Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Shop in de pittoreske Midlands, het best bewaarde geheim van Zuid-Afrika. Slaap bij de boer in Underberg en maak een trip naar de Sani Pas in Lesotho. Drink een biertje in de hoogste bar van Afrika. Wandel in de majestueuze Drakensbergen en bekijk de oeroude tekeningen van de San.
Hoogtepunten

Onontdekt Midlands & Mandela Capture Site

Sani Pas: hoogste pas van Afrika

Mini-Koninkrijk Lesotho

Slapen bij de boer in Underberg

Wandelen in de Drakensbergen

(prijs op aanvraag) 6-7 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Zuid-Afrika reizen: Midlands, Underberg en Drakensbergen
9,0

Beoordeling van deze reis:
9,0/10 - 14 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (14)
Reisschema
Dag 1: Aankomst Howick
Dag 2: Howick - Underberg
Dag 3: Underberg
Dag 4: Underberg - Drakensberg
Dag 5: Drakensberg
Dag 6: Drakensberg - vliegveld Johannesburg
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Vervoer
Deze reis is een self-drive, wat wil zeggen dat je een auto huurt. De wegen in Zuid-Afrika zijn zeer goed begaanbaar, er wordt links gereden. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën. Voor meer comfort, ruime bagage en motorcapaciteit raden we je aan minimaal een C-categorie te kiezen. Lees meer op de autohuur Zuid-Afrika pagina.
 
Accommodatie
Zuid-Afrika blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Accommodaties met het Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) keurmerk hebben een streepje voor. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is.
 
Howick
Je slaapt in een historisch hotel, waar ook Paul Kruger (president Zuid-Afrika), Cecil Rhodes (oprichter en president van Rhodesië, de vroegere naam van Zimbabwe), de schrijver Mark Twain en ontdekkingsreiziger Henry Morton Stanley (‘Dr Livingstone, I presume?’) hebben geslapen. Er is een Victoriaans lunchroom waar je kunt ontbijten, lunchen en taartjes eten. Voor het diner kun je naar een nabij restaurant (ga op tijd, zaken sluiten hier om 8 uur al).
 
Underberg
Je slaapt in een landhuis op een werkende veeboerderij. Het is heel rustig en landelijk gelegen. De kamers zijn ‘countrystyle’ ingericht. Er wordt een heerlijk diner voor je gekookt (ontbijt en diner inbegrepen).
 
Drakensberg (Giants Castle)
Je slaapt in het Nationaal Park zelf en hebt een huisje voor 2 met gelegenheid om zelf te koken en uiteraard te ‘braaien’ (barbecue). Haal je boodschappen uiterlijk in Escourt (ca 3 kwartier rijden). Er is echter ook een restaurant als je geen zin hebt om te koken. In ieder geval is het huisje heerlijk om zelf een kopje thee te zetten of een wijntje open te trekken. Omdat je in de officiële accommodatie van het Nationaal Park slaapt, is dit de beste uitvalsbasis voor wandelingen in Drakensbergen.
 
Extensie Johannesburg
Je slaapt in een kleine, knusse Bed&Breakfast. Je host is een Nederlander, wat heel gezellig is om te vertellen wat je hebt meegemaakt tijdens deze reis. Er zijn maar 3 gastenkamers, waardoor er een prettige persoonlijke sfeer is.
Prijzen
Zuid-Afrika reizen: Midlands, Underberg en Drakensbergen
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 oktober 2020. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. 
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen geldt dikwijls, dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. Hiervoor geldt voor één persoon het Single Supplement. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accommodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen, je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie huurauto Zuid-Afrika. Lees ook onze voorwaarden autohuur Zuid-Afrika. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers.
 
De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Extensie 1: Laatste nacht in Johannesburg
Voeg deze overnachting toe aan je reis als je een dag extra in Johannesburg wilt doorbrengen. Doe de Township Excursie of bezoek het Apartheidsmuseum.

Dag 6: Naar JohannesburgNaar Johannesburg
Vanuit Drakensberg rijd je in circa 5 uur naar Johannesburg.

Dag 7: Naar het vliegveld van JohannesburgNaar het vliegveld van Johannesburg
Na het ontbijt eindigt deze reis.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Laatste nacht in Johannesburg:
Dag 1: Aankomst Howick
Dag 2: Howick - Underberg
Dag 3: Underberg
Dag 4: Underberg - Drakensberg
Dag 5: Drakensberg
Dag 6: Drakensberg - Johannesburg
Dag 7: Johannesburg - vliegveld

Extensie 1: Laatste nacht in Johannesburg
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 79,- p.p.€ 58,- p.p.€ 65,- p.p.€ 58,- p.p.€ 62,- p.p.€ 58,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 79,- p.p.€ 58,- p.p.€ 65,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 58,- p.p.€ 62,- p.p.€ 58,- p.p.
Inclusief:
1 overnachting met ontbijt.

Excursies
Van dag tot dag
Impressie
Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Onderweg naar historisch HowickZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Schitterend uitzicht in UnderbergZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Underberg - Slapen op een boerderij in UnderbergZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Underberg - Uitzicht over het meer!Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: DrakensbergenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: DrakensbergenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Lesotho - Rij over de Sani PasZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Lesotho - Sani PasZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Lesotho - Lunchen in de hoogste pub van AfrikaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Lesotho - Breng een bezoek Lesotho en zijn bewonersZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Relaxen in UnderbergZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Underberg - Mountain ZebraZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Drakensbergen - Bushmen CaveZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Underberg - Kruising tussen een zebra en een ezel = ZonkieZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Drakensbergen - Giants CastleZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Drakensbergen - Wandelen in Giants CastleZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Onderweg naar historisch HowickZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika:  Uitzicht bij HowickZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Engelse sfeer in historisch HowickZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Shoppen aan de Midland Meander.
Reacties van reizigers (14)
 

Blogs over Zuid-Afrika


Sluiten