Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Slaap in de Afrikaanse bush bij Waterberg. Zie de Venda vrouwen dansen in de Soutpansberg regio. Verwonder je over de grillige rotspartijen van de Blyde Rivier Kloof op de Panoramaroute. Tijdens je selfdrive safari en wandelsafari spot je de Big Five in het Krugerpark.
Hoogtepunten

Slapen in safaritent in Waterberg

Big Five spotten in Kruger Park

Wandelsafari Kruger Park

Slapen in Venda sfeer & 4WD excursie

​Panoramaroute Blyde Rivier Kloof

(prijs op aanvraag) 10 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Zuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo
8,8

Beoordeling van deze reis:
8,8/10 - 22 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (22)
Reisschema
Dag 1: Aankomst Johannesburg / Pretoria, meet&greet, transfer (JNB)
Dag 2: Johannesburg/Pretoria - Waterberg, entree Marakela NP
Dag 3: Waterberg, incl 2 safari excursies (game drive)
Dag 4: Waterberg - Louis Trichardt
Dag 5: Louis Trichardt, Panorama drive
Dag 6: Louis Trichardt - Phalaborwa
Dag 7: Phalaborwa - Kruger Park
Dag 8: Kruger Park, entree, Morning Walk Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 9: Kruger Park - Panoramaroute
Dag 10: Vertrek Panoramaroute
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Vervoer
Deze reis is een self-drive, wat wil zeggen dat je een auto huurt. De wegen in Zuid-Afrika zijn zeer goed begaanbaar, er wordt links gereden. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën. Voor meer comfort, ruime bagage en motorcapaciteit raden we je aan minimaal een C-categorie te kiezen. Lees meer op de autohuur Zuid-Afrika pagina.
 
Accommodatie
Zuid-Afrika blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Accommodaties met het Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) keurmerk hebben een streepje voor. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is.
 
Johannesburg
Als je overdag aankomt in Johannesburg, dan slaapt je in een kleine, knusse Bed&Breakfast. Je host is een Nederlander, wat zo direct na aankomst wel lekker is. Het is fijn om van hem nuttige informatie en tips te krijgen. Er zijn maar 3 gastenkamers, waardoor er een prettige persoonlijke sfeer is. Bij aankomst 's avonds slaap je dichtbij de luchthaven in een goed hotel.
 
Waterberg
Je slaapt op een privé reserve waar maar 7 huisjes zijn: 4 zijn van steen, 3 zijn safaritenten. Alle huisjes hebben een eigen badkamer en een eigen keukentje. Het is zelfcatering en er is geen restaurant of winkel aanwezig. Het dichtstbijzijnde dorp is zo’n 30 kilometer over een gravelroad (half uur rijden). Haal dus van te voren je boodschappen. Alle huisjes hebben een uitzicht over een weids stuk savanne, waar vaak dieren grazen. Slechts een paar uur van het vliegveld, maar opeens zit je in het Afrika waar je van droomde!
 
Louis Trichardt
Je verblijft in een bijzondere Lodge, je slaapt in een rondavel in kleurige Venda stijl. De heerlijke maaltijden zijn inbegrepen. De lodge heeft veel prijzen gewonnen voor duurzaam toerisme. Lokale mensen van de Venda stam hebben een opleiding gekregen tot kok, serveerster, barman, gids of tuinman en kunnen door deze baan hun familie onderhouden. Of dat de reden is, dat de sfeer enorm vriendelijk is, weten we niet. Wat we wel weten, dit is een heel bijzondere plek!
 
Phalaborwa
In Phalaborwa slaap je in een lokaal guesthouse. Het is knus en comfortabel, maar het belangrijkste is, dat het een paar minuten van de poort van het Kruger Park is gelegen. Phalaborwa is de enige plaats buiten het Park, vanwaar uit je al een avond gamedrive kunt boeken. Als je op tijd arriveert, raden we je zeker aan dit te doen. Doordat je vandaag ook een flink stuk moet rijden en nog boodschappen moet doen, is het zonde van je geld om in het Krugerpark zelf te slapen. Door je verblijf in het guesthouse bespaar je flink in je portemonnee. Wil je toch liever upgraden, dan kunnen we dat uiteraard ook voor je regelen (bijbetaling).
 
Paul Kruger Nationaal Park
In het Kruger Park zijn verschillende restcamps, alle huisjes hebben (in meer of mindere mate) zelfcatering faciliteiten. In ieder geval genoeg voor een snel ontbijt ’s ochtends (je wilt vroeg op pad!) en thee of wijn en een snackje ‘s avonds.  In principe proberen we je in een maincamp (een groter hoofdkamp) te boeken, hier zijn ook voorzieningen als een restaurant en een winkel. Zit dit vol, dan kunnen we uitwijken naar een bushcamp, kleinere kampen zonder winkels en restaurants, je zult dan zelf boodschappen moeten meenemen. Vanwege de grote vraag naar een verblijf in het park is het aan te raden je reis zo vroeg mogelijk te boeken!
 
Graskop
Je slaapt in een bijzonder hotel, alle kamers zijn ingericht door verschillende moderne kunstenaars. Geen kamer is het zelfde en dat maakt dit luxe hotel tot een kunstwerk op zich! In het hotel is een restaurant, maar tegenover het hotel ligt ook het populairste restaurant van Graskop.
 
Prijzen
Zuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 oktober 2020. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. 
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen geldt dikwijls, dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. Hiervoor geldt voor één persoon het Single Supplement. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accommodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen, je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie huurauto Zuid-Afrika. Lees ook onze voorwaarden autohuur Zuid-Afrika. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers.
 
De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Excursies
JohannesburgExcursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis MandelaFair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
Per auto word je opgehaald bij je hotel. Je fietst een uur door Soweto, en ziet de levendigheid van de markt met de lokale shebeen (illegaal bierhuis). Indien je niet wilt fietsen, kan dit ook per auto. Met de gids spring je weer in de auto naar een bijzondere straat, hier staan de huizen van twee Nobelprijs voor de Vrede winnaars: bisschop Desmond Tutu en voormalig president Nelson Mandela. Om de hoek staat het Hector Pieterson monument, waar de politie op 16 juni 1976 het vuur opende op 10.000 ongewapende, voor beter onderwijs demonstrerende scholieren. De beroemde World Press Photo van de gewonde scholieren veroorzaakte een wereldwijde keten van protest, waardoor uiteindelijk economische en culturele sancties werden opgelegd door andere landen. Dit betekende het begin van het einde voor het Apartheidsregime. Het Soweto/Hector Pieterson-museum verhaalt over deze periode. Je luncht in een goed, lokaal restaurantje, de andere bezoekers zijn geen toeristen, maar inwoners van Soweto. Je bezoekt het Apartheidsmuseum (incl entree): enorm informatief en indrukwekkend en een must-visit in Johannesburg.
 
Deze excursie is goedgekeurd met het Fair Trade  Tourism (FTT) keurmerk, wereldwijd het eeste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 
 

Excursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 88,- p.p.op aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraag
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 88,- p.p.op aanvraag
4 pers.5 pers.6 pers.
op aanvraagop aanvraagop aanvraag
Excursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Deze stadswandeling door de wijk Newtown laat je verschillende kanten van downtown Johannesburg zien. Van metershoge graffiti kunst tot traditionele kruidendokter en van authentieke Afrikaanse kleding tot het advocatenkantoor van Mandela en Tambo. Groet je iemand in dit ontspannen volksbuurtje, dan krijg je een brede smile terug. Je krijgt een totaal ander beeld van Johannesburg en na afloop zeg je vast: I love Jozi! Tip: vraag de gids of The Sheds deze dag open is, deze art-foodcourt is bijzondere plek om na afloop koffie te drinken of te lunchen. Duur: circa 2,5 uur

Excursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Excursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Voel de vibe van Johannesburg! Als je van metropolen als New York en hun stadscultuur houdt, dan kan Johannesburg je aangenaam verrassen. Het stadsbestuur heeft het unieke besluit genomen dat kunst in de straat te zien moet zijn, zodat iedereen ervan kan genieten. Kunstenaars uit de hele wereld worden uitgenodigd om enorme kunstwerken op gebouwen te maken. Dit is geen gewone graffiti, dit is kunst! Tip: vraag de gids om een tip voor een leuke plek om na afloop zelf koffie te drinken of te lunchen. Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in centraal Johannesburg, waar de stadswandeling is.Duur: circa 2 uur

Excursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Excursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Geïnteresseerd in Mandela en de vrijheidsstrijd? Dan is deze wandeling iets voor jou. Je wandelt onder andere langs het advocatenkantoor van Nelson Mandela en Oliver Tambo in Newtown, waar ze opkwamen voor de rechten van mensen die door het Apartheidsysteem problemen hadden. Maar ook andere vrijheidsstrijders zoals Walter en Albertina Sisulu lieten hier hun voetsporen achter. Een leerzame wandeling! Tip: vraag de gids of The Sheds deze dag open is, deze art-foodcourt is bijzondere plek om na afloop koffie te drinken of te lunchen.
Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in de wijk Newtown, waar de stadswandeling is. Duur: circa 3,5 uur

Excursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Van dag tot dag
Impressie
Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - LuipaardZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - NeushoornZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - HyenaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Drinkende Giraffe bij een WaterholeZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Oh oh Olifant op de wegZuid-Afrika reizen - Safari in het Krugerpark - Kudde OifantenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Wevervogeltje bouwt een nestZuid-Afrika reizen - Safari in het Krugerpark - GrondneushoornvogelZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Krugerpark - Kudu tijdens safari door KrugerparkZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Onderweg in Limpopo - Jacaranda boom in bloeiZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - De Drie RondavelsZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - De Bourkes Luck PotholesZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Ndebele vrouwen in Pilgrims RestZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - UitzichtpuntZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Pelgrims RestZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Gods WindowZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - De PinnacleZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Grotten (Echo Cave) aan de PanoramarouteZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute en de Blyde rivierZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - UitzichtpuntZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Waterberg - Welcome in the BushZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Louis Trichardt - Traditionele Venda RondavelZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Louis Trichardt - Op bezoek bij de VendaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Louis Trichardt - JeeptochtZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Louis Trichardt - Venda schoolkinderenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Wandelsafari bij Louis TrichardtZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Johannesburg - ApartheidmuseumZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Johanesburg - Soweto Township Tour
Reacties van reizigers (22)
 

Blogs over Zuid-Afrika


Sluiten