiteiten met onze excursies. Kies een culinaire ochtend, waarbij je de markt verkent en zelf aan de slag gaat met de bekendste Vietnamese gerechten. Of fiets over het platteland bij Hoi An en beleef het lokale leven van dichtbij. Iets buiten de stad vind je My Son: eeuwenoude Cham ruïnes liggen er verspreid tussen het groen.
 

Saigon of Ho Chi Minh City?

Saigon (officiële naam Ho Chi Minh City) is het commerciële en culturele centrum van het land. In deze dynamische stad is men van 's ochtends vroeg tot 's avonds bezig. Op het eerste gezicht een Aziatische metropool met hoogbouw, maar kijk iets verder en je ontdekt al snel dat Saigon uit een netwerk van kleine straatjes met lokale markten bestaat. Het traditionele leven is overal zichtbaar. Verbaas je over de miljoenen brommers die ontspannen langs elkaar heen bewegen. 
 
Wil je de Cu Chi tunnels bezoeken? Boek dan een excursie in Saigon bij (zie Excursies). Dit fascinerende tunnelnetwerk werd door de Vietcong gebruikt. Je mag zelf in zo'n tunnel kruipen - een benauwende ervaring mogen we wel zeggen. 
 

Excursie: Ontdek het straatleven van Saigon (inclusief)

Achterop de brommer bij studenten ga je op ontdekkingstocht door de stad Saigon. Tijdens deze excursie proef je het heerlijkste streetfood. Het is even wennen om je zo tussen het verkeer te begeven, maar absoluut een van de hoogtepunten van je reis door Vietnam. 
 

Relaxed eiland Phu Quoc

 
Phu Quoc is een heerlijk eiland voor de kust van Cambodja en Vietnam. De sfeer is uitermate ontspannen en er staat langs de kust voornamelijk laagbouw. Het groene binnenland en de lokale markt kun je goed zelf verkennen. Je logeert in een gezellig guesthouse direct aan het strand. 's Avonds gaan overal de barbecues aan en wordt de vers gevangen vis voor je gegrild. Het ideale eiland om je rondreis Vietnam af te sluiten. ​
 
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
We zijn altijd op zoek naar bijzondere accommodaties op mooie locaties. In Hanoi slaap je in een fijn hotel in het oude centrum (Old Quarter). De gebouwen in dit deel van de stad zijn niet zo groot, daarom zijn de hotelkamers relatief klein, maar van alle gemakken voorzien. Je kunt een deel van je bagage achterlaten als je naar Halong Bay reist. Tijdens de Halong Bay cruise verblijf je op een houten zeilschip (3*). Het is een goed verzorgde cruise met 2x lunch, een buffet diner en ontbijt. De boot gaat op een rustige plek in de baai voor anker. In Sapa logeer je 1 avond in een fijn hotel aan de rand van het dorp, de 2e avond verblijf je in een 'homestay' (bij een familie thuis). Dat betekent dat je douche en wc deelt met de andere reizigers en je gastheer en -vrouw. 
 
In Hué slaap je in een hotel in het nieuwe deel van de stad (aan de zuidkant van de parfumrivier). Voor deze reis hebben we gekozen voor een minder chic hotel dan in de bouwsteen Hue. In Hoi An verblijf je in een kleinschalige guesthouse gerund door een familie. In de gezellige groene tuin is een zwembad. Fijn om even in af te koelen na een dag sightseeing. In Ho Chi Minh City slaap je in een middenklasse hotel in het centrum van de stad (district 1) vlakbij de Ben Thanh markt. Je loopt vanuit je hotel zo naar een paar bekende highlights en de Saigon River. Op Phu Quoc overnacht je bij een kleinschalig guesthouse in een huisje vlakbij het strand (nog geen 10 seconden lopen!). Het zijn eenvoudig ingerichte huisjes met een fan (airco met bijbetaling) met een kleine zitje aan de tuinkant. 
 
Transport: 
Deze reis neem je 3 keer de nachttrein! Naar Sapa (Lao Cai station) heen en weer en van Hoi An naar Ho Chi Minhstad. Tussen Hué en Hoi An (Danang) reis je overdag per trein. Een prachtige rit langs de kust. Je wordt in alle steden door een privé-auto met chauffeur naar het vliegveld/treinstation gebracht en opgehaald. Tijdens de Halong Bay excursie reis je in een internationaal gezelschap, je wordt in een minivan naar Halong gebracht waar je op een klein bootje stapt voor de transfer naar het houten zeilschap. Ook tijdens de Sapa tour reis je per minivan met andere reizigers samen. Voor de afsluiting op Phu Quoc heb je een retourvlucht nodig (prijs op aanvraag), transfers van en naar vliegveld zijn inbegrepen.
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig t/m december 2018. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind varieert per leeftijd en per accommodatie. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Tijdens de feestdagen (rond kerst en Chinees nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag. Voor Halong Bay en Bai Tu Long Bay geldt een toeslag op 24 en 31 december 2017 van €35,- per persoon per nacht. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.
 
Korting voor kinderen op rondreizen
Kinderen tussen 0-2 jaar reizen gratis mee (geen eigen bed)

Rondreis Vietnam: Van Sapa naar Phu Quoc in 3 weken
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoen€ 2.185,- p.p.€ 1.378,- p.p.€ 1.337,- p.p.€ 1.267,- p.p.€ 1.225,- p.p.€ 1.198,- p.p.
Hoogseizoen€ 2.221,- p.p.€ 1.396,- p.p.€ 1.355,- p.p.€ 1.285,- p.p.€ 1.243,- p.p.€ 1.216,- p.p.
Inclusief:
 • 16 Overnachtingen met ontbijt
 • 2x Nachttrein: heen en weer naar Sapa (ticket 2e klasse, 4 persoons coupé)
 • Transfers van en naar vliegvelden (privé met chauffeur)
 • Transfers van en naar treinstations (privé met chauffeur)
 • Halong Bay join in-tour (vervoer per minivan, Engelssprekende gids)
 • 2x lunch en 1x diner tijdens Halong Bay bootcruise
 • Activiteiten tijdens Halong Bay 2-daagse bootcruise (kayakken, entree grot)
 • Join in-tour bij Sapa (3 dagen wandelen, 1 nacht homestay)
 • Engelssprekende lokale gids tijdens Sapa-excursie
 • 2x lunch en 1x diner bij homestay tijdens Sapa-excursie
 • Excursie Hué: Stadstour Hué (inclusief lokale lunch)
 • Treinticket Hué - Danang (2e klasse, dagtrein)
 • Treinticket Danang - Ho Chi Minhstad (2e klasse, nachttrein)
 • Excursie Ho Chi Minhstad: Ontdek het straatleven van Saigon achterop de brommer (inclusief eten)

Exclusief:
 • Vluchten
 • Overige maaltijden
 • Overige excursies
 • Overige entrees, donaties en fooien
 • Visa

Opmerkingen:
Laagseizoen: mei t/m september 2017
Hoogseizoen: januari t/m april en oktober t/m december 2017
 
 
Tenzij anders vermeld, word je voor de excursies opgehaald bij je hotel.

Extensie 1: Extra dag in Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 54,- p.p.€ 27,- p.p.€ 25,- p.p.€ 27,- p.p.€ 25,- p.p.€ 27,- p.p.
Inclusief:
Overnachting met ontbijt

Exclusief:
Overige maaltijden en excursies

Extensie 2: Extra dag in Ho Chi Minh City (Saigon)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 63,- p.p.€ 31,- p.p.€ 28,- p.p.€ 31,- p.p.€ 29,- p.p.€ 31,- p.p.
Inclusief:
Overnachting met ontbijt

Exclusief:
Overige maaltijden en excursies

Extensie 3: Extra dag op Phu Quoc
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 57,- p.p.€ 29,- p.p.€ 26,- p.p.€ 29,- p.p.€ 27,- p.p.€ 29,- p.p.
Inclusief:
Overnachting met ontbijt

Extensie 4: Lokale leven in de Mekong Delta
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 514,- p.p.€ 296,- p.p.€ 245,- p.p.€ 215,- p.p.€ 193,- p.p.€ 182,- p.p.
Inclusief:
 • Overnachting met ontbijt
 • Lunch en diner op dag 1
 • Privé-vervoer met Engelssprekende gids
 • Boottocht over Mekong rivier bij Ben Tre
 • Xe loi (soort riskja) en fiets tijdens excursie op dag 1 

Exclusief:
 • Overige maaltijden, entrees en fooien

Excursie 1: Go Local! Verken traditioneel Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 163,- p.p.€ 107,- p.p.€ 98,- p.p.€ 87,- p.p.€ 79,- p.p.€ 74,- p.p.
Inclusief vervoer, Engels-sprekende gids, entreegelden, lokale lunch, Vietnamese koffie en een Vietnamees biertje.

Excursie 2: Ontdek Hanoi op de fiets!
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.
Inclusief transfer, fiets en Engelssprekende gids.

Excursie 3: Oorlogsverleden: het Cu Chi tunnelsysteem
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Minimaal 2 personenop aanvraag€ 23,- p.p.€ 23,- p.p.€ 23,- p.p.€ 23,- p.p.€ 23,- p.p.
Inclusief: transfer, Engelssprekende gids, entreegelden.

Excursie 4: Ontdek streetfood van Saigon per scooter
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.

Excursie 5: Fietsen door de fascinerende Mekong Delta
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 119,- p.p.€ 119,- p.p.€ 119,- p.p.€ 119,- p.p.€ 119,- p.p.€ 119,- p.p.
Join in-excursie met maximaal 8 deelnemers (internationaal reisgezelschap).
Inclusief: vervoer Saigon - My Tho heen en weer per auto, Engelssprekende gids, water, mountainbike, helm, koffie of thee, lokale lunch, boottocht.
Exclusief ophalen en terugbrengen bij hotel, vervoer naar startpunt regel je zelf in Saigon. Startpunt is in district 1, vlakbij de beroemde Bitexco toren.
 

Excursie 6: Kijkje in de Vietnamese keuken bij Hoi An
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Join in-excursie€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
Inclusief: transfer, fietsen, Engelssprekende gids en lunch.
Duur: 8.00 - 14.00 uur (kan iets uitlopen)
Join in-excursie

Excursie 7: My Son tempels & fietsen over platteland
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.
Inclusief: Engelssprekende gids, fiets (mountainbike), helm, snacks, koffie/thee, water, entreegelden en lunch.
Exclusief: overige maaltijden en fooien.

Excursie 8: Foodtour per mountainbike door Hoi An
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.
Inclusief: mountainbike, helm, Engelssprekende gids, water, frisdrank, alle snacks en maaltijden onderweg
 
Exclusief: transfer naar en van start- en eindpunt
 
 

Excursie 9: Mountainbiken over het platteland rond Hoi An
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 35,- p.p.€ 35,- p.p.€ 35,- p.p.€ 35,- p.p.€ 35,- p.p.€ 35,- p.p.
Vervoer naar startpunt en vervoer terug naar hotel zijn niet inbegrepen.

Excursie 10: Reisdag van Hué naar Hoi An via vissersdorp bij Lang Co beach
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
[Prijs opgevraagd]op aanvraag€ 145,- p.p.€ 115,- p.p.€ 94,- p.p.€ 83,- p.p.€ 75,- p.p.
Inclusief: privé auto met chauffeur, Engelssprekende gids, lokale lunch (verse vis) in huis boven de lagune, boottocht (zwemvesten aanwezig).

Excursie 11: Wandelen in Bach Ma National Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 193,- p.p.€ 110,- p.p.€ 89,- p.p.€ 74,- p.p.€ 65,- p.p.€ 58,- p.p.
Extensies

Extensie 1: Extra dag in Hanoi


De hoofdstad van Vietnam heeft veel te bieden en daarom is een dagje extra in deze hectische stad een goed idee.

Dag 10: Extra dag Hanoi

Extra dag Hanoi
Wil je nog een excursie doen of het wat rustiger aan doen na de trekking bij Sapa. Boek dan een extra dag in Hanoi. Wandel ‘s ochtends vroeg rond het Hoan Kiem Meer waar tai chi minnend Hanoi zich dan verzamelt en dwaal door de straatjes in het oude centrum. De straten zijn vernoemd naar de verschillende ambachtsgilden die zich zo’n 8 eeuwen geleden ieder in een eigen straat vestigden (elke straat begint met ‘Hang’). Ten westen van het Hoan Kiem Meer is een gezellige wijk waar je o.a. de kathedraal vindt en het Hoa Lo (gevangenis) museum. Een ander interessant museum in het Vietnamese Vrouwenmuseum (ten zuiden van het meer), mooi gepresenteerd en per etage wordt een onderwerp uitgelicht: van de rol van vrouwen tijdens de oorlog tot de tradities rond huwelijk en geboorte. Ook niet te missen zijn de Literatuurtempel en het mausoleum van Ho Chi Minh (gesloten op maandag en vrijdag).

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Hanoi:
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Hanoi, transfer
Dag 3: Hanoi, vrije dag
Dag 4: Hanoi - Halong Bay, join in-excursie
Dag 5: Halong Bay - Hanoi, join in-excursie
Dag 6: Hanoi, vrije dag en nachttrein Lao Cai
Dag 7: Lao Cai - Sapa, transfer en hike met gids (join in-excursie)
Dag 8: Sapa - Ta van, join in-excursie
Dag 9: Ta van - Sapa - Lao Cai, transfers, join in-excursie, nachttrein
Dag 10: Hanoi, vrije dag
Dag 11: Hanoi - Hué, transfers (vlucht excl)
Dag 12: Hué, join in-excursie 'City Tour' (hele dag)
Dag 13: Hué - Hoi An, transfers en trein
Dag 14: Hoi An, vrije dag
Dag 15: Hoi An, vrije dag
Dag 16: Hoi An, vrije dag, transfer en nachttrein naar Saigon
Dag 17: Aankomst trein HCMC, excursie 'Ontdek het straatleven van Saigon achterop de brommer'
Dag 18: Saigon - Phu Quoc, transfers (vlucht excl)
Dag 19: Phu Quoc, vrije dag
Dag 20: Phu Quoc, vrije dag
Dag 21: Phu Quoc - HCMC, transfers (vlucht excl)
Dag 22: Vertrek HCMC, transfer vliegveld
Dag 23: Aankomst Amsterdam

Extensie 1: Extra dag in Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 54,- p.p.€ 27,- p.p.€ 25,- p.p.€ 27,- p.p.€ 25,- p.p.€ 27,- p.p.


Extensie 2: Extra dag in Ho Chi Minh City (Saigon)


Een dag voor Ho Chi Minh City is eigenlijk niet genoeg. Er valt zoveel te ontdekken in deze snelgroeiende stad vol met traditionele markten en tempels. Om alle straatstalletjes en internationale cafés te proberen is een jaar nog niet voldoende!

Dag 17: Ontdek lokale markten of bezoek de Cu Chi tunnels

Ontdek lokale markten of bezoek de Cu Chi tunnels
Achter elk nieuw gebouw zitten smalle oude straatjes verscholen en wekelijks openen nieuwe alternatieve restaurants en winkels hun deuren in Saigon. Een interessante wijk net buiten het centrum is Cholon of district 5 (letterlijk: grote markt). Gesticht door de Chinezen in 18e eeuw staat het boordevol tempels en ademt nog steeds Chinese sfeer (de meeste bewoners stammen af van Chinezen). Bezoek de Binh Tay markt en verbaas je over het aanbod aan handelswaar. Van ontvelde (levende) kikkers, medicinale kruiden, alle soorten groenten en fruit tot het meest hysterische plastic speelgoed, neon verlichte borden, huisraad en kleding. Je kunt vandaag ook kiezen voor de excursie naar de beroemde Cu Chi tunnels. Zie de Excursie tab voor meer informatie.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Ho Chi Minh City (Saigon):
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Hanoi, transfer
Dag 3: Hanoi, vrije dag
Dag 4: Hanoi - Halong Bay, join in-excursie
Dag 5: Halong Bay - Hanoi, join in-excursie
Dag 6: Hanoi, vrije dag en nachttrein Lao Cai
Dag 7: Lao Cai - Sapa, transfer en hike met gids (join in-excursie)
Dag 8: Sapa - Ta van, join in-excursie
Dag 9: Ta van - Sapa - Lao Cai, transfers, join in-excursie, nachttrein
Dag 10: Hanoi - Hué, transfers (vlucht excl)
Dag 11: Hué, join in-excursie 'City Tour' (hele dag)
Dag 12: Hué - Hoi An, transfers en trein
Dag 13: Hoi An, vrije dag
Dag 14: Hoi An, vrije dag
Dag 15: Hoi An, vrije dag, transfer en nachttrein naar Saigon
Dag 16: Aankomst trein HCMC, excursie 'Ontdek het straatleven van Saigon achterop de brommer'
Dag 17: Ho Chi Minh City, vrije dag
Dag 18: Saigon - Phu Quoc, transfers (vlucht excl)
Dag 19: Phu Quoc, vrije dag
Dag 20: Phu Quoc, vrije dag
Dag 21: Phu Quoc - HCMC, transfers (vlucht excl)
Dag 22: Vertrek HCMC, transfer vliegveld
Dag 23: Aankomst Amsterdam

Extensie 2: Extra dag in Ho Chi Minh City (Saigon)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 63,- p.p.€ 31,- p.p.€ 28,- p.p.€ 31,- p.p.€ 29,- p.p.€ 31,- p.p.


Extensie 3: Extra dag op Phu Quoc


Wil je extra lang genieten op Phu Quoc? Boek een extra nacht en verblijf lekker lang op het strand.

Dag 20: Extra dag strand Phu Quoc

Extra dag strand Phu Quoc
Een heerlijke extra dag op Phu Quoc om optimaal uit te rusten voor je terugreis naar Nederland.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag op Phu Quoc:
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Hanoi, transfer
Dag 3: Hanoi, vrije dag
Dag 4: Hanoi - Halong Bay, join in-excursie
Dag 5: Halong Bay - Hanoi, join in-excursie
Dag 6: Hanoi, vrije dag en nachttrein Lao Cai
Dag 7: Lao Cai - Sapa, transfer en hike met gids (join in-excursie)
Dag 8: Sapa - Ta van, join in-excursie
Dag 9: Ta van - Sapa - Lao Cai, transfers, join in-excursie, nachttrein
Dag 10: Hanoi - Hué, transfers (vlucht excl)
Dag 11: Hué, join in-excursie 'City Tour' (hele dag)
Dag 12: Hué - Hoi An, transfers en trein
Dag 13: Hoi An, vrije dag
Dag 14: Hoi An, vrije dag
Dag 15: Hoi An, vrije dag, transfer en nachttrein naar Saigon
Dag 16: Aankomst trein HCMC, excursie 'Ontdek het straatleven van Saigon achterop de brommer'
Dag 17: Saigon - Phu Quoc, transfers (vlucht excl)
Dag 18: Phu Quoc, vrije dag
Dag 19: Phu Quoc, vrije dag
Dag 20: Phu Quoc, vrije dag
Dag 21: Phu Quoc - HCMC, transfers (vlucht excl)
Dag 22: Vertrek HCMC, transfer vliegveld
Dag 23: Aankomst Amsterdam

Extensie 3: Extra dag op Phu Quoc
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 57,- p.p.€ 29,- p.p.€ 26,- p.p.€ 29,- p.p.€ 27,- p.p.€ 29,- p.p.


Extensie 4: Lokale leven in de Mekong Delta


Verken de knalgroene Mekong Delta per boot, meer aan bij authentieke dorpjes, ontmoet de locals met elk een eigen verhaal en je ziet waarom rijst één van de grootste exportproducten van Vietnam is. 

Dag 17: Varen en fietsen door de Mekong Delta

Varen en fietsen door de Mekong Delta
Gids en chauffeur halen je om 8 uur bij je hotel in Ho Chi Minh City op. Vandaag reis je door de groene Mekong Delta in het zuiden van Vietnam, via het lieflijke Ben Tre naar Can Tho. De Mekong rivier en alle uitmondingen die met elkaar in verbinding staan, vormen hier bijna 40.000 vierkante kilometer delta. Na een korte boottocht wandel je langs wat lokale werkplaatsen, onder andere bezoek je een kokossnoepfabriek(je). Per xe loi (een soort rickshaw met motor) rij je naar je lunchplek. In de middag vaar je in een sampan door de smalle waterwegen van de Mekong Delta. ‘s Middags is het tijd voor wat actie: per fiets ga je op pad naar Mr Kahn. Je neemt een kijkje in het huis van deze fanatieke antiekverzamelaar. Het staat vol met fascinerende oude spullen uit Vietnam en omstreken en hij bezit zelfs fotoalbums uit de Franse koloniale tijd. Vanuit Ben Tre reis je per auto verder naar Can Tho, waar je in een homestay logeert.

Dag 18: Drijvende markt

Drijvende markt
Vlak voor de zon opkomt sta je al naast je bed. Dit is beste moment van de dag om de traditionele floating market (de drijvende markt) bij Cai Rang te bezoeken. Dit is de ultieme Mekong Delta-ervaring en mag je zeker niet missen. Doordat we al vroeg op pad gaan en na de floating market nog een stukje verder varen ervaar je toch de authentieke sfeer van dit gebied. 's Middags ga je terug naar de homestay om je onder te dompelen in het lokale leven. Je mag meehelpen bij het tuinieren of het bouwen van een irrigatiekanaal met een 'Gau' (gereedschap van hout). Het ziet er verraderlijk makkelijk uit, maar vereist een zekere behendigheid. Het is zo’n 4 uur rijden naar Ho Chi Minh City, waar je aan het eind van de middag bij je hotel wordt afgezet. Lunch is vandaag op eigen gelegenheid, tijdstip in overleg met je gids. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Lokale leven in de Mekong Delta:
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Hanoi, transfer
Dag 3: Hanoi, vrije dag
Dag 4: Hanoi - Halong Bay, join in-excursie
Dag 5: Halong Bay - Hanoi, join in-excursie
Dag 6: Hanoi, vrije dag en nachttrein Lao Cai
Dag 7: Lao Cai - Sapa, transfer en hike met gids (join in-excursie)
Dag 8: Sapa - Ta van, join in-excursie
Dag 9: Ta van - Sapa - Lao Cai, transfers, join in-excursie, nachttrein
Dag 10: Hanoi - Hué, transfers (vlucht excl)
Dag 11: Hué, join in-excursie 'City Tour' (hele dag)
Dag 12: Hué - Hoi An, transfers en trein
Dag 13: Hoi An, vrije dag
Dag 14: Hoi An, vrije dag
Dag 15: Hoi An, vrije dag, transfer en nachttrein naar Saigon
Dag 16: Aankomst trein HCMC, excursie 'Ontdek het straatleven van Saigon achterop de brommer'
Dag 17: HCMC - Ben Tre - Can Tho, privé-excursie met gids (incl lunch en diner)
Dag 18: Can Tho - HCMC, privé-excursie met gids
Dag 19: Phu Quoc, vrije dag
Dag 20: Phu Quoc, vrije dag
Dag 21: Phu Quoc - HCMC, transfers (vlucht excl)
Dag 22: Vertrek HCMC, transfer vliegveld
Dag 23: Aankomst Amsterdam

Extensie 4: Lokale leven in de Mekong Delta
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 514,- p.p.€ 296,- p.p.€ 245,- p.p.€ 215,- p.p.€ 193,- p.p.€ 182,- p.p.
Excursies

Hanoi

Excursie 1: Go Local! Verken traditioneel Hanoi

Go Local! Verken traditioneel Hanoi
Vandaag ga je vroeg uit de veren om kennis te maken met de tradities en lokale specialiteiten van Hanoi. Aan het Hoan Kiem meer in het centrum van de stad verzamelen de locals zich vanaf 6 uur om hun ochtendgymnastiek te doen: Tai Chi en aerobics. Hanoi in beweging! Na een bezoek aan de Son tempel middenin het Hoan Kiem meer, neem je vervolgens, om echt goed wakker te worden, een Vietnamese ijskoffie: Caphe sua da.
 
Je gaat al wandelend langs oude Franse gebouwen en typische Hanoi-stijl gebouwde huizen, waarvan een aantal op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Je bezoekt de St. Joseph kathedraal, niet te missen deze in gotische stijl gebouwde kerk (1886). Volgende stop is de Hoa Lo gevangenis, tegenwoordig een indrukwekkend museum. De auto brengt je naar het West Lake om de Quan Thanh tempel, een Taoistische tempel uit de 11e eeuw en de Tran Quoc pagode te bekijken. Beiden vormen een oase van rust in de stad. We sluiten af bij het Huu Tiep meer, bekend als 'B-52 lake', waar je een US B-52 wrak kunt zien. 
 
Tijd om Hanoi’s beroemde gerechten te proberen! Vietnam staat bekend om haar verfijnde keuken en een proeverij mag dan ook niet ontbreken. In het oude centrum vind je volop pho bo (Hanoi’s beef noodle soup), nom (groene papaya salade met biefstukreepjes), banh goi (bladerdeeg gevuld met varkensgehakt en paddenstoelen), banh cuon (warm rijstpapier met varkensvlees en gebakken ui) en bun cha (verse noodles met gegrild varkensvlees). Alles wordt met de meest vers mogelijke ingrediënten bereid en dat proef je. Na de heerlijke lokale lunch bezoek je nog de Literatuurtempel. Ten slotte bezoek je de spoorlijnen die dwars door Hanoi lopen, op slechts een paar meter voor huizen langs. Je sluit de dag af met het ultieme lokale drankje:  bia hoi (bier). Maak indruk op je gids door op z’n Vietnamees te proosten: mot, hai, ba, YO! (dat betekent: 1, 2, 3, YO!).
 
Duur: 7.00 uur (in overleg later) tot eind van de middag, pauze in overleg.
Privé-excursie

Excursie 1: Go Local! Verken traditioneel Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 163,- p.p.€ 107,- p.p.€ 98,- p.p.€ 87,- p.p.€ 79,- p.p.€ 74,- p.p.Excursie 2: Ontdek Hanoi op de fiets!

Ontdek Hanoi op de fiets!
Vandaag maak je kennis met een heel andere kant van Hanoi. Je wordt 's middags bij het hotel opgehaald. Je kunt vandaag kiezen tussen een stadsfiets (zonder versnellingen) en mountainbike. Samen met een gids fiets je over rustige zandwegen, door smalle steegjes en over lokale markten. Onderweg stop je bij een café voor een lokaal drankje om bij te tanken. Vanaf de beroemde Long Bien brug heb je een uitstekend uitzicht over de Rode Rivier en de stad. Pauzeer op de brug om de stroom brommers en fietsen te fotograferen. Ze vervoeren werkelijk alles achterop hun tweewielers. De fietstocht brengt je ook bij Quang Ba, een pottenbakkers-dorp. Prima moment om de benen te strekken voor je weer terug gaat. Bij het West Lake zie je goed hoe oud en nieuw samen gaan in Hanoi. Fietsen is een hele fijne manier om een land te leren kennen; je voelt je veel meer onderdeel van het land dan toeschouwer. Het drukke verkeer beweegt soepel langs elkaar en je bent binnen no time buiten de binnenstad waardoor je kunt genieten van de omgeving.
 
Middagprogramma, join in-excursie.

Excursie 2: Ontdek Hanoi op de fiets!
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.€ 50,- p.p.Ho Chi Minh City

Excursie 3: Oorlogsverleden: het Cu Chi tunnelsysteem

Oorlogsverleden: het Cu Chi tunnelsysteem
Tijdens deze excursie bezoek je één van de bekendste hedendaagse symbolen van de Vietnam oorlog: Cu Chi. De tunnels werden gebouwd door de Viet Minh (naam voor de in 1941 verenigde nationale onafhankelijkheidsstrijders) tijdens de Frans-Vietnamese oorlog en later uitgebreid en verstevigd door de Vietcong. Vanuit een bijzonder geavanceerd netwerk van tunnels, gangen en ondergrondse bergplaatsen beheerste de Vietcong jarenlang het gebied eromheen en voerde ze verrassingsaanvallen uit. Het is moeilijke voor te stellen hoe heftig er op deze plek nog geen 4 decennia geleden gevochten is. Na het bekijken van een informatiefilm met enige propagandistische elementen, mag je in een van de tunnels kruipen om te voelen hoe het is om je daarbinnen voort te bewegen. Sommige tunnels zijn aangepast aan onze Westerse ‘maten’, maar evengoed vonden we het een benauwende ervaring. Ons hielp het om vooraf in te lezen over de oorlog. Er zijn ook veel documentaires over het Vietnamese oorlogsverleden te koop of online te bekijken (bij de NPO of op documentairenet).
 
Duur: ongeveer van 8.00-14.30 uur
Join in-excursie

Excursie 3: Oorlogsverleden: het Cu Chi tunnelsysteem
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Minimaal 2 personenop aanvraag€ 23,- p.p.€ 23,- p.p.€ 23,- p.p.€ 23,- p.p.€ 23,- p.p.Excursie 4: Ontdek streetfood van Saigon per scooter

Ontdek streetfood van Saigon per scooter
Deze typische Footprint-excursie mag je absoluut niet missen in Saigon! Achterop de brommer ga je kris kras door de stad langs de beste lokale eettentjes. ‘s Avonds is de stad op haar mooist door het lichtspektakel van gebouwen, winkeltjes en brommers. De bestuurders (veelal studenten) zijn zeer ervaren en loodsen je moeiteloos door het drukke verkeer. Ze kletsen graag met je om hun Engels te oefenen en omdat ze enorm nieuwsgierig naar je zijn. Maak kennis met de beste banh mi (belegd stokbroodje), de beroemde pho (soep) en andere typisch Vietnamese gerechten. Je maakt 5 stops in verschillende wijken. Omdat het aanbod snel verandert, wordt deze tour continu aangepast, zodat je de allerbeste gerechten van het moment proeft. Dus ga ontspannen zitten, kijk je ogen uit tussen al dat brommerend verkeer en geniet van de diverse en verfijnde Vietnamese keuken.
 
Duur: 17.30 - 22.00 uur
Privé-excursie

Excursie 4: Ontdek streetfood van Saigon per scooter
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.Excursie 5: Fietsen door de fascinerende Mekong Delta

Fietsen door de fascinerende Mekong Delta
Op echte mountainbikes ga je een volle dag fietsen door de fascinerende Mekong Delta. De Mekong rivier en alle uitmondingen die met elkaar in verbinding staan, vormen hier bijna 40.000 vierkante kilometer delta. Na de rit vanuit Saigon naar My Tho, is er eerst tijd voor een stevige Vietnamese koffie en kun je de mountainbikes 'passen'. Helm op en dan vertrek je over smalle paden tussen de rijstvelden door, langs moestuinen, boerderijen en boomgaarden vol fruit. Er wonen in dit gebied niet alleen boeren, maar ook veel handwerkers, zo worden hier traditionele rieten matten gemaakt. Interessant is de stop bij de cacao boerderij! Het ruikt hier fantastisch, de cacao is voor het Vietnamees-Franse merk Marou. Je bezoekt ook een drukke lokale markt en nog veel meer mooie plekken, zo merk je nauwelijks dat je vandaag toch aardig wat kilometers fietst, zo'n 28! Tussendoor eet je bij mensen thuis een Vietnamese lunch. De dag wordt afgesloten met een relaxte boottocht. Eind van de middag ben je weer terug in Saigon (of combineer deze excursie met een langer bezoek aan de Mekong Delta en overnacht in Can Tho - vraag het onze reisexperts)

Excursie 5: Fietsen door de fascinerende Mekong Delta
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 119,- p.p.€ 119,- p.p.€ 119,- p.p.€ 119,- p.p.€ 119,- p.p.€ 119,- p.p.Hoi An

Excursie 6: Kijkje in de Vietnamese keuken bij Hoi An

Kijkje in de Vietnamese keuken bij Hoi An
Vandaag krijg je een kijkje achter de schermen van de Vietnamese keuken en leer je de basiskookkunsten van een professionele Vietnamese Chef. De gids haalt je bij je hotel op, samen fietsen naar de kleurrijke central markt aan het water. Je leert de beste producten te herkennen, welke noodlesoort je voor welk gerecht gebruikt en wat de bijpassende kruiden zijn. Na het bezoek aan de markt fiets je naar Tra Que Organic Village (ongeveer een half uur fietsen) na een rondje door de tuin mag je zelf aan de slag. Je gaat een aantal Vietnamese gerechten op traditionele wijze klaar maken. De Vietnamese pannenkoek Banh xeo en bijvoorbeeld Tam Huu. Het menu wisselt per seizoen. Zo leer je in een ochtend verschillende gerechten te maken en tijdens de lunch mag je alle zelfbereide hapjes opeten. 
 
Duur: 8.30-13.30 uur
Join in-excursie

Excursie 6: Kijkje in de Vietnamese keuken bij Hoi An
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Join in-excursie€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.Excursie 7: My Son tempels & fietsen over platteland

My Son tempels & fietsen over platteland
Hou je van tempels, fietsen en natuur? Dan is deze excursie een ideale mix! De overblijfsels van de tempels van My Son liggen in een groene vallei naast Hon Quap. Vanuit Hoi An ga je naar de My Son tempels toe fietsen (+/- 25 kilometer). De rest van de route doe je per minivan. Wil je graag meer kilometers fietsen? Geef het tevoren aan, we kunnen de fietstocht uitbreiden. Je ontmoet gids bij het kantoor van Grashoppers in Hoi An (transfer op eigen gelegenheid). Daar krijg je een mountainbike en helm die worden afgesteld. Dan mag je op de fiets! Je fietst over landelijke wegen, langs rijstvelden, peperplantages en tabaksboerderijen naar My Son. Je krijgt fruitsnacks en water tijdens de fietstocht. 
Deze regio was ooit onderdeel van het Champa koninkrijk waarvan My Son het belangrijkste religieuze centrum vormde. Tijdens de Amerikaanse oorlog (bij ons bekend als de Vietnamoorlog) zijn veel bouwwerken zwaar beschadigd. De eeuwenoude Cham torens en aan Shiva gewijde tempels die nog overeind staan worden nu goed onderhouden en liggen fotogeniek tussen en onder het groen. Je mag niet met de fiets het tempelcomplex in, daarvoor zijn speciale elektrische bussen beschikbaar. Je reist met de auto terug naar Hoi An en maakt een korte stop voor lokale lunch.
Duur: +/- 7.30-13.00 uur (je vertrekt vroeg zodat het aangenaam is qua temperatuur)
Join in-excursie, max 8 deelnemers.

Excursie 7: My Son tempels & fietsen over platteland
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.Excursie 8: Foodtour per mountainbike door Hoi An

Foodtour per mountainbike door Hoi An
Vanmiddag en vanavond ga je op stap voor een superleuke fietstocht door Hoi An. Je gids neemt je mee naar de meest authentieke en heerlijke eetstalletje en lokale restaurants. De beroemde 'Banh Mi Queen wordt meestal  als eerste bezocht' voor - de naam zegt het al - een heerlijke banh mi (stokbroodje). Je probeert ook de lokale specialiteit: Cao Lau; noodles in bouillon. De kruiden die bij deze soep horen pluk je zelf in de tuin van de hosts. Tussen elke maaltijd verplaats je je per mountainbike naar een nieuwe plek. Aan de rivier neem je plaats op plastic stoeltjes voor een typische Hoi An barbecue (vlees of vis), goed uitzicht hier op het oude centrum dat 's avonds vrolijk verlicht is door de vele lampionnen. De smakelijke avond wordt afgesloten met thee en koffie. 
 
Start is om 16.00 uur en de tour eindigt rond 20.30 uur. 
Join in tour met maximaal 8 personen. Exclusief transfers naar startpunt en terug naar hotel.

Excursie 8: Foodtour per mountainbike door Hoi An
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.Excursie 9: Mountainbiken over het platteland rond Hoi An

Mountainbiken over het platteland rond Hoi An
Stap op de fiets voor een ontspannen ochtendtour rond Hoi An. De route gaat via verscholen fietspaden door rijstvelden, langs waterwegen en dwars over het platteland. De wegen zijn hier vlak en het tempo rustig, fietstour is daarom geschikt voor vrijwel iedereen. Maak kennis met de vriendelijkste Vietnamese bevolking en ervaar de traditionele manier van leven waar de familie nog immer centraal staat. Op de terugweg til je de fiets op een ferry voor een korte boottransfer naar Hoi An. 
 
Join in excursie met maximaal 8 personen.
Inclusief: mountainbike, helm, Engelssprekende gids, water, fruit en koffie of thee.
Vervoer naar startpunt en vervoer terug naar hotel regel je zelf ter plaatse (pak een fiets van het hotel of regel een taxi).

Excursie 9: Mountainbiken over het platteland rond Hoi An
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 35,- p.p.€ 35,- p.p.€ 35,- p.p.€ 35,- p.p.€ 35,- p.p.€ 35,- p.p.Excursie 10: Reisdag van Hué naar Hoi An via vissersdorp bij Lang Co beach

Reisdag van Hué naar Hoi An via vissersdorp bij Lang Co beach
Maak van deze reisdag een bijzondere ervaring! Je kunt van Hué naar Hoi An per trein of auto, de route is wonderschoon, maar echt interessant wordt deze dag wanneer je een bezoek brengt aan de lokale bewoners. Een bijzondere nieuwe excursie: op bezoek bij een lokaal vissersdorp in
Lang Co, een prachtige lagune, gelegen tussen de zee en de bergen in. Je gaat met de lokale vissersfamilie mee op een boottocht door dit rustige
stuk natuur. Ze laten hun dagelijks werk als vissers zien en je bezoekt de oesterkwekerij. Zo krijg je een inkijkje
in het lokale leven op een prachtige plek waar je doorgaans als reiziger niet stopt.

Excursie 10: Reisdag van Hué naar Hoi An via vissersdorp bij Lang Co beach
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
[Prijs opgevraagd]op aanvraag€ 145,- p.p.€ 115,- p.p.€ 94,- p.p.€ 83,- p.p.€ 75,- p.p.Hue

Excursie 11: Wandelen in Bach Ma National Park

Wandelen in Bach Ma National Park
Ga van het gebaande pad af, de natuur in vlakbij Hué & Hoi An. Het Bach Ma National Park is een oud Frans bergstation, sinds enkele jaren weer toegankelijk voor publiek. Je kunt hier een prachtige wandeling door de bergen maken, inclusief een iets intensievere hike voor de avonturiers. Je wordt beloond met een weids uitzicht over de mooie kuststrook.
 
Je vertrekt rond 8 uur bij je hotel in Hué. Het is ook mogelijk deze excursie als dagtrip vanuit Hoi An te doen, maar logischer is starten in Hué en eind van de dag doorreizen naar Hoi An. Vanaf Hué is het ongeveer een uur rijden over highway 1 naar de ingang van het Nationaal Park, vanuit Hoi An doe je er iets langer over. De geluiden van brommers en vrachtwagens laat je al snel achter je en je krijgt er stilte en een prachtig uitzicht op de lagune en de zee voor terug. Bij de entree is een informatiecentrum met buiten een grote kaart van het gebied waar je gids de wandelroute laat zien. De volgende 18 kilometer gaan al slingerend tussen de bergen door.
 
Je kunt kiezen tussen twee verschillende routes, de een wat meer uitdagend dan de ander. Zo is deze hike voor bijna iedereen haalbaar, mits je een goede basisconditie hebt en niet bang bent om je handen vies te maken. Ook de wat lichtere variant behelst stijgen, dalen en riviertjes oversteken. We waren er in de regentijd, dan is het schoenen uit en broekspijpen omhoog. De ‘zwaardere’ optie is nog iets avontuurlijker; daarbij moet je echt de touwen gebruiken en klimmen en klauteren om af te dalen. Je wandelt vandaag zo’n 3 uur met de typische junglegeluiden van krekels en kikkers op de achtergrond.
 
Hoewel dit park vol zit met bijzondere wilde dieren, zul je de meesten niet zien, dat zijn namelijk nachtdieren. Je moet een beetje mazzel hebben, wij troffen een groep langur apen die tussen de bomen zwaaiden. In het park woont een zekere ‘Birdman’, als hij er is kun je hem ontmoeten en praten over het belang van nationale parken en hoe hij de jeugd van Vietnam ervan overtuigt zuinig te zijn op de natuur, geen afval in het park achter te laten en met respect met de dieren en bomen om te gaan. Aan het eind van de middag rij je terug de berg af en word je afgezet bij je hotel. Je kunt deze excursie het beste doen op de reisdag van Hué naar Hoi An. Kies aansluitend op de bouwsteen Hué voor de bouwsteen Hoi An. 
 
Duur: de hele dag, inclusief Engelssprekende gids, lunch en entree nationaal park. 

Excursie 11: Wandelen in Bach Ma National Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 193,- p.p.€ 110,- p.p.€ 89,- p.p.€ 74,- p.p.€ 65,- p.p.€ 58,- p.p.


Vietnam reizen - Vietnam - Relax op het strand van Phu Quoc Vietnam reizen - Vietnam - Pak een strandbedje en geniet na van je Vietnam reisVietnam reizen - Vietnam - Maak een strandwandeling over het witte zand van Long Beach VietnaVietnam reizen - Vietnam - Ze komen langs met vers fruit op het strand van Phu QuocVietnam reizen - Vietnam - Geniet op het terras van de ondergaande zonVietnam reizen - Vietnam - 's Avonds gaan overal de barbecues aan en wordt de vers gevangen vis voor je gegrildVietnam reizen - Vietnam - Zwem in de oranje gloed van de ondergaande zonVietnam reizen - Vietnam - De ondergaande zon bij Phu QuocVietnam reizen - Vietnam - Bezoek de markt van Duong DongVietnam reizen - Vietnam - Duong Dong op Phu QuocVietnam reizen - Vietnam - Maak kennis met het Noord-Vietnamese natuurschoon rond SapaVietnam reizen - Vietnam - Ontdek het mooiste deel van Noord-Vietnam, Hoang Lien Nationaal ParkVietnam reizen - Vietnam - Wandel door Sapa's groene wonderlandVietnam reizen - Vietnam - Ontmoet de Red Dao-minderheid van Noord-VietnamVietnam reizen - Vietnam - Rond Sapa kun je talloze wandelingen maken tussen de bergen en rijstveldenVietnam reizen - Vietnam - De kinderen van de Red Dao laten zich graag per waterbuffel vervoerenVietnam reizen - Vietnam - Het groene heuvellandschap van SapaVietnam reizen - Vietnam - Wandel door het ruige groene landschap bij SapaVietnam reizen - Vietnam - Als je naar Sapa gaat, kom je met de trein in Lao Cai aanVietnam reizen - Vietnam - Stap op de nachttrein van Hanoi naar SapaVietnam reizen - Vietnam - In de oude binnenstad van Hanoi is het een drukte van belangVietnam reizen - Vietnam - Wandel door de straten van de Old Quarter in HanoiVietnam reizen - Vietnam - Tran Quoc pagode bij West Lake, HanoiVietnam reizen - Vietnam - Tempelpoort bij West Lake, HanoiVietnam reizen - Vietnam - Ontdek de straatmarkten van HanoiVietnam reizen - Vietnam - Verken traditioneel HanoiVietnam reizen - Vietnam - Het mausoleum van Ho Chi Minh in HanoiVietnam reizen - Vietnam - Wandel via de Long Bien brug de Rode Rivier van Hanoi overVietnam reizen - Vietnam - Er is zoveel te zien op de nachtmarkt van HanoiVietnam reizen - Vietnam - Steek fietsend de Long Bien brug van Hanoi overVietnam reizen - Vietnam - Vaar door Halong Bay met het houten zeilschipVietnam reizen - Vietnam - Halong Bay, Vietnams natuurlijke trots is een baai met zo'n 2000 groene eilandjesVietnam reizen - Vietnam - Op het dek van het houten zeilschip, Halong BayVietnam reizen - Vietnam - Voel je nietig tussen de inmense rotseilanden van Halong BayVietnam reizen - Vietnam - Halong Bay, een must seeVietnam reizen - Vietnam - Geniet op het dek van de zonsondergang in Halong BayVietnam reizen - Vietnam - Bezoek de Citadel en de Verboden Paarse Stad in het oude centrum van HuéVietnam reizen - Vietnam - Overal vind je prachtige versieringen in de 'verboden paarse stad' van HuéVietnam reizen - Vietnam - Vergeet ook niet het keizerlijke interieur te bewonderenVietnam reizen - Vietnam - Ga je mee verdwalen in de 'verboden paarse stad'?Vietnam reizen - Vietnam - Vaar in een ‘Drakenboot’ over de Parfumrivier, HuéVietnam reizen - Vietnam - Vaar met een "Drakenboot" naar de Thien Mu PagodeVietnam reizen - Vietnam - Beklim de trappen voor de tombes van Khai Dinh en Tu Duc, HuéVietnam reizen - Vietnam - Leger mandarijnen met lange baarden en opgestoken haren, Tombes van Khai Dinh en Tu DucVietnam reizen - Vietnam - Thanh Toan-brug bij HuéVietnam reizen - Vietnam - Op de 3e verdieping kom je een leger mandarijnen van steen tegen bij de tombes van Khai Dinh en Tu DucVietnam reizen - Vietnam - Ga op verkenning door de stad HuéVietnam reizen - Vietnam - De markt van HuéVietnam reizen - Vietnam - Typisch Hoi An: gekleurde lampionnenVietnam reizen - Vietnam - Boven de straten van Hoi An hangen de gekleurde lampionnenVietnam reizen - Vietnam - Straatleven van Hoi AnVietnam reizen - Vietnam - Ga de straat op en verken de stad, Hoi AnVietnam reizen - Vietnam - Boven op de rots van Marble mountain staat de pagode, een uitkijkpunt vanwaar je een schitterend panorama over het landschap hebtVietnam reizen - Vietnam - Huyen Khong is hier 30 meter hoog en door gaten komt het zonlicht naar binnenVietnam reizen - Vietnam - De overblijfsels van de tempels van My Son liggen in een groene vallei naast Hon QuapVietnam reizen - Vietnam - Ga erop uit en ga fietsend over het platteland bij Hoi AnVietnam reizen - Vietnam - Verken het platteland rondom Hoi An per fietsVietnam reizen - Vietnam - De markt van Hoi AnVietnam reizen - Vietnam - Ooit was Hoi An een florerende havenstad en je ziet duidelijk de invloed van vele zeevarende volkerenVietnam reizen - Vietnam - Hoi An heeft een knus oud centrum aan het water, talloze goede restaurants en leuke winkels en strand nabijVietnam reizen - Vietnam - Het vissersleven is zwaar, maar boeiend om te observerenVietnam reizen - Vietnam - Vissers halen de netten vis binnen Vietnam reizen - Vietnam - Saigon (officiële naam Ho Chi Minh City) is het commerciële en culturele centrum van het landVietnam reizen - Vietnam - Ga achterop de brommer op ontdekkingstocht door de stad SaigonVietnam reizen - Vietnam - Kijk je ogen uit in SaigonVietnam reizen - Vietnam - In Ho Chi Minh City wordt er vanalles achter op de scooter vervoerdVietnam reizen - Vietnam - Ontdek bruisend SaigonVietnam - Neem deel aan het leven in de stad SaigonVietnam reizen - Vietnam - Bezoek een van de vele pagodes in SaigonVietnam reizen - Vietnam - Bezoek de Jade Emperor Pagoda, Ho Chi Minh CityVietnam reizen - Vietnam - Pagode Ho Chi Minh CityVietnam reizen - Vietnam - Breng een bezoek aan het HerenigingspaleisVietnam reizen - Vietnam - In het oorlogsmuseum van Saigon hangen vele indringende foto’s van tijdens en na de oorlogVietnam reizen - Vietnam - Op verkeniing in de Cu Chi tunnelsysteem bij SaigonVietnam reizen - Vietnam - Ontdek bruisend Saigon