Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute

Bouwstenen Zuid-Afrika vakantie - Johannesburg - Soweto - Panoramaroute - Krugerpark

Spot de Big Five in het Krugerpark: leeuw, olifant, buffel, neushoorn en het schuwe luipaard. Verwonder je over de grillige rotspartijen op de Panoramaroute. Deze uitgekiende bouwsteen is kort en krachtig en brengt je naar de hoogtepunten, zonder dat je hoeft te haasten. Handig als je het wil combineren met Kaapstad of als je een kortere vakantie hebt gepland.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Big Five selfdrive safari in Kruger Park
  • Wandelsafari Kruger Park
  • Panoramaroute Blyde Rivier
  • Soweto township tour (optioneel)
Reisschema
Dag 1: Aankomst Johannesburg, transfer
Dag 2: Johannesburg /Pretoria- Panoramaroute
Dag 3: Panoramaroute
Dag 4: Panoramaroute - Kruger Park
Dag 5: Kruger Park, Morning Walk Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 6: Vertrek Krugerpark
Dag tot dag

Dag 1: Aankomst Johannesburg, start van je Zuid-Afrika vakantie!

Aankomst Johannesburg, start van je Zuid-Afrika vakantie!
Vandaag kom je aan in Zuid-Afrika. We organiseren een Meet&Greet (M&G) in Johannesburg waarbij je welkom wordt geheten en een informatiepakket met je reisdocumenten overhandigt krijgt. Het tijdstip en locatie van deze M&G is afhankelijk van je aankomsttijd en het programma van de volgende dag: 
- Land je 's avonds (met een KLM vlucht) en heb je morgenochtend een vol programma, dan vindt de M&G vanavond op de luchthaven plaats. Let goed op een bordje met je naam. We begrijpen dat je zo snel mogelijk je bed in wilt duiken, vandaar dat de begroeting kort en krachtig zal zijn.
- Land je 's avonds maar heb je morgenochtend geen programma, dan komt komt er iemand naar je accommodatie voor de M&G. In dat geval ga je na de douane formaliteiten rechtstreeks met een shuttlebus naar het airport hotel. Ook voor deze shuttle staat er iemand met een bordje met je naam in de aankomsthal klaar.
- Land je overdag, dan vind de M&G plaats op het vliegveld (let goed op een bordje met je naam). In dit geval haal je direct je huurauto op. Als je nog een hele dag voor je hebt, kun je 's middags naar het indrukwekkende Apartheidmuseum of een Soweto Township tour (zie excursie) doen. In Soweto zijn de studentenopstanden begonnen, het begin van het einde van het Apartheidsregime en je bezoekt het Hector Pieterson museum. Je ziet ook het huis van Nobelprijswinnaars voor de Vrede Nelson Mandela en Bisschop Desmond Tutu en je eet in lokaal restaurant. 
 
Let op voor degene die in Pretoria verblijven: Voor Pretoria is er geen transfer vanaf het vliegveld. Je kunt gelijk je huurauto ophalen. In Pretoria is het Union Building of het Voortrekkersmuseum interessant. Je krijgt inzicht in de geschiedenis en de ontberingen van de blanke pioniers. Zuid-Afrika heeft een complexe geschiedenis en wij vonden het zelf bere-interessant om dit van verschillende perspectieven te bekijken. Afstand: ± 50 km

Dag 2: Op weg naar de Panoramaroute

Op weg naar de Panoramaroute
Na het ontbijt kun je vertrekken. Na het ontbijt haal je je huurauto op, vanuit de airport accommodatie is dit 10 minuten met een shuttle busje. Nu kan de reis door Zuid-Afrika echt beginnen. In Zuid-Afrika rijdt men links, maar dat went al snel en de wegen zijn goed en westers. Grote goede tolwegen en snelwegen vertakken zich door het mooie landschap en je kunt hierdoor snel grote afstanden afleggen door dit immense land. Onderweg zijn er grote tankstation met een winkeltje en je kunt hier ook gemakkelijk lunchen. Het laatste deel van je dagelijkse route rij je vaak op kleinere, goede wegen, en geniet je van de mooie omgeving. Je rijdt naar je accommodatie bij de Panoramaroute voor de autoroute met de mooiste vergezichten van Zuid Afrika. Afstand: ± 385 km
 
De genoemde afstanden zijn de rechtstreekse afstanden tussen de accommodaties. Je zult goede snelweg afwisselen met kleinere wegen, wat je gemiddelde snelweg omlaag brengt. Reken erop dat gemiddeld 50 km per uur aflegt. Wij compenseren de CO2 uitstoot voor je.

 

Dag 3: De Panorama Route bij Blyde River

De Panorama Route bij Blyde River
Vandaag heb je alle tijd om hoogtepunten zoals Gods Window, de Bourkes Luck Potholes en de Drie Rondavels te bezoeken. De Panoramaroute biedt uitzichten over het abrupte einde van het hoogveld. Het resultaat is een verbazingwekkende kloof met schitterende uitzichten op grillig gevormde rotsen. Je kunt Bourkes Luck Potholes en de Echo Caves bekijken. Koop Macadamia noten bij een van de vele stalletjes, wandel naar een waterval of breng een bezoek aan het historische mijndorpje Pilgrims Rest; ontdek vandaag de Panorama Route! 
Tip: Koop wat snacks en drankjes voor tijdens je self drive safari, of een snel ontbijt uit het vuistje. 

Dag 4: De Big 5 in Kruger Nationaal Park

De Big 5 in Kruger Nationaal Park
Na je ontbijt rijd je naar het nabijgelegen en wereldberoemde Kruger National Park. Aan de poort betaal je conservation levy ('entree'). Ga zo vroeg mogelijk op pad, de meeste dieren laten zich op de koelere delen van de dag zien, s ochtends vroeg of aan het einde van de dag. Wij nemen liefst een snel ontbijtje en tijdens de lunch -wanneer de dieren zich schuil houden voor de hete zon-  gaan we uitgebreid in een restaurant van één van de hoofdkampen (main restcamp) zitten. Vaak hebben die een terras met uitzicht op een rivier waar nijlpaarden en krokodillen in liggen of andere dieren komen drinken. In het park kun je op zoek naar de Big 5; de olifant, buffel, het luipaard, de neushoorn en de leeuw. De Krugerwildtuin, zoals de Afrikanen het park noemen, is een van de grootste nationale parken ter wereld en strekt zich uit over 1.948.528 hectare. Het park heeft de grootte van ongeveer de helft van Nederland.  Je rijdt gemiddeld maar 25 km per uur, en er is zoveel te zien, dat je hier met gemak 2 dagen door kunt brengen. Als je wilt kun je een ochtend, sunset of avond safari onder begeleiding van een ranger boeken in het restcamp waar je verblijft. In verschillende accommodaties vertrekken de gamedrives op verschillende tijden. Plan je route in het Krugerpark altijd zo, dat je voor de toegangspoort met zonsondergang sluit, bij je accommodatie bent. Houdt ook rekening met onverwachte zaken, zoals een leeuw in de bosjes of een olifant midden op de weg, zodat je er niet langs kunt. In alle grote restcamps (niet in de bushcamps) zijn restaurants waar je alle maaltijden kunt gebruiken, van ontbijt tot diner, op momenten dat het jou schikt. (Wil je graag zelf koken, geef dit aan bij het aanvragen van je reisvoorstel, zodat we de prijs van een huisje met keukentje kunnen geven.)
Afstand: ± 95 km

Dag 5: Wandelsafari in het Kruger Park

Wandelsafari in het Kruger Park
Ook vandaag verblijf je in het Kruger Nationaal Park. Een spannende afwisseling is de wandeling met een ranger in de vroege ochtend, de beste tijd om dieren te spotten. De wandeling zelf is ontspannen loopniveau, maar natuurlijk wel spannend om in de bush te lopen. Ervaren en gewapende rangers/gidsen gebruiken hun kennis van de bush om je de wonderen van de natuur uit te leggen. Je merkt dat er meer te zien is dan groot wild. De getrainde veld gidsen met backup geweren nemen groepen van maximaal 8 personen voor een paar uur mee de bush in. Ze volgen neushoorn, olifant en leeuw te voet en leren je fascinerende feiten over de Afrikaanse bush te observeren. Op deze tocht moet je dragen: comfortabele wandelschoenen of laarzen, kleding aangepast op de heersende weersomstandigheden en geen felle kleuren en breng vooral zelf je camera's en / of verrekijker mee. LET OP: Kinderen jonger dan 13 jaar NIET toegestaan.
 
Na de wandeling ga je verder op je selfdrive safari. Tip: ga naar verschillende delen van het park, want bepaalde dieren komen in bepaalde delen van het park veel voor. Bepaalde rivieren zitten vol met de gevaarlijke nijlpaarden en krokodillen bijvoorbeeld. De kans is erg groot dat je giraffes, zebra’s, antilopen, wildebeesten, buffels, wrattenzwijnen en olifanten hebt gezien. Leeuwen, de schuwe neushoorns en solitaire luipaarden zijn lastiger te spotten. Afstand: ± 75 km.

Dag 6: Einde van de bouwsteen

Einde van de bouwsteen
Vanochtend eindigt je bouwsteen. Indien je doorreist naar het zuiden, boeken we de laatste nacht in het Krugerpark een accommodatie in het zuiden van het Krugerpark, zodat je al een heel eind op de goede weg bent.
 

Achtergrond
Met deze bouwsteen zie je de hoogtepunten als Kruger Park en Panorama route. Droom je ervan om op safari te gaan, maar heb je niet veel tijd of wil je helemaal door naar Kaapstad, dan is dit iets voor jou! Je gaat op zoek naar de Big Five in het Kruger Park. Je camera maakt ook overuren voor de mooie rotsformaties op de Panorama route van de Blyde Rivier. We hebben deze bouwsteen zo uitgekiend, dat je je tijd optimaal benut en voldoende tijd hebt om van deze hoogtepunten te genieten.
 

Johannesburg, Soweto en Apartheidmuseum

Voordat je achter het stuur kruipt, kun je acclimatiseren in Johannesburg. Er is hier voldoende te doen. Je kunt optioneel een township tour naar Soweto maken, waarbij je een stukje gaat fietsen en het huis van Nobelprijswinnaars voor de Vrede Nelson Mandela en bisschop Tutu bezoekt. Je kunt ook het indrukwekkende Apartheidmuseum bezoeken.
 

Op selfdrive safari in Krugerpark

Het uitgestrekte Kruger Nationaal Park met zijn Big Five is natuurlijk het bekendste game reserve van Zuid-Afrika. Naast de bekende vijf -leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn- kun je hier ook zebra, giraf, nijlpaard, wildebeest, wrattenzwijn, kudu, impala en natuurlijk het nationale dier, de springbok spotten.
 

De Panoramaroute aan de Blyde River Canyon

Op de Panoramaroute verwonder je over de grillig gevormde rotsen van de Blyde River Canyon.
 
Hotel & Vervoer

Vervoer

Deze reis is een self-drive, wat wil zeggen dat je een auto huurt. De wegen in Zuid-Afrika zijn zeer goed begaanbaar, er wordt links gereden. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën. Voor meer comfort, ruime bagage en motorcapaciteit raden we je aan minimaal een C-categorie te kiezen. Lees meer op de autohuur Zuid-Afrika pagina.
 

Accommodatie

Zuid-Afrika blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Accommodaties met het Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) keurmerk hebben een streepje voor. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is.
 

Johannesburg

Je slaapt in een kleine, knusse Bed&Breakfast. Je host is een Nederlander, wat zo direct na aankomst wel lekker is. Het is fijn om van hem nuttige informatie en tips te krijgen. Er zijn maar 3 gastenkamers, waardoor er een prettige persoonlijke sfeer is.
 

Paul Kruger Nationaal Park

In het Kruger Park zijn verschillende restcamps, alle huisjes hebben (in meer of mindere mate) zelfcatering faciliteiten. In ieder geval genoeg voor een snel ontbijt ’s ochtends (je wilt vroeg op pad!) en thee of wijn en een snackje ‘s avonds.  In principe proberen we je in een maincamp (een groter hoofdkamp) te boeken, hier zijn ook voorzieningen als een restaurant en een winkel. Zit dit vol, dan kunnen we uitwijken naar een bushcamp, dit zijn kleinere, rustige kampen zonder winkels en restaurants, je zult dan zelf boodschappen moeten meenemen (dit kun je bijvoorbeeld tussen de middag in een hoofdkamp kopen). Vanwege de grote vraag is het aan te raden je reis zo vroeg mogelijk te boeken!
 

Graskop

Je slaapt in een bijzonder hotel, alle kamers zijn ingericht door verschillende moderne kunstenaars. Geen kamer is het zelfde en dat maakt dit luxe hotel tot een kunstwerk op zich! In het hotel is een restaurant, maar tegenover het hotel ligt ook het populairste restaurant van Graskop.
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 oktober 2019. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. 
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen geldt dikwijls, dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. Hiervoor geldt voor één persoon het Single Supplement. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accommodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen, je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie huurauto Zuid-Afrika. Lees ook onze voorwaarden autohuur Zuid-Afrika. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers.
 
De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 708,- p.p.€ 478,- p.p.€ 555,- p.p.€ 478,- p.p.€ 524,- p.p.€ 478,- p.p.
Inclusief:
 • Johannesburg: Meet & Greet en transfer naar je accommodatie (Pretoria selfdrive)
 • 3 overnachtingen met ontbijt
 • 2 overnachtingen in een zelfcatering huisje (zonder ontbijt) in Kruger Nationaal Park
 • Morning Walk met Ranger in Kruger Park

Exclusief:
 • Vluchten
 • Huurauto Zuid-Afrika
 • Overige maaltijden
 • Overige excursies
 • Overige entrees (Kruger Park conservation fee), donaties en fooien.

Excursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 96,- p.p.op aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraag
Inclusief: transport per auto met gids, 1 uur fietstocht met fietsgids, lunch in lokaal restaurant, entree Hector Pieterson museum, entree Apartheidsmuseum.
 

Excursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
 • Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in de wijk Newtown, waar de stadswandeling is. 

Excursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
 • Duur: circa 2 uur
 • Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in centraal Johannesburg, waar de stadswandeling is.
 

Excursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
 • Duur: circa 3,5 uur
 • Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in de wijk Newtown, waar de stadswandeling is. 
Extensies

Extensie 1: Ermelo


Breek je reis richting Lesotho of Witsieshoek op en overnacht in Ermelo waar je in een heerlijke omgeving kunt bijkomen van alle indrukken. 


Dag 6: Ermelo, een Nederlandse plaatsnaam in Zuid-Afrika

Ermelo, een Nederlandse plaatsnaam in Zuid-Afrika
Vandaag kun je rustig uitslapen, ontbijten en op pad gaan. Ook wel eens lekker na al het vroeg opstaan voor de safari’s. Misschien wil je nog iets in de buurt bekijken waar je nog niet aan toe bent gekomen, bijvoorbeeld Pilgrimsrest. Ermelo ligt in het midden van de route, en is daarmee een prima overnachtingsplekje. Door de Nederlandse achtergrond van de Afrikaner Boeren vind je in Zuid-Afrika regelmatig plaatsen met een Nederlandse naam, zoals Utrecht, Middelburg en Gouda. De guestfarm ligt 11 km buiten Ermelo en hier ervaar je in alle rust de typische Zuid-Afrikaanse gastvrijheid. Er is een fijne tuin om lekker een boekje te lezen. Er zijn ook verschillende dieren zoals struisvogels en elanden in de aangrenzende weilanden.
 
Afstand Ermelo: ± 300 km (4 uur non-stop)

Dag 7: De bergen in voor een nieuw avontuur!

De bergen in voor een nieuw avontuur!
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Vanuit Ermelo kan je je route vervolgen naar Golden Gate, de toegangspoort tot Lesotho. Lesotho is een klein koninkrijk in bergen van zo’n 3000 meter hoog. Daarom draagt Lesotho met trots de bijnaam: Kingdom in the Sky!
Afstand Ermelo - Golden Gate: ± 350 km (4 uur non-stop)
 
Of vervolg je route naar Witsieshoek, voor wandelingen in een dramatisch mooi gedeelte van de Drakensbergen en ga neushoorns spotten op een wandelsafari bij Spioenkop en rust uit aan het strand van Uhmlanga Rocks.
Afstand Ermelo - Witsieshoek: ± 350 km (4 uur non-stop)

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Ermelo:
Dag 1: Aankomst Johannesburg, transfer
Dag 2: Johannesburg /Pretoria- Panoramaroute
Dag 3: Panoramaroute
Dag 4: Panoramaroute - Kruger Park
Dag 5: Kruger Park, Morning Walk Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 6: Kruger Nationaal Park - Ermelo
Dag 7: Vertrek Ermelo

Extensie 1: Ermelo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 87,- p.p.€ 58,- p.p.€ 68,- p.p.€ 58,- p.p.€ 64,- p.p.€ 58,- p.p.
Excursies

Johannesburg

Excursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela

Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
Per auto word je opgehaald bij je hotel. Je fietst een uur door Soweto, en ziet de levendigheid van de markt met de lokale shebeen (illegaal bierhuis). Indien je niet wilt fietsen, kan dit ook per auto. Met de gids spring je weer in de auto naar een bijzondere straat, hier staan de huizen van twee Nobelprijs voor de Vrede winnaars: bisschop Desmond Tutu en voormalig president Nelson Mandela. Om de hoek staat het Hector Pieterson monument, waar de politie op 16 juni 1976 het vuur opende op 10.000 ongewapende, voor beter onderwijs demonstrerende scholieren. De beroemde World Press Photo van de gewonde scholieren veroorzaakte een wereldwijde keten van protest, waardoor uiteindelijk economische en culturele sancties werden opgelegd door andere landen. Dit betekende het begin van het einde voor het Apartheidsregime. Het Soweto/Hector Pieterson-museum verhaalt over deze periode. Je luncht in een goed, lokaal restaurantje, de andere bezoekers zijn geen toeristen, maar inwoners van Soweto. Je bezoekt het Apartheidsmuseum (incl entree): enorm informatief en indrukwekkend en een must-visit in Johannesburg.
 
Deze excursie is goedgekeurd met het Fair Trade  Tourism (FTT) keurmerk, wereldwijd het eeste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 
 

Excursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 96,- p.p.op aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraagExcursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)

I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Deze stadswandeling door de wijk Newtown laat je verschillende kanten van downtown Johannesburg zien. Van metershoge graffiti kunst tot traditionele kruidendokter en van authentieke Afrikaanse kleding tot het advocatenkantoor van Mandela en Tambo. Groet je iemand in dit ontspannen volksbuurtje, dan krijg je een brede smile terug. Je krijgt een totaal ander beeld van Johannesburg en na afloop zeg je vast: I love Jozi! Tip: vraag de gids of The Sheds deze dag open is, deze art-foodcourt is bijzondere plek om na afloop koffie te drinken of te lunchen. Duur: circa 2,5 uur

Excursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraagExcursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)

I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Voel de vibe van Johannesburg! Als je van metropolen als New York en hun stadscultuur houdt, dan kan Johannesburg je aangenaam verrassen. Het stadsbestuur heeft het unieke besluit genomen dat kunst in de straat te zien moet zijn, zodat iedereen ervan kan genieten. Kunstenaars uit de hele wereld worden uitgenodigd om enorme kunstwerken op gebouwen te maken. Dit is geen gewone graffiti, dit is kunst! Tip: vraag de gids om een tip voor een leuke plek om na afloop zelf koffie te drinken of te lunchen. Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in centraal Johannesburg, waar de stadswandeling is.Duur: circa 2 uur

Excursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraagExcursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)

Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Geïnteresseerd in Mandela en de vrijheidsstrijd? Dan is deze wandeling iets voor jou. Je wandelt onder andere langs het advocatenkantoor van Nelson Mandela en Oliver Tambo in Newtown, waar ze opkwamen voor de rechten van mensen die door het Apartheidsysteem problemen hadden. Maar ook andere vrijheidsstrijders zoals Walter en Albertina Sisulu lieten hier hun voetsporen achter. Een leerzame wandeling! Tip: vraag de gids of The Sheds deze dag open is, deze art-foodcourt is bijzondere plek om na afloop koffie te drinken of te lunchen.
Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in de wijk Newtown, waar de stadswandeling is. Duur: circa 3,5 uur

Excursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag


Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - LeeuwZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - LeeuwinZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Olifantje zoekt de wegZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - OlifantZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - LuipaardZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - ImpalaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - ScharrelaarZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Zebra Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Kudu Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Baobab boomZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Onderweg in Limpopo Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Onderweg in Limpopo - Jacaranda boom in bloeiZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Ferry bij de Drie RondavelsZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Blyde rivierZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - UitzichtpuntZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - UitzichtpuntZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Bourkes Luck PotholesZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Bourkes Luck PotholesZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Ndebele vrouwen in PilgrimsrestZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Ndebele vrouwen in PilgrimsrestZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - PilgrimsrestZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Souvenirs langs de weg

Reacties van reizigers (35)

"Huwelijksreis naar Krugerpark, Swaziland en Drakensberg"

Een gewildige reis in een prachtig divers land

M - 03-05-2019
De rondreis was naar een prachtig divers land en een geweldige reis. De accommodatie in White River was wat ons betreft met stip de mooiste locatie. De accommodati in St. Lucia viel op door een zeer muffe geur, verouderd i...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Schitterende reis in divers Zuid-Afrika"

Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark tot Kaapstad (op maat)

Corne Bruininckx - 11-07-2018
Schitterende reis in divers Zuid-Afrika met prima accommodaties. De accommodaties waren van hoog en zeer gastvrij niveau, de ene keer in de stad of dorp de andere keer een aantal kilometer van de bewoonde wereld. Indien het laatste het geval is, ...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Fantastische vakantie in een prachtig land"

Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis

Lisanne - 20-03-2018
In een zin: Fantastische vakantie in een prachtig land De accommodaties waren over het algemeen prima. Met name de accommodatie in Johannesburg, Stellenbosch en Hermanus zijn erg mooi. De minste  accommodatie  was in Graskop. De excursies die ...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een geweldige reis door een veelzijdig land met natuur en cultuur"

Zuid-Afrika reis - Krugerpark - Panoramaroute - Swaziland - St Lucia - Drakensberg

Evelien van den Akker - 16-11-2017
Eerste reactie Een geweldige reis door een veelzijdig land met natuur, cultuur en een samenleving met uitdagingen.   Wat mogen andere reizigers absoluut niet missen op deze reis?  Deze reis is echt een ...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Het was een geweldige vakantie om nooit meer te vergeten!"

Krugerpark - Panoramaroute - Swaziland - St Lucia - Drakensberg

Sacha de Boel - 03-11-2017
Onze eerste reactie: Het was een geweldige vakantie om nooit meer te vergeten! Voor ons waren de hoogtepunten het Krugerpark en Drakensbergen. Drakensbergen is ongelooflijk mooi, hier werden wij echt stil van. De boottocht met de nijl...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Drakenbergen vinden wij een aanrader; werkelijk prachtige, weidse natuur. Schilderachtige Zuludorpjes onderweg."

Krugerpark - Panoramaroute - Swaziland - Tuinroute - Kaapstad

Tanja de Groot - 20-10-2017
Heerlijke vakantie gehad, Zuid Afrika is een heel mooi land, overal prachtige natuur. De accommodaties op deze reis Veel van de eerste keuzes van Footprint waren al bezet, maar de alternatieve accommodaties waren prima. De een sprong er wat meer uit dan de...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onvergetelijk en zeer afwisselende reis door Zuid-Afrika"

Zuid-Afrika reizen: Van Krugerpark tot Kaapstad

Mariëtte Schuringa- de Groot - 04-09-2017
In een zin, dit was een onvergetelijke en zeer afwisselende reis! De accommodatie was in het algemeen sfeervol en kleinschalig. Onze beste herinneringen is aan Umlani, een fantastisch bushcamp met een hele fijne sfeer. Minste vonden wij de accommodatie in Loskopdam, omdat dit...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Veel mooie indrukken opgedaan tijdens een goed geregelde rondreis door Zuid-Afrika!"

Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark, Swaziland & Drakensberg

Edwin Oostdijk - 16-08-2017
We hebben heel veel mooie indrukken opgedaan tijdens een goed geregelde individuele rondreis. De accommodaties waar we verbleven, waren tot op 1 na (waar het rustig met wat achterstallig onderhoud) prima, schoon, met vriendelijk persoonlijk en een goed restaurant. ...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een uitmuntende organisatie en een prachtig gevarieerd programma in Zuid-Afrika!"

Zuid-Afrika reizen: Van Krugerpark tot Kaapstad

Kees Reitsma - 04-08-2017
We hebben enorm gezien van Zuid-Afrika. Het programma was prachtig en gevarieerd, soms wel wat vol (maar dat wilden we zelf)! De accommodaties waren uitstekend, goede standaard en kwaliteit, zeer gastvrij en behulpzaam. Alles bij elkaar hebben we de accommodaties als zeer positie...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Hele varierende vakantie: vele mooie dingen gezien en gedaan!"

Zuid-Afrike Reizen: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis

Richard Schaap - 31-07-2017
Een hele leuke vakantie waarin we vele mooie dingen hebben gezien en gedaan! Heel variërend! De accommodaties waren prima, met de accommodatie in Stellenbosch die er voor ons uitsprong!   Aan te raden excursies:...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Boeiende en mooi vakantie in een afwisselend land"

Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute en Kruger National Park

Jo Althoff - 28-07-2017
Zuid Afrika is een mooi afwisselend land, er is veel te zien en te beleven van Kaapstad, via de Tuinroute, Wijnroute en Kruger Nationaal Park. We hebben een boeiende en mooie vakantie gehad, met een paar minpuntjes. Over het algeheel waren de accomodaties...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Waanzinnige vakantie in Zuid-Afrika"

Zuid-Afrika reizen: Van krugerpark tot Kaapstad

Hans de Koning - 04-04-2017
Onze vakantie door Zuid-Afrika was waanzinnig. De accommodaties gedurende de reis waren op fantastische locaties. Alleen St Lucia viel ons tegen, zowel de locatie als het plaatsje. Swaziland was super, hier had ik graag veel langer willen verblijven, net als Kaap de Goede Hoo...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Afwisselende locaties in Zuid-Afrika waar we direct verliefd op waren!"

Zuid-Afrika reizen: Van Krugerpark tot Kaapstad!

Herman Slegt - 06-03-2017
Afwisselende locaties waar we direct verliefd op waren en langer wilden blijven! We verbleven in verschillende types accommodaties, wat erg leuk was. Onder andere de volgende lodges sprongen er uit: Tsitsikamma (uit het huisje zicht op de br...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een prachtige reis in het prachtige land Zuid-Afrika!"

Zuid -Afrika reizen: Van Krugerpark tot Kaapstad

Margreet Allema - 16-11-2016
We hebben een prachtige reis gemaakt in een prachtig land, de afwisseling in landschappen was indrukwekkend en veel (wilde) dieren gezien. En wat een aardige mensen hebben we ontmoet! De meeste accommodaties waren erg goed, en een aantal sprongen er echt uit. Wij hebben de...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Geweldig! Zuid-Afrika, wat een Prachtig land met vriendelijke mensen."

Zuid Afrika reizen: van Krugerpark tot Kaapstad

Robin van Lieshout - 27-10-2016
Geweldig! Wat een prachtig land met vriendelijke mensen. De variatie van onze reis was goed. Wij vonden met name het feit dat het kleinere, persoonlijke accommodaties betrof, erg leuk. Voor ons was de accommodatie in Knsyna de absolute topper. De accommodatie is prachtig en de ga...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een huwelijksreis in Zuid-Afrika om nooit te vergeten!"

Zuid-Afrika reizen: Krugerpark, Swaziland & Drakensberg

Astrid en Caspar Hunsche - 25-10-2016
We hebben niet overal de meest luxe hotels en accommodaties gehad, maar dat hoefde van ons ook niet. De beste lodges voor ons waren die in het prive park nabij Krugerpark en de lodge in Johannesburg. Allebei luxe met geweldige service! Qua excursies hebben wij zeer genoten v...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Afwisselende, interessante reis in een hele mooie omgeving!"

Johannesburg - Soweto - Vaalwater - Graskop - Krugerpark - Kaapstad - Stellenbosch - Hermanus -

Josefine en Marc - 03-10-2016
Het is een absolute aanrader om zowel de omgeving rondom Johannesburg als de omgeving rondom Kaapstad te gaan zien. De sfeer, omgeving en natuur zijn zo verschillend! Door de combinatie van deze steden, hadden we naast de safariparken ook voldoende tijd om ons te verd...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een onvergetelijk avontuur voor het hele gezin!"

Johannesburg - Waterberg - Krugerpark - Graskop - Swaziland - St. Lucia - Howick - Drakensbergen

Pieter van der Fluit - 01-09-2016
Wij zijn niet gewend om met het hele gezin zulke verre reizen te maken. Door de uitstekende reisorganisatie en een beetje voorzichtigheid bleek dat allemaal prima te doen en hebben we onvergetelijke dingen gezien en meegemaakt en kennis gemaakt met andere culturen.  Onze eer...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De Big 5 gespot in Zuid-Afrika!"

Johannesburg - Waterberg - Phalaborwa - Krugerpark - Marakele - Limpopo - Panorama route

Boris Polm - 17-08-2016
We hebben met onze groep een prachtige reis naar Zuid-Afrika gemaakt. We verbleven in geweldige accommodaties, mooie natuur gezien én we hebben de gehele "Big 5" gespot! De reis was nagenoeg perfect georganiseerd. Door lokale hulp van de meet & gr...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Van Krugerpark naar Kaapstad: om nooit te vergeten!"

Krugerpark - Swaziland - St. Lucia - Hluhluwe - Addo - Knysna - Oudtshoorn - Hermanus - Stellenbosch - Kaapstad

Piet Kok - 15-08-2016
Dit was een vakantie om nooit te vergeten. We hebben veel meegemaakt en veel mooie mensen ontmoet. De dieren en de natuur zijn heel kleurrijk, schitterend en overweldigend. We verbleven in diverse accommodaties en die waren bijna allemaal heel goed. De kamers in Hazyview waren geweldi...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een Fantastische Zuid-Afrika reis!"

Zuid-Afrika reis: Krugerpark - Stellenbosch - Kaapstad

Marije Riedstra - 17-03-2016
We hebben een reis op maat gemaakt door Zuid-Afrika, met inclusief een 4 daagse safari in Krugerpark (wij zijn aangesloten bij een groepsreis geregeld door Footprint Travel), de wijnen en wijnboerderijen van Stellenbosch en met alle pracht in Kaapstad en omgeving. Allen waren hoo...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Unieke safari ervaring, tijdens mijn Zuid Afrika rondreis!"

Zuid-Afrika reizen: Johannesburg - Krugerpark

Kees van Vliet - 09-03-2016
Ik heb een unieke 4-daagse safari ervaring gehad tijdens mijn reis in Zuid-Afrika!   De game drives (safari tochten met een ranger) in Greater Krugerpark en in Krugerpark zelf waren goed verzorgd. In bijzonder vond ik de sunset drive zeer leuk! Drie drives ...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 7,0
7,0/10 - 1 recensie
"We hebben veel wild gezien. Het was een super vakantie"

Rondreis Zuid-Afrika: Krugerpark, Swaziland en Drakensbergen

Iris van Geer - 18-01-2016
De accommodaties zijn over het algemeen allemaal prima en goed. Vaak vonden wij de accommodatie op een mooie locatie, al helemaal in de wildparken. Een aantal lokaties raden we echter niet aan.  Qua excursies is de nacht game drive in Phalaborwa geweldig. Dit raden wij ...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"We hebben een fantastische Zuid Afrika reis gemaakt, waar we nog veel en vaak aan zullen terugdenken!"

Zuid-Afrika reizen: Johannesburg - Krugerpark - Addo - Knysna - Oudtshoorn - Stellenbosch - Kaapstad

Walter Buitendijk - 11-01-2016
Wat een fantastische reis hebben we gemaakt. We zullen nog vaak aan deze reis terugdenken! We zijn heel tevreden over de verschillende accommodaties. Voor ons sprong de accommodatie in Oudtshoorn er uit. Wat een schitterende locatie! Verder vonden we de locatie in Addo tegek. Min...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Het was een prachtige vakantie. Zuid-Afrika is een mooi land. In 1 woord: Heerlijk!"

Zuid-Afrika reizen: Johannesburg - Krugerpark - Swaziland - St Lucia - Umhlanga Rocks - Drakensbergen

Bertus van Roest - 04-01-2016
Prachtige vakantie, mooi land. In 1 woord: Heerlijk! Prima accommodaties hebben we gehad. Er zijn wel een aantal alternatieve accommodaties gevonden en voor ons geregeld (in verband met het feit dat een aantal accommodatie al volgeboekt waren). Hierdoor moesten wij iets b...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We stonden oog in oog met olifanten en neushoorns!"

Zuid-Afrika reizen: Panoramaroute - Krugerpark - Swaziland - West Coast - Cederberg - Stellenbosch - Kaapstad

Marianne Hofmans - 30-11-2015
Amazing!! Veel rijden maar onvergetelijk. Het uitzicht op de 3 Rondavels (Panoramaroute) was prachtig. De ochtendwandeling in het Krugerpark was zeer bijzonder. Het begon al met de rangers, die heel kundig maar ook grap...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Geweldige Zuid-Afrika reis. We hebben heel veel gezien, veel mensen gesproken en veel beleefd!"

Zuid-Afrika reizen: Johannesburg - Waterberg - Louis Trichard - Phalaborwa - Swaziland - Stanger - Kaapstad

Frits Bouwens - 16-11-2015
Wat een fantastische reis hebben we weer gemaakt met Footprint Travel. We hebben heel veel gezien, veel mensen gesproken en veel beleefd! De accommodaties waren prachtig en afwisselend. Leuke/verrassende extraatjes waren voor ons de accommodaties: Kensington Cottages (Peter in Jo...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Evaluatie Van Krugerpark tot Kaapstad"

Zuid-Afrika reizen: Johanensburg - Graskop - Krugerpark - Swaziland - St Lucia - Valley of 1000 Hills - Drakensberg - Addo - Knysna - Oudtshoorn - Stellenbosch - Kaapstad

Annemarie Rommens - 05-11-2015
We hadden een geweldig Zuid-Afrika vakantie met veel rust, mooie natuur, cultuur, unieke accommodaties en volop genieten!   Onze aanraders voor excursies Ik raad de excursie 'zulu' als een dag aan. Ik vond het geweldig om in conta...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Imponerende Zuid-Afrika en Namibië reis door Krugerpark, Swaziland, Drakensberg, Lesotho, Addo, de Tuinroute, Kaapstad en Namibië"

Zuid-Afrika en Namibië reizen: Krugerpark, Swaziland, Drakensberg, Lesotho, Addo, de Tuinroute, Kaapstad en Namibie

Astrid Eegerdingk - 26-10-2015
Wat een imponerende trip door Zuid-Afrika en Namibië hebben we gehad. Het is een onvergetelijke reis voor ons.. Eigenlijk één en al hoogtepunt! De reis is prima georganiseerd en de accommodaties en het reisprogramma zijn zeer gevarieerd. Daardoor blijft het alt...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Zuid-Afrika: een fantastisch land waar we naar terug willen keren!"

Zuid-Afrika reizen - Krugerpark - Panoramaroute - Swaziland - St Lucia - Addo - Tuinroute - Kaapstad

Marije van der Loon - 18-08-2015
Zuid-Afrika is een fantastisch land waar je graag weer naar terug wilt keren. Alle accommodaties en gidsen waren geweldig.    Onze hoogtepunten op onze Zuid-Afrika Een tour door Johannesburg is echt een must om een kijkje i...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Zuid-Afrika: fantastisch, bijzonder en afwisselend!"

Zuid-Afrika reizen - Krugerpark - Panoramaroute - Swaziland - St Lucia - Addo - Tuinroute - Kaapstad

Irene de Wit - 18-08-2015
Onze Zuid-Afrika reis Onze Zuid-Afrika reis was fantastisch, bijzonder & afwisselend. De hele reis is bijzonder. Het begint met vergezichten in Graskop, Wildlife en Kruger en Swaziland en dan steeds meer natuur richting de Garden ...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onze vakantie was zo geweldig dat we nu, een maand later, al weer “heimwee” hebben en terug willen!"

Zuid-Afrika reizen: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis

Rianne Nieuwenhuizen - 30-06-2015
Onze vakantie was zo geweldig dat we nu, een maand later, al weer “heimwee” hebben en terug willen!   Ons reisschema was tot in detail uitgewerkt met leuke en handige tips. Op één dag stond echter de reis van Johannesburg naar Gr...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Zeer mooie, afwisselende en goed georganiseerde reis. Wat een fantastische ervaring!"

Zuid-Afrika reizen - Krugerpark - Swaziland - Drakensbergen

Edwin Parlevliet - 25-05-2015
Wat een fantastische ervaring, onze Zuid-Afrika reis!   Om een idee te geven over de onvergetelijke excursies die wij gedaan hebben:   De wandelsafari in het Krugerpark:...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We zagen allerlei verschillende kanten van Zuid-Afrika"

Zuid-Afrika reizen - Swaziland - Lesotho

Ies Bos en Yvonne Hendriksen - 20-11-2014
We hadden een prachtige reis. De natuur in Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho is overweldigend. We hadden de mooiste accommodaties en “een dag leven als een Zulu” is heel speciaal en iet...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Rondreis door Zuid-Afrika, Swaziland, Lesotho én Kaapstad"

Zuid-Afrika reizen - Johannesburg - Graskop - Krugerpark - Swaziland - St Lucia - Drakensberg - Lesotho - Kaapstad

Marijn en Joanne - 07-08-2013
Onze reis door Zuid-Afrika, Swaziland én Lesotho was heel mooi. We werden heel fijn opgevangen in Johannesburg, dat was een makkelijke start van de reis. We kregen een routebeschrijving, maar hadden ook zelf de Tomtom mee en hier de kaart van Zuid-Afrika...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie