Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Han Lin Bong - 06-08-2018
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Heel geslaagde reis naar fascinerend land. Inspirerend voorbeeld van een taai volk dat zich niet door Amerikanen de wet laat voorschrijven. Geen Westers massa-toerisme.
 
Saigon bruisende en sfeervolle stad - nog niet verpest door glimmende shopping malls. Recente geschiedenis komt tot leven in het 'Reunification Palace'. Wij vinden de Lonely Planet stadswandeling Saigon aanrader.
Het veel geprezen Vietnamese eten viel mij een beetje tegen. Veel gerechten worden bereid met verse koriander en soortgelijke kruiden. Daar moet je van houden. Hanoi is een heel interessante stad. Om Hanoi te waarderen is het wel van belang dat je de warmte, verkeerschaos en de geur van reuzel in de voedsel-stalletjes verdraagt.
Hoi An was leuk om gezien te hebben. Je moet wel een beetje van folklore houden.
 
Alle accommodaties voldeden aan verwachtingen: kleinschalig, sfeervol en op goede locaties. In positieve zin sprong er uit: Lief Hotel in Saigon - fabelachtig uitzicht op intiem dakterras, heel sfeervolle wijk.
The Earth Villa in Hoi An, jammer dat de gratis fietsen van bedroevende kwaliteit zijn. Een goede fiets is een onmisbaar attribuut om Hoi An te verkennen.
 
Fietsen in Mekong Delta was zeer de moeite waard. Prachtige omgeving. Als je houdt van toertochten is het niet altijd fijn om elke 15 minuten af te stappen om locale ambachten te bewonderen.
Saigon streetfood tour heel geslaagd. Kleine kanttekening, bij een iets behoudender rijstijl had ik meer van de verkeerschaos kunnen genieten.

De floating market bij Can Tho viel tegen. Beetje vergane glorie omdat de handel zich de laatste jaren heeft verplaatst naar de vaste wal (als gevolg van aanleg nieuwe wegen en bruggen). 
Cu Chi tunnels - informatievoorziening ter plaatse beetje mager  (vergeleken met hoge standaard op dit gebied in musea Hanoi en Saigon) en toeristisch. Vanwege historische relevantie toch boeiend. 
 
Er was een professionele lokale vertegenwoordiger in Vietnam. Handelde adequaat bij acute problemen. Het viel ons op dat vrouwelijke gidsen in Vietnam professioneler en klantvriendelijker zijn dan hun mannelijke collega's.