Zuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo

Bouwstenen Zuid-Afrika vakantie - Johannesburg - Waterberg - Louis Trichardt - Phalaborwa - Krugerpark - Panoramaroute

Slaap in de Afrikaanse bush bij Waterberg. Zie de Venda vrouwen dansen in de Soutpansberg regio. Verwonder je over de grillige rotspartijen van de Blyde Rivier Kloof op de Panoramaroute. Tijdens je selfdrive safari en wandelsafari spot je de Big Five in het Krugerpark.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Slapen in safaritent in Waterberg
  • Big Five spotten in Kruger Park
  • Wandelsafari Kruger Park
  • Slapen in Venda sfeer & 4WD excursie
  • ​Panoramaroute Blyde Rivier Kloof
Reisschema
Dag 1: Aankomst Johannesburg / Pretoria, meet&greet, transfer (JNB)
Dag 2: Johannesburg/Pretoria - Waterberg, entree Marakela NP
Dag 3: Waterberg, incl 2 safari excursies (game drive)
Dag 4: Waterberg - Louis Trichardt
Dag 5: Louis Trichardt, Panorama drive
Dag 6: Louis Trichardt - Phalaborwa
Dag 7: Phalaborwa - Kruger Park
Dag 8: Kruger Park, entree, Morning Walk Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 9: Kruger Park - Panoramaroute
Dag 10: Vertrek Panoramaroute
Dag tot dag

Dag 1: Johannesburg of Pretoria: Soweto township, Apartheidmuseum, Voortrekkersmonument

Johannesburg of Pretoria: Soweto township, Apartheidmuseum, Voortrekkersmonument
Vandaag kom je aan in Zuid-Afrika. We organiseren een Meet&Greet (M&G) in Johannesburg waarbij je welkom wordt geheten en een informatiepakket met je reisdocumenten overhandigt krijgt. Het tijdstip en locatie van deze M&G is afhankelijk van je aankomsttijd en het programma van de volgende dag: 
- Land je 's avonds (met een KLM vlucht) en heb je morgenochtend een vol programma, dan vindt de M&G vanavond op de luchthaven plaats. Let goed op een bordje met je naam. We begrijpen dat je zo snel mogelijk je bed in wilt duiken, vandaar dat de begroeting kort en krachtig zal zijn.
- Land je 's avonds maar heb je morgenochtend geen programma, dan komt komt er iemand naar je accommodatie voor de M&G. In dat geval ga je na de douane formaliteiten rechtstreeks met een shuttlebus naar het airport hotel. Ook voor deze shuttle staat er iemand met een bordje met je naam in de aankomsthal klaar.
- Land je overdag, dan vind de M&G plaats op het vliegveld (let goed op een bordje met je naam). In dit geval haal je direct je huurauto op. Als je nog een hele dag voor je hebt, kun je 's middags naar het indrukwekkende Apartheidmuseum of een Soweto Township tour doen. Zijn deze activiteiten niet helemaal jouw 'ding', dan is het ook mogelijk om direct naar Waterberg te rijden. Dit is circa 3 à 4 uur rijden.
 
Let op voor degene die in Pretoria aankomen: In Pretoria is er geen transfer vanaf het vliegveld. Je kunt gelijk je huurauto ophalen. In Pretoria is het Union Building of het Voortrekkersmuseum interessant. Je krijgt inzicht in de geschiedenis en de ontberingen van de blanke pioniers. Zuid-Afrika heeft een complexe geschiedenis en wij vonden het zelf bere-interessant om dit van verschillende perspectieven te bekijken. Afstand: ± 50 km

Dag 2: African Time in Waterberg

African Time in Waterberg
Na het ontbijt kun je vertrekken. Verblijf je in Johannesburg, dan is het handig om je huurauto bij de accommodatie af te laten leveren. Nu kan de reis door Zuid-Afrika echt beginnen. Vanuit Johannesburg rijd je vandaag richting het noordwesten naar Waterberg, een gebied in totaal van 15.000 km2 groot. De Voortrekkers noemden het gebied Waterberg, vanwege de vele stromen, watervallen, poelen en moerassen. De natuur in het gebied is erg mooi: de valleien en groen beboste heuvels in de verschillende vegetatie zorgen voor een afwisselend landschap. De streek heeft internationaal nog minder bekendheid, waardoor het hier nog ongerept en authentiek is. Na een stuk snelweg, sla je af en rij je langs kleine plaatsen, je krijgt steeds meer het gevoel in de ‘outback’ te zitten. Aan de kant van de gravelweg zie je een bord staan ‘Relax! You’re in the bush!’. Nu weet je het zeker: doe je telefoon af en schakel over op ‘African Time’…
 
De comfortabele safari tent (Tlopi Tented Camp) met ensuite badkamer waar je in slaapt, bevindt zich midden in de bush van een privé reservaat. Hou er rekening mee dat het een zelfcatering accommodatie is en er geen restaurant nabij de lodge is. Je zult daarom voor het verblijf zelf je boodschappen mee moeten nemen. Je merkt dat je jachtige ritme van thuis, terugschakelt naar een tandje lager. ’s Avonds zit je op je eigen veranda en kijkt naar de fonkelende sterren. Verbeeld je het je nou, of staan ze hier echt dichterbij? Afstand: Johannesburg ± 275 km / Pretoria ± 240 km
 
De genoemde afstanden zijn de rechtstreekse afstanden tussen de accommodaties. Je zult goede snelweg afwisselen met kleinere wegen, wat je gemiddelde snelweg omlaag brengt. Wij compenseren de CO2 uitstoot voor je.

Dag 3: Relax: you’re in the bush!

Relax: you’re in the bush!
Als je ’s ochtends wakker wordt, heb je kans om antilopen of een neushoorn te zien grazen. Een bijzondere ontbijt in de bush! Het privé reservaat is open inclusief gevaarlijk wild, zoals neushoorns, dus je moet wel opletten. Vandaag ga je samen met een ranger twee keer een safari rit (game drive) in een 4x4 door het reservaat maken. Zonsondergang en zonsondergang zijn de beste tijdstippen. Het park stikt niet van het wild, maar wel bijzondere soorten, zoals de Kaapse gier (Cape Vulture), luipaard, bruine hyena, antilopen die je niet zo vaak ziet zoals reedbuck, eland en tsessebe. Ook de leeuw, buffels, kudu met de machtige spiraalhoorns en Afrikaanse olifant komen in het park voor. Je kunt hier dus op Big Five safari én het is malariavrij gebied. Marakele Nationaal Park is vooral ook bekend om zijn mooie landschap met majestueuze​ bergen. Een heerlijk plekje om te genieten van de mooie natuur. 

Dag 4: De Soutpansberg in Limpopo

De Soutpansberg in Limpopo
Vandaag zul je diep de Limpopo provincie inrijden, richting de grens met Zimbabwe. De plaats Makhado, die voorheen Louis Trichardt heette, is een van de belangrijkste steden in het gebied rond de Soutpansbergen. Zowel de naam Louis Trichardt (een Voortrekker leider) als Makhado (een Venda leider) verwijzen naar leiders uit dit gebied die ook nog eens flink met elkaar gevochten hebben. Als je vroeg vertrekt, kun je ‘s middags op eigen gelegenheid de Soutpansberg ontdekken, een bergketen met een zoutvlakte aan de westzijde.
 
In Makhado/Louis Trichardt overnacht je in een lodge die een positieve bijdrage levert aan zowel de natuur als de lokale gemeenschap. Je slaapt in een traditionele Rondavel ingericht in de kleurige stijl van de Venda stam. De heerlijke maaltijden zijn inclusief en worden met een grote glimlach geserveerd. De lodge heeft verschillende onderscheidingen ontvangen voor de duurzaam toerisme zoals de Nationale Imvelo Award en een Golden Leaf status van de Wilderness Foundation.  Afstand: ±  300 km

Dag 5: Bij de Venda in Louis Trichardt/Makhado

Bij de Venda in Louis Trichardt/Makhado
Bij de lodge zijn verschillende actieve mogelijkheden. Inbegrepen hebben we alvast 1 activiteit: een jeeptocht om te genieten van het weidse uitzicht op het Panorama punt. Wellicht heb je dit gisteravond al gedaan voor de sunset, dan heb je deze hele dag om een dagexcursie te doen. Je kunt, alleen of met de gids, een wandeling maken of een tocht in de omgeving. Een andere aanrader is een bezoek aan het Venda dorpje.Als het een heldere nacht is kun je optioneel bij de accommodatie een ‘Star Gazing’ excursie boeken om vanuit hier de sterren aan de andere kant van de evenaar van dichterbij te bewonderen. s Avonds komen de vrouwen uit het dorp regelmatig naar de lodge om verschillende Venda dansen te laten zien. Erg leuk om te zien!
 

Dag 6: Via Tzaneen naar Phalaborwa

Via Tzaneen naar Phalaborwa

Onderweg kun je in het groene Tzaneen een tussenstop maken. In deze subtropische omgeving groeien mango’s, citrusvruchten en avocado’s. Bekend is hier de Magoebaskloof, waar je kunt hiken en een Canopy Tour kunt doen.  Phalaborwa is een mijnwerkersstadje. Het is zeker geen schoonheid, maar het is wel grappig om vanaf de top van een heuvel de enorme mijnpit te bekijken. Men zegt dat de pit zelfs vanuit de ruimte is te zien. Je verblijft in Phalaborwa in een safari lodge met een zwembad. Je verblijft hier vanwege de goede value for money in combinatie met de locatie, je bent een paar minuten van de toegangspoort van het Krugerpark vandaan. Het is een aanrader om via de lodge een avondsafari naar het Krugerpark boeken. Phalaborwa is de enige plaats buiten het park waar dit mogelijk is. Deze constructie bespaart je behoorlijk in je portemonnee, want uiteraard is een nacht in het Krugerpark een stuk prijziger.


Dag 7: De Big 5 in het Kruger Nationaal Park

De Big 5 in het Kruger Nationaal Park
Na je ontbijt rijd je door het beroemde Kruger National Park. Aan de poort betaal je conservation levy ('entree'). Ga zo vroeg mogelijk op pad, de meeste dieren laten zich op de koelere delen van de dag zien, ‘s ochtends vroeg of aan het einde van de dag. In het park kun je op zoek naar de Big 5: de olifant, buffel, het luipaard, de neushoorn en de leeuw. De Krugerwildtuin, zoals de Zuid-Afrikanen het park noemen, is een van de grootste nationale parken ter wereld en strekt zich uit over 1.948.528 hectare. Het park heeft de grootte van ongeveer de helft van Nederland.  Je rijdt gemiddeld maar 25 km per uur, en er is zoveel te zien, dat je hier met gemak 2 dagen door kunt brengen. Als je wilt kun je een ochtend, sunset of avond safari onder begeleiding van een ranger boeken in het restcamp waar je verblijft. In verschillende accommodaties vertrekken de gamedrives op verschillende tijden. Plan je route in het Krugerpark altijd zo, dat je voor de toegangspoort met zonsondergang sluit, bij je accommodatie bent. Houd er ook rekening mee, dat er een olifant op de weg kan staan, waardoor je er niet langs kunt! 
Tip: In alle grote restcamps (niet in de bushcamps) zijn restaurants waar je alle maaltijden kunt gebruiken, van ontbijt tot diner, op momenten dat het jou schikt. (Wil je graag zelf koken, geef dit aan bij het aanvragen van je reisvoorstel, zodat we de prijs van een huisje met keukentje kunnen geven.) Het is handig van te voren wat snacks voor in de auto te kopen. Afstand: ± 40 km

Dag 8: Op Wandelsafari in het Kruger Park

Op Wandelsafari in het Kruger Park
Ook vandaag verblijf je in het Kruger Nationaal Park. Een spannende afwisseling is de wandeling met een ranger in de vroege ochtend, de beste tijd om dieren te spotten. De wandeling zelf is ontspannen loopniveau, maar natuurlijk wel spannend om in de bush te lopen. Ervaren en gewapende rangers/gidsen gebruiken hun kennis van de bush om je de wonderen van de natuur uit te leggen. Je merkt dat er meer te zien is dan groot wild. De getrainde veld gidsen met backup geweren nemen groepen van maximaal 8 personen voor een paar uur mee de bush in. Ze volgen neushoorn, olifant en leeuw te voet en leren je fascinerende feiten over de Afrikaanse bush te observeren. Op deze tocht moet je dragen: comfortabele wandelschoenen of laarzen, kleding aangepast op de heersende weersomstandigheden en geen felle kleuren en breng vooral zelf je camera's en / of verrekijker mee. LET OP: Kinderen jonger dan 13 jaar NIET toegestaan.
 
Na de wandeling ga je verder op je selfdrive safari. Tip: ga naar verschillende delen van het park, want bepaalde dieren komen in bepaalde delen van het park veel voor. Bepaalde rivieren zitten vol met de gevaarlijke nijlpaarden en krokodillen bijvoorbeeld. De kans is erg groot dat je giraffes, zebra’s, antilopen, wildebeesten, buffels, wrattenzwijnen en olifanten hebt gezien. Leeuwen, de schuwe neushoorns en solitaire luipaarden zijn lastiger te spotten. Afstand:+/- 75 km.

Dag 9: De Panorama Route bij Blyde River

De Panorama Route bij Blyde River
Je verruilt het Kruger Nationaal Park voor een route met de mooiste vergezichten van Zuid-Afrika: de Panoramaroute aan de Blyde Rivier. Vandaag heb je alle tijd om hoogtepunten zoals Gods Window, de Bourkes Luck Potholes en de Drie Rondavels te bezoeken. De Panoramaroute biedt uitzichten over het abrupte einde van het hoogveld. Het resultaat is een verbazingwekkende kloof met schitterende uitzichten op grillig gevormde rotsen. Je kunt ook naar Bourkes Luck Potholes en de Echo Caves. Koop Macadamia noten bij een van de vele stalletjes, wandel naar een waterval of breng een bezoek aan het historische mijndorpje Pilgrims Rest; ontdek vandaag de Panorama Route!  Afstand gehele route: ±  200 km

Dag 10: Vertrek Panoramaroute

Vertrek Panoramaroute
Na het ontbijt eindigt je bouwsteen.

Achtergrond
Droom je ervan om op safari te gaan en afgelegen plekken te bezoeken, dan is dit iets voor jou! Je relaxt in de bush en je gaat op zoek naar de Big Five in het Kruger Park. Je camera maakt ook overuren om alle mooie rotsformaties op de Panorama route van de Blyde Rivier vast te kunnen leggen. Ga off the beaten track en bezoek de Venda stam.
 

Johannesburg, Soweto en Apartheidmuseum

Voordat je achter het stuur kruipt, kun je acclimatiseren in Johannesburg. Je kunt een township tour naar Soweto maken (waarbij een stukje op de fiets) of het indrukwekkende Apartheidmuseum bezoeken.
 

Op safari naar de Big Five en Panoramaroute

In het noorden van Zuid-Afrika zijn prachtige game reserves te vinden. Het uitgestrekte Kruger Nationaal Park met zijn Big Five is natuurlijk de bekendste. Maar er is veel meer te ontdekken in de Limpopo provincie. We brengen je naar een onontdekt plekje in de Afrikaanse bush, waar het wild ’s ochtends om je huisje heen scharrelt. Dit is het gebied van de Waterberg, uitgeroepen tot Unesco erfgoed. Je steekt de Steenbokskeerkring over op zoek naar de Venda stam, nabij de Soutpansberg. Hier verblijf je in een Venda rondavel in het uiterste noorden van het land nabij Louis Trichardt. In deze lodge is het heel sfeervol én fair trade toeven, geen wonder dat de lodge vele prijzen voor duurzaam toerisme heeft ontvangen. Op de Panoramaroute verwonder je je over de grillig gevormde rotsen van de Blyde River Canyon.
 
Hotel & Vervoer

Vervoer

Deze reis is een self-drive, wat wil zeggen dat je een auto huurt. De wegen in Zuid-Afrika zijn zeer goed begaanbaar, er wordt links gereden. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën. Voor meer comfort, ruime bagage en motorcapaciteit raden we je aan minimaal een C-categorie te kiezen. Lees meer op de autohuur Zuid-Afrika pagina.
 

Accommodatie

Zuid-Afrika blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Accommodaties met het Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) keurmerk hebben een streepje voor. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is.
 

Johannesburg

Als je overdag aankomt in Johannesburg, dan slaapt je in een kleine, knusse Bed&Breakfast. Je host is een Nederlander, wat zo direct na aankomst wel lekker is. Het is fijn om van hem nuttige informatie en tips te krijgen. Er zijn maar 3 gastenkamers, waardoor er een prettige persoonlijke sfeer is. Bij aankomst 's avonds slaap je dichtbij de luchthaven in een goed hotel.
 

Waterberg

Je slaapt op een privé reserve waar maar 7 huisjes zijn: 4 zijn van steen, 3 zijn safaritenten. Alle huisjes hebben een eigen badkamer en een eigen keukentje. Het is zelfcatering en er is geen restaurant of winkel aanwezig. Het dichtstbijzijnde dorp is zo’n 30 kilometer over een gravelroad (half uur rijden). Haal dus van te voren je boodschappen. Alle huisjes hebben een uitzicht over een weids stuk savanne, waar vaak dieren grazen. Slechts een paar uur van het vliegveld, maar opeens zit je in het Afrika waar je van droomde!
 

Louis Trichardt

Je verblijft in een bijzondere Lodge, je slaapt in een rondavel in kleurige Venda stijl. De heerlijke maaltijden zijn inbegrepen. De lodge heeft veel prijzen gewonnen voor duurzaam toerisme. Lokale mensen van de Venda stam hebben een opleiding gekregen tot kok, serveerster, barman, gids of tuinman en kunnen door deze baan hun familie onderhouden. Of dat de reden is, dat de sfeer enorm vriendelijk is, weten we niet. Wat we wel weten, dit is een heel bijzondere plek!
 

Phalaborwa

In Phalaborwa slaap je in een lokaal guesthouse. Het is knus en comfortabel, maar het belangrijkste is, dat het een paar minuten van de poort van het Kruger Park is gelegen. Phalaborwa is de enige plaats buiten het Park, vanwaar uit je al een avond gamedrive kunt boeken. Als je op tijd arriveert, raden we je zeker aan dit te doen. Doordat je vandaag ook een flink stuk moet rijden en nog boodschappen moet doen, is het zonde van je geld om in het Krugerpark zelf te slapen. Door je verblijf in het guesthouse bespaar je flink in je portemonnee. Wil je toch liever upgraden, dan kunnen we dat uiteraard ook voor je regelen (bijbetaling).
 

Paul Kruger Nationaal Park

In het Kruger Park zijn verschillende restcamps, alle huisjes hebben (in meer of mindere mate) zelfcatering faciliteiten. In ieder geval genoeg voor een snel ontbijt ’s ochtends (je wilt vroeg op pad!) en thee of wijn en een snackje ‘s avonds.  In principe proberen we je in een maincamp (een groter hoofdkamp) te boeken, hier zijn ook voorzieningen als een restaurant en een winkel. Zit dit vol, dan kunnen we uitwijken naar een bushcamp, kleinere kampen zonder winkels en restaurants, je zult dan zelf boodschappen moeten meenemen. Vanwege de grote vraag naar een verblijf in het park is het aan te raden je reis zo vroeg mogelijk te boeken!
 

Graskop

Je slaapt in een bijzonder hotel, alle kamers zijn ingericht door verschillende moderne kunstenaars. Geen kamer is het zelfde en dat maakt dit luxe hotel tot een kunstwerk op zich! In het hotel is een restaurant, maar tegenover het hotel ligt ook het populairste restaurant van Graskop.
 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 oktober 2019. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. 
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen geldt dikwijls, dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. Hiervoor geldt voor één persoon het Single Supplement. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accommodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen, je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie huurauto Zuid-Afrika. Lees ook onze voorwaarden autohuur Zuid-Afrika. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers.
 
De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Zuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Restcamp KP€ 1.252,- p.p.€ 921,- p.p.€ 1.032,- p.p.€ 921,- p.p.€ 988,- p.p.€ 921,- p.p.
Upgrade Umlani€ 1.739,- p.p.€ 1.301,- p.p.€ 1.447,- p.p.€ 1.301,- p.p.€ 1.388,- p.p.€ 1.301,- p.p.
Inclusief:
 • Meet&greet en transfer vliegveld naar je accommodatie (alleen Johannesburg, Pretoria zelfdrive)
 • 3 overnachtingen met ontbijt 
 • 2 overnachtingen in zelf catering ingerichte safari tent met ensuite badkamer in Marakele Nationaal Park (geen ontbijt)
 • 2 safari excursies met ranger (game drives) Marakela Nationaal Park (join in)
 • 2x conservation levy (=entree) Marakela Nationaal Park
 • 2 overnachtingen, inclusief alle maaltijden (Full Board) en inclusief 1 Panorama Drive. Regelmatig traditioneel dans optreden van de Venda dorpelingen
 • 2 overnachtingen in huisje in Kruger Nationaal Park (geen ontbijt)
 • Morning Walk met Ranger in Kruger Park (Let op: vanaf 13 jaar!)

Exclusief:

Excursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 96,- p.p.op aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraag
Inclusief: transport per auto met gids, 1 uur fietstocht met fietsgids, lunch in lokaal restaurant, entree Hector Pieterson museum, entree Apartheidsmuseum.
 

Excursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
 • Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in de wijk Newtown, waar de stadswandeling is. 

Excursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
 • Duur: circa 2 uur
 • Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in centraal Johannesburg, waar de stadswandeling is.
 

Excursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
 • Duur: circa 3,5 uur
 • Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in de wijk Newtown, waar de stadswandeling is. 
Extensies


Excursies

Johannesburg

Excursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela

Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
Per auto word je opgehaald bij je hotel. Je fietst een uur door Soweto, en ziet de levendigheid van de markt met de lokale shebeen (illegaal bierhuis). Indien je niet wilt fietsen, kan dit ook per auto. Met de gids spring je weer in de auto naar een bijzondere straat, hier staan de huizen van twee Nobelprijs voor de Vrede winnaars: bisschop Desmond Tutu en voormalig president Nelson Mandela. Om de hoek staat het Hector Pieterson monument, waar de politie op 16 juni 1976 het vuur opende op 10.000 ongewapende, voor beter onderwijs demonstrerende scholieren. De beroemde World Press Photo van de gewonde scholieren veroorzaakte een wereldwijde keten van protest, waardoor uiteindelijk economische en culturele sancties werden opgelegd door andere landen. Dit betekende het begin van het einde voor het Apartheidsregime. Het Soweto/Hector Pieterson-museum verhaalt over deze periode. Je luncht in een goed, lokaal restaurantje, de andere bezoekers zijn geen toeristen, maar inwoners van Soweto. Je bezoekt het Apartheidsmuseum (incl entree): enorm informatief en indrukwekkend en een must-visit in Johannesburg.
 
Deze excursie is goedgekeurd met het Fair Trade  Tourism (FTT) keurmerk, wereldwijd het eeste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 
 

Excursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 96,- p.p.op aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraagExcursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)

I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Deze stadswandeling door de wijk Newtown laat je verschillende kanten van downtown Johannesburg zien. Van metershoge graffiti kunst tot traditionele kruidendokter en van authentieke Afrikaanse kleding tot het advocatenkantoor van Mandela en Tambo. Groet je iemand in dit ontspannen volksbuurtje, dan krijg je een brede smile terug. Je krijgt een totaal ander beeld van Johannesburg en na afloop zeg je vast: I love Jozi! Tip: vraag de gids of The Sheds deze dag open is, deze art-foodcourt is bijzondere plek om na afloop koffie te drinken of te lunchen. Duur: circa 2,5 uur

Excursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraagExcursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)

I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Voel de vibe van Johannesburg! Als je van metropolen als New York en hun stadscultuur houdt, dan kan Johannesburg je aangenaam verrassen. Het stadsbestuur heeft het unieke besluit genomen dat kunst in de straat te zien moet zijn, zodat iedereen ervan kan genieten. Kunstenaars uit de hele wereld worden uitgenodigd om enorme kunstwerken op gebouwen te maken. Dit is geen gewone graffiti, dit is kunst! Tip: vraag de gids om een tip voor een leuke plek om na afloop zelf koffie te drinken of te lunchen. Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in centraal Johannesburg, waar de stadswandeling is.Duur: circa 2 uur

Excursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraagExcursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)

Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Geïnteresseerd in Mandela en de vrijheidsstrijd? Dan is deze wandeling iets voor jou. Je wandelt onder andere langs het advocatenkantoor van Nelson Mandela en Oliver Tambo in Newtown, waar ze opkwamen voor de rechten van mensen die door het Apartheidsysteem problemen hadden. Maar ook andere vrijheidsstrijders zoals Walter en Albertina Sisulu lieten hier hun voetsporen achter. Een leerzame wandeling! Tip: vraag de gids of The Sheds deze dag open is, deze art-foodcourt is bijzondere plek om na afloop koffie te drinken of te lunchen.
Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in de wijk Newtown, waar de stadswandeling is. Duur: circa 3,5 uur

Excursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag


Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - LuipaardZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - NeushoornZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - HyenaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Drinkende Giraffe bij een WaterholeZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Oh oh Olifant op de wegZuid-Afrika reizen - Safari in het Krugerpark - Kudde OifantenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Wevervogeltje bouwt een nestZuid-Afrika reizen - Safari in het Krugerpark - GrondneushoornvogelZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Krugerpark - Kudu tijdens safari door KrugerparkZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Onderweg in Limpopo - Jacaranda boom in bloeiZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - De Drie RondavelsZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - De Bourkes Luck PotholesZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Ndebele vrouwen in Pilgrims RestZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - UitzichtpuntZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Pelgrims RestZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Gods WindowZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - De PinnacleZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Grotten (Echo Cave) aan de PanoramarouteZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute en de Blyde rivierZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - UitzichtpuntZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Waterberg - Welcome in the BushZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Louis Trichardt - Traditionele Venda RondavelZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Louis Trichardt - Op bezoek bij de VendaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Louis Trichardt - JeeptochtZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Louis Trichardt - Venda schoolkinderenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Wandelsafari bij Louis TrichardtZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Johannesburg - ApartheidmuseumZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Johanesburg - Soweto Township Tour

Reacties van reizigers (17)

"Huwelijksreis naar Krugerpark, Swaziland en Drakensberg"

Een gewildige reis in een prachtig divers land

M - 03-05-2019
De rondreis was naar een prachtig divers land en een geweldige reis. De accommodatie in White River was wat ons betreft met stip de mooiste locatie. De accommodati in St. Lucia viel op door een zeer muffe geur, verouderd i...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Schitterende reis in divers Zuid-Afrika"

Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark tot Kaapstad (op maat)

Corne Bruininckx - 11-07-2018
Schitterende reis in divers Zuid-Afrika met prima accommodaties. De accommodaties waren van hoog en zeer gastvrij niveau, de ene keer in de stad of dorp de andere keer een aantal kilometer van de bewoonde wereld. Indien het laatste het geval is, ...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Fantastische vakantie in een prachtig land"

Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis

Lisanne - 20-03-2018
In een zin: Fantastische vakantie in een prachtig land De accommodaties waren over het algemeen prima. Met name de accommodatie in Johannesburg, Stellenbosch en Hermanus zijn erg mooi. De minste  accommodatie  was in Graskop. De excursies die ...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onvergetelijk en zeer afwisselende reis door Zuid-Afrika"

Zuid-Afrika reizen: Van Krugerpark tot Kaapstad

Mariëtte Schuringa- de Groot - 04-09-2017
In een zin, dit was een onvergetelijke en zeer afwisselende reis! De accommodatie was in het algemeen sfeervol en kleinschalig. Onze beste herinneringen is aan Umlani, een fantastisch bushcamp met een hele fijne sfeer. Minste vonden wij de accommodatie in Loskopdam, omdat dit...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Een uitmuntende organisatie en een prachtig gevarieerd programma in Zuid-Afrika!"

Zuid-Afrika reizen: Van Krugerpark tot Kaapstad

Kees Reitsma - 04-08-2017
We hebben enorm gezien van Zuid-Afrika. Het programma was prachtig en gevarieerd, soms wel wat vol (maar dat wilden we zelf)! De accommodaties waren uitstekend, goede standaard en kwaliteit, zeer gastvrij en behulpzaam. Alles bij elkaar hebben we de accommodaties als zeer positie...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een prachtige reis in het prachtige land Zuid-Afrika!"

Zuid -Afrika reizen: Van Krugerpark tot Kaapstad

Margreet Allema - 16-11-2016
We hebben een prachtige reis gemaakt in een prachtig land, de afwisseling in landschappen was indrukwekkend en veel (wilde) dieren gezien. En wat een aardige mensen hebben we ontmoet! De meeste accommodaties waren erg goed, en een aantal sprongen er echt uit. Wij hebben de...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Top Zuid-Afrika reis, met veel afwisseling!"

Zuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo

Carin Weitering - 14-11-2016
Wat een topreis met heel veel afwisseling! Over het algemeen overtroffen de accommodaties onze verwachtingen. De lodges in Limpopo waren uitstekend en de Game Reserve was absoluut een topper. Bij de Panorama Route overnachten we in een lodge met een bijzondere warme sfeer ...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een huwelijksreis in Zuid-Afrika om nooit te vergeten!"

Zuid-Afrika reizen: Krugerpark, Swaziland & Drakensberg

Astrid en Caspar Hunsche - 25-10-2016
We hebben niet overal de meest luxe hotels en accommodaties gehad, maar dat hoefde van ons ook niet. De beste lodges voor ons waren die in het prive park nabij Krugerpark en de lodge in Johannesburg. Allebei luxe met geweldige service! Qua excursies hebben wij zeer genoten v...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een onvergetelijk avontuur voor het hele gezin!"

Johannesburg - Waterberg - Krugerpark - Graskop - Swaziland - St. Lucia - Howick - Drakensbergen

Pieter van der Fluit - 01-09-2016
Wij zijn niet gewend om met het hele gezin zulke verre reizen te maken. Door de uitstekende reisorganisatie en een beetje voorzichtigheid bleek dat allemaal prima te doen en hebben we onvergetelijke dingen gezien en meegemaakt en kennis gemaakt met andere culturen.  Onze eer...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De Big 5 gespot in Zuid-Afrika!"

Johannesburg - Waterberg - Phalaborwa - Krugerpark - Marakele - Limpopo - Panorama route

Boris Polm - 17-08-2016
We hebben met onze groep een prachtige reis naar Zuid-Afrika gemaakt. We verbleven in geweldige accommodaties, mooie natuur gezien én we hebben de gehele "Big 5" gespot! De reis was nagenoeg perfect georganiseerd. Door lokale hulp van de meet & gr...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Krugerpark, Swaziland en Drakensbergen"

Johannesburg - Waterberg - Krugerpark - Graskop - Swaziland - St. Lucia - Howick - Drakensbergen

Margot Pelders - 15-08-2016
Er waren heel veel hoogtepunten tijdens deze goed georganiseerde, verrassende en gevarieerde reis! De informatiemap was goed en heeft ons overal gebracht waar we moesten zijn, ook zonder navigatiesysteem. Er was een leuke variatie van accommodaties. Beide accommodatie...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Unieke safari ervaring, tijdens mijn Zuid Afrika rondreis!"

Zuid-Afrika reizen: Johannesburg - Krugerpark

Kees van Vliet - 09-03-2016
Ik heb een unieke 4-daagse safari ervaring gehad tijdens mijn reis in Zuid-Afrika!   De game drives (safari tochten met een ranger) in Greater Krugerpark en in Krugerpark zelf waren goed verzorgd. In bijzonder vond ik de sunset drive zeer leuk! Drie drives ...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo
Beoordeling van deze reis: 7,0
7,0/10 - 1 recensie
"We hebben veel wild gezien. Het was een super vakantie"

Rondreis Zuid-Afrika: Krugerpark, Swaziland en Drakensbergen

Iris van Geer - 18-01-2016
De accommodaties zijn over het algemeen allemaal prima en goed. Vaak vonden wij de accommodatie op een mooie locatie, al helemaal in de wildparken. Een aantal lokaties raden we echter niet aan.  Qua excursies is de nacht game drive in Phalaborwa geweldig. Dit raden wij ...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Geweldige Zuid-Afrika reis. We hebben heel veel gezien, veel mensen gesproken en veel beleefd!"

Zuid-Afrika reizen: Johannesburg - Waterberg - Louis Trichard - Phalaborwa - Swaziland - Stanger - Kaapstad

Frits Bouwens - 16-11-2015
Wat een fantastische reis hebben we weer gemaakt met Footprint Travel. We hebben heel veel gezien, veel mensen gesproken en veel beleefd! De accommodaties waren prachtig en afwisselend. Leuke/verrassende extraatjes waren voor ons de accommodaties: Kensington Cottages (Peter in Jo...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Imponerende Zuid-Afrika en Namibië reis door Krugerpark, Swaziland, Drakensberg, Lesotho, Addo, de Tuinroute, Kaapstad en Namibië"

Zuid-Afrika en Namibië reizen: Krugerpark, Swaziland, Drakensberg, Lesotho, Addo, de Tuinroute, Kaapstad en Namibie

Astrid Eegerdingk - 26-10-2015
Wat een imponerende trip door Zuid-Afrika en Namibië hebben we gehad. Het is een onvergetelijke reis voor ons.. Eigenlijk één en al hoogtepunt! De reis is prima georganiseerd en de accommodaties en het reisprogramma zijn zeer gevarieerd. Daardoor blijft het alt...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Zeer mooie, afwisselende en goed georganiseerde reis. Wat een fantastische ervaring!"

Zuid-Afrika reizen - Krugerpark - Swaziland - Drakensbergen

Edwin Parlevliet - 25-05-2015
Wat een fantastische ervaring, onze Zuid-Afrika reis!   Om een idee te geven over de onvergetelijke excursies die wij gedaan hebben:   De wandelsafari in het Krugerpark:...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Zuid-Afrika: vriendelijke mensen en een ongelofelijke variatie in landschap"

Zuid-Afrika - Louis Trichardt - Krugerpark - Panoramaroute - Swaziland - St Lucia - Stanger - Zulu - Drakensberg - Johannesburg

Thijs en Arianne - 15-10-2011
We hebben een geweldige tijd gehad in Zuid Afrika. Zeker in het begin is elk beest bijzonder natuurlijk. In de prachtige lodge bij Louis Trichardt werden we ontzettend gastvrij onthaald. Door de leuke en open gesprekken met de geïnteresseerde oprichters en medewerkers voelden we ons...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie