Zuid-Afrika reizen: Drakensberg, neushoorns, dolfijnen en strand (Fair Trade Holiday)

Bouwstenen Zuid-Afrika vakantie - Witsieshoek - Royal Natal - Drakensberg - neushoorns Spioenkop - strand Umhlanga Rocks

Wandel in Royal-Natal Nationaal Park, een adembenemend mooi deel van de Drakensberg. Bewonder de op één na hoogste waterval ter wereld. Ga op wandelsafari op zoek naar neushoorns. Ontdek de historische Battlefields waar de toen nog onbekende Churchill en Gandhi rondliepen. Maak een bootsafari op zoek naar dolfijnen vanaf het subtropische strand van Umhlanga Rocks. In het walvisseizoen kun je bultrug walvissen spotten!
 
Deze bouwsteen is goedgekeurd met het Fair Trade Holiday keurmerk, wereldwijd het eeste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 
 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Wandelen Drakensberg
  • Uitzicht Amfitheater in Royal-Natal
  • ​Zeldzame Lammergier spotten
  • Neushoorns Spioenkop
  • Battlefields Spioenkop
  • Strand Umhlanga Rocks
  • ​Dolfijnen spotten (walvissen in het seizoen)
Reisschema
Dag 1: Aankomst Witsieshoek (Royal-Natal)
Dag 2: Witsieshoek (Royal-Natal)
Dag 3: Witsieshoek - Spioenkop
Dag 4: Spioenkop
Dag 5: Spioenkop – Umhlanga Rocks
Dag 6: Umhlanga Rocks
Dag 7: Vertrek Umhlanga Rocks
Dag tot dag

Dag 1: Slapen in de hoogste berglodge van Zuid-Afrika: Witsieshoek

Slapen in de hoogste berglodge van Zuid-Afrika: Witsieshoek
Vanavond slaap je op een heel bijzonder plekje: de hoogst gelegen lodge van Zuid-Afrika! De lodge ligt op 2220 meter hoogte in de Drakensbergen en biedt adembenemende uitzichten. Van hieruit kun je verschillende wandelingen in het Royal Natal Nationaal Park maken, op de grens van de provincies Vrijstaat en KwaZulu-Natal en vlakbij Lesotho. Maar dat is niet het enige dat de lodge heel bijzonder maakt. Dit is één van de weinige lodges in Zuid-Afrika die écht in het bezit is van de lokale bevolking. De mensen van de Batlokoa gemeenschap werken niet alleen in de lodge, maar zitten in het bestuur en beslissen mee over de toekomst. Het management van de lodge wordt gedaan door het uitstekende Transfrontier Parcs, die zorgen voor een eerlijke opleiding en verdeling van inkomen. Er is een restaurant, barretje en zithoek met open haard. De lodge ligt heel afgelegen, dus verwacht geen haute cuisine, maar een voedzame maaltijd zit er zeker in. Er wordt wekelijks boodschappen gehaald in de grote stad, dus speciale dieetverzoeken van te voren aangeven. Wat een prachtig plek, wij waren op slag verliefd!
 
Arriveer je vandaag vroeg, dan zou je ’s middags een wandeling vanuit de lodge kunnen maken. Wandel tegen de klok in naar de Mahai waterval. Keer je hier om, dan ben je 1,5 à 2 uur aan het lopen als je stevig wandelt. Dit is een eenvoudige wandeling. Je kunt ook doorlopen en de gehele Mahai en The Crack wandeling maken. Reken hier 5 uur voor. Houdt er rekening mee dat het om 6 uur compleet donker is. Zorg dat je een kaart mee hebt (gratis bij de receptie), want er zijn geen richtingaanwijzers. Na 2 uur (non-stop) lopen is het bij The Crack, een grote spleet tussen 2 rotsen door, even lastig je weg vinden. Uitgaande van de wandeling tegen de klok in: Loop niet rechtdoor naar Gadu Falls, maar ga links af tegen de berg omhoog. Vervolgens onder aan de berg rechtsaf over rotsen. Daarna omhoog tussen 2 rotswanden. Er liggen gestapelde stenen om de weg te wijzen. Je klautert hier met handen en voeten over de rotsen. Je moet ook een kettingladder beklimmen. Ben je hier onzeker over en heb je weinig wandelervaring, neem dan zeker een lokale gids mee (ca. ZAR 650), zodat je niet verdwaalt.
 
Afstand Johannesburg airport: ± 350 km
Afstand Ermelo (komende van Krugerpark/Panoramaroute): ± 340 km
 
 
Deze bouwsteen is goedgekeurd met het Fair Trade Holiday keurmerk, wereldwijd het eeste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 

Dag 2: Wandelen in de Drakensbergen in Royal Natal Nationaal Park

Wandelen in de Drakensbergen in Royal Natal Nationaal Park
De meest spectaculaire wandeling is de Chain Ladder Walk naar het Amfitheater. De lodge verzorgt voor een klein bedrag per persoon transport per 4-wheel drive (ca. ZAR 110) naar het startpunt. Neem een gids mee (ca. ZAR 650) en lunchpakketten van de lodge. De rit naar boven is al spectaculair. Via de Zigzag loop je naar het uitzichtpunt en kijk je in het Amfitheater. Het uitzicht is verbazingwekkend. Ben je niet zo sportief, dan is de wandeling naar het uitzichtpunt goed te doen en zeer de moeite waard. Het grote avontuur volgt echter nog. Je gaat verder omhoog en zult gebruik moeten maken van kettingladders. Behoorlijk spannend! Niets voor mensen met hoogtevrees en het is ook behoorlijk zwaar. Maar wat een kick als je boven op Sentinel staat. Leuk weetje: de Tugela waterval die in dit gebied ligt is de één na hoogste gelegen waterval ter wereld (948 m) na Angel Falls (979 m) in Venezuela.
 
Tip: Is bovenstaande wandeling je te zwaar, kies dan voor een wandeling tot het uitzichtpunt of voor de Mahai Falls wandeling. Je kunt ook de twee korte wandelingen Viewpoint en korte Mahai Falls combineren. Kies je voor de hele Mahai wandeling, neem dan liever een lokale gids mee, zodat je de afslag bij The Crack niet mist.
Meenemen: dagrugzak met lunchpakket, voldoende water (halve liter water p.p. per uur), zonnebrand, zonnepet, windjack, poncho (weer kan zeer plotseling omslaan in de bergen) en uiteraard je camera. Goede wandelschoenen zijn een must.
’s Avonds na het eten voel je je benen goed! Strijk met een lekker Zuid-Afrikaans wijntje neer bij de open haard. Ben je een echte wandelaar, dan is dit dé spot voor jou. Kies voor een extra nacht zodat je beide wandelingen kunt maken. Vergeet niet voordat je gaat slapen naar de sterrenhemel te kijken. Er is hier nauwelijks lichtvervuiling waardoor de duizenden sterren die je ziet, opeens veel dichterbij lijken te staan!

Dag 3: Zeldzame Lammergieren spotten, paardrijden en wandelen bij Spioenkop

Zeldzame Lammergieren spotten, paardrijden en wandelen bij Spioenkop
De lodge heeft nog iets speciaals te bieden aan de liefhebber. Er is een ‘vulture restaurant’. Vraag de avond van te voren of het mogelijk is dat Jeremiah  - de gierenfluisteraar - een bot klaar legt voor de zeldzame lammergier (bearded vulture). Er zijn er vier gesignaleerd in het gebied rondom de lodge. Ga vroeg ontbijten, zodat je om 8 uur klaar zit. Nu is het geduld hebben. Ga vlakbij de lodge zitten, anders komt de gier niet dichterbij voor het bot.
 
Wat een ontzettend relaxed plekje is Spioenkop. In deze heerlijke 4 sterren lodge is volop aandacht voor mens en natuur. En dat merk je direct aan de fijne sfeer. In het hoofdgebouw geniet je samen van een driegangendiner, met verse biologische producten uit eigen tuin, terwijl je interessante mensen ontmoet. Bij mooi weer eet je op de veranda en als het wat frisser is binnen bij de open haard. De heerlijke lodge is ook nog eens Fair Trade gecertificeerd, het eten en de heerlijke zeep bijvoorbeeld zijn allemaal biologisch. Je kunt zelfs een rondleiding krijgen over de boerderij om te zien wat er allemaal wordt gedaan voor de natuur. Er zijn ontzettend veel verschillende dingen te doen. Bespreek de mogelijkheden bij aankomst. We hebben niets voor je vastgelegd, zodat je ter plekke alle vrijheid hebt om naar eigen interesse keuzes te maken. Heb je vandaag nog tijd, ga bijvoorbeeld paardrijden over de farm die grenst aan het natuurreservaat (bel even naar de lodge om te reserveren). Vanaf de paardenrug zie je regelmatig antilopen grazen. Of maak een wandeling, er zijn 4 verschillende wandelingen uitgezet. Wat een dramatisch mooi landschap van savanne met in de verte de pieken van de Drakensbergen. En niet te vergeten, neem vooral ook de tijd om op de veranda van je eigen huisje te zitten. Leen een verrekijker, want je kijkt zo in het natuurreservaat. Je zult niet de eerste zijn die vanaf de luie stoel de zeldzame witte neushoorn spot! Afstand: ± 170 km

Dag 4: De bizarre Slag bij Spionkop en Winston Churchill

De bizarre Slag bij Spionkop en Winston Churchill
Spioenkop (ook: Spionkop, oude Nederlandse spelling) is beroemd omdat zich hier een bizarre slag heeft afgespeeld. De Slag bij Spionkop in 1900 is een bekende overwinning van de Afrikaners (deze Nederlands sprekende groep wordt ook wel Boeren genoemd) op de Britten in de Tweede Boerenoorlog. De Boeren waren flink in de minderheid, maar wisten toch te winnen van het veel beter uitgeruste Britse Leger. Drie mensen die later een belangrijke rol op het wereldtoneel zouden speler, waren hier aanwezig. Mahatma Gandhi vervoerde gewonden op een brancard.  Generaal Louis Botha zou later de eerste premier van de Unie van Zuid-Afrika worden. Winston Churchill was hier als oorlogscorrespondent voor de Morning Post, waardoor hij faam verwierf en later premier van Engeland werd. Winston Churchill zou over deze slag schrijven: “Geen man begint een oorlog, als hij niet denkt een kans te maken deze te winnen”.  De slag bij Spioenkop liet zien, dat een underdog het wel zeker kon winnen van het enorme Britse leger. Aan de top zijn diverse monumenten en massagraven voor de soldaten te zien. Het uitzicht is fenomenaal.
 
Tip: Hoewel je zelf naar de top kunt gaan en in een brochure de geschiedenis kunt nalezen, vinden wij het een aanrader om met de gids van de lodge te gaan. De gids brengt de geschiedenis tot leven. Mocht je toch zelf rijden, wees gewaarschuwd dat er diepe greppels zijn aangelegd in de weg naar de top, een hoger gelegen wagen is aan te raden. Indien je specifiek geïnteresseerd bent in de slag bij Bloedrivier, waar Boeren vochten tegen 10.000 Zulu krijgers, dan is ook dat mogelijk om met de gids te bezoeken. Bloedrivier ligt op zo’n 2 uur rijden van Spioenkop. Je bent dan wel de hele dag onderweg.

Tip: Ben je niet zo geïnteresseerd in geschiedenis, dan is er bij de lodge meer dan voldoende te ondernemen. Lees hier meer over bij de andere dagen. Je zult je geen moment vervelen!

Dag 5: Wandelsafari op zoek naar neushoorns, Nelson Mandela Capture Site en waterval bij Howick

Wandelsafari op zoek naar neushoorns, Nelson Mandela Capture Site en waterval bij Howick
Een spannend excursie is om op wandelsafari te gaan. Spioenkop Nature Reserve heeft geen carnivoren, maar wel de bedreigde witte neushoorn, gnoe, giraffe, zebra, rode hartebeest, waterbuck, blesbok, eland, impala, nyala en koedoe. De ranger kan van alles vertellen over de dieren. Je komt er nauwelijks andere toeristen tegen. Een onontdekte parel! Het landschap is magnifiek, met in het dal een meer en op de achtergrond de Drakensbergen. Na de wandelsafari  - die om 6 uur begint - ontbijt je uitgebreid. Daarna vertrek je naar je volgende bestemming.
Tip: Heb je geen interesse in de Slag bij Spioenkop, of bezoek je het kort op eigen gelegenheid, plan deze wandelsafari dan een dag eerder. Heb je juist interesse in alle activiteiten? Boek gerust extra nacht(en). Er is genoeg te doen en tegelijkertijd is dit is ook een plekje om heerlijk tot rust te komen.
 
Onderweg passeer je Howick en dit plaatsje is om meerdere redenen een stop waard. Stop bij de Mandela Capture Site. Hier werd in 1962 Nelson Mandela gevangen genomen, waarop het befaamde Rivonia proces volgde en zijn levenslange veroordeling (uiteindelijk 27 jaar gevangenschap) op Robbeneiland. Pas als je exact op de steen staat, verschijnt het prachtige kunstwerk. Een meter naar links of naar rechts en het portret van Mandela verdwijnt. Er is een kleine, maar interessante expositie van het Apartheidsmuseum. In Howick is een waterval die je kunt bekijken en het is een prima plek voor koffie met een taartje, bijvoorbeeld nabij het historische Howick Falls Hotel of een lekkere lunch. Rondom Howick loopt de Midland Meander, kleine weggetjes door het lieflijk glooiende landschap waaraan veel ateliertjes (leer, keramiek, chocolade) en bedrijven met boerenproducten (kaas, wijn) zijn gevestigd. Genoeg leuke stops te maken op weg naar Umhlanga Rocks. 
 
Umhlanga Rocks is een upmarket vakantieplaats naast Durban en ligt in het hart van het land van de Zulu’s. De befaamde koning Shaka bleek een briljante militair strateeg en maakte het de blanke kolonisten knap lastig. De Zulu’s trokken geregeld met 10.000 tot 25.000 krijgers gewapend met speren op oorlogspad tegen de blanke indringers. Je kunt Shakaskraal bezoeken, de Koninklijke militaire hoeve van koning Shaka. In KwaDukuza/Stanger is een monument voor koning Shaka opgericht.
 
Afstand Spioenkop – Howick: ± 155 km
Afstand Spioenkop – Umhlanga Rocks: ± 270 km
 

Dag 6: Dolfijnsafari en strand bij Umhlanga Rocks

Dolfijnsafari en strand bij Umhlanga Rocks
Umhlanga Rocks is mooi gelegen aan het strand van de Dolphin Coast. Dit stukje kust dankt zijn naam aan de tuimelaars (bottlenose dolfijnen) die regelmatig surfend in de golven worden gespot. Je kunt hier per boot op dolfijnsafari gaan, in het walvisseizoen (1 juli t/m 30 november) kun je zelfs ook de reuzen van de zee tegenkomen. Overigens, zwem of surf alleen op plaatsen waar haaiennetten zijn geplaatst, want ook die komen hier voor. Duikers die van een adrenalinekick houden: je kun hier duiken met bullsharks. De Dolphin Coast is het subtropische gebied van Zuid-Afrika, met warm zeewater en palmbomen. Veel restaurants serveren lekkere verse vis, maar ook smakelijke steaks, en ook Italiaans, Cubaans en Argentijns kun je er vinden. Een heerlijk plekje om uit te rusten en vakantie te vieren.
 
Alternatief kunnen we ook een middagexcursie naar een modern Zulu dorp voor je organiseren. In de Valley of 1000 Hills, nabij Durban, zal je Zulu gids je laten kennismaken met de levenswijze van de hedendaagse Zulu. Eerst een taallesje Zulu, het is namelijk de bedoeling contact met de lokale bevolking te krijgen. Of het Zulu je heel gemakkelijk afgaat… in ieder geval zullen jij en de mensen die je ontmoet veel lachen! Met lunchtijd maak je kennis met de typische Zuid-Afrikaanse maaltijd: de braai, maar dan Zulu stijl. Uit de volgende activiteiten zouden circa 4 onderdelen verder deel uit kunnen maken van je programma;  Zulu dans, bezoek aan een Sangoma (traditioneel genezer/sjamaan), een bezoek aan een weeshuis, of een introductie in het typische Zuid Afrikaanse “beadwork”. Het programma wordt samengesteld naar beschikbaarheid van de dorpelingen, het is geen ‘toeristische attractie’, maar het echte leven. Tijdens je ontmoetingen leer je heel wat van de denkwijze en de uitdagingen die de mensen tegen komen in hun dagelijks leven. Tip: Je kunt als je wilt voor de kinderen in het weeshuis speelgoed (kleurpotloden, een bal) meenemen.
 

Dag 7: Naar het vliegveld van Durban

Naar het vliegveld van Durban
Van Umhlanga Rocks zit je zo bij het vliegveld van Durban. Hier lever je je auto af en check je in. Er zijn een aantal eettentjes en souvenirshops. Er is ook een postkantoor, dus je vergeten ansichtkaart naar huis kan hier alsnog op de post. Afstand: ± 20 km.
 

Hotel & Vervoer

Vervoer

Deze reis is een self-drive, wat wil zeggen dat je een auto huurt. De wegen in Zuid-Afrika zijn zeer goed begaanbaar, er wordt links gereden. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën. Voor meer comfort, ruime bagage en motorcapaciteit raden we je aan minimaal een C-categorie te kiezen. Lees meer op de autohuur Zuid-Afrika pagina.
 

Accommodatie

Zuid-Afrika blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Accommodaties met het Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) keurmerk hebben een streepje voor. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is.

Witsieshoek (Royal-Natal Nationaal Park, noordelijke Drakensberg)

De berglodge is op 2200 meter de hoogste gelegen lodge van Zuid-Afrika! De weg ernaar toe is bestraat en goed begaanbaar. Een normale auto volstaat. Om bij het startpunt van de Chain Ladder wandeling te komen, verzorgt de lodge tegen een kleine vergoeding het transport met een 4x4 auto. De kamers zijn volledig en modern gerenoveerd tot zeer comfortabele kamers. De gezellige gemeenschappelijke ruimtes krijgen nog een make-over. Er is een restaurant, bar, zitkamer met tv en open haard. De menu kaart is beperkt. Het is essentieel om dieetwensen bij boeking door te geven. De lodge is vanaf tweede helft 2016 Fair Trade gecertificeerd. Dat wil zeggen dat de lodge zorgt draagt voor de natuur en haar mensen. Deze lodge is als één van de weinige in handen van de lokale Batlokoa gemeenschap. Zij beslissen mee over hun eigen toekomst en krijgen een opleiding, eerlijk werk en een toekomstperspectief door deze lodge. Als reiziger maak je de toekomst van de lokale mensen beter!
 

Spioenkop

Deze heerlijke vier sterren lodge in Spioenkop is fair trade gecertificeerd, en dat merk je. In alles wat ze doen wordt rekening gehouden met mens en natuur. Producten die in de lodge gebruikt worden, zoals het ambachtelijk geborduurde linnen beddengoed en de verzorgingsproducten in de badkamer worden lokaal gemaakt. De Aloë Vera uit eigen tuin vind je terug in de zalig geurende zeep. De biologische groenten komen zoveel mogelijk uit eigen tuin. De lodge draait op zonne-energie en op je veranda gebruik je een schattig en vernuftig lantaarntje, ook al op de kracht van de zon. Vanuit je kamer en je veranda heb je een prachtig uitzicht in de vallei van het reservaat. Je komt hier werkelijk helemaal tot rust. De maaltijden gebruik je hier gezamenlijk, een gezellig moment en interessant om van je gastheer en gastvrouw meer te weten te komen over de omgeving. Er wordt een driegangendiner geserveerd, vers van de boerderij. Voedselallergieën graag bij boeking doorgeven.
 

Umhlanga Rocks

​Je slaapt in een comfortabel, gastvrij en kleinschalig guesthouse vlakbij het strand. Het rustige strand waar je gemakkelijk naar toe loopt, is heerlijk voor een strandwandeling. Hier staat een sterke stroming waardoor het niet geschikt is om te zwemmen en er zijn geen haaiennetten geplaatst. Wil je in zee zwemmen, ga dan naar een iets verderop gelegen zwemstrand. Het guesthouse heeft een zwembad in de tuin om in te zwemmen met een sfeervol terras om een drankje te doen. De gastvrouw geeft je graag tips over leuke restaurantjes in de omgeving.
Achtergrond

Adembenemend mooi wandelen in Royal-Natal in Drakensberg

Wandel in Royal-Natal Nationaal Park, een adembenemend mooi deel van de Drakensberg. Bewonder het uitzicht in het Amphitheatre, bedwing de kettingladders bij Sentinel en loop naar de Tugela Falls – de op één na hoogste waterval ter wereld! Slaap in de hoogste berglodge van Zuid-Afrika. Bijzonder: de lodge is eigendom van de lokale Batlokoa gemeenschap. Geniet van de prachtige uitzichten en spot de zeldzame Lammergier.
 

Neushoorns, paardrijden, Battlefields en Winston Churchill in Spioenkop

Een heerlijke lodge met nadruk op biologische producten, sommigen zelfs gemaakt van Aloë Vera uit eigen tuin. Dat deze lodge fair is, voel je aan alle kanten. Vanaf je veranda kijk je het reservaat in, met wat geluk spot je witte neushoorns. Ga op wandelsafari of paardrijden en geniet van het prachtige landschap met in de verte de Drakensbergen. Ontdek de historische battlefields waar de toen nog onbekende Winston Churchill en Mahatma Gandhi rondliepen.

Dolfijnen en strand bij Umhlanga Rocks

Umhlanga Rocks is door het subtropische klimaat en warme zeewater een geliefde vakantiebestemming. Het ligt aan de Dolphin Coast, zogenoemd omdat er vaak dolfijnen (tuimelaars) worden gespot in de golven. Je kunt een bootsafari maken en op zoek gaan naar dolfijnen. Heb je geluk, dan spot je tussen augustus en november misschien zelfs wel walvissen. Er zijn winkels en fijne restaurants. Je kunt ook kennismaken met de typische Zulu cultuur. Je kunt zelf naar een Cultural Village gaan, een showdorp waar het traditionele leven wordt getoond. Of kies voor een middagexcursie naar een authentiek modern Zulu dorp, waar ze laten zien hoe de tradities nog voortleven in het hedendaagse leven. Je krijgt een inkijkje in het normale leven van een moderne Zulu gemeenschap.
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 oktober 2019. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. 
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen geldt dikwijls, dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. Hiervoor geldt voor één persoon het Single Supplement. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accommodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen, je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie huurauto Zuid-Afrika. Lees ook onze voorwaarden autohuur Zuid-Afrika. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers.
 
De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Zuid-Afrika reizen: Drakensberg, neushoorns, dolfijnen en strand (Fair Trade Holiday)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 862,- p.p.€ 674,- p.p.€ 737,- p.p.€ 674,- p.p.€ 712,- p.p.€ 674,- p.p.
Inclusief:
 • 4 overnachtingen met ontbijt 
 • 2 overnachtingen obv Full Board (ontbijt, lunch, drie gangen diner, incl thee/koffie) in Spioenkop

Exclusief:
 • Overige maaltijden, drankjes en fooien
 • Optionele wandelgids en vervoer naar startpunt bij Witsieshoek
 • Entree Royal Natal Nationaal Park (aan poort betalen). Volwassenen: ZAR 40, kinderen: ZAR 20, auto: ZAR 45.
 • Optionele excursies Spioenkop, ter plekke te boeken
 • Optionele excursie Valley of 1000 Hills bij Umhlanga Rocks
 • ​Internationale en binnenlandse vluchten
 • Autohuur

 

Opmerkingen:
Kies zelf welke huurauto je wilt rijden en bereken hier de prijs voor je huurauto Zuid-Afrika.
Inclusief: Super Cover verzekering, contractkosten en tweede chauffeur. 
Exclusief: One way fee: Niet van toepassing op deze reis. Afleverkosten bij accommodatie (indien gewenst).

Excursie 1: 1 dag leven als een Zulu (3-6 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
 • Inclusief lunch, lokaal vervoer, lokale Engelssprekend gids. 
 • Je bezoekt 4 verschillende mensen of projecten, de excursie duurt afhankelijk van je eigen tempo en mate van interactie 3-6 uur. 
Extensies

Extensie 1: Ermelo


Breek je reis richting Lesotho of Witsieshoek op en overnacht in Ermelo waar je in een heerlijke omgeving kunt bijkomen van alle indrukken. 


Dag 1: Ermelo, een Nederlandse plaatsnaam in Zuid-Afrika

Ermelo, een Nederlandse plaatsnaam in Zuid-Afrika
Vandaag kun je rustig uitslapen, ontbijten en op pad gaan. Ook wel eens lekker na al het vroeg opstaan voor de safari’s. Misschien wil je nog iets in de buurt bekijken waar je nog niet aan toe bent gekomen, bijvoorbeeld Pilgrimsrest. Ermelo ligt in het midden van de route, en is daarmee een prima overnachtingsplekje. Door de Nederlandse achtergrond van de Afrikaner Boeren vind je in Zuid-Afrika regelmatig plaatsen met een Nederlandse naam, zoals Utrecht, Middelburg en Gouda. De guestfarm ligt 11 km buiten Ermelo en hier ervaar je in alle rust de typische Zuid-Afrikaanse gastvrijheid. Er is een fijne tuin om lekker een boekje te lezen. Er zijn ook verschillende dieren zoals struisvogels en elanden in de aangrenzende weilanden.
 
Afstand Ermelo: ± 300 km (4 uur non-stop)

Dag 2: De bergen in voor een nieuw avontuur!

De bergen in voor een nieuw avontuur!
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Vanuit Ermelo kan je je route vervolgen naar Golden Gate, de toegangspoort tot Lesotho. Lesotho is een klein koninkrijk in bergen van zo’n 3000 meter hoog. Daarom draagt Lesotho met trots de bijnaam: Kingdom in the Sky!
Afstand Ermelo - Golden Gate: ± 350 km (4 uur non-stop)
 
Of vervolg je route naar Witsieshoek, voor wandelingen in een dramatisch mooi gedeelte van de Drakensbergen en ga neushoorns spotten op een wandelsafari bij Spioenkop en rust uit aan het strand van Uhmlanga Rocks.
Afstand Ermelo - Witsieshoek: ± 350 km (4 uur non-stop)

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Ermelo:
Dag 1: Kruger Nationaal Park - Ermelo
Dag 2: Vertrek Ermelo
Dag 3: Witsieshoek (Royal-Natal)
Dag 4: Witsieshoek - Spioenkop
Dag 5: Spioenkop
Dag 6: Spioenkop – Umhlanga Rocks
Dag 7: Umhlanga Rocks
Dag 8: Vertrek Umhlanga Rocks

Extensie 1: Ermelo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 87,- p.p.€ 58,- p.p.€ 68,- p.p.€ 58,- p.p.€ 64,- p.p.€ 58,- p.p.
Excursies

Umhlanga Rocks

Excursie 1: 1 dag leven als een Zulu (3-6 uur)

1 dag leven als een Zulu (3-6 uur)
In de Valley of 1000 Hills, gelegen vlak boven Durban, zul je kennis maken met een bijzondere lokale gemeenschap. Je Zulu gids zal je  laten kennismaken met de levenswijze van de hedendaagse Zulu. Dankzij een taallesje Zulu, kun je contact met de lokale bevolking maken. Of het Zulu je heel gemakkelijk afgaat… in ieder geval zullen jij en de mensen die je ontmoet veel lachen! Als lunch maak je kennis met de typische Zuidafrikaanse maaltijd: de braai. Je gids leert je ook hoe het lokaal transport werkt en samen ga je op pad. Uit de volgende activiteiten zouden circa 4 onderdelen verder deel uit kunnen maken van je programma;  Zulu dans, bezoek aan een Sangoma (traditioneel genezer/sjamaan), een bezoek aan een weeshuis, een wandeling naar ‘The Rock’, of een introductie in het typische Zuid Afrikaanse “beadwork”. Het programma wordt samengesteld naar beschikbaarheid van de dorpelingen op dat moment, want het is geen ‘toeristische attractie’ maar het echte leven. Tijdens je ontmoetingen leer je heel wat van de denkwijze en de uitdagingen die de mensen tegen komen in hun dagelijks leven. Je excursie schept niet alleen werkgelegenheid en leermogelijkheden voor jongeren die gids willen worden, maar kan uitmonden in een heel bijzondere culturele uitwisseling tussen jou en de jongere gids (indien school het toelaat, gaat er vaak een jongeren mee als gids in opleiding). Deze middagexcursie duurt afhankelijk van je eigen tempo en interactie tussen 3-6 uur. 
Kies voor deze excursie indien je wel de lokale bevolking wilt ontmoeten, maar liever niet bij mensen thuis eet en slaapt, maar in een hotel. 

Excursie 1: 1 dag leven als een Zulu (3-6 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag


Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen -

Reacties van reizigers (9)

"Huwelijksreis naar Krugerpark, Swaziland en Drakensberg"

Een gewildige reis in een prachtig divers land

M - 03-05-2019
De rondreis was naar een prachtig divers land en een geweldige reis. De accommodatie in White River was wat ons betreft met stip de mooiste locatie. De accommodati in St. Lucia viel op door een zeer muffe geur, verouderd i...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Drakensberg, neushoorns, dolfijnen en strand (Fair Trade Holiday)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Mooie natuur, interessante cultuur, lekker eten en leuke mensen."

Rondreis Zuid-Afrika

Christien de Kanter - 13-08-2018
Een indrukwekkende rondreis, waarbij we veel hebben gezien. Mooie natuur, interessante cultuur, lekker eten en leuke mensen. De meeste accomodaties waren gewoon goed; van 'fantastisch', in Marakele en Spioenkop, tot 'prima'. Met 1...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Drakensberg, neushoorns, dolfijnen en strand (Fair Trade Holiday)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Schitterende reis in divers Zuid-Afrika"

Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark tot Kaapstad (op maat)

Corne Bruininckx - 11-07-2018
Schitterende reis in divers Zuid-Afrika met prima accommodaties. De accommodaties waren van hoog en zeer gastvrij niveau, de ene keer in de stad of dorp de andere keer een aantal kilometer van de bewoonde wereld. Indien het laatste het geval is, ...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Drakensberg, neushoorns, dolfijnen en strand (Fair Trade Holiday)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een uitmuntende organisatie en een prachtig gevarieerd programma in Zuid-Afrika!"

Zuid-Afrika reizen: Van Krugerpark tot Kaapstad

Kees Reitsma - 04-08-2017
We hebben enorm gezien van Zuid-Afrika. Het programma was prachtig en gevarieerd, soms wel wat vol (maar dat wilden we zelf)! De accommodaties waren uitstekend, goede standaard en kwaliteit, zeer gastvrij en behulpzaam. Alles bij elkaar hebben we de accommodaties als zeer positie...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Drakensberg, neushoorns, dolfijnen en strand (Fair Trade Holiday)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Afwisselende locaties in Zuid-Afrika waar we direct verliefd op waren!"

Zuid-Afrika reizen: Van Krugerpark tot Kaapstad!

Herman Slegt - 06-03-2017
Afwisselende locaties waar we direct verliefd op waren en langer wilden blijven! We verbleven in verschillende types accommodaties, wat erg leuk was. Onder andere de volgende lodges sprongen er uit: Tsitsikamma (uit het huisje zicht op de br...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Drakensberg, neushoorns, dolfijnen en strand (Fair Trade Holiday)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Top Zuid-Afrika reis, met veel afwisseling!"

Zuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo

Carin Weitering - 14-11-2016
Wat een topreis met heel veel afwisseling! Over het algemeen overtroffen de accommodaties onze verwachtingen. De lodges in Limpopo waren uitstekend en de Game Reserve was absoluut een topper. Bij de Panorama Route overnachten we in een lodge met een bijzondere warme sfeer ...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Drakensberg, neushoorns, dolfijnen en strand (Fair Trade Holiday)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een huwelijksreis in Zuid-Afrika om nooit te vergeten!"

Zuid-Afrika reizen: Krugerpark, Swaziland & Drakensberg

Astrid en Caspar Hunsche - 25-10-2016
We hebben niet overal de meest luxe hotels en accommodaties gehad, maar dat hoefde van ons ook niet. De beste lodges voor ons waren die in het prive park nabij Krugerpark en de lodge in Johannesburg. Allebei luxe met geweldige service! Qua excursies hebben wij zeer genoten v...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Drakensberg, neushoorns, dolfijnen en strand (Fair Trade Holiday)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een onvergetelijk avontuur voor het hele gezin!"

Johannesburg - Waterberg - Krugerpark - Graskop - Swaziland - St. Lucia - Howick - Drakensbergen

Pieter van der Fluit - 01-09-2016
Wij zijn niet gewend om met het hele gezin zulke verre reizen te maken. Door de uitstekende reisorganisatie en een beetje voorzichtigheid bleek dat allemaal prima te doen en hebben we onvergetelijke dingen gezien en meegemaakt en kennis gemaakt met andere culturen.  Onze eer...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Drakensberg, neushoorns, dolfijnen en strand (Fair Trade Holiday)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Krugerpark, Swaziland en Drakensbergen"

Johannesburg - Waterberg - Krugerpark - Graskop - Swaziland - St. Lucia - Howick - Drakensbergen

Margot Pelders - 15-08-2016
Er waren heel veel hoogtepunten tijdens deze goed georganiseerde, verrassende en gevarieerde reis! De informatiemap was goed en heeft ons overal gebracht waar we moesten zijn, ook zonder navigatiesysteem. Er was een leuke variatie van accommodaties. Beide accommodatie...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Drakensberg, neushoorns, dolfijnen en strand (Fair Trade Holiday)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie