Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Sabine - 26-01-2018
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Vietnam en Cambodja zijn bijzondere landen met een bijzonder geschiedenis die ons echt geraakt heeft. De mensen zijn vriendelijk en vertellen graag hun verhaal. Cambodja heeft ons echt verrast, het is erg mooi en ook nog puur en ongerept. Soms met nog een rauw randje en dat maakte het zo indrukwekkend. Van het prachtige Angkor Wat tot de trieste killing fields je krijgt in korte tijd een beeld van de geschiedenis en wat het land heeft door moeten maken.
Vietnam heeft veel te bieden, wij hadden graag nog langer gebleven....
De heftigheid van HCM (Saigon), al die scooters en mensen maar toch ook een soort van relaxte ontspannen sfeer die er was. Hoi An is liefelijk, lekker op de fiets even ontspannen (jammer voor ons hadden we slecht weer). Halong Bay wat erg toeristisch is maar toch ook zeker de moeite waard. Wij hebben een onvergetelijke huwelijksreis gehad.

Excursies en activiteiten
Excursies die er uit sprongen zijn voor ons:
Angkor Wat, heeeeel vroeg opstaan, maar zeker waard op de zon op te zien komen bij Angkor Wat. Dit was echt magisch en bijna sprookjesachtig. Ook de tempels zijn mooi. Met name Angkor Thom sprong er voor ons uit.
- Killing Fields en de Tuol Sleng gevangenis hebben veel indruk gemaakt. Ook door de verhalen van de gids die echt tijd nam om de verhalen te vertellen zodat de geschiedenis voor ons echt tot leven kwam.
- Daarnaast vonden wij de streefood tour achter op de scooter in HCM (Saigon) echt superleuk. Hele leuke studenten, lekker eten en echt een van de leukste avonden van de vakantie. De studenten gingen echt moeiteloos door het verkeer heen zonder ons onveilig te voelen. Ze vertelden veel over het eten maar ook over het land en de cultuur.
- Kayakken bij Halong bay was ook super. Lekker met zijn tweeën tussen de rotsen.
 
Hotels
Ligging van de accomondaties was allemaal goed. Ik zou zelf niet teruggaan naar het Chillax in Bangkok of het Boutique Hotel in Hanoi. De rest zou ik zeker aanbevelen. Voor ons sprong La niche d'angkor in Siem Riep er denk ik echt uit qua vriendelijkheid en echt een oase van rust. Earth Villa in Hoi An was ook leuk alleen hadden we daar slecht weer dus niet de hele ervaring meegekregen denk ik
 
Organisatie
Goed geregeld is dat er elke keer keurig een auto op ons stond te wachten om ons naar het hotel te brengen. Blijft grappig om die bordjes met je naam te zien. Lokale gidsen waren over het algemeen vriendelijk al bleef het niveau van Engels met name bij de oudere gidsen soms wat achter. Maar meestal was dit niet zo erg.