Zuid-Afrika reizen: Op Big Five safari in Madikwe in exclusieve 5 sterren lodge (malariavrij)

Bouwstenen Zuid-Afrika vakantie – Big Five – Malariavrije safari – Madikwe – 5 sterren – Exclusief

Wil je op safari in één van de mooiste en meest exclusieve plekjes van Zuid-Afrika? En slapen in een exclusieve 5 sterren lodge? Het malariavrije Madikwe Game Reserve is één van de beste conservatiegebieden in Afrika. Madikwe is qua grootte het vijfde park van Zuid-Afrika, maar tegelijkertijd het minst bekende. Dit maakt het tot een verborgen juweeltje!

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Spot de Big Five in Madikwe
  • Geniet van de luxe van de 5 sterren lodge
  • ​Malariavrije safari
  • Wilde honden reservaat
  • Kleinschalig en dus exclusief
  • Go Green! 
  • In een nightdrive op zoek naar wild
   
Reisschema
Dag 1: Aankomst Johannesburg, meet&greet, transfer
Dag 2: Johannesburg - Madikwe, lunch, diner, middag safari
Dag 3: Madikwe, ochtend- en middagsafari, ontbijt, lunch, diner
Dag 4: Vertrek Madikwe, ochtend safari, ontbijt
Dag tot dag

Dag 1: Het begin van je safari reis door Zuid-Afrika!

Het begin van je safari reis door Zuid-Afrika!
Vandaag kom je aan in Zuid Afrika. In Johannesburg om precies te zijn. De bijnaam van Johannesburg is Egoli ('stad van goud') vanwege de goudmijnen.We organiseren een Meet&Greet (M&G) waarbij je welkom wordt geheten en een informatiepakket met je reisdocumenten overhandigt krijgt. Land je 's avonds (met een KLM vlucht), dan begrijpen we dat je zo snel mogelijk je bed in wilt duiken, vandaar dat de begroeting kort en krachtig zal zijn. Degene die de M&G verzorgt staat met een bordje met je naam er op, je op te wachten in de aankomsthal. Hierna kun je richting je hotel met een shuttlebus. Je kunt er echter ook voor kiezen om direct je huurauto op te halen aangezien je de volgende ochtend vroeg moet vertrekken. Land je overdag, dan is de M&G wat uitgebreider (let op een bordje met je naam). Nadat je bent gearriveerd in je hotel, heb je misschien nog een hele dag voor je. In dat geval, kun je 's middags naar het indrukwekkende Apartheidmuseum. Of kies voor een leuke excursie zoals een ontspannen stadswandeling in downtown 'Jozi' of een bijzondere Soweto Township tour (zie excursies).  In Soweto zijn de studentenopstanden begonnen, het begin van het einde van het Apartheidsregime. Je bezoekt het Hector Pierson museum, je ziet het huis van Nobelprijswinnaars voor de Vrede Nelson Mandela en Bisschop Desmond Tutu en je eet in een lokaal restaurant. Lees meer onder excursies. ​

Dag 2: Slapen in een exclusieve 5 sterren safari lodge

Slapen in een exclusieve 5 sterren safari lodge
Deze 5 sterren privé safari lodge ligt in Madikwe Game Reserve, tegen de grens van Botswana nabij Gaborone. Vertrek vroeg (7 uur indien je nog een huurauto moet ophalen, zodat je om 8 uur daadwerkelijk rijdt) en zorg ervoor dat je via de Wonderboom poort binnenkomt. Bij de toegangspoort krijg je je entreebewijs die je in de lodge afrekent. Vanaf dit punt is het nog 11 km (half uur tot een uur) over een gravelweg die na zware weersomstandigheden hobbelig kan zijn. Een hoger gelegen auto geniet de voorkeur. Op weg naar de lodge kun je al dieren tegenkomen, dus houd je ogen open! Neem iets te snacken mee voor onderweg, zodat je door kunt rijden en van de lunch in de lodge kunt genieten.  Om 2 uur aankomen is ideaal. In deze exclusieve lodge zijn slechts vijf sfeervol ingerichte luxe bush villa’s, ieder met een eigen veranda met ligbedden, voor in totaal slechts tien gasten. Er is dus volop aandacht voor alle details. Het is heerlijk om je hier te laten verwennen! In de hoofdlodge is een gezellige lounge met open haard, sfeervolle dinerruimte, een gezellige bar en er is een buitenterras met zwembad met uitzicht op een waterpoel waar soms dieren komen drinken. Je zit hier zitten onder bomen vol gezellig kwetterende wevervogeltjes met mooie ronde nestjes.
 
Na de lunch en/of thee ga je om half 4 voor het eerst met de ranger op pad in de jeep. Spannend, wat zul je spotten? Na een paar uur stop je op een veilig plekje voor een ‘sundowner’, een drankje bij zonsondergang. Daarna ga je door en ben je het laatste deel op een ‘nightdrive’. Met een spotlight ga je op zoek naar dieren die vooral ’s avonds actief zijn, zoals een hyena bijvoorbeeld. Zie je daar nou twee oogjes gloeien in het struikgewas?
In de bar kun je met de andere gasten je avonturen nabespreken, voordat je aan tafel gaat om te genieten van je luxe driegangen diner. Misschien na afloop nog een drankje bij de open haard of in de zomer bij het open vuur van de boma. Vergeet niet op je eigen terras nog even naar de sterrenhemel te kijken!
 
Afstand vliegveld Johannesburg ​– Madikwe: ± 370 km (circa 5-6 uur rijden, reken liever 6 uur met toilet stops en eventueel tegenvallende conditie van de gravelweg)
Afstand Waterberg – Madikwe: ± 300 km (circa 5 uur rijden)

Dag 3: Op Big Five safari in Madikwe

Op Big Five safari in Madikwe
Vroeg op, om 6 uur gaat de wekker. In de lounge staat een bakje thee of koffie voor je klaar. Kleed je warm aan (breng een warme fleecetrui, thermo-ondergoed en een windjack mee), je verkijkt je erop hoe fris het in een open jeep is voordat de zon de aarde opwarmt. Bij het eerste straaltje daglicht ga je met de ranger op pad in zijn jeep. De dieren gaan ook allemaal op zoek naar ontbijt en dit is daardoor hun meest actieve moment van de dag. Wat zou je allemaal kunnen spotten op je safari? Leeuw, luipaard, neushoorn, olifanten, giraf, zebra, hyena en verschillende antilopen. Als je heel erg geluk hebt de zwaar bedreigde Afrikaanse Wilde honden (painted wild dog), er is een troep in Madikwe die regelmatig wordt gezien, maar het blijft een lastig te spotten dier. Wie weet ben jij de gelukkige.
 
Na de ochtendsafari ga je uitgebreid ontbijten. Als je wilt kun je daarna nog even slapen, badderen, zwemmen of een boek lezen op je eigen veranda. De tijd vliegt voorbij, je zou willen dat je de tijd stop kunt zetten, zodat dit moment nooit voorbij gaat! Rond lunchtijd wordt er een lichte warme lunch geserveerd.
 
Om half 4 is het tijd voor je middagsafari. Madikwe is maar liefst 750 km2 groot en heeft wereldfaam omdat er een perfecte balans is tussen conservatie van natuur en jobcreatie voor de lokale gemeenschap, waardoor beiden er beter van worden. Mooi om te weten dat je bezoek een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van het land. Het fijne van Madikwe is er door het exclusieve karakter, slechts een beperkt aantal lodges zijn. Zie je iets bijzonders, zoals een leeuw, dan komen er maximaal drie jeeps bij staan. Je staat dus nooit in een soort file naar een leeuw te kijken, met meer auto’s dan dier op je foto. Je kunt echt in alle rust genieten van de natuur en het wild. Dat zorgt absoluut voor het wow-gevoel!

Dag 4: Je laatste safari in Madikwe

Je laatste safari in Madikwe
Je laatste ochtendsafari. De ranger neemt je mee naar een ander gedeelte van het reservaat, zodat je zoveel mogelijk kans hebt op andere waarnemingen. Na het ontbijt kun je je opfrissen en je koffer inpakken, voordat je op weg gaat naar je volgende bestemming.
 
Afstand Madikwe –  vliegveld Johannesburg-: ± 370 km (circa 6 uur rijden)
Afstand Madikwe –  Sterkfontein (Cradle of Human Kind): ± 300 km (circa 5 uur rijden)
Afstand vliegveld Madikwe –  Pretoria: ± 325 km (circa 5 uur rijden)

Hotel & Vervoer

Autohuur

De leukste manier om Zuid-Afrika te ontdekken is door een 'self-drive', zelf rijden met een huurauto door Zuid-Afrika. Het geeft je de ultieme vrijheid om te stoppen waar en wanneer je wilt. Onze autoverhuur prijzen zijn niet alleen heel voordelig, ze zijn ook nog eens inclusief een uitgebreid verzekeringspakket. Omdat de prijs van de huurauto Zuid-Afrika afhangt of je reist in het hoog- of laagseizoen, en omdat je zelf kunt kiezen welke categorie je wilt huren, zijn de prijzen voor de huurauto nog niet inbegrepen in de bouwsteen. Lees meer op onze huurauto Zuid-Afrika pagina en kijk voor meer informatie op onze Voorwaarden huurauto Zuid-Afrika.
 
Indien je non stop zou rijden, zonder oponthoud door werkzaamheden of toiletstops, zou je in principe de toegangspoort tot Madikwe in vijf uur kunnen bereiken. Echter dan volgt er nog een gravelweg van 11 km waar je maximaal 20 km/h kunt rijden, dit betekent een extra half uur. Reken met een toiletstop onderweg zeker op zes uur rijden. Probeer om 2 uur in de lodge aan te komen. Dit betekent vanaf 8 uur daadwerkelijk wegrijden. Indien je nog een huurauto moet ophalen, neem dan om 7 uur een transfer naar de luchthaven, de transfer duurt een kwartier en papieren invullen kost minimaal een half uur, en mogelijk is er al iemand voor je.
 
Het is ook mogelijk tegen betaling (op aanvraag) om opgehaald te worden in Johannesburg.

 

Accommodatie

Zuid-Afrika blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij selecteren kleinschalige en bijzondere accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Accommodaties met het Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) keurmerk hebben een streepje voor. Ook zijn we op zoek naar accommodaties met de beste ligging, zodat je reistijd minimaal is. Waar mogelijk slapen we dan ook in de goede zelfcatering huisjes van de South African National Parks (SAN Parken).
 

Kleinschalige 5 sterren safari lodge in Madikwe

In deze exclusieve lodge zijn slechts vijf sfeervol ingerichte luxe bush villa’s, met een ruim bed met klamboe, een lekkere zitstoel met koffie/thee faciliteit, een bad met een view in een ruime badkamer en - bijzonder - een buitendouche voor het ware buitengevoel. Iedere bushvilla heeft een eigen veranda met ligbedden. In totaal zijn er slechts tien gasten in de lodge. Er is dus volop aandacht voor alle details. Het is heerlijk om je hier te laten verwennen! In de hoofdlodge is een gezellige lounge met open haard, sfeervolle dinerruimte, een gezellige bar, en er is een buitenterras met zwembad en uitzicht op een waterpoel waar soms dieren komen drinken.
 

Johannesburg

Hét sfeervolle eco-chic boutique hotel van Johannesburg. Gelegen in de buitenwijk Melrose van Johannesburg. Slechts 16 kamers gelegen in een weelderige tuin met zwembad. Fair Trade gecertificeerd. Een oase van rust en design. Dit is je thuis voelen in een stijlvolle omgeving.
Achtergrond

Onbekend juweeltje Madikwe

De kans is groot dat je nog nooit van Madikwe hebt gehoord. Toch is dit 750 km2 grote natuurreservaat de vijfde van Zuid-Afrika. Het ligt tegen de grens met Botswana, bekend om zijn exclusieve safari’s en in Madikwe is er de kans om wilde honden te spotten. Met Madikwe biedt Zuid-Afrika een relatief betaalbaar alternatief voor diegene die op zoek is naar een exclusieve safari ervaring.
 

Exclusieve privé safari in Madikwe Game Reserve

Er zijn slechts een beperkt aantal kleinschalige lodges in het natuurreservaat te vinden en er worden geen “dagjes mensen” toegelaten. Je komt op safari dan ook maar weinig andere safari jeeps tegen. Onderling hebben de lodges ook nog eens de afspraak gemaakt dat er bij een waarneming, hoe bijzonder ook, slechts drie voertuigen mogen blijven staan kijken. Je staat dus nooit in een soort file naar een leeuw te kijken, nooit het Beekse Bergen gevoel, hier heb je de pure safari ervaring.
 

Kleinschalige 5 sterren lodge

De lodges in Madikwe zijn kleinschalig en exclusief. De 5 sterren lodge die wij voor deze bouwsteen uitkozen heeft slechts vijf luxe bushvilla’s met maximaal tien gasten. Er is dus alle aandacht voor je wensen. Bijkomend voordeel: dit gebied is malariavrij.
 

Groen reizen

Madikwe wordt gezien als één van de beste conservatiegebieden van Afrika. Het is een internationaal voorbeeld voor groen toerisme, waarbij een betere toekomst van mens en dier hand in hand gaat. Vroeger is dit gebied gebruikt voor boerderijen. De grond bleek hier niet geschikt voor en de overheid besloot het gebied terug te geven aan de natuur. Tegelijkertijd was de doelstelling om de kansarme lokale bevolking een beter toekomstperspectief met opleiding en werkgelegenheid te geven. De mensen die in de lodges werken komen dan ook uit de omliggende dorpen. Dankzij Madikwe wordt de regionale economie gestimuleerd.
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 oktober 2019. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. 
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen geldt dikwijls, dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. Hiervoor geldt voor één persoon het Single Supplement. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accommodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen, je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie huurauto Zuid-Afrika. Lees ook onze voorwaarden autohuur Zuid-Afrika. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers.
 
De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Zuid-Afrika reizen: Op Big Five safari in Madikwe in exclusieve 5 sterren lodge (malariavrij)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Inclusief:
 • Meet & Greet
 • Transfer airport hotel
 • 1 overnachting in Johannesburg met ontbijt
 • 2 overnachtingen Madikwe
 • Full board in Madikwe, dat wil zeggen lunch (2x), koffie/thee, driegangendiner (2x), ontbijt (2x)
 • 2 safari activiteiten per overnachting in Madikwe, in de namiddag (zorg dat je er uiterlijk om 15 uur bent) en in de ochtend voor het ontbijt.

Exclusief:
 • Drankjes, zowel alcoholisch als non-alcoholisch
 • Entree (conservation fee) Madikwe van 160 ZAR p.p.

Excursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 92,- p.p.op aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraag
Inclusief: transport per auto met gids, 1 uur fietstocht met fietsgids, lunch in lokaal restaurant, entree Hector Pieterson museum.
 
Exclusief: overige entrees.

Excursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
 • Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in de wijk Newtown, waar de stadswandeling is. 

Excursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
 • Duur: circa 2 uur
 • Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in centraal Johannesburg, waar de stadswandeling is.
 

Excursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
 • Duur: circa 3,5 uur
 • Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in de wijk Newtown, waar de stadswandeling is. 
Extensies

Extensie 1: Cradle of Human Kind


Bezoek de Cradle of Human Kind als je geïnteresseerd bent in archeologie. Maak een tocht door de grotten en bezichtig het uitstekende museum.

Dag 4: Safari in Madikwe en naar Cradle of Human kind in Sterkfontein

Safari in Madikwe en naar Cradle of Human kind in Sterkfontein
Je laatste ochtendsafari. De ranger neemt je mee naar een ander gedeelte van het reservaat, zodat je zoveel mogelijk kans hebt op andere waarnemingen. Na het ontbijt kun je je opfrissen en je koffer inpakken, voordat je op weg gaat naar Sterkfontein.
 
In Sterkfontein vind je de Cradle of Human Kind, de wieg van de mensheid, uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Op geen andere plaats ter wereld worden zoveel fossielen van hominiden (mensachtigen) gevonden als in Sterkfontein. En nog steeds wordt er volop onderzoek en nieuwe vondsten gedaan door archeologen. Je kunt hier een tocht door een grot maken (daadwerkelijke rondleiding duurt een half uur, ieder uur) en het uitstekende museum in het Visitors Centrum van Maponeng bezoeken. Sla zeker de ondergrondse waterbaan die je terug voert naar de IJstijd niet over!
 
Afstand Madikwe - Sterkfontein (Cradle of Human Kind): ± 300 km (circa 5 uur rijden)

Dag 5: Afscheid van Sterkfontein

Afscheid van Sterkfontein
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. We adviseren je graag over mogelijkheden om je weg te vervolgen.
a)   Neem vanaf vliegveld Johannesburg een binnenlandse vlucht naar je volgende bestemming. Bijvoorbeeld Port Elizabeth naar Kaapstad voor Addo Elephant Park, de tuinroute, wijnroute en Kaapstad.
b)   Rijd door naar Witsieshoek in Royal-Natal Nationaal Park voor de meest dramatische uitzichten van de Drakensberg.
c)   Rijd door naar Spioenkop voor de geschiedenis van de Battlefields en om neushoorns te spotten.
 
Tip: Witsieshoek en Spioenkop zijn uitstekend te combineren.
 
Afstand Sterkfontein – vliegveld Johannesburg: ± 100 km (circa 1.5 uur rijden)
Afstand Sterkfontein – Witsieshoek (Royal Natal - Drakensberg):  ± 385 km (circa 4.5 uur rijden)
Afstand Sterkfontein – Spioenkop: ± 412 km (circa 5 uur rijden)

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Cradle of Human Kind:
Dag 1: Aankomst Johannesburg, meet&greet, transfer
Dag 2: Johannesburg - Madikwe, lunch, diner, middag safari
Dag 3: Madikwe, ochtend- en middagsafari, ontbijt, lunch, diner
Dag 4: Madikwe - Sterkfontein, ochtend safari, ontbijt
Dag 5: Vertrek Sterkfontein

Extensie 1: Cradle of Human Kind
Prijs beschikbaar op aanvraag
Excursies

Johannesburg

Excursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela

Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
Je fietst een uur door Soweto, en ziet de levendigheid van de markt met de lokale shebeen (illegaal bierhuis). Met de gids spring je weer in de auto naar een bijzondere straat, hier staan de huizen van twee Nobelprijs voor de Vrede winnaars: bisschop Desmond Tutu en voormalig president Nelson Mandela. Om de hoek staat het Hector Pieterson monument, waar de politie op 16 juni 1976 het vuur opende op 10.000 ongewapende, voor beter onderwijs demonstrerende scholieren. De foto waarop de doodgeschoten 13 jarige Hector Pieterson wordt weggedragen door een medescholier, werd een beroemde World Press Photo. Dit veroorzaakte een wereldwijde keten van protest, waardoor uiteindelijk economische en culturele sancties werden opgelegd door andere landen. Dit betekende het begin van het einde voor het Apartheidsregime. In het Hector Pieterson-museum krijgen de beelden die je op televisie hebt gezien, nu een perspectief. Je luncht in een goed, lokaal restaurantje, de andere bezoekers zijn geen toeristen, maar inwoners van Soweto.
 
Heb je voldoende tijd, dan is een bezoek aan het Apartheidsmuseum (minimaal 1 a 2 uur) ook enorm informatief en indrukwekkend. We kunnen de excursie op aanvraag (kleine meerkosten) voor je verlengen. Tip: verblijf je op de terugweg nog een dag in Johannesburg, dan zou je ook dan het Apartheidsmuseum een bezoek kunnen brengen.
 
Deze excursie is goedgekeurd met het Fair Trade  Tourism (FTT) keurmerk, wereldwijd het eeste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 
 

Excursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 92,- p.p.op aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraagExcursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)

I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Deze stadswandeling door de wijk Newtown laat je verschillende kanten van downtown Johannesburg zien. Van metershoge graffiti kunst tot traditionele kruidendokter en van authentieke Afrikaanse kleding tot het advocatenkantoor van Mandela en Tambo. Groet je iemand in dit ontspannen volksbuurtje, dan krijg je een brede smile terug. Je krijgt een totaal ander beeld van Johannesburg en na afloop zeg je vast: I love Jozi! Tip: vraag de gids of The Sheds deze dag open is, deze art-foodcourt is bijzondere plek om na afloop koffie te drinken of te lunchen. Duur: circa 2,5 uur

Excursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraagExcursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)

I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Voel de vibe van Johannesburg! Als je van metropolen als New York en hun stadscultuur houdt, dan kan Johannesburg je aangenaam verrassen. Het stadsbestuur heeft het unieke besluit genomen dat kunst in de straat te zien moet zijn, zodat iedereen ervan kan genieten. Kunstenaars uit de hele wereld worden uitgenodigd om enorme kunstwerken op gebouwen te maken. Dit is geen gewone graffiti, dit is kunst! Tip: vraag de gids om een tip voor een leuke plek om na afloop zelf koffie te drinken of te lunchen. Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in centraal Johannesburg, waar de stadswandeling is.Duur: circa 2 uur

Excursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraagExcursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)

Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Geïnteresseerd in Mandela en de vrijheidsstrijd? Dan is deze wandeling iets voor jou. Je wandelt onder andere langs het advocatenkantoor van Nelson Mandela en Oliver Tambo in Newtown, waar ze opkwamen voor de rechten van mensen die door het Apartheidsysteem problemen hadden. Maar ook andere vrijheidsstrijders zoals Walter en Albertina Sisulu lieten hier hun voetsporen achter. Een leerzame wandeling! Tip: vraag de gids of The Sheds deze dag open is, deze art-foodcourt is bijzondere plek om na afloop koffie te drinken of te lunchen.
Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in de wijk Newtown, waar de stadswandeling is. Duur: circa 3,5 uur

Excursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag


Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen -

Reacties van reizigers (1)

"Een fantastische ervaring in Zuid-Afrika!"

Zuid-Afrika Reizen: Op Big Five safari in Madikwe in exclusieve 5 sterren lodge, Stellenbosch, Hermanus & Kaapstad!

Theo van der Waal - 22-11-2016
Wat een fantastische ervaring! Een prachtige reis met veel verschillende indrukken. De accommodaties zijn ons goed tot zeer goed bevallen. De verzorging van de accommodaties, slapen, eten, drinken en gastvrijheid waren boven verwachting. Qua excurs...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Op Big Five safari in Madikwe in exclusieve 5 sterren lodge (malariavrij)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie