Paul Bekker - 30-04-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Prachtig uitstapje naar een andere cultuur!
 
Hanoi is een stad waar je met eigen initiatief dagen kunt ronddwalen. In Hué zelf ben je zonder uitstapjes na 2 dagen wel uitgekeken. Hoi An is ook een plaats waar je door het rustiger verkeer, levendige centrum en het strand op korte afstand met de fiets ook dagen plezier kunt hebben. Van hieruit kun je eventueel georganiseerd ook buiten de plaats genoeg leuke dingen doen.
 
We hebben de Hué city tour van 1 dag gedaan en dit was goed georganiseerd met een gemêleerd gezelschap in een kleine groep. Verder hebben we veel zelfstandig te voet en met (huur) fietsen de omgeving verkend.
 
We hebben van drie accommodaties gebruik gemaakt, het eerste was het Hanoi Boutique hotel, dit lag echt perfect in het oude gedeelte van Hanoi. Het is schoon en het ontbijt was prima en het personeel zeer vriendelijk, wij hadden een kamer boven aan de achterkant en hier hebben van het lawaai buiten niets gehoord.
Het tweede hotel was in Hué (Huong Giang Resort & spa) dit was wel heel erg luxe met prachtige kamers die redelijk stil waren ondanks dat we aan de voorkant sliepen. Het ontbijtbuffet was voor ons doen een beetje overdadig en luxe maar dat is niet erg. De personele bezetting in de lobby was meer dan voldoende en ze zijn zeer behulpzaam.
Als derde verblijf hebben we gebruik gemaakt van The Earth Villa in Hoi An. Dit is een geweldige schone kleinschalige accommodatie met zeer aardige mensen. Het ontbijt was er erg lekker en je kon er onbeperkt kiezen van een kaart waar voor elk wat wils op stond.
We hebben ook nog gebruik gemaakt van de nachttrein naar Hué in een slaapcabine met 2 andere personen. Zelf zijn we van de backpack generatie dus snel tevreden andere mensen hoorden we wel klagen over de lawaaierige wagons en de harde matrassen maar dat is niet erg en hoort bij dit vervoer.

Van de chauffeurs, excursiegids en de lokale vertegenwoordiger kan ik niets anders zeggen dan : correct en op tijd.


 


Vietnam reizen - Vietnam reizen - Vietnam reizen - Vietnam reizen - Vietnam reizen -