Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Wil je van de gebaande paden? Ga dan naar de Baviaanskloof! Slaap in een stoere berglodge bij het licht van olielampjes. Je maakt hier prachtige wandelingen en ontdekt Bushman grottekeningen. Optioneel kun je kiezen voor een verlenging waarmee je twee dagen met een stoere 4x4 auto met gids de Baviaanskloof Nature Reserve intrekt en een nacht kampeert. De Baviaanskloof Nature Reserve biedt uitzichten die niet onderdoen voor bekende hoogtepunten als de Panoramaroute of Drakensberg, en is geliefd bij de Zuid-Afrikaners zelf, maar onbekend bij het grote publiek.  
Hoogtepunten

  Slapen in stoere berglodge

  Wandelen in Baviaanskloof

  Bushmen rotstekeningen

  Diner inclusief

  Back to Nature!

  Extensie: 4x4 kampeertocht Baviaanskloof Natuur Reservaat

 
(prijs op aanvraag) 3-6 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Zuid-Afrika reizen: Back to Nature in de ongerepte Baviaanskloof
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (0)
  Reisschema
  Dag 1: Aankomst Baviaanskloof
  Dag 2: Baviaankloof, vrije dag
  Dag 3: Vertrek Baviaanskloof
  Kaart reis
  Hotel & Vervoer
  Vervoer
  Deze reis is een self-drive, wat wil zeggen dat je een auto huurt. De wegen in Zuid-Afrika zijn zeer goed begaanbaar, er wordt links gereden. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën. Voor meer comfort, motorcapaciteit en met name een hogere wegligging (ivm onverharde wegen) raden we je aan voor de Baviaanslodge minimaal een K-categorie te kiezen. Lees meer op de autohuur Zuid-Afrika pagina.
  Let op: uitsluitend met een 4x4 kun je de Baviaanskloof Nature Reserve in. Omdat een 4x4 relatief duur is en je de rest van de reis geen 4x4 nodig hebt, én omdat je eerst moet leren 4x4 rijden, kunnen we een 4x4 trip voor je organiseren het Nature Reserve in. Zie extensie van deze bouwsteen.
   
  Accommodatie
  Zuid-Afrika blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Accommodaties met het Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) keurmerk hebben een streepje voor.
   
  Hotel Baviaanskloof
  Een oude schapenboerderij is veranderd in een berglodge. De natuur krijgt weer vrij spel en in een mum van tijd groeien endemische planten en bomen terug. De vijf rustieke gasthuisjes zijn zoveel mogelijk met natuurlijke en gerecyclede materialen van de boerderij gebouwd. Zo zijn de schapenhekken neergehaald en omgetoverd tot meubilair. Je slaapt in zo’n stoer huisje in de middle of nowhere, zonder elektra of telefoonlijnen: alleen maar rust en natuur. ‘s Avonds gebruik je knusse olielampjes.
   
  Kamperen
  Tijdens de kampeertocht wordt het back to basic én back to nature. Je gaat op pad met een gids van de lodge in een 4x4 Toyota double cab, in Zuid-Afrika een ‘bakkie’ genoemd. De lodge zorgt voor een eenvoudig koepeltentje, luchtbed en slaapzakken. Neem zelf een sporthanddoek mee, zodat je kunt zwemmen en badderen in de rivier bij wijze van douche. De wc op het kampeerterrein in het Nationaal Park is een zogenaamde ‘longdrop’ wc, een compost wc.
   
  Extensie: Hotel Port Elizabeth
  Port Elizabeth is een prima plaats om even tot rust te komen voor je vliegreis terug naar huis. Dit fijne, zeer goed verzorgde vier sterren guesthouse is een heerlijke thuishaven. Er is een uitgebreid ontbijtbuffet, een zwembad met ligbedden, een wasservice en er werken zeer vriendelijke mensen die je graag helpen en adviseren.  
   
  Prijzen
  Zuid-Afrika reizen: Back to Nature in de ongerepte Baviaanskloof
  Prijs beschikbaar op aanvraag
  Prijs beschikbaar op aanvraag
  De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 oktober 2020. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. 
  De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen geldt dikwijls, dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. Hiervoor geldt voor één persoon het Single Supplement. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accommodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen, je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie huurauto Zuid-Afrika. Lees ook onze voorwaarden autohuur Zuid-Afrika. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers.
   
  De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

  Extensies
  Extensie 1: Avontuurlijke 4x4-tocht met kampeerovernachtingen in de Baviaanskloof
  Een bijzondere extensie voor de natuurliefhebbers die wel van een kampeer overnachting houden; back to nature!

  Dag 3: Kampeer met een 4x4 in Baviaanskloof Nature ReserveKampeer met een 4x4 in Baviaanskloof Nature Reserve
  Vandaag ga samen met je gids/chauffeur van de lodge in 4x4 Toyota double cab bakkie naar het Baviaankloof Natuur Reservaat. Het is een paar uur rijden voordat je het eigenlijke natuurreservaat bereikt. En dan wordt wel duidelijk waarom er een 4x4 nodig is. Gaten in de weg, continu stijgen en dalen, gecombineerd met haarspeldbochten. Maar: wat een uitzichten! Zonder te overdrijven zijn dit uitzichten die de beroemde Panoramaroute en de Drakensberg evenaren. Voor het avondeten maakt je gastheer een braai, een Zuid-Afrikaanse barbecue. We slapen op een omheinde campsite in een koepeltentje, met luchtbed en slaapzakken van de lodge. Er zijn geen faciliteiten, alleen een 'long drop' wc, een compost wc dus. Om je op te frissen, kun je zwemmen in de rivier. Primitief, maar midden in de natuur: geweldig!
   
  Afstand: ca 6 uur over een 4x4 weg
   

  Dag 4: Wandelen in de Baviaanskloof en 4x4 door de bergenWandelen in de Baviaanskloof en 4x4 door de bergen
  De tweede dag rijd je door het laatste deel van het reservaat. Daarna rijd je het reservaat uit, en maak je een wandeling in een kleine, prachtige kloof. In het reservaat zelf mag je geen wandelingen maken, in verband met de wilde buffels die er rondlopen. Hoewel wij de bavianen -waar de kloof naar is vernoemd- alleen in de verte zagen, vonden we wel sporen van bavianen. Na de wandeling is het nog een paar uur de bergen door terug naar de lodge. Het zijn 2 volle dagen waarbij we veel in de auto zitten (zeker 6 uur rijden per dag, stops niet meegerekend), maar voor ons is deze authentieke ervaring, ver weg van massatoerisme, het zeker waard! Tip: het is dan wel prettig om de dag ervoor niet in de auto te zitten, maar lekker te wandelen bij de lodge.
  Afstand: ca 6 uur over een 4x4 weg
   

  Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Avontuurlijke 4x4-tocht met kampeerovernachtingen in de Baviaanskloof:
  Dag 1: Aankomst Baviaanskloof
  Dag 2: Baviaankloof, vrije dag
  Dag 3: Baviaanskloof - Baviaankloof Nature Reserve, 4x4 Camping tour incl maaltijden
  Dag 4: Baviaankloof Nature Reserve - Baviaanskloof, 4x4 Camping tour incl maaltijden
  Dag 5: Vertrek Baviaanskloof

  Extensie 1: Avontuurlijke 4x4-tocht met kampeerovernachtingen in de Baviaanskloof
  1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
  € 414,- p.p.€ 250,- p.p.€ 305,- p.p.€ 250,- p.p.€ 285,- p.p.€ 250,- p.p.
  1 pers.2 pers.3 pers.
  € 414,- p.p.€ 250,- p.p.€ 305,- p.p.
  4 pers.5 pers.6 pers.
  € 250,- p.p.€ 285,- p.p.€ 250,- p.p.
  Inclusief:
  • 2 dagen/1 nacht kampeertrip in Baviaanskloof met 4x4 auto met gids/chauffeur
  • Inclusief kampeermateriaal (koepeltent, luchtbed, slaapzak)
  • Alle maaltijden tijdens de kampeertrip, de gids verzorgt tevens het eten
  • 1 extra overnachting in de lodge inclusief ontbijt en diner

  Extensie 2: Extra nacht in Port Elizabeth
  Je kunt een extra dag toevoegen in Port Elizabeth, de dolfijnen hoofdstad. Dit is prettig als je moet vliegen, of als je het gewoon wat rustiger aan wilt doen.

  Dag 3: Vrije dag in Port ElizabethVrije dag in Port Elizabeth
  Je kunt vandaag op je gemak van Baviaanskloof naar Port Elizabeth rijden. De stad, vaak afgekort tot P.E., is ook wel bijgenaamd ‘The Friendly City’ en ‘The Windy City’. Je hebt een vrije middag om een strandwandeling te maken, souveniers te shoppen of relaxed op een terrasje te zitten en te genieten van je laatste vakantiedag in Zuid-Afrika. Afstand: ±  150 km (3 a 3,5 uur).

  Dag 4: Vertrek vanuit Port ElizabethVertrek vanuit Port Elizabeth
  Vanaf je accommodatie rijd je naar het vliegveld van Port Elizabeth, waar je je auto inlevert. Afstand: ± 10 km.

  Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra nacht in Port Elizabeth:
  Dag 1: Aankomst Baviaanskloof
  Dag 2: Baviaankloof, vrije dag
  Dag 3: Baviaanskloof - Port Elizabeth
  Dag 4: Vertrek Port Elizabeth

  Extensie 2: Extra nacht in Port Elizabeth
  1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
  € 59,- p.p.€ 45,- p.p.€ 49,- p.p.€ 45,- p.p.€ 48,- p.p.€ 45,- p.p.
  1 pers.2 pers.3 pers.
  € 59,- p.p.€ 45,- p.p.€ 49,- p.p.
  4 pers.5 pers.6 pers.
  € 45,- p.p.€ 48,- p.p.€ 45,- p.p.
  Inclusief:
  • 1 overnachting met ontbijt

  Excursies
  Van dag tot dag
  Impressie
  Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Rij met je eigen auto naar de lodge in de BaviaanskloofZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Rechtdoor had je NooitgedachtZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: De huisjes van de lodgeZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Gezellig huisje van de berglodgeZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Logeren in de BaviaanskloofZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Wandelen langs de damZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Maak een wandeling naar de grot met tekeningenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Eigenaar en gids van de lodge vertelt over de tekeningenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Heerlijk avontuur in de BaviaanskloofZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Prachtige grot vol Bushman tekeningenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: De gids kan meer vertellen over de oude tekeningenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: De Bushman lieten hun handtekeningen na in de BaviaanskloofZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Om de Baviaanskloof Nature Reserve in te rijden heb je een 4x4 nodigZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Maak een 4x4 tocht door de BaviaanskloofZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Met een stoere 4x4 door het natuurreservaatZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Genieten van de uitzichten in de BaviaanskloofZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Een nachtje kamperen in Baviaanskloof Natuur ReservaatZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Natuurlijk wordt er gebraaid (bbq) op een kampeertrip!Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Het avondeten wordt op het vuurtje gemaakt.Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: De weg is tussen de bergen uitgehaktZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Mooie route door de Baviaanskloof Nature ReserveZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Maak een 4x4 kampeertocht door de BaviaanskloofZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Ga wandelen in de BaviaanskloofZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Trek een kloof inZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: De smalle kloof ontdekkenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: De kloof onderzoekenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Soms moet je wat klauterenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Wonderlijk dat er toch bomen groeienZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Zouden er ook Bushman tekeningen in deze grot zijn?Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Alleen op de wereld in de Baviaanskloof. Wat een rust!
   

  Blogs over Zuid-Afrika


  Sluiten