Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Ga van de gebaande paden in Lesotho! De Kingdom in the Sky is nog echt authentiek. Maak kennis met de Basotho herders op hun pony’s, gehuld in hun kleurige kleden. Maak een spectaculaire ponytrek in Malealea. Wandel naar of abseil van een donderende waterval in Semonkong. Go Local en leer alles over het traditionele Basotho volk. Geniet van de zonsondergang in Golden Gate Park.
Hoogtepunten

Zonsondergang Golden Gate Park

Koninkrijk Lesotho

Basotho volk

Ponytrek Malealea

Extensie: Semonkong

(prijs op aanvraag) 5-8 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Zuid-Afrika reizen: Golden Gate & Koninkrijk Lesotho
9,3

Beoordeling van deze reis:
9,3/10 - 4 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (4)
Reisschema
Dag 1: Golden Gate Nationaal Park, entree
Dag 2: Golden Gate - Malealea (Lesotho)
Dag 3: Malealea, pony trek
Dag 4: Malealea - Cradock
Dag 5: Vertrek Cradock
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Autohuur

De leukste manier om Zuid-Afrika te ontdekken is door een ‘self-drive’, zelf rijden met een huurauto door Zuid-Afrika. Het geeft je de ultieme vrijheid om te stoppen waar en wanneer je wilt. Onze autoverhuur prijzen zijn niet alleen heel voordelig, ze zijn ook nog eens inclusief een uitgebreid Supercover verzekeringspakket. Omdat de prijs van de huurauto Zuid-Afrika afhangt of je reist in het hoog- of laagseizoen, en omdat je zelf kunt kiezen welke categorie je wilt huren, zijn de prijzen voor de huurauto nog niet inbegrepen in de bouwsteen. Lees meer op onze huurauto Zuid-Afrika pagina en kijk voor meer informatie op onze Voorwaarden huurauto Zuid-Afrika.

Accommodatie

Zuid-Afrika blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij selecteren kleinschalige en bijzondere accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Accommodaties met het Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) keurmerk hebben een streepje voor. Ook zijn we op zoek naar accommodaties met de beste ligging, zodat je reistijd minimaal is. Waar mogelijk slapen we dan ook in de goede zelfcatering huisjes van de South African National Parks (SAN Parken).
 

Prijzen
Zuid-Afrika reizen: Golden Gate & Koninkrijk Lesotho
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 oktober 2020. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. 
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen geldt dikwijls, dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. Hiervoor geldt voor één persoon het Single Supplement. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accommodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen, je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie huurauto Zuid-Afrika. Lees ook onze voorwaarden autohuur Zuid-Afrika. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers.
 
De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Extensie 1: Aankomst in Johannesburg
Voeg deze overnachting toe aan je reis als je een dag extra in Johannesburg wilt doorbrengen. Doe de Township Excursie of bezoek het Apartheidsmuseum.

Dag 1: Aankomst in JohannesburgAankomst in Johannesburg
Vandaag kom je aan in Zuid Afrika. Op het vliegveld van Johannesburg wordt je opgewacht voor een transfer naar je accommodatie. Hierdoor hoef je niet direct in de drukke stad te rijden. Sommige vluchten (bijvoorbeeld KLM) komen ’s avonds laat aan en je zult dan vooral in je bed ploffen om morgen fris van start te gaan. Met alle andere airlines maak je een tussenstop en kom je 's ochtends aan. Ook dan is het lekker na een lange vlucht om niet zelf te rijden. Een dag in de metropool Johannesburg hoef je je zeker niet te vervelen. Neem bijvoorbeeld een taxi naar het indrukwekkende Apartheidmuseum of doe een bijzondere Soweto Township tour doen (zie excursies). In Soweto zijn de studentenopstanden begonnen, het begin van het einde van het Apartheidsregime en je bezoekt het Hector Pieterson museum. Je ziet ook het huis van Nobelprijswinnaars voor de Vrede Nelson Mandela en Bisschop Desmond Tutu. Ook fiets je door Soweto en eet je in een lokaal restaurant. Of kies voor een van onze hippe stadswandelingen met verschillende thema's (I love Jozi, Voetsporen Nelson Mandela en I love Graffitti) door een van de gezellige wijkjes downtown. Afstand: ± 20 km
 
Alternatief Pretoria:
Voor Pretoria (op aanvraag) kun je gelijk je huurauto vanaf het vliegveld meenemen, zodat je in Pretoria kunt rondrijden. Je informatiepakket krijg je dan bij de autoverhuur. In Pretoria is bijvoorbeeld het Voortrekkersmuseum interessant en benoemd tot Hidden Treasure. Je krijgt inzicht in de geschiedenis en de ontberingen van de blanke pioniers, toen vooral Nederlanders, nu Afrikaners of Boeren genoemd. Zuid-Afrika heeft een complexe geschiedenis en wij vinden het zelf bere-interessant om dit van verschillende perspectieven te bekijken. Afstand: ± 50 km

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Aankomst in Johannesburg:
Dag 1: Aankomst Johannesburg
Dag 2: Golden Gate Nationaal Park, entree
Dag 3: Golden Gate - Malealea (Lesotho)
Dag 4: Malealea, pony trek
Dag 5: Malealea - Cradock
Dag 6: Vertrek Cradock

Extensie 1: Aankomst in Johannesburg
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 79,- p.p.€ 58,- p.p.€ 65,- p.p.€ 58,- p.p.€ 62,- p.p.€ 58,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 79,- p.p.€ 58,- p.p.€ 65,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 58,- p.p.€ 62,- p.p.€ 58,- p.p.
Inclusief:
  • 1 overnachting met ontbijt
  • transfer naar accommodatie

Extensie 2: Go Local in Semonkong
Hou je ervan van de gebaande paden te gaan? Naar plekken gaan waar je nauwelijks toeristen tegen komt, zodat je in contact met de locals komt? Dan is deze bijzondere extensie naar het hart van Lesotho iets voor jou. Vanuit de heerlijke lodge in de hooglanden kun je diverse activiteiten ondernemen.

Dag 2: Semonkong: het best bewaarde geheim van LesothoSemonkong: het best bewaarde geheim van Lesotho
Vandaag ga je de grens over met Lesotho en rij je door naar Semonkong. We vinden dit adresje het best bewaarde geheim van Lesotho! Auto’s kom je maar weinig tegen, wel veel herders op hun pony, hun kleurige Basotho dekens omgeslagen. Of mensen met pakezels. De vrouwen dragen traditionele jurken met bijpassende hoofddoek. Je rijdt over het platteland met traditionele dorpen, bestaande uit rondavels met daken van gras. De klok lijkt honderd jaar stil te hebben gestaan. Wij vroegen ons echt af waar we terecht zouden komen. De verrassing was groot toen we bij de heerlijke lodge aankwamen. Geniet van een lekker diner en plan je activiteiten voor de volgende dag. Afstand: ± 210 km.

Dag 3: Waterval wandeling en cultuur snuivenWaterval wandeling en cultuur snuiven
De lodge werkt met al haar activiteiten intensief samen met de lokale bevolking, zodat zij ook beter worden van het toerisme. De presentatie van Mé Masetho Elisabeth over het gebruik van de traditionele Basotho dekens is ongeëvenaard, deze hebben we dan ook inclusief opgenomen in de trip. Van niemand hebben we op zo’n grappige manier zoveel inzicht gekregen, in het leven van een Basotho, als van haar! Alleen al hierom zou je de omweg naar Semonkong moeten maken. De rest van de dag kun je zelf indelen. Voor een paar euro neemt een lokale gids je lopend of per pony mee naar de Maletsunyane waterval. Onderweg kun je leuk kletsen en kom je veel te weten over het leven in Lesotho. Onze gids bleek bijvoorbeeld leraar Engels te zijn. In het regenseizoen dondert het water met zoveel geweld naar beneden, dat de nevel een witte rook lijkt te zijn. In de lokale taal werd het dan ook ‘De plaats van rook’ genoemd. Sportievelingen kunnen -bij laag water- helemaal omlaag klauteren de kloof in. Ben je een avonturier en heb je geen last van hoogtevrees? De abseil langs de waterval is met 204 meter volgens het Guiness Book of Records de hoogste georganiseerde abseil ter wereld! Ook zonder ervaring leer je in 1 dag deze adrenalinetrip te maken. Ook de rondleiding waarbij je het dagelijks leven in het dorp te zien krijgt, is erg de moeite waard. Wat je wilt doen, kun je ter plaatse beslissen en de lodge regelt het dan voor je. 

Dag 4: Afscheid van de ‘plaats van rook’Afscheid van de ‘plaats van rook’
Als je gisteren niet alle activiteiten op je verlanglijstje hebt kunnen doen, kun je vanmorgen nog een korte activiteit kiezen. Je verlaat Semonkong, op weg naar Malealea. Naar Malealea rij je normaliter -in goede weeromstandigheden- in ca 4 uur.
 
Je rijdt vandaag naar Malealea, gelegen in een afgelegen deel van het adembenemend mooie westelijke Lesotho en is het thuis van het Basotho volk. De lodge waar je verblijft wordt al decennia gerund door de familie Jones, met een fenomenale lokale kennis. De lodge doet veel om door middel van toerisme een positieve bijdrage te leveren aan leefomstandigheden van de lokale gemeenschap. Er zijn verschillende Basotho jongerenkoren en lokale Basotho muziekgroepen die met hun zelfgemaakte instrumenten aan het einde van de dag de reizigers entertainen. Het is ook leuk om met een gids een uur door het dorp te wandelen en uitleg te krijgen. Afstand: ± 165 km.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Go Local in Semonkong:
Dag 1: Golden Gate Nationaal Park, entree
Dag 2: Golden Gate - Semonkong
Dag 3: Semonkong, tradionele Basotho blanket presentatie
Dag 4: Semonkong - Malealea
Dag 5: Malealea, pony trek
Dag 6: Malealea - Cradock
Dag 7: Vertrek Cradock

Extensie 2: Go Local in Semonkong
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Inclusief:
  • 2 overnachtingen met ontbijt
  • Traditionale Basotho Deken Presentatie Ceremonie

Excursies
Van dag tot dag
Impressie
Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Onderweg naar Golden Gate NPZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Golden Gate NPZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Wandelen in Golden Gate NP bij Brandwag rotsZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Golden Gate NP - Brandwag RotsZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Uitzicht in Golden Gate NPZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Uitzicht in Golden Gate NPZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Lesotho - Semongkong - UitzichtZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Lesotho - Dorpje in de vallei bij SemongkongZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Lesotho - Wandelen bij SemongkongZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Lesotho - Semongkong - Herders op hun ponyZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Lesotho - Semongkong - Bij de Maletsunyane watervalZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Lesotho - Semongkong - Traditionele huisjesZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Lesotho - Uitzicht MalealeaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Lesotho - Ponytrek bij MalealeaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Lesotho - MalealeaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Lesotho - In de tuin bij het Basotho volkZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Lesotho - Basotho Volk van MalealeaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Lesotho - Basotho Volk van Malealea
Reacties van reizigers (4)
 

Blogs over Zuid-Afrika


Sluiten