Spot de Big Five in het Krugerpark: leeuw, olifant, buffel, neushoorn en het schuwe luipaard. Verwonder je over de grillige rotspartijen op de Panoramaroute. Deze uitgekiende bouwsteen is kort en krachtig en brengt je naar de hoogtepunten, zonder dat je hoeft te haasten. Handig als je het wil combineren met Kaapstad of als je een kortere vakantie hebt gepland.
Hoogtepunten

Big Five selfdrive safari in Kruger Park

Wandelsafari Kruger Park

Panoramaroute Blyde Rivier

Soweto township tour (optioneel)

€ 478,- p.p. Prijs bij 2 personen 6-7 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
8,7

Beoordeling van deze reis:
8,7/10 - 39 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (39)
Reisschema
Dag 1: Aankomst Johannesburg, transfer
Dag 2: Johannesburg /Pretoria- Panoramaroute
Dag 3: Panoramaroute
Dag 4: Panoramaroute - Kruger Park
Dag 5: Kruger Park, Morning Walk Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 6: Vertrek Krugerpark
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Vervoer
Deze reis is een self-drive, wat wil zeggen dat je een auto huurt. De wegen in Zuid-Afrika zijn zeer goed begaanbaar, er wordt links gereden. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën. Voor meer comfort, ruime bagage en motorcapaciteit raden we je aan minimaal een C-categorie te kiezen. Lees meer op de autohuur Zuid-Afrika pagina.
 
Accommodatie
Zuid-Afrika blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Accommodaties met het Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) keurmerk hebben een streepje voor. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is.
 
 
Johannesburg
Je slaapt in een kleine, knusse Bed&Breakfast. Je host is een Nederlander, wat zo direct na aankomst wel lekker is. Het is fijn om van hem nuttige informatie en tips te krijgen. Er zijn maar 3 gastenkamers, waardoor er een prettige persoonlijke sfeer is.
 
Paul Kruger Nationaal Park
In het Kruger Park zijn verschillende restcamps, alle huisjes hebben (in meer of mindere mate) zelfcatering faciliteiten. In ieder geval genoeg voor een snel ontbijt ’s ochtends (je wilt vroeg op pad!) en thee of wijn en een snackje ‘s avonds.  In principe proberen we je in een maincamp (een groter hoofdkamp) te boeken, hier zijn ook voorzieningen als een restaurant en een winkel. Zit dit vol, dan kunnen we uitwijken naar een bushcamp, dit zijn kleinere, rustige kampen zonder winkels en restaurants, je zult dan zelf boodschappen moeten meenemen (dit kun je bijvoorbeeld tussen de middag in een hoofdkamp kopen). Vanwege de grote vraag is het aan te raden je reis zo vroeg mogelijk te boeken!
 
Graskop
Je slaapt in een bijzonder hotel, alle kamers zijn ingericht door verschillende moderne kunstenaars. Geen kamer is het zelfde en dat maakt dit luxe hotel tot een kunstwerk op zich! In het hotel is een restaurant, maar tegenover het hotel ligt ook het populairste restaurant van Graskop.
Prijzen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 708,- p.p.€ 478,- p.p.€ 555,- p.p.€ 478,- p.p.€ 524,- p.p.€ 478,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 708,- p.p.€ 478,- p.p.€ 555,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 478,- p.p.€ 524,- p.p.€ 478,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 oktober 2019. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. 
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen geldt dikwijls, dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. Hiervoor geldt voor één persoon het Single Supplement. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accommodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen, je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie huurauto Zuid-Afrika. Lees ook onze voorwaarden autohuur Zuid-Afrika. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers.
 
De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Extensie 1: Ermelo

Breek je reis richting Lesotho of Witsieshoek op en overnacht in Ermelo waar je in een heerlijke omgeving kunt bijkomen van alle indrukken. 


Dag 6: Ermelo, een Nederlandse plaatsnaam in Zuid-AfrikaErmelo, een Nederlandse plaatsnaam in Zuid-Afrika
Vandaag kun je rustig uitslapen, ontbijten en op pad gaan. Ook wel eens lekker na al het vroeg opstaan voor de safari’s. Misschien wil je nog iets in de buurt bekijken waar je nog niet aan toe bent gekomen, bijvoorbeeld Pilgrimsrest. Ermelo ligt in het midden van de route, en is daarmee een prima overnachtingsplekje. Door de Nederlandse achtergrond van de Afrikaner Boeren vind je in Zuid-Afrika regelmatig plaatsen met een Nederlandse naam, zoals Utrecht, Middelburg en Gouda. De guestfarm ligt 11 km buiten Ermelo en hier ervaar je in alle rust de typische Zuid-Afrikaanse gastvrijheid. Er is een fijne tuin om lekker een boekje te lezen. Er zijn ook verschillende dieren zoals struisvogels en elanden in de aangrenzende weilanden.
 
Afstand Ermelo: ± 300 km (4 uur non-stop)

Dag 7: De bergen in voor een nieuw avontuur!De bergen in voor een nieuw avontuur!
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Vanuit Ermelo kan je je route vervolgen naar Golden Gate, de toegangspoort tot Lesotho. Lesotho is een klein koninkrijk in bergen van zo’n 3000 meter hoog. Daarom draagt Lesotho met trots de bijnaam: Kingdom in the Sky!
Afstand Ermelo - Golden Gate: ± 350 km (4 uur non-stop)
 
Of vervolg je route naar Witsieshoek, voor wandelingen in een dramatisch mooi gedeelte van de Drakensbergen en ga neushoorns spotten op een wandelsafari bij Spioenkop en rust uit aan het strand van Uhmlanga Rocks.
Afstand Ermelo - Witsieshoek: ± 350 km (4 uur non-stop)

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Ermelo:
Dag 1: Aankomst Johannesburg, transfer
Dag 2: Johannesburg /Pretoria- Panoramaroute
Dag 3: Panoramaroute
Dag 4: Panoramaroute - Kruger Park
Dag 5: Kruger Park, Morning Walk Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 6: Kruger Nationaal Park - Ermelo
Dag 7: Vertrek Ermelo

Extensie 1: Ermelo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 87,- p.p.€ 58,- p.p.€ 68,- p.p.€ 58,- p.p.€ 64,- p.p.€ 58,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 87,- p.p.€ 58,- p.p.€ 68,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 58,- p.p.€ 64,- p.p.€ 58,- p.p.
Inclusief:
  • 1 overnachting met ontbijt


Excursies
JohannesburgExcursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis MandelaFair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
Per auto word je opgehaald bij je hotel. Je fietst een uur door Soweto, en ziet de levendigheid van de markt met de lokale shebeen (illegaal bierhuis). Indien je niet wilt fietsen, kan dit ook per auto. Met de gids spring je weer in de auto naar een bijzondere straat, hier staan de huizen van twee Nobelprijs voor de Vrede winnaars: bisschop Desmond Tutu en voormalig president Nelson Mandela. Om de hoek staat het Hector Pieterson monument, waar de politie op 16 juni 1976 het vuur opende op 10.000 ongewapende, voor beter onderwijs demonstrerende scholieren. De beroemde World Press Photo van de gewonde scholieren veroorzaakte een wereldwijde keten van protest, waardoor uiteindelijk economische en culturele sancties werden opgelegd door andere landen. Dit betekende het begin van het einde voor het Apartheidsregime. Het Soweto/Hector Pieterson-museum verhaalt over deze periode. Je luncht in een goed, lokaal restaurantje, de andere bezoekers zijn geen toeristen, maar inwoners van Soweto. Je bezoekt het Apartheidsmuseum (incl entree): enorm informatief en indrukwekkend en een must-visit in Johannesburg.
 
Deze excursie is goedgekeurd met het Fair Trade  Tourism (FTT) keurmerk, wereldwijd het eeste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 
 

Excursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 96,- p.p.op aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraag
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 96,- p.p.op aanvraag
4 pers.5 pers.6 pers.
op aanvraagop aanvraagop aanvraag
Excursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Deze stadswandeling door de wijk Newtown laat je verschillende kanten van downtown Johannesburg zien. Van metershoge graffiti kunst tot traditionele kruidendokter en van authentieke Afrikaanse kleding tot het advocatenkantoor van Mandela en Tambo. Groet je iemand in dit ontspannen volksbuurtje, dan krijg je een brede smile terug. Je krijgt een totaal ander beeld van Johannesburg en na afloop zeg je vast: I love Jozi! Tip: vraag de gids of The Sheds deze dag open is, deze art-foodcourt is bijzondere plek om na afloop koffie te drinken of te lunchen. Duur: circa 2,5 uur

Excursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Excursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Voel de vibe van Johannesburg! Als je van metropolen als New York en hun stadscultuur houdt, dan kan Johannesburg je aangenaam verrassen. Het stadsbestuur heeft het unieke besluit genomen dat kunst in de straat te zien moet zijn, zodat iedereen ervan kan genieten. Kunstenaars uit de hele wereld worden uitgenodigd om enorme kunstwerken op gebouwen te maken. Dit is geen gewone graffiti, dit is kunst! Tip: vraag de gids om een tip voor een leuke plek om na afloop zelf koffie te drinken of te lunchen. Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in centraal Johannesburg, waar de stadswandeling is.Duur: circa 2 uur

Excursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Excursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Geïnteresseerd in Mandela en de vrijheidsstrijd? Dan is deze wandeling iets voor jou. Je wandelt onder andere langs het advocatenkantoor van Nelson Mandela en Oliver Tambo in Newtown, waar ze opkwamen voor de rechten van mensen die door het Apartheidsysteem problemen hadden. Maar ook andere vrijheidsstrijders zoals Walter en Albertina Sisulu lieten hier hun voetsporen achter. Een leerzame wandeling! Tip: vraag de gids of The Sheds deze dag open is, deze art-foodcourt is bijzondere plek om na afloop koffie te drinken of te lunchen.
Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in de wijk Newtown, waar de stadswandeling is. Duur: circa 3,5 uur

Excursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Van dag tot dag
Impressie
Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - LeeuwZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - LeeuwinZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Olifantje zoekt de wegZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - OlifantZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - LuipaardZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - ImpalaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - ScharrelaarZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Zebra Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Kudu Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Baobab boomZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Onderweg in Limpopo Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Onderweg in Limpopo - Jacaranda boom in bloeiZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Ferry bij de Drie RondavelsZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Blyde rivierZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - UitzichtpuntZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - UitzichtpuntZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Bourkes Luck PotholesZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Bourkes Luck PotholesZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Ndebele vrouwen in PilgrimsrestZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Ndebele vrouwen in PilgrimsrestZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - PilgrimsrestZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Souvenirs langs de weg
Reacties van reizigers (39)
 

Blogs over Zuid-Afrika


Sluiten