Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Met deze bouwsteen maak je in plaats van een vlucht tussen Durban en Port-Elizabeth, een prachtige roadtrip langs de Wild Coast. De Wild Coast is een perfecte plek voor hikes naar watervallen, kliffen, strand en zee. Rijd door een glooiend groen landschap langs dorpen met gekleurde Xhosa rondavels. Bezoek Qunu, het dorp waar Nelson Mandela opgroeide en de geiten van zijn vader hoedde. Kom meer te weten over anti-apartheid held Steve Biko. Ontdek de authentieke Wild Coast, woest en schitterend.
Hoogtepunten

Watervallen bij Mbotyi

Uitzicht op prachtige kliffen

Geboortedorp Nelson Mandela

Strandwandelingen Morgan Bay

Double Mouth Nature Reserve

Xhosa dorpen in heuvels

Per auto ipv vliegen Durban - Port Elizabeth

(prijs op aanvraag) 5-8 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Zuid-Afrika reizen: Roadtrip door de woeste Wild Coast (Durban - P.E.)
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (0)
  Reisschema
  Dag 1: Aankomst Mbotyi
  Dag 2: Mbotyi
  Dag 3: Mbotyi - Morgan Bay
  Dag 4: Morgan Bay
  Dag 5: Vertrek Morgan Bay
  Kaart reis
  Hotel & Vervoer
  Vervoer
  Deze reis is een self-drive, wat wil zeggen dat je een auto huurt. De wegen in Zuid-Afrika zijn zeer goed begaanbaar, er wordt links gereden. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën. Voor meer comfort, motorcapaciteit en met name een hogere wegligging (ivm onverharde wegen) raden we je aan voor de Wild Coast minimaal een K-categorie te kiezen. Lees meer op de autohuur Zuid-Afrika pagina.
   
  Accommodatie
  Zuid-Afrika blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Accommodaties met het Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) keurmerk hebben een streepje voor. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is.
   
  Hotel Mbotyi
  Deze lodge ligt aan de rivier en biedt hierdoor uitzicht over een lagune en tegelijkertijd over het strand en de zee. De vogeltjes fluiten om je heen, de zee ruist op de achtergrond, je komt hier helemaal tot rust. De sfeer in de lodge is heel relaxed en vriendelijk, alles is netjes verzorgd en schoon.  
   
  Hotel Morgan Bay
  Het hotel ligt aan zee, je loopt zo de duin af naar het strand. Het hotel heeft ook een zwembad.
  Er is een fijne lounge, bar en restaurant om te relaxen. In het restaurant wordt heerlijk eten bereid.
  Prijzen
  Zuid-Afrika reizen: Roadtrip door de woeste Wild Coast (Durban - P.E.)
  Prijs beschikbaar op aanvraag
  Prijs beschikbaar op aanvraag
  De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 oktober 2020. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. 
  De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen geldt dikwijls, dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. Hiervoor geldt voor één persoon het Single Supplement. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accommodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen, je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie huurauto Zuid-Afrika. Lees ook onze voorwaarden autohuur Zuid-Afrika. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers.
   
  De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

  Opmerkingen:
  Bekijk hier onze autohuur Zuid-Afrika tarieven
  Extensies
  Extensie 1: Het strand van Umhlanga Rocks
  Vlieg je naar Durban, blijf dan een nacht in strandplaats Umhlanga Rocks, voordat je de reis naar de Wild Coast begint.
   

  Dag 1: Naar het strand van Umhlanga RocksNaar het strand van Umhlanga Rocks
  Een rustig dagje om uit te rusten van de reis en in de vakantiestemming te komen. Op het vliegveld van Durban haal je je huurauto op. Voor de Oost-Kaap raden we je een hoger gelegen voertuig aan, vanwege de vele onverharde wegen. In een half uur rijd je naar Umhlanga Rocks, een relaxte strandplaats. Een prima manier om rustig te wennen aan links rijden. In Umhlanga Rocks kun je lekker naar het strand en zwemmen in het warme water van de Indische Oceaan of het zwembad. Dit gebied wordt ook wel de Dolphin Coast genoemd. Dat is niet voor niets, het komt voor dat je dolfijnen in de branding ziet spelen! Heb je zin in een dagje stad, dan kun je een trip naar Durban op eigen gelegenheid doen. Tip: Haal bij de supermarkt alvast wat flessen water en snacks zoals fruit voor onderweg voor de komende dagen.
  Afstand: ±  km 22
   

  Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Het strand van Umhlanga Rocks:
  Dag 1: Durban - Umhlanga Rocks (vlucht exclusief)
  Dag 2: Aankomst Mbotyi
  Dag 3: Mbotyi
  Dag 4: Mbotyi - Morgan Bay
  Dag 5: Morgan Bay
  Dag 6: Vertrek Morgan Bay

  Extensie 1: Het strand van Umhlanga Rocks
  1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
  € 69,- p.p.€ 50,- p.p.€ 56,- p.p.€ 50,- p.p.€ 54,- p.p.€ 50,- p.p.
  1 pers.2 pers.3 pers.
  € 69,- p.p.€ 50,- p.p.€ 56,- p.p.
  4 pers.5 pers.6 pers.
  € 50,- p.p.€ 54,- p.p.€ 50,- p.p.
  Inclusief:
  • 1 overnachting met ontbijt

  Exclusief:
  • vlucht naar Durban

  Extensie 2: Start met overnachten in Johannesburg en bij Durban
  Kom je aan met een dagvlucht, slaap dan een nachtje in een airport hotel bij Johannesburg. De volgende dag vlieg je door naar Durban, waar je slaapt aan het strand bij Umhlanga Rocks. 

  Dag 1: Het begin van je reis door Zuid-Afrika!Het begin van je reis door Zuid-Afrika!
  Vandaag kom je aan in Johannesburg, Zuid Afrika. We organiseren een Meet&Greet (M&G) waarbij je welkom wordt geheten en een informatiepakket met je reisdocumenten overhandigd krijgt. Land je 's avonds (met een KLM vlucht), dan begrijpen we dat je zo snel mogelijk je bed in wilt duiken, vandaar dat de begroeting kort en krachtig zal zijn. Degene die de M&G verzorgt staat je -met een bordje met jouw naam erop- op te wachten in de aankomsthal. Heb je een nachtvlucht en land je overdag, dan is de M&G wat uitgebreider (let op een bordje met je naam) en  heb je waarschijnlijk nog een hele dag voor je. Na de M&G ga je richting het hotel met een shuttlebus. Je kunt 's middags naar het indrukwekkende Apartheidmuseum. Of kies voor een leuke excursie zoals een ontspannen stadswandeling in downtown 'Jozi' of een bijzondere Soweto Township tour (zie excursies).
   

  Dag 2: Het strand van Umhlanga RocksHet strand van Umhlanga Rocks
  Een rustig dagje om uit te rusten van de reis en in de vakantiestemming te komen. Vanuit het airport hotel in Johannesburg neem je eenvoudig in 10 minuten een transfer naar het vliegveld. Neem een binnenlandse vlucht naar Durban (prijs op aanvraag). Op het vliegveld van Durban haal je je huurauto op. Voor de Oost-Kaap raden we je een hoger gelegen voertuig aan, vanwege de vele onverharde wegen. In een half uur rijd je naar Umhlanga Rocks, een relaxte strandplaats. Een prima manier om rustig te wennen aan links rijden. In Umhlanga Rocks kun je lekker naar het strand en zwemmen in het warme water van de Indische Oceaan of het zwembad. Dit gebied wordt ook wel de Dolphin Coast genoemd. Dat is niet voor niets, het komt voor dat je dolfijnen in de branding ziet spelen! Heb je zin in een dagje stad, dan kun je een trip naar Durban op eigen gelegenheid doen. Tip: Haal bij de supermarkt alvast wat flessen water en snacks zoals fruit voor onderweg voor de komende dagen.
  Afstand: ±  km 22
   

  Dag 3: Naar de Wild CoastNaar de Wild Coast
  Vandaag begint je route langs de Wild Coast, een ongerept  gebied in de voormalige Transkei. Na een stuk op de N2 tolweg duik je de R61 op, en rijd je door glooiende heuvels. Ten noorden van Port St John buigt de route af naar de kust, waar je verschillende kleine dorpen passeert. Hobbelige weggetjes voeren je uiteindelijk via de grootste theeplantage van het zuidelijk halfrond (op moment van schrijven is de theefabriek niet in gebruik) naar de lodge waar je vannacht zult slapen. De lodge biedt een geweldig uitzicht over de lagune, het strand en de zee. De vogeltjes fluiten om je heen, de zee ruist op de achtergrond, je komt hier helemaal tot rust. De sfeer in de lodge nodigt uit om te relaxen; bij het zwembad, peddelend in een kano over de lagune of maak een strandwandeling.
   
  Afstand vanaf Umhlanga Rocks: ±  350 km (ca 6 uur)
  Afstand vanaf Howick: ± 375 km (ca 5,5 uur)
  Afstand vanaf Underberg: ±  275 km (ca 4,5 uur)
  Let op: De laatste 20 km is over gravel wegen. Je kunt hier niet snel rijden.

  NB: De genoemde afstanden zijn de rechtstreekse afstanden tussen de accommodaties. Uiteraard rijd je meer omdat je bezienswaardigheden gaat bekijken. Wil je je CO2 uitstoot compenseren via www.greenseat.nl, gebruik dan je dagteller. Je zult goede snelweg afwisselen met kleinere wegen, wat je gemiddelde snelheid omlaag brengt tot ongeveer 50
   

  Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Start met overnachten in Johannesburg en bij Durban:
  Dag 1: Aankosmt Johannesburg
  Dag 2: Johannesburg - Durban (vlucht) - Umhlanga Rocks (excl vlucht)
  Dag 3: Umhlanga Rocks - Port St Johns/Mbotyi
  Dag 4: Mbotyi
  Dag 5: Mbotyi - Morgan Bay
  Dag 6: Morgan Bay
  Dag 7: Vertrek Morgan Bay

  Extensie 2: Start met overnachten in Johannesburg en bij Durban
  1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
  € 148,- p.p.€ 107,- p.p.€ 121,- p.p.€ 107,- p.p.€ 115,- p.p.€ 107,- p.p.
  1 pers.2 pers.3 pers.
  € 148,- p.p.€ 107,- p.p.€ 121,- p.p.
  4 pers.5 pers.6 pers.
  € 107,- p.p.€ 115,- p.p.€ 107,- p.p.
  Inclusief:
  • 2 overnachtingen met ontbijt

  Exclusief:
  • vlucht Johannesburg - Durban. Dit is op aanvraag. 

  Excursies
  Van dag tot dag
  Impressie
  Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: De Wild CoastZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Genieten in de lodge in MbotyiZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Uitzicht over het strand bij MbotyiZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Xhosa dorp aan de Wild CoastZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Naar de waterval bij MbotyiZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: De Matwa waterval valt 140 meter omlaagZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: In het geboortedorp van Nelson MandelaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: In Qunu is een klein museum voor MandelaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Het museum in Qunu biedt uitzicht over de hele omgeving.Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op de Stenen Stoel van Mandela!Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Strandwandelingen in de Oost-KaapZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Wandel langs de Wild CoastZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Excursie in Kei MouthZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Excursie in Kei MouthZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Binnendoor weg naar Morgans BayZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Wandelen Double Mouth Nature Reserve bij Morgans BayZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Morgans Bay is een niet toeristisch dorpjeZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Uitzicht vanaf balkon hotelkamer in Morgans Bay Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Heerlijke hotelletje in Morgans BayZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Wakker worden met uitzicht op zee in Morgans Bay
   

  Blogs over Zuid-Afrika


  Sluiten