Zuid-Afrika reizen: Kaarsjes, kampvuur en Big 5 in Krugerpark (Fair Trade Holiday)

Bouwstenen Zuid-Afrika vakantie - Johannesburg - Timbavati Greater Krugerpark - Umlani - Panoramaroute - Graskop - Big 5 - Fair Trade Holiday

Dit authentieke bushcamp in het Greater Krugerpark is ideaal voor nature lovers. Hier voel je je écht dichtbij de natuur. Ga met een ranger op (wandel) safari op zoek naar de Big Five. Laat je verwennen met heerlijke maaltijden en drankjes, geen zorgen, want alles zit er bij in. Combineer dit met de Panoramaroute, vol prachtige uitzichten. Wil je een klassieke Afrikaanse Bush Safari, dan is dit iets voor jou! Dit is een Fair Trade Holiday, je vakantie draagt bij aan een betere wereld!
 
Deze bouwsteen is goedgekeurd met het Fair Trade Holiday keurmerk, wereldwijd het eeste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 
 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Inclusief 6 jeepsafaris!
  • Safari in het Greater Krugerpark
  • ​Met een ranger op (wandel) safari 
  • Spot de Big Five
  • Verblijf in een safari bushcamp
  • ​Inclusief maaltijden en drankjes in safarilodge
  • ​Uitzichten op de Panoramaroute
  • Fair Trade Holiday
Reisschema
Dag 1: Aankomst Johannesburg, transfer airporthotel
Dag 2: Johannesburg – Timbavati Greater Krugerpark, transfer shuttle Ashtons @6 AM airport, lunch, middag safari (game drive)
Dag 3: Timbavati Greater Krugerpark, ochtend en middag safari (game drive), alle maaltijden
Dag 4: Timbavati Greater Krugerpark, ochtend en middag safari (game drive), alle maaltijden
Dag 5: Timbavati - vliegveld - Panoramaroute – Graskop, ochtend safari, transfer vliegveld, pick up car 11AM @ vliegveld Hoedspruit
Dag 6: Vertrek Graskop
Dag tot dag

Dag 1: Begin van je Big Five safari reis in Zuid-Afrika!

Begin van je Big Five safari reis in Zuid-Afrika!
Vandaag kom je aan in Zuid Afrika. In Johannesburg om precies te zijn. We organiseren een Meet&Greet (M&G) waarbij je welkom wordt geheten en een informatiepakket met je reisdocumenten overhandigt krijgt. Land je 's avonds (met een KLM vlucht), dan begrijpen we dat je zo snel mogelijk je bed in wilt duiken, vandaar dat de begroeting kort en krachtig zal zijn. Degene die de M&G verzorgt staat met een bordje met je naam er op, je op te wachten in de aankomsthal. Hierna kun je richting je hotel met een shuttlebus. Het voordeel van een aankomst 's avonds laat is dat je uitgerust aan je rondreis door Zuid-Afrika begint. Land je overdag, dan is de M&G wat uitgebreider (let op een bordje met je naam). Nadat je bent gearriveerd in je hotel, heb je nog een hele dag voor je. Je kunt 's middags een taxi nemen naar het indrukwekkende Apartheidmuseum. Of kies voor een een ontspannen stadswandeling of een bijzondere Soweto Township tour. Bekijk onze excursies voor meer informatie. 
 
Deze bouwsteen is goedgekeurd met het Fair Trade Holiday keurmerk, wereldwijd het eeste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 

Dag 2: Kaarsjes en kampvuur in het Krugerpark

Kaarsjes en kampvuur in het Krugerpark
Spreek met de receptie van het airporthotel af dat je om 6 uur ’s ochtends een transfer hebt. Zorg dat je uiterlijk om 6:30 in de busterminal op het vliegveld bent, voor je registratie voor je shuttle naar het Krugerpark. Je treft de shuttle chauffeur in de bus terminal met een bordje Ashtons Kruger Shuttle. Het is even pittig zo vroeg op staan, maar de rest van de dag hoef je dan ook zelf niets meer te doen. En je spaart ook nog eens de kosten van een huurauto uit, plus je bent milieuvriendelijk bezig. De shuttle service is GEEN privé service, je deelt het mini busje met andere reizigers. Er is dan ook een maximum aan bagage van één tas van maximaal 30 kilo. De shuttle vertrekt om 6:45 AM. Let op, de shuttle wacht niet. Mis je de shuttle dan ben je zelf verantwoordelijk voor je transfer en er zal geen terugbetaling plaats vinden, immers je plaats in de bus is vrij gehouden. Ook mis je dan zeker je middag safari. Kortom, wees op tijd.  Onderweg worden er alleen toiletstops gemaakt, want niemand wil zijn middag safari natuurlijk missen!
 
Lekker relaxed; je hoeft niet zelf te rijden en kunt nog even wennen aan alle nieuwe dingen om je heen. De shuttle brengt je naar een afgesproken verzamelpunt bij het Krugerpark, hier haalt Umlani Bushcamp je op. Na de lunch, Je rijdt het Timbavati Nature Reserve in, een Big Five gebied en onderdeel van het Greater Kruger Nationaal Park. Je gaat het zelf zien, want na de lunch vanmiddag maak je direct een safari rit. Kom je toch met eigen auto? De lunch wordt om 13:30 geserveerd, maar als je laat arriveert, kan er nog iets worden klaargemaakt. Zodra je de eerste dieren spot, weet je: “Yes! Ik ben in Afrika!” Het bush camp waar je verblijft is ‘eco-chic’. Deze lodge is een ideale keuze voor natuur liefhebbers! Umlani is een klassiek safari camp bekend om haar unieke locatie, authentieke sfeer, uitstekende service en prijswinnende maaltijden. De visie van de oprichters is om gasten een echt Afrikaans safari avontuur te laten beleven. De lodge is zo natuurlijk mogelijk gehouden. De kamers zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zo is er bamboe en riet gebruikt voor muren en daken. Er zoemt dus geen airco in je kamer, maar er is natuurlijke ventilatie en een klamboe. De lodge draait op zonne-energie, dus je dineert onder de sterrenhemel bij kaarslicht en sfeervolle olielantaarntjes. Er is geen tv of wifi, maar je ziet vanuit je hangmat de wolken langs drijven of staart ’s avonds in het kampvuur. Alles is erop gericht om te ontspannen in de natuur en al je zintuigen te laten prikkelen door de Afrikaanse bush!
 
Er is één boomhut, je slaapt dan onder een klamboe in de open lucht en hoort de geluiden van Afrika om je heen. De kamer wordt aangehouden in geval van regen en ook voor je bagage. De boomhut is heel populair. Elke gast mag er daarom maximaal één nacht in slapen en er is altijd een wachtlijst. Geef door als jij graag een nacht in de boomhut door zou willen brengen, zodat we kunnen kijken of de boomhut vrij is. Als Fair Trade gecertificeerd safari camp is Umlani Bush lodge toegewijd om het Afrikaanse wild te behouden en biedt de lokale bevolking allerlei kansen om zich te ontwikkelen. Jouw vakantie maakt dus echt een verschil in het leven van de lokale mensen en natuur.
Afstand: ± 475 km (Reken op een rit van 6 á 7 uur)

Dag 3: Big Five safari in het Greater Krugerpark

Big Five safari in het Greater Krugerpark
Een gemiddelde safari dag ziet er zo uit: Je staat om 5 uur (zomer) of 5:30 uur (winter) op. Met je duffe hoofd, maar ook ietwat opgewonden, verzamel je voor koffie, thee en muffins in de lodge. Een half uur later vertrek je voor je safari activiteit. Dit kan een bush walk zijn of een jeep safari (game drive) en soms een combinatie van beiden. ’s Ochtends zijn dieren het meest actief. Ze gaan op zoek naar hun ontbijt en leeuwen keren terug van hun jacht. In dit gebied heb je de kans om de Big Five te spotten: leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn. Het is altijd spannend en afwachten welke dieren je zult spotten. Rond een uur of 9 (9:30 in de winter) ga je terug naar de lodge voor een uitgebreid ontbijt. Dat gaat er prima in, wild spotten maakt blijkbaar hongerig! Op het heetst van de dag, wanneer de dieren niet actief zijn en zich verstoppen op schaduwrijke plekken, heb je volop de gelegenheid om te relaxen. Koel af in het zwembad, slaap even bij in de hangmat, lees een boek of klim in de boomhut die over Marco’s Dam uitkijkt. Bij een waterpoel zijn vaak dieren te zien. Om half 2 is er een lichte lunch. Om 4 uur (half 4 in de winter) vertrek je voor je middag safari met de ranger. De ranger weet ontzettend veel over de bush, dieren, dierensporen en vogels. Allerlei dingen die je als leek totaal ontgaan, ziet hij. Hij weet waar de favoriete plekken van dieren zijn, en spot zo veel meer dieren dan je zelf zou vinden. Op deze manier haal je het maximale uit je safari ervaring. Onderweg stop je voor de befaamde sundowner, een drankje bij zonsondergang. Na de safari keer je rond half 8 terug naar het bushcamp voor een uitgebreid diner. Genoeg verhalen te vertellen over wat je die dag hebt gezien!

Dag 4: Een bijzondere bushlodge in Timbavati – Greater Krugerpark

Een bijzondere bushlodge in Timbavati – Greater Krugerpark
Umlani Bushcamp is een bijzondere ecolodge in het Greater Kruger Nationaal Park. Het Greater Kruger wordt gevormd door het Nationaal Park en alle aangrenzende privé reservaten. Het Greater Kruger beslaat zo’n 4 miljoen hectare. Timbavati Game Reserve is zo’n privé domein met diverse privé lodges erop gevestigd. Het is gevormd in de jaren ’50 door een groep natuurliefhebbers die de natuur wilden redden. Tegenwoordig werken de verschillende eigenaren op Timbavati samen en heeft de natuur de kans gehad om zich in oude glorie te herstellen, met de terugkeer van veel verschillende en zeldzame dieren. Timbavati heeft bekendheid gekregen omdat hier sinds de jaren ’70 witte leeuwen worden gespot. Een zeldzame afwijking, waarbij beide leeuwenouders het witte gen moeten hebben. Heel soms wordt er een witte leeuw gesignaleerd, als dat gebeurt zorgt dit voor veel opwinding bij zowel rangers als gasten!
Er zijn geen hekken tussen het nationaal park en Timbavati, dus de dieren kunnen vrij van het ene naar het andere gebied migreren. Voor mensen zijn er echter wel slagbomen, alleen als gast van een lodge en tegen betaling van een conservatietoeslag heb je toegang tot deze privé terreinen. Hierdoor heeft een safari in Timbavati een exclusief karakter en zul je minder voertuigen tegen komen, dan in het door de overheid gerunde Nationaal Park zelf.

Dag 5: Genieten van prachtige uitzichten op de Panoramaroute

Genieten van prachtige uitzichten op de Panoramaroute
Je maakt een laatste ochtendsafari. Na het ontbijt neem je afscheid. Wat een onbeschrijfelijk mooi avontuur was dit! De lodge brengt je met een rechtstreekse transfer naar het vliegveld, waar je om circa 11 uur je huurauto ophaalt. Vandaag trek je er zelf op uit om één van de mooiste autoroutes van Zuid-Afrika te ontdekken: de Panoramaroute. De Panoramaroute biedt uitzichten over het abrupte einde van het hoogveld. Het resultaat is een verbazingwekkende kloof met schitterende uitzichten op grillig gevormde rotsen. Je hebt vandaag de tijd om hoogtepunten zoals Gods Window, de Bourkes Luck Potholes en de Drie Rondavels te bezoeken. Koop macadamianoten bij één van de vele stalletjes, wandel naar een waterval of breng een bezoek aan het historische mijnbouwdorpje Pilgrims Rest; ontdek vandaag de Panoramaroute!
 
Afstand transfer Umlani-Hoedspruit: ±  50 km (1 uur)
Afstand rechtstreeks naar hotel in Graskop: ± 130 km
Afstand via Panoramaroute naar Graskop: ± 250 km

Dag 6: Einde van deze Zuid-Afrika bouwsteen

Einde van deze Zuid-Afrika bouwsteen
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Je kunt zelf kiezen hoe je verder gaat. Veel mensen kiezen voor de bouwsteen Swaziland en St.Lucia. Wil je juist eens iets heel anders, dan kun je ook kiezen voor de bouwsteen Drakensberg, neushoorns, dolfijnen en strand.  Beide bouwstenen eindigen bij Durban, zodat je handig een binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth kunt nemen voor Addo Elephant Park, de Tuinroute, de Wijnroute en Kaapstad. Wil je geen binnenlandse vlucht, dan kun je ook opteren voor de bouwsteen Lesotho. Ook vanuit Lesotho kun je doorgaan met de Kaap. Heb je juist weinig tijd, dan kun je er ook voor kiezen om van de Panoramaroute terug te rijden naar Johannesburg voor een binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth of Kaapstad.
 
Afstand Johannesburg airport: ± 400 km (4 uur non-stop)
Afstand Ermelo: ± 300 km (4 uur non-stop)
Afstand Swaziland: ± 300 km (4 uur non-stop maar trek hier de hele dag vooruit incl. grensovergang)

Achtergrond

Ervaar de Afrikaanse natuur

Ben je een echte natuurliefhebber? Zit luxe voor jou in een heldere sterrenhemel en niet in een 5 sterren predicaat? Droom je ervan om op een authentieke manier op safari te gaan, een echt Afrikaans bush avontuur en toch voorzien van alle comfort, dan is dit bushcamp iets voor jou. Deze ecolodge brengt je midden in de natuur. Dankzij de natuurlijke materialen en geen elektriciteit voel je je een met de natuur. En toch is er een fijn zwembad, heerlijke maaltijden en wordt er alles aan gedaan om je een zo mooi mogelijke safari te geven. Twee maal per dag maak je samen met een ervaren ranger een safari in een open jeep. Dé manier om de Big Five en alle andere iconische Afrikaanse dieren te spotten!
 

Big Five safari in Krugerpark

Het uitgestrekte Greater Kruger Nationaal Park met zijn Big Five is natuurlijk het bekendste game reserve van Zuid-Afrika. Naast de bekende vijf -leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn- kun je hier ook de zebra, giraf, nijlpaard, wildebeest, wrattenzwijn, kudu, impala en natuurlijk het nationale dier, de springbok spotten. Je verblijft op het Timbavati Game Reserve, een privé terrein, waardoor je een ongestoorde safari ervaring hebt. Hier rijd je niet zelf, maar ga je met een ranger in een safari jeep op zoek naar dieren.
 

De Panoramaroute aan de Blyde River Canyon

Op de Panoramaroute verwonder je over de grillig gevormde rotsen van de Blyde River Canyon. De Drie Rondavels is zo’n mooi voorbeeld van vreemd gevormde rotsen. Vanuit Gods Window kijk je in een adembenemend landschap, waardoor je je even in de zevende hemel waant. Bij Bourkes Luck Potholes heeft de rivier over de eeuwen heen een vreemd landschap van rotspartijen en waterpoelen gevormd. De Echo Caves brengen je diep onder de grond. Bij de watervallen Lisbon en Berlin ben je even terug in Europa. En in Pilgrimsrest ga je terug in de tijd.  
Hotel & Vervoer

Vervoer

Op de internationale luchthaven OR Tambo in Johannesburg vertrekt op dag 2 om 6:45 uur een gedeelde shuttlebus naar het Krugerpark, uitgevoerd door Ashton Kruger Shuttle service. Dit is dus geen privé shuttle, er zijn meerdere gasten aan boord. Als gevolg daarvan vertrekt de shuttle op het aangegeven tijdstip. Ben je te laat, dan zijn de gevolgen voor jezelf. Ook is er geen teruggave van de kosten. Immers je plaats is vrijgehouden in de bus. Je mag per persoon maximaal één tas van 30 kilo meenemen. Wil je meer tassen of gewicht meenemen, dan dient dit van te voren aangevraagd en goedgekeurd te worden. Het is een rechtstreekse shuttle, er worden onderweg alleen de nodige sanitaire stops gemaakt. Bij aankomst op de verzamelplaats in het Krugerpark, haalt de lodge je op.  
Na afloop van de drie overnachtingen brengt de lodge je naar de autoverhuur in Hoedspruit. Hier neem je de huurauto in ontvangst (denk aan paspoort, rijbewijs en creditcard) en ga je zelf op pad.
 
Deze bouwsteen is gedeeltelijk een 'self-drive', wat wil zeggen dat je een auto huurt. De wegen in Zuid-Afrika zijn zeer goed begaanbaar, er wordt links gereden. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën. Voor meer comfort, ruime bagage en motorcapaciteit raden we je aan minimaal een C-categorie te kiezen. Lees meer op de autohuur Zuid-Afrika pagina.
 

Accommodatie

Zuid-Afrika blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Accommodaties met het Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) keurmerk hebben een streepje voor. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is.
 
Umlani is een eco bushlodge. De bedoeling is om je onder te dompelen in de natuur. De lodge is gemaakt van natuurlijke materialen en draait volledig op de kracht van de zon. Er is dus geen airco maar natuurlijke ventilatie en een klamboe. Er branden ’s avonds geen lampen, maar je eet bij het licht van kaarsen en lantaarns. Er is geen tv of wifi, maar je ziet vanuit je hangmat de wolken langs drijven of staart ’s avonds in het kampvuur.

Dit pakket van drie nachten inclusief alle maaltijden, lokale dranken, safari ritten én transfers van en naar de luchthaven en autoverhuur heeft een speciale (voordelige) prijs. Tevens bespaar je de kosten voor een huurauto.
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 oktober 2019. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. 
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen geldt dikwijls, dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. Hiervoor geldt voor één persoon het Single Supplement. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accommodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen, je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie huurauto Zuid-Afrika. Lees ook onze voorwaarden autohuur Zuid-Afrika. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers.
 
De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Zuid-Afrika reizen: Kaarsjes, kampvuur en Big 5 in Krugerpark (Fair Trade Holiday)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 1.489,- p.p.€ 1.122,- p.p.€ 1.244,- p.p.€ 1.122,- p.p.€ 1.195,- p.p.€ 1.122,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting met ontbijt
 • airport transfer vliegveld Johannesburg - airport hotel Johannesburg
 • Transfers Johannesburg airport en Hoedspruit (gedeelde directe transfer op vaste tijden).
 • 3 overnachtingen obv Full Board (ontbijt, lunch, diner) in Umlani
 • Alle lokale drankjes in Umlani
 • 2 safari jeeptochten (game drives) per dag (bij 3 overnachtingen totaal 6 safaritochten), optionele bushwalks in Umlani
 • 1 overnachting met ontbijt in Graskop

Exclusief:
 • Conservatiebijdrage Timbavati: ZAR 200 p.p. (indien eigen auto ZAR 150 per auto)
 • Fooien
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Autohuur Zuid-Afrika (vanaf Hoedspruit voor vervolg van de reis per eigen auto)

Opmerkingen:
Voor kinderen onder 12 jaar gelden speciale tarieven. Prijs op aanvraag. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom. Zij mogen op jeepsafari mits begeleid door hun ouders. Kinderen onder de 12 jaar mogen i.v.m. veiligheidsredenen niet op Bush walk.

Excursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 92,- p.p.op aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraag
Inclusief: transport per auto met gids, 1 uur fietstocht met fietsgids, lunch in lokaal restaurant, entree Hector Pieterson museum.
 
Exclusief: overige entrees.

Excursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
 • Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in de wijk Newtown, waar de stadswandeling is. 

Excursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
 • Duur: circa 2 uur
 • Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in centraal Johannesburg, waar de stadswandeling is.
 

Excursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
 • Duur: circa 3,5 uur
 • Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in de wijk Newtown, waar de stadswandeling is. 


Excursies

Johannesburg

Excursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela

Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
Je fietst een uur door Soweto, en ziet de levendigheid van de markt met de lokale shebeen (illegaal bierhuis). Met de gids spring je weer in de auto naar een bijzondere straat, hier staan de huizen van twee Nobelprijs voor de Vrede winnaars: bisschop Desmond Tutu en voormalig president Nelson Mandela. Om de hoek staat het Hector Pieterson monument, waar de politie op 16 juni 1976 het vuur opende op 10.000 ongewapende, voor beter onderwijs demonstrerende scholieren. De foto waarop de doodgeschoten 13 jarige Hector Pieterson wordt weggedragen door een medescholier, werd een beroemde World Press Photo. Dit veroorzaakte een wereldwijde keten van protest, waardoor uiteindelijk economische en culturele sancties werden opgelegd door andere landen. Dit betekende het begin van het einde voor het Apartheidsregime. In het Hector Pieterson-museum krijgen de beelden die je op televisie hebt gezien, nu een perspectief. Je luncht in een goed, lokaal restaurantje, de andere bezoekers zijn geen toeristen, maar inwoners van Soweto.
 
Heb je voldoende tijd, dan is een bezoek aan het Apartheidsmuseum (minimaal 1 a 2 uur) ook enorm informatief en indrukwekkend. We kunnen de excursie op aanvraag (kleine meerkosten) voor je verlengen. Tip: verblijf je op de terugweg nog een dag in Johannesburg, dan zou je ook dan het Apartheidsmuseum een bezoek kunnen brengen.
 
Deze excursie is goedgekeurd met het Fair Trade  Tourism (FTT) keurmerk, wereldwijd het eeste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 
 

Excursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 92,- p.p.op aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraagExcursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)

I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Deze stadswandeling door de wijk Newtown laat je verschillende kanten van downtown Johannesburg zien. Van metershoge graffiti kunst tot traditionele kruidendokter en van authentieke Afrikaanse kleding tot het advocatenkantoor van Mandela en Tambo. Groet je iemand in dit ontspannen volksbuurtje, dan krijg je een brede smile terug. Je krijgt een totaal ander beeld van Johannesburg en na afloop zeg je vast: I love Jozi! Tip: vraag de gids of The Sheds deze dag open is, deze art-foodcourt is bijzondere plek om na afloop koffie te drinken of te lunchen. Duur: circa 2,5 uur

Excursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraagExcursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)

I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Voel de vibe van Johannesburg! Als je van metropolen als New York en hun stadscultuur houdt, dan kan Johannesburg je aangenaam verrassen. Het stadsbestuur heeft het unieke besluit genomen dat kunst in de straat te zien moet zijn, zodat iedereen ervan kan genieten. Kunstenaars uit de hele wereld worden uitgenodigd om enorme kunstwerken op gebouwen te maken. Dit is geen gewone graffiti, dit is kunst! Tip: vraag de gids om een tip voor een leuke plek om na afloop zelf koffie te drinken of te lunchen. Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in centraal Johannesburg, waar de stadswandeling is.Duur: circa 2 uur

Excursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraagExcursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)

Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Geïnteresseerd in Mandela en de vrijheidsstrijd? Dan is deze wandeling iets voor jou. Je wandelt onder andere langs het advocatenkantoor van Nelson Mandela en Oliver Tambo in Newtown, waar ze opkwamen voor de rechten van mensen die door het Apartheidsysteem problemen hadden. Maar ook andere vrijheidsstrijders zoals Walter en Albertina Sisulu lieten hier hun voetsporen achter. Een leerzame wandeling! Tip: vraag de gids of The Sheds deze dag open is, deze art-foodcourt is bijzondere plek om na afloop koffie te drinken of te lunchen.
Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in de wijk Newtown, waar de stadswandeling is. Duur: circa 3,5 uur

Excursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag


Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen -

Reacties van reizigers (5)

"Hele varierende vakantie: vele mooie dingen gezien en gedaan!"

Zuid-Afrike Reizen: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis

Richard Schaap - 31-07-2017
Een hele leuke vakantie waarin we vele mooie dingen hebben gezien en gedaan! Heel variërend! De accommodaties waren prima, met de accommodatie in Stellenbosch die er voor ons uitsprong!   Aan te raden excursies:...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Kaarsjes, kampvuur en Big 5 in Krugerpark (Fair Trade Holiday)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Boeiende en mooi vakantie in een afwisselend land"

Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute en Kruger National Park

Jo Althoff - 28-07-2017
Zuid Afrika is een mooi afwisselend land, er is veel te zien en te beleven van Kaapstad, via de Tuinroute, Wijnroute en Kruger Nationaal Park. We hebben een boeiende en mooie vakantie gehad, met een paar minpuntjes. Over het algeheel waren de accomodaties...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Kaarsjes, kampvuur en Big 5 in Krugerpark (Fair Trade Holiday)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Afwisselende locaties in Zuid-Afrika waar we direct verliefd op waren!"

Zuid-Afrika reizen: Van Krugerpark tot Kaapstad!

Herman Slegt - 06-03-2017
Afwisselende locaties waar we direct verliefd op waren en langer wilden blijven! We verbleven in verschillende types accommodaties, wat erg leuk was. Onder andere de volgende lodges sprongen er uit: Tsitsikamma (uit het huisje zicht op de br...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Kaarsjes, kampvuur en Big 5 in Krugerpark (Fair Trade Holiday)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Top Zuid-Afrika reis, met veel afwisseling!"

Zuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo

Carin Weitering - 14-11-2016
Wat een topreis met heel veel afwisseling! Over het algemeen overtroffen de accommodaties onze verwachtingen. De lodges in Limpopo waren uitstekend en de Game Reserve was absoluut een topper. Bij de Panorama Route overnachten we in een lodge met een bijzondere warme sfeer ...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Kaarsjes, kampvuur en Big 5 in Krugerpark (Fair Trade Holiday)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Geweldig! Zuid-Afrika, wat een Prachtig land met vriendelijke mensen."

Zuid Afrika reizen: van Krugerpark tot Kaapstad

Robin van Lieshout - 27-10-2016
Geweldig! Wat een prachtig land met vriendelijke mensen. De variatie van onze reis was goed. Wij vonden met name het feit dat het kleinere, persoonlijke accommodaties betrof, erg leuk. Voor ons was de accommodatie in Knsyna de absolute topper. De accommodatie is prachtig en de ga...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Kaarsjes, kampvuur en Big 5 in Krugerpark (Fair Trade Holiday)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie