Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Ga op Big Five safari, kleinschalig en betaalbaar, op drie uur rijden van Johannesburg. De jeep- en wandelsafari's met rangers zijn malariavrij én kindvriendelijk. Rondom de lodge loopt geen gevaarlijk wild, ga mountainbiken en wandelen tussen het wild! Dit is een Fair Trade Holiday. Goed voor mens, dier en natuur en dat betekent voor jou onbezorgd genieten!
 
Deze bouwsteen is goedgekeurd met het Fair Trade Holiday keurmerk, wereldwijd het eeste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 
Hoogtepunten

Malariavrije en kindvriendelijk safari in Zuid-Afrika

Spot de Big Five in Welgelegen

Mountainbiken en wandelen tussen het wild in Kololo (Waterberg)

Treed in de voetsporen van Mandela in Pretoria

Geniet van wildlife in Pilanesberg

​Fair Trade Holiday

€ 547,- p.p. Prijs bij 2 personen 5-6 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Zuid-Afrika reizen: Fiets- en wandelsafari én Big Five safari in Waterberg (malariavrij safari en Fair Trade Holiday)
9,3

Beoordeling van deze reis:
9,3/10 - 3 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (3)
Reisschema
Dag 1: Aankomst Johannesburg
Dag 2: Johannesburg – Waterberg, middagsafari Kololo
Dag 3: Waterberg, middag safari Welgevonden
Dag 4: Waterberg – Rustenburg/Pretoria
Dag 5: Vertrek Pretoria/Rustenburg
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Vervoer
Deze reis is een self-drive, wat wil zeggen dat je een auto huurt. De wegen in Zuid-Afrika zijn zeer goed begaanbaar, er wordt links gereden. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën. Voor meer comfort, ruime bagage en motorcapaciteit raden we je aan minimaal een C-categorie te kiezen. Lees meer op de autohuur Zuid-Afrika pagina.
 
Accommodatie
Zuid-Afrika blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Accommodaties met het Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) keurmerk hebben een streepje voor. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is.​
 
Johannesburg
Je verblijft heel handig bij een airport lodge, op een kwartiertje rijden van de luchthaven. Je wordt van de luchthaven opgehaald door de airport lodge, zodat je niet zelf hoeft te zoeken en snel je bed in kunt duiken.
  Waterberg
Je verblijft in een lodge op een privé wildreservaat. Ontbijt en diner zijn inclusief. Per dag is er één safari (waarvan één wandelsafari) op het eigen terrein van Kololo inclusief. Mountainbikes en wandelroutes staan gratis tot je beschikking. Er is één safaririt (game drive) van drie uur op het Big Five gebied van Welgevonden inclusief. Wil je meer safariritten of safariwandelingen maken op Welgevonden, dan boek je deze ter plekke bij.
  Pretoria
Je verblijft in een comfortabel guesthouse in een rustige wijk in Pretoria.
  Rustenburg
Je verblijft in een middelgroot hotel buiten Rustenburg of een guesthouse in Rustenburg.
  Parys
Je verblijft in een eenvoudig maar comfortabel guesthouse landelijk gelegen buiten het dorp. Er is geen restaurant. Voor het ontbijt krijg je een voucher waarmee je in het dorp kunt ontbijten.
Prijzen
Zuid-Afrika reizen: Fiets- en wandelsafari én Big Five safari in Waterberg (malariavrij safari en Fair Trade Holiday)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 806,- p.p.€ 547,- p.p.€ 634,- p.p.€ 547,- p.p.€ 599,- p.p.€ 547,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 806,- p.p.€ 547,- p.p.€ 634,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 547,- p.p.€ 599,- p.p.€ 547,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 oktober 2020. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. 
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen geldt dikwijls, dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. Hiervoor geldt voor één persoon het Single Supplement. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accommodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen, je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie huurauto Zuid-Afrika. Lees ook onze voorwaarden autohuur Zuid-Afrika. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers.
 
De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Extensie 1: Safari Pilanesberg
Wil je van nog meer safari genieten, kies dan voor een nachtje in Pilanesberg. Vervolg je reis naar het dorpje Heidelberg, om je reis naar Witsieshoek te breken. Bij Heidelberg kun je een wandeling maken door het Suikerbos Nature Reserve.

Dag 4: Op safari bij PilanesbergOp safari bij Pilanesberg
Afscheid van het mooie Waterberg. Vandaag vertrek je naar Pilanesberg. Dit wildpark ligt op ongeveer drie uur van Johannesburg en is malariavrij. Pilanesberg ligt in een transitiezone tussen de droge Kalahari en het natte Lowveld. Dit zorgt voor een enorme variëteit aan wild, flora en fauna die je niet vaak in één gebied treft. Praktisch alle oorspronkelijke Zuid-Afrikaanse diersoorten kun je hier vinden,zoals de Big Five, wilde hond, maar ook de zeldzame Roan, Tsessebe en Sabel antilopen. Er zijn meer dan 360 vogelsoorten gespot. Door het vele wild op een relatief kleine gebied (550 km2) heb je een aanzienlijk goede kans om wild te spotten. Voor deze extensie selecteerden we een 4 sterren lodge inclusief diner en ontbijt in Pilanesberg Nationaal Park zelf. Hierdoor kun je de safari's maken op de beste tijdstippen, namelijk op het moment dat de zon opkomt of ondergaat. Een jeepsafari met een ranger (game drive) is alvast inbegrepen, je kunt zelf kiezen of dat in de namiddag of de vroege morgen is. Wil je meer jeep safaris maken, dan kun je die naar smaak ter plekke bijboeken of je kunt met je eigen auto op safari door Pilanesberg Nationaal Park. 
Afstand Pilanesberg: ±  185 km (3 uur non-stop rijden, reken op 4 uur)

Dag 5: Optioneel safari Pilanesberg en naar Heidelberg en Suikerbos Nature ReserveOptioneel safari Pilanesberg en naar Heidelberg en Suikerbos Nature Reserve
Misschien wil je voor het ontbijt nog een safari in Pilanesberg maken. Dit regel je ter plaatse eenvoudig met je lodge. Vertrek nadat je hebt ontbeten en ingepakt op je gemak richting Heidelberg. Verwacht geen wereldstad hier aan te treffen, maar een klein dorp, waar je bij Die Plaashuiswinkel leuke cadeaus in de winkel anex restaurantje vindt. De stijl is 'old world charme', de tijd lijkt een beetje stil te hebben gestaan. Wij genoten van koffie met cheesecake en snuffelde lekker rond. Je overnacht in een B&B waar je de echte Zuid-Afrikaanse gastvrijheid ervaart. Er is een mooi uitzicht over de waterdam waar regelmatig watervogels verschijnen en soms herten. Een lekker plekkie om eens een boek te lezen. Heb je tijd over en wil je bewegen, dan kun je in het Suikerbos Nature Reserve wandelingen maken in het mooi glooiende landschap waar ongevaarlijk wild zoals antilopen voorkomen. Een prima stop-over om de route te onderbreken. Afstand: ±  250 km (3 uur en een kwartier non-stop)

Dag 6: Vertrek uit HeidelbergVertrek uit Heidelberg
Vanuit Heidelberg kun je je route vervolgen. Je kunt verder rijden naar Golden Gate om vervolgens Lesotho in te gaan. Je kunt ’s middags wandelen bij Golden Gate Nationaal Park. Er zijn hier enkele korte wandelroutes van 1 à 2 uur. Voor meer informatie zie de bouwsteen Golden Gate & Lesotho. Afstand Heidelberg - Golden Gate: ±  300 km (3 á 3,5 uur non-stop, afhankelijk van je route en verkeer)
Of rij verder naar Witsieshoek in Royal Natal Nationaal Park, om te wandelen in de noordelijke Drakensbergen. Je kunt ’s middags bij de lodge al wandelen. Voor meer informatie zie de bouwsteen Drakensberg, neushoorns, dolfijnen en strand (Fair Trade Holiday). Afstand Heidelberg - Witsieshoek: ±  300 km (3 á 4 uur non-stop, afhankelijk van je route en verkeer)
 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Safari Pilanesberg:
Dag 1: Aankomst Johannesburg
Dag 2: Johannesburg – Waterberg, middagsafari Kololo
Dag 3: Waterberg, middag safari Welgevonden
Dag 4: Waterberg - Pilanesberg, diner, jeepsafari (game drive)
Dag 5: Pilanesberg – Heidelberg
Dag 6: Heidelberg, vertrek

Extensie 1: Safari Pilanesberg
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 740,- p.p.€ 432,- p.p.€ 534,- p.p.€ 432,- p.p.€ 493,- p.p.€ 432,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 740,- p.p.€ 432,- p.p.€ 534,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 432,- p.p.€ 493,- p.p.€ 432,- p.p.
Inclusief:
  • 1 Overnachting met ontbijt Pilanesberg
  • Pilanesberg diner, ontbijt, en 1 jeepsafari (game drive)
  • 1 Overnachting met ontbijt in Parys

Excursies
JohannesburgExcursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis MandelaFair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
Per auto word je opgehaald bij je hotel. Je fietst een uur door Soweto, en ziet de levendigheid van de markt met de lokale shebeen (illegaal bierhuis). Indien je niet wilt fietsen, kan dit ook per auto. Met de gids spring je weer in de auto naar een bijzondere straat, hier staan de huizen van twee Nobelprijs voor de Vrede winnaars: bisschop Desmond Tutu en voormalig president Nelson Mandela. Om de hoek staat het Hector Pieterson monument, waar de politie op 16 juni 1976 het vuur opende op 10.000 ongewapende, voor beter onderwijs demonstrerende scholieren. De beroemde World Press Photo van de gewonde scholieren veroorzaakte een wereldwijde keten van protest, waardoor uiteindelijk economische en culturele sancties werden opgelegd door andere landen. Dit betekende het begin van het einde voor het Apartheidsregime. Het Soweto/Hector Pieterson-museum verhaalt over deze periode. Je luncht in een goed, lokaal restaurantje, de andere bezoekers zijn geen toeristen, maar inwoners van Soweto. Je bezoekt het Apartheidsmuseum (incl entree): enorm informatief en indrukwekkend en een must-visit in Johannesburg.
 
Deze excursie is goedgekeurd met het Fair Trade  Tourism (FTT) keurmerk, wereldwijd het eeste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 
 

Excursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 88,- p.p.op aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraag
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 88,- p.p.op aanvraag
4 pers.5 pers.6 pers.
op aanvraagop aanvraagop aanvraag
Excursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Deze stadswandeling door de wijk Newtown laat je verschillende kanten van downtown Johannesburg zien. Van metershoge graffiti kunst tot traditionele kruidendokter en van authentieke Afrikaanse kleding tot het advocatenkantoor van Mandela en Tambo. Groet je iemand in dit ontspannen volksbuurtje, dan krijg je een brede smile terug. Je krijgt een totaal ander beeld van Johannesburg en na afloop zeg je vast: I love Jozi! Tip: vraag de gids of The Sheds deze dag open is, deze art-foodcourt is bijzondere plek om na afloop koffie te drinken of te lunchen. Duur: circa 2,5 uur

Excursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Excursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Voel de vibe van Johannesburg! Als je van metropolen als New York en hun stadscultuur houdt, dan kan Johannesburg je aangenaam verrassen. Het stadsbestuur heeft het unieke besluit genomen dat kunst in de straat te zien moet zijn, zodat iedereen ervan kan genieten. Kunstenaars uit de hele wereld worden uitgenodigd om enorme kunstwerken op gebouwen te maken. Dit is geen gewone graffiti, dit is kunst! Tip: vraag de gids om een tip voor een leuke plek om na afloop zelf koffie te drinken of te lunchen. Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in centraal Johannesburg, waar de stadswandeling is.Duur: circa 2 uur

Excursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Excursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Geïnteresseerd in Mandela en de vrijheidsstrijd? Dan is deze wandeling iets voor jou. Je wandelt onder andere langs het advocatenkantoor van Nelson Mandela en Oliver Tambo in Newtown, waar ze opkwamen voor de rechten van mensen die door het Apartheidsysteem problemen hadden. Maar ook andere vrijheidsstrijders zoals Walter en Albertina Sisulu lieten hier hun voetsporen achter. Een leerzame wandeling! Tip: vraag de gids of The Sheds deze dag open is, deze art-foodcourt is bijzondere plek om na afloop koffie te drinken of te lunchen.
Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in de wijk Newtown, waar de stadswandeling is. Duur: circa 3,5 uur

Excursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Van dag tot dag
Impressie
Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen -
 

Blogs over Zuid-Afrika


Sluiten