Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Spot de Big Five in het Krugerpark: leeuw, olifant, buffel, neushoorn en het schuwe luipaard. Verwonder je over de grillige rotspartijen op de Panoramaroute. Deze uitgekiende bouwsteen is kort en krachtig en brengt je naar de hoogtepunten, zonder dat je hoeft te haasten. Handig als je het wil combineren met Kaapstad of als je een kortere vakantie hebt gepland.
Hoogtepunten

Big Five selfdrive safari in Kruger Park

Wandelsafari Kruger Park

Panoramaroute Blyde Rivier

Soweto township tour (optioneel)

(prijs op aanvraag) 6-8 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
8,7

Beoordeling van deze reis:
8,7/10 - 40 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (40)
Reisschema
Dag 1: Aankomst Johannesburg, transfer
Dag 2: Johannesburg /Pretoria- Panoramaroute
Dag 3: Panoramaroute
Dag 4: Panoramaroute - Kruger Park
Dag 5: Kruger Park, Morning Walk Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 6: Vertrek Krugerpark
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Vervoer
Deze reis is een self-drive, wat wil zeggen dat je een auto huurt. De wegen in Zuid-Afrika zijn zeer goed begaanbaar, er wordt links gereden. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën. Voor meer comfort, ruime bagage en motorcapaciteit raden we je aan minimaal een C-categorie te kiezen. Lees meer op de autohuur Zuid-Afrika pagina.
 
Accommodatie
Zuid-Afrika blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Accommodaties met het Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) keurmerk hebben een streepje voor. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is.
 
 
Johannesburg
Je slaapt in een kleine, knusse Bed&Breakfast. Je host is een Nederlander, wat zo direct na aankomst wel lekker is. Het is fijn om van hem nuttige informatie en tips te krijgen. Er zijn maar 3 gastenkamers, waardoor er een prettige persoonlijke sfeer is.
 
Paul Kruger Nationaal Park
In het Kruger Park zijn verschillende restcamps, alle huisjes hebben (in meer of mindere mate) zelfcatering faciliteiten. In ieder geval genoeg voor een snel ontbijt ’s ochtends (je wilt vroeg op pad!) en thee of wijn en een snackje ‘s avonds.  In principe proberen we je in een maincamp (een groter hoofdkamp) te boeken, hier zijn ook voorzieningen als een restaurant en een winkel. Zit dit vol, dan kunnen we uitwijken naar een bushcamp, dit zijn kleinere, rustige kampen zonder winkels en restaurants, je zult dan zelf boodschappen moeten meenemen (dit kun je bijvoorbeeld tussen de middag in een hoofdkamp kopen). Vanwege de grote vraag is het aan te raden je reis zo vroeg mogelijk te boeken!
 
Graskop
Je slaapt in een bijzonder hotel, alle kamers zijn ingericht door verschillende moderne kunstenaars. Geen kamer is het zelfde en dat maakt dit luxe hotel tot een kunstwerk op zich! In het hotel is een restaurant, maar tegenover het hotel ligt ook het populairste restaurant van Graskop.
Prijzen
Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark & Panoramaroute
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 oktober 2020. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. 
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen geldt dikwijls, dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. Hiervoor geldt voor één persoon het Single Supplement. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accommodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen, je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie huurauto Zuid-Afrika. Lees ook onze voorwaarden autohuur Zuid-Afrika. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers.
 
De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Extensie 1: Ermelo

Breek je reis richting Lesotho of Witsieshoek op en overnacht in Ermelo waar je in een heerlijke omgeving kunt bijkomen van alle indrukken. 


Dag 6: Ermelo, een Nederlandse plaatsnaam in Zuid-AfrikaErmelo, een Nederlandse plaatsnaam in Zuid-Afrika
Vandaag kun je rustig uitslapen, ontbijten en op pad gaan. Ook wel eens lekker na al het vroeg opstaan voor de safari’s. Misschien wil je nog iets in de buurt bekijken waar je nog niet aan toe bent gekomen, bijvoorbeeld Pilgrimsrest. Ermelo ligt in het midden van de route, en is daarmee een prima overnachtingsplekje. Door de Nederlandse achtergrond van de Afrikaner Boeren vind je in Zuid-Afrika regelmatig plaatsen met een Nederlandse naam, zoals Utrecht, Middelburg en Gouda. De guestfarm ligt 11 km buiten Ermelo en hier ervaar je in alle rust de typische Zuid-Afrikaanse gastvrijheid. Er is een fijne tuin om lekker een boekje te lezen. Er zijn ook verschillende dieren zoals struisvogels en elanden in de aangrenzende weilanden.
 
Afstand Ermelo: ± 300 km (4 uur non-stop)

Dag 7: De bergen in voor een nieuw avontuur!De bergen in voor een nieuw avontuur!
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Vanuit Ermelo kan je je route vervolgen naar Golden Gate, de toegangspoort tot Lesotho. Lesotho is een klein koninkrijk in bergen van zo’n 3000 meter hoog. Daarom draagt Lesotho met trots de bijnaam: Kingdom in the Sky!
Afstand Ermelo - Golden Gate: ± 350 km (4 uur non-stop)
 
Of vervolg je route naar Witsieshoek, voor wandelingen in een dramatisch mooi gedeelte van de Drakensbergen en ga neushoorns spotten op een wandelsafari bij Spioenkop en rust uit aan het strand van Uhmlanga Rocks.
Afstand Ermelo - Witsieshoek: ± 350 km (4 uur non-stop)

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Ermelo:
Dag 1: Aankomst Johannesburg, transfer
Dag 2: Johannesburg /Pretoria- Panoramaroute
Dag 3: Panoramaroute
Dag 4: Panoramaroute - Kruger Park
Dag 5: Kruger Park, Morning Walk Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 6: Kruger Nationaal Park - Ermelo
Dag 7: Vertrek Ermelo

Extensie 1: Ermelo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 79,- p.p.€ 53,- p.p.€ 62,- p.p.€ 53,- p.p.€ 58,- p.p.€ 53,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 79,- p.p.€ 53,- p.p.€ 62,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 53,- p.p.€ 58,- p.p.€ 53,- p.p.
Inclusief:
  • 1 overnachting met ontbijt


Extensie 2: Big 5 Bush Lodge in Krugerpark met jeep safari
Upgrade je verblijf in het Krugerpark met een privé safari lodge. Ga per safari jeep met ranger op Big Five safari in Timbavati - Greater Krugerpark en overnacht in een fair trade bush lodge.  De kosten voor de maaltijden en 2 safari activiteiten per dag zijn al inbegrepen
 

Dag 4: Kaarsjes en kampvuur in het KrugerparkKaarsjes en kampvuur in het Krugerpark
Je rijdt het Timbavati Nature Reserve in, een Big Five gebied en onderdeel van het Greater Kruger Nationaal Park. Het Greater Kruger Park beslaat zo’n 4 miljoen hectare en wordt gevormd door het Nationaal Park en alle aangrenzende privé-reservaten. Er zijn geen hekken tussen het nationaal park en de reservaten in particulier eigendom, dus de dieren kunnen vrij van het ene naar het andere gebied migreren. De privé-domeinen zijn alleen voor de gasten van de lodges toegankelijk en hier worden alle safari’s uitgevoerd per jeep met ranger. Hierdoor heeft een safari in Timbavati een exclusief karakter en zul je veel minder voertuigen tegenkomen, dan in het door de overheid gerunde Nationaal Park zelf. Daarbij zijn de kosten voor de maaltijden en 2 safari activiteiten per dag ook al inbegrepen. Al met al krijg je absoluut waar voor je geld!
 
Aan de toegangspoort betaal je zelf je entree (conservation fee), het is dan nog een klein uurtje rijden naar de lodge, met wat geluk zie je onderweg al de eerste dieren! De lunch wordt om 13:30 geserveerd, daarna kun je inchecken. Het safari bush camp waar je verblijft is een ideale keuze voor natuurliefhebbers! De lodge is zo natuurlijk mogelijk gehouden. De kamers zijn gemaakt van natuurlijke materialen. De lodge draait op zonne-energie. Er zoemt geen airco in je kamer, maar er is natuurlijke ventilatie en een klamboe. Wat een rust, je hoort de geluiden van de bush. Je dineert onder de sterrenhemel bij kaarslicht en sfeervolle olie lantaarns. Er is geen tv of wifi, maar je ziet vanuit je hangmat de wolken langsdrijven of staart ’s avonds in het kampvuur. Alles is erop gericht om te ontspannen in de natuur en al je zintuigen te laten prikkelen door de Afrikaanse bush!
 
‘s Middags maak je je eerste safari rit in een jeep met een ranger samen met andere gasten uit de lodge. Zodra je de eerste dieren spot, weet je: “Yes! Ik ben in Afrika!”
 
Afstand: ± 140 km (Houdt er rekening mee dat je op wegen met dieren langzaam moet rijden. Het laatste stuk naar de lodge is een zandweg, waar kuilen in zitten. Plan dus extra reistijd.)

Dag 5: Big Five safari met ranger in het Greater KrugerparkBig Five safari met ranger in het Greater Krugerpark
Je staat om 5 uur (zomer) of 5:30 uur (winter) op. Met je duffe hoofd, maar ook ietwat opgewonden, verzamel je voor koffie, thee en muffins in de lodge. Zorg dat je warme kleding (lange broek, fleece trui, in de winter thermo ondergoed) aan hebt, ‘s ochtends is het fris. Een half uur later vertrek je voor je safari activiteit. Dit kan een jeep safari (game drive) zijn of een bush walk en soms een combinatie van beiden (zorg voor dichte schoenen en draag geen felle kleuren). ’s Ochtends zijn dieren het meest actief. Ook voor de dieren is het tijd voor hun ontbijt en leeuwen keren terug van de jacht. Ga op zoek naar de Big Five: leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn. In dit gebied wordt regelmatig het schuwe luipaard gespot. Wij zagen maar liefst de hele Big Five, maar het is altijd spannend en afwachten welke dieren je zult spotten, met wildlife heb je immers geeng aranties. Rond een uur of 9 (9:30 in de winter) ga je terug naar de lodge voor een uitgebreid ontbijt. Dat gaat er prima in, wild spotten maakt hongerig!
 
Op het heetst van de dag, wanneer de dieren niet actief zijn en zich verstoppen op schaduwrijke plekken, heb je volop de gelegenheid om te relaxen. Koel af in het zwembad, slaap even in de hangmat of lees een boek. Om half 2 is er een lichte lunch.
 
Om 4 uur (half 4 in de winter) vertrek je voor je middag safari met de ranger. Voorop de auto zit meestal een tracker die uitkijkt naar het wild en sporen. De rangers weten ontzettend veel over de bush, dieren en diersporen. Ze weten waar de favoriete plekken van de dieren zijn, en daardoor zie je veel meer dieren dan je zelf zou vinden. Op deze manier haal je het maximale uit je safari ervaring. Onderweg stop je voor de befaamde sundowner, een drankje bij zonsondergang. Na de safari keer je rond half 8 terug naar het bushcamp voor een uitgebreid diner. Genoeg verhalen te vertellen over wat je die dag hebt gezien!

Dag 6: Ochtend safari en selfdrive safari door het KrugerparkOchtend safari en selfdrive safari door het Krugerpark
n de ochtend maak je een laatste safari met de ranger. Hopelijk heb je alle dieren op je verlanglijstje kunnen zien! Na het lekkere ontbijt, pak je je spullen (hoe vlotter je dit doet, hoe meer tijd in het Krugerpark!) en ga je zelf op pad met je eigen auto.
 
Je kunt verschillende routes kiezen op weg naar je overnachtingsplek in Hazyview.
De route van Timbavati dwars door het Krugerpark is 225 km, en omdat je in Krugerark 25 tot 50 km per uur mag rijden, duurt dit circa 6 uur (non-stop). Om dit te halen, moet je ‘s ochtends vlot vertrekken uit Timbavati, op de hoofdwegen blijven en onderweg niet te vaak stil blijven staan. Je moet goed in de gaten houden dat je voor zonsondergang door de poort bent, anders krijg je een boete.
Wij adviseren daarom een andere route. De route buiten het Krugerpark om is maar 126 km en duurt circa 2 uur tot Hazyview. Net boven Hazyview kun je bij Paul Krugerpoort het nationaal park in rijden en via Skukuza en Pretoriuskop een ronde van zo’n 100-150 km (3 uur non-stop) door het Krugerpark rijden. Afhankelijk van je snelheid en wat je onderweg tegenkomt aan dieren kun je meer zijpaden toevoegen aan je route en je route door het Krugerpark langer maken. Zo is het makkelijker om je tijd te managen.
 
Afstand Hazyview rechtstreeks: ± 126 km

Dag 7: Van Zuid-Afrika naar SwazilandVan Zuid-Afrika naar Swaziland
Swaziland staat vandaag op de planning! Je steekt de grens over, een grappig typisch Afrikaans gebeuren met papiertjes invullen, en rijdt naar het Mlilwane Wildlife Sanctuary of Hlane Nationaal Park, twee van de drie Big Game Parks van Swaziland is. In Mlilwane leven ondermeer buffels, nijlpaarden, wilde zwijnen, zebra's en tal van antilopen zoals kudu’s, blesbokken en nyala's, maar geen roofdieren, waardoor je zonder gids kunt wandelen of fietsen. In Hlane leeft de Big Five, waardoor je in een klein groepje onder begeleiding van een ranger kunt mountainbiken. In Hlane is de minimumleeftijd 13 jaar voor het fietsen. Wij vonden het zelf bijzonder aan Swaziland om tussen het wild door de wandelen en te fietsen. In Mlilwane slaap je in een traditoneel bijenkorfhuisje en kun je zelf wandelen, in Hlane in een traditionele rondavel en kun je dieren bij de waterpoel spotten. Beide ervaringen zijn erg leuk, het is afhankelijk waar beschikbaarheid is. Tenslotte biedt Swaziland de mogelijkheid om met een gids een Swazidorp te bezoeken. Afstand: ± 300 km (ongeveer 4 uur rijden)

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Big 5 Bush Lodge in Krugerpark met jeep safari:
Dag 1: Aankomst Johannesburg, transfer
Dag 2: Johannesburg /Pretoria- Panoramaroute
Dag 3: Panoramaroute
Dag 4: Graskop - Timbavati Greater Krugerpark, maaltijden en middag-safari (afternoon game drive)
Dag 5: Timbavati Greater Krugerpark, ochtend en middag safari (game drive), alle maaltijden
Dag 6: Timbavati Greater Kruger - Hazyview, ochtend safari (morning game drive)
Dag 7: Hazyview - Swaziland, entree

Extensie 2: Big 5 Bush Lodge in Krugerpark met jeep safari
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Meerprijs upgrade€ 420,- p.p.€ 351,- p.p.€ 365,- p.p.€ 351,- p.p.€ 359,- p.p.€ 351,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Meerprijs upgrade€ 420,- p.p.€ 351,- p.p.€ 365,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Meerprijs upgrade€ 351,- p.p.€ 359,- p.p.€ 351,- p.p.
Inclusief:
  • 2 overnachtingen in safari lodge inclusief alle maaltijden
  • 2 safari activiteiten per overnachting (bij 2 overnachtingen, zijn dit 4 safari activiteiten)
  • 1 overnachting met ontbijt
 

Exclusief:
  • Drankjes, fooien, persoonlijke uitgaven, huurauto of transfer
  • Conservation Levy

Opmerkingen:
Dit is de meerprijs voor de upgrade naar de privé lodge inclusief safari's en alle maaltijden plus een extra nacht nabij Hazyview ten opzichte van selfdrive safari en verblijf in de restcamps in Krugerpark.
 

Excursies
JohannesburgExcursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis MandelaFair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
Per auto word je opgehaald bij je hotel. Je fietst een uur door Soweto, en ziet de levendigheid van de markt met de lokale shebeen (illegaal bierhuis). Indien je niet wilt fietsen, kan dit ook per auto. Met de gids spring je weer in de auto naar een bijzondere straat, hier staan de huizen van twee Nobelprijs voor de Vrede winnaars: bisschop Desmond Tutu en voormalig president Nelson Mandela. Om de hoek staat het Hector Pieterson monument, waar de politie op 16 juni 1976 het vuur opende op 10.000 ongewapende, voor beter onderwijs demonstrerende scholieren. De beroemde World Press Photo van de gewonde scholieren veroorzaakte een wereldwijde keten van protest, waardoor uiteindelijk economische en culturele sancties werden opgelegd door andere landen. Dit betekende het begin van het einde voor het Apartheidsregime. Het Soweto/Hector Pieterson-museum verhaalt over deze periode. Je luncht in een goed, lokaal restaurantje, de andere bezoekers zijn geen toeristen, maar inwoners van Soweto. Je bezoekt het Apartheidsmuseum (incl entree): enorm informatief en indrukwekkend en een must-visit in Johannesburg.
 
Deze excursie is goedgekeurd met het Fair Trade  Tourism (FTT) keurmerk, wereldwijd het eeste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 
 

Excursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 88,- p.p.op aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraag
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 88,- p.p.op aanvraag
4 pers.5 pers.6 pers.
op aanvraagop aanvraagop aanvraag
Excursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Deze stadswandeling door de wijk Newtown laat je verschillende kanten van downtown Johannesburg zien. Van metershoge graffiti kunst tot traditionele kruidendokter en van authentieke Afrikaanse kleding tot het advocatenkantoor van Mandela en Tambo. Groet je iemand in dit ontspannen volksbuurtje, dan krijg je een brede smile terug. Je krijgt een totaal ander beeld van Johannesburg en na afloop zeg je vast: I love Jozi! Tip: vraag de gids of The Sheds deze dag open is, deze art-foodcourt is bijzondere plek om na afloop koffie te drinken of te lunchen. Duur: circa 2,5 uur

Excursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Excursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Voel de vibe van Johannesburg! Als je van metropolen als New York en hun stadscultuur houdt, dan kan Johannesburg je aangenaam verrassen. Het stadsbestuur heeft het unieke besluit genomen dat kunst in de straat te zien moet zijn, zodat iedereen ervan kan genieten. Kunstenaars uit de hele wereld worden uitgenodigd om enorme kunstwerken op gebouwen te maken. Dit is geen gewone graffiti, dit is kunst! Tip: vraag de gids om een tip voor een leuke plek om na afloop zelf koffie te drinken of te lunchen. Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in centraal Johannesburg, waar de stadswandeling is.Duur: circa 2 uur

Excursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Excursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Geïnteresseerd in Mandela en de vrijheidsstrijd? Dan is deze wandeling iets voor jou. Je wandelt onder andere langs het advocatenkantoor van Nelson Mandela en Oliver Tambo in Newtown, waar ze opkwamen voor de rechten van mensen die door het Apartheidsysteem problemen hadden. Maar ook andere vrijheidsstrijders zoals Walter en Albertina Sisulu lieten hier hun voetsporen achter. Een leerzame wandeling! Tip: vraag de gids of The Sheds deze dag open is, deze art-foodcourt is bijzondere plek om na afloop koffie te drinken of te lunchen.
Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in de wijk Newtown, waar de stadswandeling is. Duur: circa 3,5 uur

Excursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Van dag tot dag
Impressie
Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - LeeuwZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - LeeuwinZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Olifantje zoekt de wegZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - OlifantZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - LuipaardZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - ImpalaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - ScharrelaarZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Zebra Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Kudu Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Baobab boomZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Onderweg in Limpopo Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Onderweg in Limpopo - Jacaranda boom in bloeiZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Ferry bij de Drie RondavelsZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Blyde rivierZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - UitzichtpuntZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - UitzichtpuntZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Bourkes Luck PotholesZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Bourkes Luck PotholesZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Ndebele vrouwen in PilgrimsrestZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Ndebele vrouwen in PilgrimsrestZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - PilgrimsrestZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Souvenirs langs de weg
Reacties van reizigers (40)
 

Blogs over Zuid-Afrika


Sluiten