Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Wandel in Royal-Natal Nationaal Park, een adembenemend mooi deel van de Drakensberg. Bewonder de op één na hoogste waterval ter wereld. Ga op wandelsafari op zoek naar neushoorns. Ontdek de historische Battlefields waar de toen nog onbekende Churchill en Gandhi rondliepen. Maak een bootsafari op zoek naar dolfijnen vanaf het subtropische strand van Umhlanga Rocks. In het walvisseizoen kun je bultrug walvissen spotten!
 
Deze bouwsteen is goedgekeurd met het Fair Trade Holiday keurmerk, wereldwijd het eeste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 
 
Hoogtepunten

Wandelen Drakensberg

Uitzicht Amfitheater in Royal-Natal

​Zeldzame Lammergier spotten

Neushoorns Spioenkop

Battlefields Spioenkop

Strand Umhlanga Rocks

​Dolfijnen spotten (walvissen in het seizoen)

€ 616,- p.p. Prijs bij 2 personen 7-8 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Zuid-Afrika reizen: Drakensberg, neushoorns, dolfijnen en strand (Fair Trade Holiday)
8,7

Beoordeling van deze reis:
8,7/10 - 11 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (11)
Reisschema
Dag 1: Aankomst Witsieshoek (Royal-Natal)
Dag 2: Witsieshoek (Royal-Natal)
Dag 3: Witsieshoek - Spioenkop
Dag 4: Spioenkop
Dag 5: Spioenkop – Umhlanga Rocks
Dag 6: Umhlanga Rocks
Dag 7: Vertrek Umhlanga Rocks
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Vervoer
Deze reis is een self-drive, wat wil zeggen dat je een auto huurt. De wegen in Zuid-Afrika zijn zeer goed begaanbaar, er wordt links gereden. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën. Voor meer comfort, ruime bagage en motorcapaciteit raden we je aan minimaal een C-categorie te kiezen. Lees meer op de autohuur Zuid-Afrika pagina.
 
Accommodatie
Zuid-Afrika blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Accommodaties met het Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) keurmerk hebben een streepje voor. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is.
Witsieshoek (Royal-Natal Nationaal Park, noordelijke Drakensberg)
De berglodge is op 2200 meter de hoogste gelegen lodge van Zuid-Afrika! De weg ernaar toe is bestraat en goed begaanbaar. Een normale auto volstaat. Om bij het startpunt van de Chain Ladder wandeling te komen, verzorgt de lodge tegen een kleine vergoeding het transport met een 4x4 auto. De kamers zijn volledig en modern gerenoveerd tot zeer comfortabele kamers. De gezellige gemeenschappelijke ruimtes krijgen nog een make-over. Er is een restaurant, bar, zitkamer met tv en open haard. De menu kaart is beperkt. Het is essentieel om dieetwensen bij boeking door te geven. De lodge is vanaf tweede helft 2016 Fair Trade gecertificeerd. Dat wil zeggen dat de lodge zorgt draagt voor de natuur en haar mensen. Deze lodge is als één van de weinige in handen van de lokale Batlokoa gemeenschap. Zij beslissen mee over hun eigen toekomst en krijgen een opleiding, eerlijk werk en een toekomstperspectief door deze lodge. Als reiziger maak je de toekomst van de lokale mensen beter!
 
Spioenkop
Deze heerlijke vier sterren lodge in Spioenkop is fair trade gecertificeerd, en dat merk je. In alles wat ze doen wordt rekening gehouden met mens en natuur. Producten die in de lodge gebruikt worden, zoals het ambachtelijk geborduurde linnen beddengoed en de verzorgingsproducten in de badkamer worden lokaal gemaakt. De Aloë Vera uit eigen tuin vind je terug in de zalig geurende zeep. De biologische groenten komen zoveel mogelijk uit eigen tuin. De lodge draait op zonne-energie en op je veranda gebruik je een schattig en vernuftig lantaarntje, ook al op de kracht van de zon. Vanuit je kamer en je veranda heb je een prachtig uitzicht in de vallei van het reservaat. Je komt hier werkelijk helemaal tot rust. De maaltijden gebruik je hier gezamenlijk, een gezellig moment en interessant om van je gastheer en gastvrouw meer te weten te komen over de omgeving. Er wordt een driegangendiner geserveerd, vers van de boerderij. Voedselallergieën graag bij boeking doorgeven.
 
Umhlanga Rocks
​Je slaapt in een comfortabel, gastvrij en kleinschalig guesthouse vlakbij het strand. Het rustige strand waar je gemakkelijk naar toe loopt, is heerlijk voor een strandwandeling. Hier staat een sterke stroming waardoor het niet geschikt is om te zwemmen en er zijn geen haaiennetten geplaatst. Wil je in zee zwemmen, ga dan naar een iets verderop gelegen zwemstrand. Het guesthouse heeft een zwembad in de tuin om in te zwemmen met een sfeervol terras om een drankje te doen. De gastvrouw geeft je graag tips over leuke restaurantjes in de omgeving.
Prijzen
Zuid-Afrika reizen: Drakensberg, neushoorns, dolfijnen en strand (Fair Trade Holiday)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 788,- p.p.€ 616,- p.p.€ 673,- p.p.€ 616,- p.p.€ 651,- p.p.€ 616,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 788,- p.p.€ 616,- p.p.€ 673,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 616,- p.p.€ 651,- p.p.€ 616,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 oktober 2020. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. 
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen geldt dikwijls, dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. Hiervoor geldt voor één persoon het Single Supplement. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accommodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen, je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie huurauto Zuid-Afrika. Lees ook onze voorwaarden autohuur Zuid-Afrika. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers.
 
De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Opmerkingen:
Kies zelf welke huurauto je wilt rijden en bereken hier de prijs voor je huurauto Zuid-Afrika. Inclusief: Super Cover verzekering, contractkosten en tweede chauffeur.  Exclusief: One way fee: Niet van toepassing op deze reis. Afleverkosten bij accommodatie (indien gewenst). Lees meer op de pagina Uitleg en Voorwaarden huurauto Zuid-Afrika.
Extensies
Extensie 1: Ermelo

Breek je reis richting Lesotho of Witsieshoek op en overnacht in Ermelo waar je in een heerlijke omgeving kunt bijkomen van alle indrukken. 


Dag 1: Ermelo, een Nederlandse plaatsnaam in Zuid-AfrikaErmelo, een Nederlandse plaatsnaam in Zuid-Afrika
Vandaag kun je rustig uitslapen, ontbijten en op pad gaan. Ook wel eens lekker na al het vroeg opstaan voor de safari’s. Misschien wil je nog iets in de buurt bekijken waar je nog niet aan toe bent gekomen, bijvoorbeeld Pilgrimsrest. Ermelo ligt in het midden van de route, en is daarmee een prima overnachtingsplekje. Door de Nederlandse achtergrond van de Afrikaner Boeren vind je in Zuid-Afrika regelmatig plaatsen met een Nederlandse naam, zoals Utrecht, Middelburg en Gouda. De guestfarm ligt 11 km buiten Ermelo en hier ervaar je in alle rust de typische Zuid-Afrikaanse gastvrijheid. Er is een fijne tuin om lekker een boekje te lezen. Er zijn ook verschillende dieren zoals struisvogels en elanden in de aangrenzende weilanden.
 
Afstand Ermelo: ± 300 km (4 uur non-stop)

Dag 2: De bergen in voor een nieuw avontuur!De bergen in voor een nieuw avontuur!
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Vanuit Ermelo kan je je route vervolgen naar Golden Gate, de toegangspoort tot Lesotho. Lesotho is een klein koninkrijk in bergen van zo’n 3000 meter hoog. Daarom draagt Lesotho met trots de bijnaam: Kingdom in the Sky!
Afstand Ermelo - Golden Gate: ± 350 km (4 uur non-stop)
 
Of vervolg je route naar Witsieshoek, voor wandelingen in een dramatisch mooi gedeelte van de Drakensbergen en ga neushoorns spotten op een wandelsafari bij Spioenkop en rust uit aan het strand van Uhmlanga Rocks.
Afstand Ermelo - Witsieshoek: ± 350 km (4 uur non-stop)

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Ermelo:
Dag 1: Kruger Nationaal Park - Ermelo
Dag 2: Vertrek Ermelo
Dag 3: Witsieshoek (Royal-Natal)
Dag 4: Witsieshoek - Spioenkop
Dag 5: Spioenkop
Dag 6: Spioenkop – Umhlanga Rocks
Dag 7: Umhlanga Rocks
Dag 8: Vertrek Umhlanga Rocks

Extensie 1: Ermelo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 79,- p.p.€ 53,- p.p.€ 62,- p.p.€ 53,- p.p.€ 58,- p.p.€ 53,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 79,- p.p.€ 53,- p.p.€ 62,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 53,- p.p.€ 58,- p.p.€ 53,- p.p.
Inclusief:
  • 1 overnachting met ontbijt


Excursies
Umhlanga RocksExcursie 1: 1 dag leven als een Zulu (3-6 uur)1 dag leven als een Zulu (3-6 uur)
In de Valley of 1000 Hills, gelegen vlak boven Durban, zul je kennis maken met een bijzondere lokale gemeenschap. Je Zulu gids zal je  laten kennismaken met de levenswijze van de hedendaagse Zulu. Dankzij een taallesje Zulu, kun je contact met de lokale bevolking maken. Of het Zulu je heel gemakkelijk afgaat… in ieder geval zullen jij en de mensen die je ontmoet veel lachen! Als lunch maak je kennis met de typische Zuidafrikaanse maaltijd: de braai. Je gids leert je ook hoe het lokaal transport werkt en samen ga je op pad. Uit de volgende activiteiten zouden circa 4 onderdelen verder deel uit kunnen maken van je programma;  Zulu dans, bezoek aan een Sangoma (traditioneel genezer/sjamaan), een bezoek aan een weeshuis, een wandeling naar ‘The Rock’, of een introductie in het typische Zuid Afrikaanse “beadwork”. Het programma wordt samengesteld naar beschikbaarheid van de dorpelingen op dat moment, want het is geen ‘toeristische attractie’ maar het echte leven. Tijdens je ontmoetingen leer je heel wat van de denkwijze en de uitdagingen die de mensen tegen komen in hun dagelijks leven. Je excursie schept niet alleen werkgelegenheid en leermogelijkheden voor jongeren die gids willen worden, maar kan uitmonden in een heel bijzondere culturele uitwisseling tussen jou en de jongere gids (indien school het toelaat, gaat er vaak een jongeren mee als gids in opleiding). Deze middagexcursie duurt afhankelijk van je eigen tempo en interactie tussen 3-6 uur. 
Kies voor deze excursie indien je wel de lokale bevolking wilt ontmoeten, maar liever niet bij mensen thuis eet en slaapt, maar in een hotel. 

Excursie 1: 1 dag leven als een Zulu (3-6 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Van dag tot dag
Impressie
Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen -
Reacties van reizigers (11)
 

Blogs over Zuid-Afrika


Sluiten