Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia

Bouwstenen Zuid-Afrika vakantie - eSwatini (Swaziland) - St. Lucia - Cape Vidal - Hluhluwe-Umfolozi National Park - Kwazulu-Natal

Slaap in een traditioneel huisje in eSwatini (Swaziland), en fiets tussen de zebra’s. Maak een sunset cruise in St. Lucia en ontdek nijlpaarden in de rivier. Ga naar het strand bij Cape Vidal of op safari in het Hluhluwe-Umfolozi National park. Leer Zulu spreken met de locals in Kwazulu-Natal. Een onvergetelijke ervaring!

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Mountainbiken tussen dieren in Swaziland
  • Nijlpaarden boottocht St Lucia
  • Strand van Cape Vidal
  • Safari in het Hluhluwe-Umfolozi National park
  • Zulu voor een dag in Kwazulu-Natal (optionele Excursie)
Reisschema
Dag 1: Aankomst eSwatini (Swaziland)
Dag 2: eSwatini (Swaziland), 2 uur fietsen incl entree
Dag 3: eSwatini (Swaziland) - St Lucia
Dag 4: St Lucia, boottrip Lake St Lucia
Dag 5: St Lucia - Umhlanga Rocks
Dag 6: Vertrek Umhlanga Rocks
Dag tot dag

Dag 1: Van Zuid-Afrika naar eSwatini (voorheen Swaziland)

Van Zuid-Afrika naar eSwatini (voorheen Swaziland)
Swaziland veranderde in 2018 zijn naam en heet voortaan het Koninkrijk van eSwatini. De naam eSwatini betekent "land van de Swazi's". Koning Mswati III kiest voor eSwatini omdat het Afrikaanse land die naam had voordat de Britten het koloniseerden. Je steekt de grens over, een grappig typisch Afrikaans gebeuren met papiertjes invullen, en rijdt richting het Mlilwane Wildlife Sanctuary, een van de drie Big Game Parks van Swaziland is. Je slaapt in een leuke B&B net buiten het park. In de buurt van het guesthouse is een kaarsenfabriek, leuk om te gaan kijken. Als je wilt, kun je meer van het kleine koninkrijk gaan zien, zoals het paleis van de koning of met een gids een Swazi dorp bezoeken. Afstand: ±  230 km

Dag 2: Fietsen en wandelen tussen de zebras in Mlilwane

Fietsen en wandelen tussen de zebras in Mlilwane
Inmiddels heb je door alle self drive safari’s in het Krugerpark, veel in de auto gezeten. Wij vonden het daarom heerlijk om hier 2 nachten te slapen. Je hoeft je een dagje niet te haasten en kunt lekker bewegen in de natuur. In Mlilwane Nationaal Park leven ondermeer buffels, nijlpaarden, wilde zwijnen, zebra's en tal van antilopen zoals kudu’s, blesbokken en nyala's, maar geen roofdieren, waardoor je zonder gids kunt wandelen of fietsen. We hebben alvast 2 uur mountainbike huur en entree voor het Nationaal Park erbij gedaan voor je. Wie weet kom je een wroetend wrattenzwijn tegen. Heel apart om rustig tussen een kudde zebra’s of kudus door fietsen, bijzonder!

Dag 3: Nijlpaarden in de Wetlands van St Lucia

Nijlpaarden in de Wetlands van St Lucia
Vervolg je reis naar de St Lucia Estuary. Het St Lucia meer (37 000ha) en de Oostelijke kust (30 000ha), vormen samen het grootste estuarine systeem op het Afrikaanse continent en is tot UNESCO Wereld Natuur Erfgoed benoemd. Je overnacht in het stadje. Er zijn verschillende gezellige restaurantjes en je kunt hiervandaan allerlei activiteiten ondernemen. De nijlpaarden komen soms zelfs in de straten van het dorp en als je langs het water loopt, kun je ze soms al zien zwemmen en horen knorren! Afstand: ± 330 km

Dag 4: Het strand van Cape Vidal en nijlpaarden bootsafari St Lucia

Het strand van Cape Vidal en nijlpaarden bootsafari St Lucia
Vandaag maak je een riviercruise op Lake St Lucia om de nijlpaarden in de rivier van dichtbij te zien. We kunnen je verder aanraden vandaag een picknick lunch mee te nemen en een dagje naar Cape Vidal te gaan. Het is een park met een wat ander, groener, landschap dan je tot nu toe hebt gezien. Je kunt hier lekker zwemmen, zonnen en picknicken. St Lucia is een leuke plaats om extra rust in je programma in te bouwen. Kies je voor een extra dag in St Lucia (zie extensies), dan kun je bijvoorbeeld een dag op neushoorn safari gaan in Hluhluwe-Umfolozi National park.
 

Dag 5: Naar het strand van Umhlanga Rocks aan de Dolphin Coast

Naar het strand van Umhlanga Rocks aan de Dolphin Coast
Je verblijft vannacht in Umhlanga Rocks, een populaire badplaats. Hier kun je lekker naar het strand, en zwemmen in het warme water van de Indische Oceaan. Het is een echt watersport gebied. Dit gebied wordt ook wel de Dolphin Coast genoemd. Dat is niet voor niets, het komt voor dat je dolfijnen in de branding ziet spelen! Je kunt er ook voor kiezen om een extra nacht in Umhlanga Rocks te blijven en een excursie (zie excursies) naar de Valley of 1000 Hills te maken. Een andere mogelijkheid is een dagtripje naar Durban te maken. Afstand: ± 225 km

Dag 6: Afscheid van KwaZulu-Natal

Afscheid van KwaZulu-Natal
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Op naar je volgende avontuur! Ga je vliegen, dan is de ligging van Umhlanga Rocks ten opzichte van het vliegveld ideaal. Afstand naar vliegveld: ± 20 km

Achtergrond
Ben je benieuwd naar de verschillende bevolkingsgroepen en culturen en wil je dit combineren met prachtige natuur, dan maakt deze bouwsteen je vakantie compleet! Je maakt kennis met de leefstijl van de verschillende bevolkingsgroepen van Swaziland en Zuid-Afrika.
 

Fietsen in Swaziland

In het ministaatje Swaziland slaap je in een traditioneel Swazi bijenkorfhuisje of rondavel en kun je een fietssafari of wandelsafari in Mlilwane National Park of Hlane Nationaal Park maken. Terwijl de zon onder gaat kun je in de lodge genieten van een lekker diner.
 

Bootsafari in de Wetlands van St Lucia

Bij het gezellige St Lucia bezoek je de Wetlands en zie je nijlpaarden in de rivier tijdens een bootsafari. Je kunt een dagje ontspannen op het strand van Cape Vidal of op safari gaan Hluhluwe-Umfolozi National park, een goede plek om neushoorns te spotten!
 

Strand van Umhlanga Rocks

Door de warme golfstroom van de Indische Oceaan is Umhlanga Rocks een geliefde strandplaats. De populaire badplaats ligt gunstig tussen wereldstad Durban en het vliegveld van Durban. Heel handig dus als je nog moet vliegen. Daarbij kun je vanuit Umhlanga Rocks van alles ondernemen. Ga bijvoorbeeld op bezoek bij de Zulu's!
 

Op bezoek bij de Zulu’s van Kwazulu-Natal

Vanuit Umhlanga Rocks kun je op stap met de locals in een hedendaags Zulu dorp. Je leert een paar woorden Zulu en maakt kennis met de vriendelijke bevolking. Je gids neemt je mee op pad om zijn dorp te laten zien, misschien ga je naar een school, zie je kinderen de traditionele Zulu dans doen, bezoek je een sangoma -traditionele medicijnman of vrouw- of bezoek je een beadwork project. Je eet luncht samen, zoals de locals dat doen als ze iets te vieren hebben: met een locale barbecue Zulu style! Dit is een interactieve dag en een onvergetelijke ervaring!

Hotel & Vervoer

Vervoer

Deze reis is een self-drive, wat wil zeggen dat je een auto huurt. De wegen in Zuid-Afrika zijn zeer goed begaanbaar, er wordt links gereden. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën. Voor meer comfort, ruime bagage en motorcapaciteit raden we je aan minimaal een C-categorie te kiezen. Lees meer op de autohuur Zuid-Afrika pagina.
 

Accommodatie

Zuid-Afrika blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Accommodaties met het Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) keurmerk hebben een streepje voor. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is.
 

eSwatini (voorheen Swaziland)

Nabij Mlilwane slaap je in een fijne B&B.

St Lucia

In St Lucia werken we samen met enkele verschillende kleinschalige Bed&Breakfast. Ze hebben allemaal een mooie tuin met een zwembad, een lounge ruimte en serveren een lekker ontbijtje. Ze zijn geselecteerd op hun goede ligging, nabij de gezellige restaurantjes. 

UmhlangaRocks

​Wil je even een nachtje wat luxer aan het strand doorbrengen? Dat kan in deze fijne B&B.. 
 

Alternatief: Go Local in de Valley of 1000 Hills

Ben je op zoek naar Go Local adventuren? Dan kun je aanvullend op de excursie, ook blijven slapen in de Valley of 1000 Hills. Je slaapt hier in een Homestay, dat wil zeggen dat je bij een familie thuis slaapt. De faciliteiten zijn eenvoudig. Het doel van je verblijf is dan ook om ‘Go Local’ te gaan en echt in contact met de bevolking te komen. Om de beleving authentiek te houden wordt er afwisselend bij verschillende mensen thuis geslapen. Dit zijn mensen met een relatief goed stenen huisje. Vaak is er een badkamer met koud water. De westerse wc kan in huis zijn, maar soms is deze ook buiten gelegen. Het is handig een kleine handdoek, een lakenzak (outdoorwinkel) en een zaklamp mee te nemen. Alle maaltijden worden lokaal verzorgd.
 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 oktober 2019. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. 
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen geldt dikwijls, dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. Hiervoor geldt voor één persoon het Single Supplement. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accommodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen, je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie huurauto Zuid-Afrika. Lees ook onze voorwaarden autohuur Zuid-Afrika. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers.
 
De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 395,- p.p.€ 288,- p.p.€ 323,- p.p.€ 288,- p.p.€ 309,- p.p.€ 288,- p.p.
Inclusief:
 • 5 overnachtingen met ontbijt
 • 2 uur mountainbike in Mlilwane inclusief entree 
 • nijlpaard riviercruise St Lucia

Exclusief:
 • Vluchten
 • Autohuur Zuid-Afrika
 • Overige maaltijden
 • Overige excursies
 • Overige entrees of conservation fee , donaties en fooien.

Excursie 1: 1 dag leven als een Zulu (3-6 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
 • Inclusief lunch, lokaal vervoer, lokale Engelssprekend gids. 
 • Je bezoekt 4 verschillende mensen of projecten, de excursie duurt afhankelijk van je eigen tempo en mate van interactie 3-6 uur. 
Extensies

Extensie 1: Vrije dag aan het strand van Umhlanga Rocks


Blijf een tweede nacht in badplaats Umhlanga Rocks. Optioneel kun je de excursie Eén dag leven als een Zulu toevoegen. 

Dag 6: Een vrije dag in Umhlanga Rocks

Een vrije dag in Umhlanga Rocks
Een vrije dag wat meer rust in te bouwen en wat te relaxen aan de kust of om op excursie te gaan. Watersport excursies, zoals een boottocht op zoek naar dolfijnen kun je ter plaatse boeken. Ben je een stadstype, dan kun je een trip naar Durban op eigen gelegenheid doen. Maar je kunt ook kiezen voor een bijzondere Go Local excursie: Eén dag leven als een Zulu. Je gaat dan in de Valley of 1000 Hills op pad met de locals. Eerst bezoek je het jongerenproject en krijg je een taallesje Zulu, daarna ga je samen barbecueën in Zulu-stijl. Vervolgens bezoek je 4 activiteiten in het dorp. Moderne ontwikkelingen en tradities gaan hand in hand. Het leuke is,dat je echt een inkijkje in het dagelijks leven van de mensen krijgt. Een dag om nooit meer te vergeten!

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Vrije dag aan het strand van Umhlanga Rocks:
Dag 1: Aankomst eSwatini (Swaziland)
Dag 2: eSwatini (Swaziland), 2 uur fietsen incl entree
Dag 3: eSwatini (Swaziland) - St Lucia
Dag 4: St Lucia, boottrip Lake St Lucia
Dag 5: St Lucia - Umhlanga Rocks
Dag 6: Umhlanga Rocks
Dag 7: Vertrek Umhlanga Rocks

Extensie 1: Vrije dag aan het strand van Umhlanga Rocks
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 76,- p.p.€ 54,- p.p.€ 61,- p.p.€ 54,- p.p.€ 58,- p.p.€ 54,- p.p.


Extensie 2: Vrije dag in St Lucia


Er is genoeg te doen voor een dagje extra in St. Lucia. Bezoek een cultureel Zulu dorp, ga kanoën tussen de nijlpaarden of ga op safari in Hluhluwe-Umfolozi National park.
 

Dag 5: Hluhluwe-Umfolozi National park in St Lucia (vrije dag)

Hluhluwe-Umfolozi National park in St Lucia (vrije dag)
Ook vandaag heb je de tijd om St Lucia te ontdekken. Heb je nog niet genoeg van op safari gaan, dan kun je naar het Hluhluwe-Umfolozi National park. Vaak een goede plek om onder andere neushoorns te spotten. Ben je toe aan wat anders, boek dan via je accommodatie een excursie: een bezoek aan een cultureel Zulu dorp, ga op zoek naar reuze schildpadden die eieren leggen op het strand (tours zijn tussen half november en half jan, strenge regulaties om de schildpadden niet te storen) of echte avonturiers kanoën tussen de nijlpaarden en krokodillen.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Vrije dag in St Lucia:
Dag 1: Aankomst eSwatini (Swaziland)
Dag 2: eSwatini (Swaziland), 2 uur fietsen incl entree
Dag 3: eSwatini (Swaziland) - St Lucia
Dag 4: St Lucia, boottrip Lake St Lucia
Dag 5: St Lucia
Dag 6: St Lucia - Umhlanga Rocks
Dag 7: Vertrek Umhlanga Rocks

Extensie 2: Vrije dag in St Lucia
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 44,- p.p.€ 34,- p.p.€ 37,- p.p.€ 34,- p.p.€ 36,- p.p.€ 34,- p.p.


Extensie 3: Wandelen in Centrale Drakensberg


Verblijf twee nachten in je eigen huisje in Drakensberg Nationaal Park. Maak een heerlijke wandeling, bezoek de Bushmancave en braai op je eigen veranda.

Dag 6: Naar de centrale Drakensberg

Naar de centrale Drakensberg
Van het kustgebied naar de centrale Drakensbergen, het landschap verandert weer totaal. Onderweg kun je een stop maken voor koffie of lunch in Howick, bekend om zijn waterval. Stop bij de Mandela Capture Site, waar Mandela in 1964 werd aangehouden. Ook leuk is om een beetje te d-touren in de omgeving en wat te zien van de Midlands Meander. Zorg dat je boodschappen hebt gehaald voordat je de snelweg naar Drakensberg afgaat, want in dit afgelegen gebied vindt je geen supermarkten meer. Hou er rekening mee dat het laatste stuk vanaf de snelweg heel slecht is, je duurt hier minsten een uur over. 
 
Je verblijft in Giants Castle Park, diep in de Centrale Drakensbergen. Een toplocatie, met een heerlijk eigen huisje midden in het Nationaal Park. Van hier uit kun je alle wandelingen maken. Het park is ondermeer bekend geworden door de Bushmancave, een grot waar rotstekeningen bekeken kunnen worden en een bushmantafereel is nagebootst. Hoewel er een restaurant is, vonden wij het heerlijk om in deze relaxte omgeving een eigen huisje te hebben waar je zelf kunt koken, 'braaien' als een echte Zuidafrikaan (barbecueën), en een flesje wijn open te trekken. Er is wel een klein winkeltje met wat noodproviant. En heb je geen zin om te koken, dan kun je gebruik maken van het restaurant. In dit restaurant staat ook iedere morgen je ontbijt klaar. Afstand: ± 225 km

Dag 7: Wandelen in de Drakensberg

Wandelen in de Drakensberg
Vandaag heb je alle tijd om uitgebreid van de natuur te genieten. Het Nationaal park heeft verschillende routes voor korte en lange wandelingen met prachtige vergezichten. Je loopt echt op de hooglanden en je wordt gewoon stil van de immensheid. Alsof je aan het eind van de wereld bent. ’s Avonds lekker op de veranda van je huisje ‘braaien’ met een flesje Zuidafrikaanse wijn erbij.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Wandelen in Centrale Drakensberg:
Dag 1: Aankomst eSwatini (Swaziland)
Dag 2: eSwatini (Swaziland), 2 uur fietsen incl entree
Dag 3: eSwatini (Swaziland) - St Lucia
Dag 4: St Lucia, boottrip Lake St Lucia
Dag 5: St Lucia - Umhlanga Rocks
Dag 6: Umhlanga Rocks - Drakensberg, entree
Dag 7: Drakensberg, entree

Extensie 3: Wandelen in Centrale Drakensberg
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 190,- p.p.€ 95,- p.p.€ 127,- p.p.€ 95,- p.p.€ 114,- p.p.€ 95,- p.p.
Excursies

Umhlanga Rocks

Excursie 1: 1 dag leven als een Zulu (3-6 uur)

1 dag leven als een Zulu (3-6 uur)
In de Valley of 1000 Hills, gelegen vlak boven Durban, zul je kennis maken met een bijzondere lokale gemeenschap. Je Zulu gids zal je  laten kennismaken met de levenswijze van de hedendaagse Zulu. Dankzij een taallesje Zulu, kun je contact met de lokale bevolking maken. Of het Zulu je heel gemakkelijk afgaat… in ieder geval zullen jij en de mensen die je ontmoet veel lachen! Als lunch maak je kennis met de typische Zuidafrikaanse maaltijd: de braai. Je gids leert je ook hoe het lokaal transport werkt en samen ga je op pad. Uit de volgende activiteiten zouden circa 4 onderdelen verder deel uit kunnen maken van je programma;  Zulu dans, bezoek aan een Sangoma (traditioneel genezer/sjamaan), een bezoek aan een weeshuis, een wandeling naar ‘The Rock’, of een introductie in het typische Zuid Afrikaanse “beadwork”. Het programma wordt samengesteld naar beschikbaarheid van de dorpelingen op dat moment, want het is geen ‘toeristische attractie’ maar het echte leven. Tijdens je ontmoetingen leer je heel wat van de denkwijze en de uitdagingen die de mensen tegen komen in hun dagelijks leven. Je excursie schept niet alleen werkgelegenheid en leermogelijkheden voor jongeren die gids willen worden, maar kan uitmonden in een heel bijzondere culturele uitwisseling tussen jou en de jongere gids (indien school het toelaat, gaat er vaak een jongeren mee als gids in opleiding). Deze middagexcursie duurt afhankelijk van je eigen tempo en interactie tussen 3-6 uur. 
Kies voor deze excursie indien je wel de lokale bevolking wilt ontmoeten, maar liever niet bij mensen thuis eet en slaapt, maar in een hotel. 

Excursie 1: 1 dag leven als een Zulu (3-6 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag


Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Valley of 1000 Hills - Traditionele Zulu dansZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Valley of 1000 Hills - Traditionele Zulu dans, net als Shaka Zulu!Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Valley of 1000 Hills - Traditionele Zulu dansZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Valley of 1000 Hills - Beadwork project en souvenirs Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: St Lucia - Pas op, je weet nooit wat je tegenkomt op de wegZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Hluhluwe-Umfolozi NP - NeushoornvogelsZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: St Lucia - Bootsafari in de WetlandsZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Bootsafari bij St Lucia - NijlpaardenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Bootsafari bij St Lucia - IJsvogel in het rietZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: St Lucia Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Small Wildlife - MestkeversZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Valley of 1000 Hills - Een dagje bij een gastgezinZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Cape Vidal - Picknicken op het strandZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Cape Vidal - Relaxen op het strandZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: eSwatini (Swaziland) - BijenkorfhuisjeZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Swaziland - Mlilwane Wildlife Sanctury - Wandelen tussen de dierenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: eSwatini (Swaziland) - Mlilwane Wildlife SancturyZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: eSwatini (Swaziland) - Mlilwane Wildlife Sanctury - Wevernestjes in de boomZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: eSwatini (Swaziland) - Glooiend landscahpZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: eSwatini (Swaziland) - Borrelen

Reacties van reizigers (26)

"Huwelijksreis naar Krugerpark, Swaziland en Drakensberg"

Een gewildige reis in een prachtig divers land

M - 03-05-2019
De rondreis was naar een prachtig divers land en een geweldige reis. De accommodatie in White River was wat ons betreft met stip de mooiste locatie. De accommodati in St. Lucia viel op door een zeer muffe geur, verouderd i...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Schitterende reis in divers Zuid-Afrika"

Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark tot Kaapstad (op maat)

Corne Bruininckx - 11-07-2018
Schitterende reis in divers Zuid-Afrika met prima accommodaties. De accommodaties waren van hoog en zeer gastvrij niveau, de ene keer in de stad of dorp de andere keer een aantal kilometer van de bewoonde wereld. Indien het laatste het geval is, ...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een geweldige reis door een veelzijdig land met natuur en cultuur"

Zuid-Afrika reis - Krugerpark - Panoramaroute - Swaziland - St Lucia - Drakensberg

Evelien van den Akker - 16-11-2017
Eerste reactie Een geweldige reis door een veelzijdig land met natuur, cultuur en een samenleving met uitdagingen.   Wat mogen andere reizigers absoluut niet missen op deze reis?  Deze reis is echt een ...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Het was een geweldige vakantie om nooit meer te vergeten!"

Krugerpark - Panoramaroute - Swaziland - St Lucia - Drakensberg

Sacha de Boel - 03-11-2017
Onze eerste reactie: Het was een geweldige vakantie om nooit meer te vergeten! Voor ons waren de hoogtepunten het Krugerpark en Drakensbergen. Drakensbergen is ongelooflijk mooi, hier werden wij echt stil van. De boottocht met de nijl...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Drakenbergen vinden wij een aanrader; werkelijk prachtige, weidse natuur. Schilderachtige Zuludorpjes onderweg."

Krugerpark - Panoramaroute - Swaziland - Tuinroute - Kaapstad

Tanja de Groot - 20-10-2017
Heerlijke vakantie gehad, Zuid Afrika is een heel mooi land, overal prachtige natuur. De accommodaties op deze reis Veel van de eerste keuzes van Footprint waren al bezet, maar de alternatieve accommodaties waren prima. De een sprong er wat meer uit dan de...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onvergetelijk en zeer afwisselende reis door Zuid-Afrika"

Zuid-Afrika reizen: Van Krugerpark tot Kaapstad

Mariëtte Schuringa- de Groot - 04-09-2017
In een zin, dit was een onvergetelijke en zeer afwisselende reis! De accommodatie was in het algemeen sfeervol en kleinschalig. Onze beste herinneringen is aan Umlani, een fantastisch bushcamp met een hele fijne sfeer. Minste vonden wij de accommodatie in Loskopdam, omdat dit...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Veel mooie indrukken opgedaan tijdens een goed geregelde rondreis door Zuid-Afrika!"

Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark, Swaziland & Drakensberg

Edwin Oostdijk - 16-08-2017
We hebben heel veel mooie indrukken opgedaan tijdens een goed geregelde individuele rondreis. De accommodaties waar we verbleven, waren tot op 1 na (waar het rustig met wat achterstallig onderhoud) prima, schoon, met vriendelijk persoonlijk en een goed restaurant. ...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Waanzinnige vakantie in Zuid-Afrika"

Zuid-Afrika reizen: Van krugerpark tot Kaapstad

Hans de Koning - 04-04-2017
Onze vakantie door Zuid-Afrika was waanzinnig. De accommodaties gedurende de reis waren op fantastische locaties. Alleen St Lucia viel ons tegen, zowel de locatie als het plaatsje. Swaziland was super, hier had ik graag veel langer willen verblijven, net als Kaap de Goede Hoo...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Afwisselende locaties in Zuid-Afrika waar we direct verliefd op waren!"

Zuid-Afrika reizen: Van Krugerpark tot Kaapstad!

Herman Slegt - 06-03-2017
Afwisselende locaties waar we direct verliefd op waren en langer wilden blijven! We verbleven in verschillende types accommodaties, wat erg leuk was. Onder andere de volgende lodges sprongen er uit: Tsitsikamma (uit het huisje zicht op de br...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een prachtige reis in het prachtige land Zuid-Afrika!"

Zuid -Afrika reizen: Van Krugerpark tot Kaapstad

Margreet Allema - 16-11-2016
We hebben een prachtige reis gemaakt in een prachtig land, de afwisseling in landschappen was indrukwekkend en veel (wilde) dieren gezien. En wat een aardige mensen hebben we ontmoet! De meeste accommodaties waren erg goed, en een aantal sprongen er echt uit. Wij hebben de...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Geweldig! Zuid-Afrika, wat een Prachtig land met vriendelijke mensen."

Zuid Afrika reizen: van Krugerpark tot Kaapstad

Robin van Lieshout - 27-10-2016
Geweldig! Wat een prachtig land met vriendelijke mensen. De variatie van onze reis was goed. Wij vonden met name het feit dat het kleinere, persoonlijke accommodaties betrof, erg leuk. Voor ons was de accommodatie in Knsyna de absolute topper. De accommodatie is prachtig en de ga...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een huwelijksreis in Zuid-Afrika om nooit te vergeten!"

Zuid-Afrika reizen: Krugerpark, Swaziland & Drakensberg

Astrid en Caspar Hunsche - 25-10-2016
We hebben niet overal de meest luxe hotels en accommodaties gehad, maar dat hoefde van ons ook niet. De beste lodges voor ons waren die in het prive park nabij Krugerpark en de lodge in Johannesburg. Allebei luxe met geweldige service! Qua excursies hebben wij zeer genoten v...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een onvergetelijk avontuur voor het hele gezin!"

Johannesburg - Waterberg - Krugerpark - Graskop - Swaziland - St. Lucia - Howick - Drakensbergen

Pieter van der Fluit - 01-09-2016
Wij zijn niet gewend om met het hele gezin zulke verre reizen te maken. Door de uitstekende reisorganisatie en een beetje voorzichtigheid bleek dat allemaal prima te doen en hebben we onvergetelijke dingen gezien en meegemaakt en kennis gemaakt met andere culturen.  Onze eer...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Krugerpark, Swaziland en Drakensbergen"

Johannesburg - Waterberg - Krugerpark - Graskop - Swaziland - St. Lucia - Howick - Drakensbergen

Margot Pelders - 15-08-2016
Er waren heel veel hoogtepunten tijdens deze goed georganiseerde, verrassende en gevarieerde reis! De informatiemap was goed en heeft ons overal gebracht waar we moesten zijn, ook zonder navigatiesysteem. Er was een leuke variatie van accommodaties. Beide accommodatie...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Van Krugerpark naar Kaapstad: om nooit te vergeten!"

Krugerpark - Swaziland - St. Lucia - Hluhluwe - Addo - Knysna - Oudtshoorn - Hermanus - Stellenbosch - Kaapstad

Piet Kok - 15-08-2016
Dit was een vakantie om nooit te vergeten. We hebben veel meegemaakt en veel mooie mensen ontmoet. De dieren en de natuur zijn heel kleurrijk, schitterend en overweldigend. We verbleven in diverse accommodaties en die waren bijna allemaal heel goed. De kamers in Hazyview waren geweldi...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"We hebben veel wild gezien. Het was een super vakantie"

Rondreis Zuid-Afrika: Krugerpark, Swaziland en Drakensbergen

Iris van Geer - 18-01-2016
De accommodaties zijn over het algemeen allemaal prima en goed. Vaak vonden wij de accommodatie op een mooie locatie, al helemaal in de wildparken. Een aantal lokaties raden we echter niet aan.  Qua excursies is de nacht game drive in Phalaborwa geweldig. Dit raden wij ...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"We stonden oog in oog met olifanten en neushoorns!"

Zuid-Afrika reizen: Panoramaroute - Krugerpark - Swaziland - West Coast - Cederberg - Stellenbosch - Kaapstad

Marianne Hofmans - 30-11-2015
Amazing!! Veel rijden maar onvergetelijk. Het uitzicht op de 3 Rondavels (Panoramaroute) was prachtig. De ochtendwandeling in het Krugerpark was zeer bijzonder. Het begon al met de rangers, die heel kundig maar ook grap...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Geweldige Zuid-Afrika reis. We hebben heel veel gezien, veel mensen gesproken en veel beleefd!"

Zuid-Afrika reizen: Johannesburg - Waterberg - Louis Trichard - Phalaborwa - Swaziland - Stanger - Kaapstad

Frits Bouwens - 16-11-2015
Wat een fantastische reis hebben we weer gemaakt met Footprint Travel. We hebben heel veel gezien, veel mensen gesproken en veel beleefd! De accommodaties waren prachtig en afwisselend. Leuke/verrassende extraatjes waren voor ons de accommodaties: Kensington Cottages (Peter in Jo...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Evaluatie Van Krugerpark tot Kaapstad"

Zuid-Afrika reizen: Johanensburg - Graskop - Krugerpark - Swaziland - St Lucia - Valley of 1000 Hills - Drakensberg - Addo - Knysna - Oudtshoorn - Stellenbosch - Kaapstad

Annemarie Rommens - 05-11-2015
We hadden een geweldig Zuid-Afrika vakantie met veel rust, mooie natuur, cultuur, unieke accommodaties en volop genieten!   Onze aanraders voor excursies Ik raad de excursie 'zulu' als een dag aan. Ik vond het geweldig om in conta...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Imponerende Zuid-Afrika en Namibië reis door Krugerpark, Swaziland, Drakensberg, Lesotho, Addo, de Tuinroute, Kaapstad en Namibië"

Zuid-Afrika en Namibië reizen: Krugerpark, Swaziland, Drakensberg, Lesotho, Addo, de Tuinroute, Kaapstad en Namibie

Astrid Eegerdingk - 26-10-2015
Wat een imponerende trip door Zuid-Afrika en Namibië hebben we gehad. Het is een onvergetelijke reis voor ons.. Eigenlijk één en al hoogtepunt! De reis is prima georganiseerd en de accommodaties en het reisprogramma zijn zeer gevarieerd. Daardoor blijft het alt...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Zuid-Afrika: fantastisch, bijzonder en afwisselend!"

Zuid-Afrika reizen - Krugerpark - Panoramaroute - Swaziland - St Lucia - Addo - Tuinroute - Kaapstad

Irene de Wit - 18-08-2015
Onze Zuid-Afrika reis Onze Zuid-Afrika reis was fantastisch, bijzonder & afwisselend. De hele reis is bijzonder. Het begint met vergezichten in Graskop, Wildlife en Kruger en Swaziland en dan steeds meer natuur richting de Garden ...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Zuid-Afrika: een fantastisch land waar we naar terug willen keren!"

Zuid-Afrika reizen - Krugerpark - Panoramaroute - Swaziland - St Lucia - Addo - Tuinroute - Kaapstad

Marije van der Loon - 18-08-2015
Zuid-Afrika is een fantastisch land waar je graag weer naar terug wilt keren. Alle accommodaties en gidsen waren geweldig.    Onze hoogtepunten op onze Zuid-Afrika Een tour door Johannesburg is echt een must om een kijkje i...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Zeer mooie, afwisselende en goed georganiseerde reis. Wat een fantastische ervaring!"

Zuid-Afrika reizen - Krugerpark - Swaziland - Drakensbergen

Edwin Parlevliet - 25-05-2015
Wat een fantastische ervaring, onze Zuid-Afrika reis!   Om een idee te geven over de onvergetelijke excursies die wij gedaan hebben:   De wandelsafari in het Krugerpark:...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We zagen allerlei verschillende kanten van Zuid-Afrika"

Zuid-Afrika reizen - Swaziland - Lesotho

Ies Bos en Yvonne Hendriksen - 20-11-2014
We hadden een prachtige reis. De natuur in Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho is overweldigend. We hadden de mooiste accommodaties en “een dag leven als een Zulu” is heel speciaal en iet...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Go Local reis naar Lesotho, Swaziland, Drakensbergen en Botswana"

Zuid-Afrika rondreis - Lesotho - Swaziland - Drakensberg - Botswana - kampeerreis - Victoria Falls

Eelco en Mariska - 11-08-2014
Wij hebben met onze kinderen (20 en 18) met een huurauto gereisd naar Lesotho, Swaziland en Drakensbergen en Botswana. Het zijn allemaal gebieden die goed zelf te bereizen zijn. De overnachtingen, geregeld door Foot...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Zuid-Afrika: vriendelijke mensen en een ongelofelijke variatie in landschap"

Zuid-Afrika - Louis Trichardt - Krugerpark - Panoramaroute - Swaziland - St Lucia - Stanger - Zulu - Drakensberg - Johannesburg

Thijs en Arianne - 15-10-2011
We hebben een geweldige tijd gehad in Zuid Afrika. Zeker in het begin is elk beest bijzonder natuurlijk. In de prachtige lodge bij Louis Trichardt werden we ontzettend gastvrij onthaald. Door de leuke en open gesprekken met de geïnteresseerde oprichters en medewerkers voelden we ons...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: eSwatini (Swaziland), KwaZulu-Natal en St Lucia
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie