Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)

Bouwstenen Zuid-Afrika vakantie - Kaapstad - Stellenbosch - Tulbagh of Hermanus - Montagu - Oudtshoorn - Knysna - Tsitsikamma

Voor liefhebbers van het goede leven, schitterende natuur, wining & dining en een relaxte vakantie in de Kaapprovincie. Bezoek Robbeneiland, De Tafelberg en Kaap de Goede Hoop bij Kaapstad. Ga op kooksafari in de Bokaap of bezoek goede doelen in de townships. Fiets door de groene wijnlanden en langs de witte Cape Dutch huizen van Stellenbosch. Rij op een Struisvogel in Oudtshoorn en verwonder je over de Cango Caves. Luier aan het strand van Knysna of bezoek Monkeyland bij Plettenberg. Maak je reis naar je eigen smaak op maat en wandel in Tsitsikamma.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Kaapstad en Kaap de Goede Hoop
  • Wijnproeven Stellenbosch
  • Walvissen Hermanus
  • Wandel in bos aan zee in Tsitsikamma
  • ​Safari in jeep (extensie)
  • Mountainbiken De Hoop (extensie)
Reisschema
Dag 1: Aankomst Kaapstad, meet&greet, transfer
Dag 2: Kaapstad
Dag 3: Kaapstad, vrije dag of optionele excursie
Dag 4: Kaapstad - Stellenbosch
Dag 5: Stellenbosch, kies je excursie
Dag 6: Stellenbosch - Tulbagh/Hermanus
Dag 7: Tulbagh/Hermanus - Montagu
Dag 8: Montagu - Oudtshoorn
Dag 9: Oudtshoorn
Dag 10: Oudtshoorn - Knysna
Dag 11: Knysna
Dag 12: Vertrek Knysna
Dag tot dag

Dag 1: Kaapstad verkennen

Kaapstad verkennen
Aankomst op het vliegveld in Kaapstad. Veel mensen komen aan met de avondvlucht van KLM. Dan is het heel fijn om verwelkomt te worden door onze meet&greet persoon, die je de weg wijst. Vervolgens ga je met een transfer naar je accommodatie. Je huurauto kun je dan op een andere dag ophalen bij een filiaal in de stad of laten bezorgen bij je accommodatie. 
 
Bij alle andere luchtvaartmaatschappijen kom je overdag aan. Als je vandaag vroeg aankomt in Kaapstad heb je de tijd om de stad te verkennen. Je kunt beginnen bij het oudste gebouw: Kasteel De Goede Hoop, door de Nederlanders gebouwd tussen 1666 en 1679. Hier is het allemaal begonnen, met een bevoorradingspost voor de VOC schepen op de specerijroute naar Indië. Via Darlingstreet (je kunt voor een habbekrats heerlijk eten in de Indische Bazar) loop je naar de Green Market Square, vol met marktkraampjes. Hier kun je een koffietje op het plein doen. Loop vanuit hier naar de Company Gardens. De vroegere VOC tuinen, zijn nu een gezellig parkje middenin de stad. Breng ook een bezoek aan de Waterfront, een winkelcentrum met restaurantjes aan de haven. Vanuit hier loop je naar het Aquarium, waar je veilig achter glas een paar flinke haaien langs kunt zien komen, ook leuk met kinderen.
 
Een ander goed idee om je te oriënteren op de uitgestrekte stad is een toertje met de rode hop-on-hop-off bus. Je kaartje is de hele dag geldig en je kunt op allerlei interessante punten uit stappen. Je rijdt rondom de Tafelberg, waar de stad omheen is gegroeid en ziet de verschillende baaien om de stad. Je komt op plekken waar je anders misschien niet zo snel komt, zoals het originele T-bag design in Hout Bay, waar je ook naar het zeehonden eiland kunt gaan. De bus stopt ook bij de Kirstenbosch Botanische tuinen, welke bekend staat als een van de mooiste botanische tuinen ter wereld en is uitgeroepen tot werelderfgoed. Afstand vliegveld accommodatie: ±  25 km
 
De genoemde afstanden zijn de rechtstreekse afstanden tussen de accommodaties. Uiteraard rij je meer omdat je bezienswaardigheden gaat bekijken. Wil je je CO2 uitstoot compenseren via www.greenseat.nl, gebruik dan je dagteller. Je zult goede snelweg afwisselen met kleinere wegen, wat je gemiddelde snelweg omlaag brengt.
 

Dag 2: Robbeneiland en Tafelberg

Robbeneiland en Tafelberg
Zodra het goed weer is (het mag niet hard waaien), pak dan  de boot naar Robbeneiland, waar Nelson Mandela gevangenen heeft gezeten. Of ga met de kabelbaan de Tafelberg op, uitgeroepen tot één van de 7 wonderen der natuur. Ligt er een wit ‘tafelkleedje’ op de Tafelberg, dan wordt het uitzicht beperkt door het wolkendek en kun je niet omhoog. 

Dag 3: Bokaap Kooksafari of Goede doelen Township Tour

Bokaap Kooksafari of Goede doelen Township Tour
We hebben een aantal optionele excursies voor je geselecteerd en deze excursies zijn echte smaakmakers. Bij de Bokaap Kooksafari ga je koken (en eten uiteraard) in de stijl van de Cape Malay en leer je meer over de achtergrond van de slaven. Maak een wandeling door deze kleurige wijk, met huizen in alle kleuren van de regenboog. Bij de Goede doelen Township Tour bezoek je hoopgevende projecten in de townships. Een erg indrukwekkend en onvergetelijk bezoek. Of wandel door een van de grootste townships en hoor en zie waarom je gids Trots op zijn Township is. Je kunt zelfs gaan paragliden vanaf Signal Hill. Lees er meer over onder Excursies op onze website. Wil je meer zien van Kaapstad, plan gerust een extra dagje in, vervelen zul je je zeker niet. Voor meer informatie, zie Extensies.

Dag 4: Kaap de Goede Hoop en pinguïns op Boulders Beach bij Simonstown

Kaap de Goede Hoop en pinguïns op Boulders Beach bij Simonstown
Van Kaapstad naar Stellenbosch is een korte rit, dus vandaag is er genoeg tijd voor de trip naar het schiereiland met het Nationaal Park Kaap de Goede Hoop. Op de heenweg kun je via Chapmans Peak rijden, met mooie uitzichten over de baaien.  Op de parkeerplaats van Kaap de Goede Hoop lopen bijna altijd bavianen rond, belust op het ijsje in je hand. Vanaf hier loop je naar de vuurtoren, die meestal te veel in de mist stond om nuttig te kunnen zijn. Er zijn hier dan ook veel schepen vergaan. Vlakbij Simonstown, kun je de pinguïnkolonie van Boulders Beach zien. De 3000 waggelende Afrikaanse pinguïns zijn toch wel een bevreemdend gezicht, als je bedenkt dat je op het Afrikaanse continent staat!
 
Stellenbosch is bekend om haar prachtige landschappen, Cape Dutch architectuur, maar natuurlijk vooral de wijn. Bij het toeristenbureau is een stadwandeling te boeken of een plattegrond te koop om zelf door het historische stadje te wandelen. Sla het Dorpmuseum niet over, waar je 4 huizen uit verschillende periodes bezoekt. Een hiervan, het Schreuderhuis uit 1709, is een van de oudste bewaarde huizen van Zuid-Afrika. Stellenbosch is ook een gezellige studentenstad om rond te lopen. Afstand: ± 45 km

Dag 5: Wijnproeven en fietsen in Stellenbosch

Wijnproeven en fietsen in Stellenbosch
Als oudste wijnroute in Zuid-Afrika en de wijnhoofdstad van het land, zijn in de omgeving van Stellenbosch tal van gerenommeerde wijndomeinen voor proeverijen te bezoeken. Dit kun je natuurlijk zelf met de auto doen (om te voorkomen dat de bestuurder dronken achter het stuur zit, kun je aangeven voor 1 persoon proefglaasjes te delen). Er zijn wijnboerderijen waar je Cap Classique (de lokale champagne) met nougat kunt proeven, of port met chocola, maar natuurlijk vooral de witte en rode wijn.
 
Een aanrader vinden wij de Bike & Wine Excursie, een excursie met een 'positieve ecologische voetafdruk'. Je fietst langs verschillende wijndomeinen, en op de fiets geniet je echt van de prachtige omgeving vol wijngaarden. Ook ideaal natuurlijk omdat de bestuurder niet de ‘BOB’ hoeft te zijn, maar ook kan genieten van de lekkere Zuidafrikaanse wijntjes. Uitspugen is toch wel erg zonde! Voor meer informatie kijk onder excursies.

Dag 6: Cape Dutch stadje Tulbagh of walvissen spotten in Hermanus

Cape Dutch stadje Tulbagh of walvissen spotten in Hermanus
Vandaag ga je naar Tulbagh, tenzij het walvisseizoen is (juni tot september), dan ga je (als je wilt) naar Hermanus. (Tip: Het is ook mogelijk om een walvisexcursie vanaf Knysna te doen.)
 
(a) Cape Dutch stadje Tulbagh
Het charmante historische stadje Tulbagh ligt in de wijnlanden van de Boland. De vallei is bijna volledig omgeven door majestueuze bergketens, een schilderachtig landschap. De stad staat bekend om haar prachtige omgeving en de historische Cape Dutch architectuur (1699). Tulbagh heeft naar onze mening de mooiste straat van heel Zuid-Afrika. Een aardbeving in 1969 was de aanleiding om alle historische huizen in de hoofdstraat volledig in oude stijl te herbouwen, in het mini museumpje lees je hier meer over. In de Tulbagh Vallei kun je wijn én lekkere chocolade proeven. Ben je toe aan een massage na al dat autorijden, dan is er ook een fijne dagspa, waar verschillende massages zoals de Fynbos Herbal Massage zijn te boeken. Afstand: ±  95 km

(b) Walvissen spotten in Hermanus
De stad Hermanus, oorspronkelijk een vissersdorpje, heeft de naam de beste plaats in de wereld te zijn van waar je walvissen kunt spotten vanaf het vasteland. De zuidkapers (of Australische walvissen) die hier komen ‘kramen’ van juni tot november (piek: september-november) komen zeer dicht bij het land, wij zagen ze in Hermanus en Gansbaai zelfs al vanaf de uitkijkpunten. Maar natuurlijk kun je ook meegaan met een (FTTSA gecertificeerde) bootsafari om de walvissen van nog dichterbij te zien. 
Je kunt vanuit Hermanus ook het spectaculaire kooi duiken met haaien doen (dagexcursie). De witte haai wordt naar de boot gelokt. In de kooi zak je in het water en kun je met een snorkelbril de machtige kaken van de broertjes van ‘Jaws’ van wel érg dichtbij zien. Je kunt ook veilig op het dek blijven staan. Afwisselend aan dek en in de kooi geeft het beste resultaat en spectaculaire fotos. Het is wel belangrijk dat het haaien lokken verantwoordelijk gebeurt en de tour die we aanbieden is dan ook gecertificeerd door Fairtrade in Tourism South Africa. (Zie excursies). Beste periode: hele jaar door mogelijk, mei tot september de beste omstandigheden. Afstand: ±  100 km
 

Dag 7: Romantisch Montagu aan de Route 62

Romantisch Montagu aan de Route 62
Wij vielen head over heals voor de romantische sfeer in Montagu, gelegen aan de legendarische Route 62. De huizen uit de Victoriaanse tijd zijn versierd met ‘broekie lace’, witte ijzeren versierselen op de veranda’s die doen denken aan de kanten randjes van de lange onderbroeken die de dames in die tijd onder hun rokken droegen. Je kunt een leuke stadwandeling maken, en de gids in het Joubert huis weet de oude tijd te laten herleven. Er zijn op de route ook leuke winkeltjes waar veel lokale producten worden verkocht. Montagu is de thuisbasis van de beroemde muskaatdessertwijn én hier komt het gedroogde tropische fruit vandaan, wat je overal in de supermarkten zult zien liggen. Montagu is ook bekend om zijn warmwaterbronnen, waar je lekker kunt ontspannen, wellicht nadat je een wandeling op ‘Lover’s Walk Trail’ hebt gemaakt. Tip: Doe je liever rustiger aan, dan kun je een extra nacht in Montagu boeken. Afstand: ± 134 km

Dag 8: Route 62 en struisvogelhoofdstad Oudtshoorn

Route 62 en struisvogelhoofdstad Oudtshoorn
Vandaag draait de reis om de mooie Route 62. Er is voldoende tijd om allerlei kleine stops te maken op het platteland en een beetje rond te ‘snuffelen’  Bij Berrydale wacht je een leuke verrassing als je stopt bij The Blue Cow. Een grappig tentje waar je lekker iets kunt eten of drinken. Ze verkopen hier ook allerlei lokale producten, zoals Honeybushthee, en cadeautjes van gerecycled materiaal.  Even voorbij  Ladismith kun je een fraaie omweg maken langs de Seweweekspas (7-weekspas). Hoewel je nauwelijks stijgt, kronkelt de weg dwars door de oranje kleurige rotsformatie. Het lijkt telkens net of de weg ophoudt en verdwijnt in de rotswand. Deze route neemt met heen en terug rijden ongeveer een uur in beslag. In De Oude Parochie in Ladismith, kun je de lokaal gemaakte Goudse kaas voor bij je port kopen. Het volgende minuscuul kleine dorpje Calitzdorp wordt namelijk de ‘port hoofdstad’ genoemd. Rij langs het restaurantje ‘Het dorpshuis’ en door de mooie Queenstreet om bij de eco-vriendelijke wijnboerderij Boplaats deze port te proeven die vele prijzen in de wacht heeft gesleept. Als je nog moet rijden, is het uiteraard verstandig om aan te geven dat je de proefglaasjes met zijn tweeën wilt delen.
 
Vandaag kom je aan in Oudtshoorn, in het hart van de Kleine Karoo. De kleine stad staat bekend als de ‘struisvogelhoofdstad’ van de wereld. Vanuit hier zijn de struisvogels naar Australië geëxporteerd, niet andersom! Als je op tijd vertrekt, heb je ‘s middags nog tijd om één van de vele activiteiten in Oudtshoorn te doen. De Tourist Information in het historische centrum en in het guesthouse zijn alle brochures om uit te kiezen. Families kunnen terecht bij Wilgewandel, met kamelen, ezels, struisvogels en avontuur voor elke leeftijd. Ook de Cango Wildlife Ranch is een favoriet voor jong en oud met krokodillen, pythons, leeuwen en vriendelijkere creaturen als apen en walibi’s. Ook de Olifanten Ontmoeting in een privé park valt bij alle leeftijden in de smaak. Afstand: ±  240 km

Dag 9: Stokstaartjes, Struisvogels, Stalactieten en de Swartbergpas bij Oudtshoorn

Stokstaartjes, Struisvogels, Stalactieten en de Swartbergpas bij Oudtshoorn
Vandaag heb je de hele dag om de omgeving en alles wat het te bieden heeft te verkennen. Natuurlijk mag een bezoek aan een struisvogelfarm niet ontbreken. Je kunt hier zelfs op een struisvogelei staan! Wil je de stokstaartjes zien (in het Engels ‘meerkat’ genoemd, dit is in het Nederlands echter de naam voor een apensoort), dan zul je voor dag en dauw op moeten staan. Samen met de gids wacht je stil tot de zon de holletjes van de beestjes verwarmt. Een voor een komen de stokstaartjes roerloos in de zon staan. De gids kan je veel vertellen over de beestjes, bekend uit de Lion King. (Als je de Stokstaartjes excursie wil doen, kunnen we deze excursie alvast voor je boeken. Kinderen onder de 8 mogen helaas niet deelnemen aan deze excursie.)
 
In de beroemde Cango grotten zie je enorme ‘zalen’ met grillig gevormde stalactieten en stalagmieten. De formaties begonnen zo’n 3 miljoen jaar geleden te groeien. Natuurlijk mag een bezoek aan een struisvogelfarm niet ontbreken. Je kunt hier zelfs een ritje op een struisvogel maken! In het kleine dorpsmuseum in het centrum van de stad, kun je meer te weten komen over de lucratieve struisvogelindustrie. In de Victoriaanse tijd had een beetje dame een struisvogelveer op haar hoedje en de veren waren peperduur. 
 
Maar je kunt ook met de auto de noordelijk gelegen Swartberg pas exploreren; een pas met een schitterend uitzicht over de Karoo. De dag kun je stijlvol afsluiten met een Cap Classique, de Zuidafrikaanse champagne, proeverij.

Dag 10: Knysna aan de Tuinroute

Knysna aan de Tuinroute
Bij Oudtshoorn verlaat je de Route 62, en bij George kom je op de N2, om vanaf hier het mooiste stuk van de Garden of Tuinroute te rijden. De kustplaats Knysna is gelegen tussen weelderige bossen en de oevers van een rustig estuarium. Het is bekend om zijn lagune en oesters. Het is een gezellig plaatsje om aan het haventje wat te gaan eten. Afstand: ± 130 km

Dag 11: Knus Knysna aan de kust

Knus Knysna aan de kust
De lagune van Knysna opent tussen twee zandsteen kliffen ‘The Heads’ genaamd. Heb je zin in beweging, neem dan de boot naar de westelijke Klif en maak een wandeling door het Featherbed Nature Reserve. Ga je met een gids, dan ga je door het bos, langs de kust en grotten. Heb je een luie bui, maak een lange wandeling over het uitgestrekte strand van Buffalo Bay of ga er lekker gestrekt. In het walvisseizoen is het ook mogelijk om vanuit Knysna of het nabij gelegen Plettenberg een walvisexcursie te doen. Tussen Knysna en Plettenberg in liggen ook een aantal parken zoals: Monkey Land (FTTSA gecertificeerd), Birds of Eden (FTTSA gecertificeerd) en Cheetah Sanctuary. In het Roofvogel Rehabilitatie Centrum worden gewonde roofvogels verzorgd en opnieuw uitgezet in het wild. Met de dieren die niet meer in het wild kunnen worden uitgezet worden demonstraties gegeven. Verder vind je er een Wild Cat Rehabilitatie centrum waar je de dieren die niet meer in het wild kunnen worden vrij gelaten van dichtbij kunt zien. Om de dieren zo natuurlijk mogelijk te laten leven is er een no touch beleid.
 

Dag 12: Op weg naar Plettenberg, Tsitsikamma, Addo Elephant Park of Port Elizabeth

Op weg naar Plettenberg, Tsitsikamma, Addo Elephant Park of Port Elizabeth
Na het ontbijt stopt je bouwsteen, maar je kunt verder gaan naar Tsitsikamma, of Port Elizabeth (zie de extensies). Het deel van de kustroute voorbij Port Elizabeth wordt de Sunshine Coast genoemd

Hotel & Vervoer

Vervoer

Deze reis is een self-drive, wat wil zeggen dat je een auto huurt. De wegen in Zuid-Afrika zijn zeer goed begaanbaar, er wordt links gereden. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën. Voor meer comfort, ruime bagage en motorcapaciteit raden we je aan minimaal een C-categorie te kiezen. Lees meer op de autohuur Zuid-Afrika pagina.
 

Accommodatie

Zuid-Afrika blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Accommodaties met het Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) keurmerk hebben een streepje voor. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is.
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 oktober 2019. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. 
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen geldt dikwijls, dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. Hiervoor geldt voor één persoon het Single Supplement. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accommodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen, je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie huurauto Zuid-Afrika. Lees ook onze voorwaarden autohuur Zuid-Afrika. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers.
 
De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 873,- p.p.€ 631,- p.p.€ 711,- p.p.€ 631,- p.p.€ 679,- p.p.€ 631,- p.p.
Inclusief:
 • 11 overnachtingen met ontbijt
 • Meet & Greet en transfer vliegveld Kaapstad

Exclusief:
 • Vluchten
 • Autohuur Zuid-Afrika
 • Transfer naar accommodatie, desgewenst bij te boeken
 • Overige maaltijden
 • Overige excursies
 • Overige entrees of conservation fee , donaties en fooien

Excursie 1: Walvis Safari (juni-november)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.
Inclusief: boot, gids, uitleg, zwemvest, verzekering koffie/thee. Deze excursie duurt 2,5 uur.
 
NB: Deze excursie is uiteraard weersafhankelijk en kan hierdoor later vertrekken of in het geheel worden afgelast.

Excursie 2: Shark Cage Diving
Prijs beschikbaar op aanvraag
Inclusief: boot, gids, wetsuit, handdoek, ontbijt, koffie/thee en kleine snacks. Deze excursie duurt ca 3 uur.
 
NB: Deze tour is uiteraard weersafhankelijk en kan hierdoor later vertrekken (normaal om 7 uur) of in het geheel worden afgelast. Plan daarom een hele dag in Hermanus.

Excursie 3: Goede doelen Township Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.€ 44,- p.p.€ 35,- p.p.€ 29,- p.p.
Inclusief transport, gids en bezoek aan projecten. De excursie is van 13:30 tot 16:30. Eventueel met andere gasten. Vanaf 4 personen kan de excursie prive worden uitgevoerd. 

Excursie 4: Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.
Inclusief gids, kookcursus, recepten, uitgebreide lunch. De excursie duurt circa 4 uur.

Excursie 5: Trots op mijn township! Wandeling door Khayelitsha
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.
 • Inclusief: Gids ontmoet je op treinstation Kaapstad, samen reis je naar Khayelitsha per lokale taxibusje. Je betaalt het busje zelf (klein bedrag). Transport in Khayelitsha inclusief.
 • Kies tussen halve dag of volle dag.

Excursie 6: Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.
 • Inclusief: kookcursus, recepten en uitgebreide lunch.
 • Exclusief: Transport. Je kunt gemakkelijk je auto parkeren in de straat of een taxi nemen. Geen stadswandeling Bo-Kaap inbegrepen.

Excursie 7: Lunchen bij Mama Elmerie thuis in Nekkies Township in Knysna
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.
 • Inclusief uitgebreide lokale lunch, Engelssprekende gids en township wandeling.

Excursie 8: Stokstaartjes spotten (Meerkat Safari)
Prijs beschikbaar op aanvraag
 • Je komt met eigen auto naar de ontmoetingsplaats.
 • Duur: circa 2-3 uur

Excursie 9: Bike and Wine
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Excl transferop aanvraag€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.
Inbegrepen: fiets, helm, gids, 2 wijnproeverijen en 1 brandy proeverij. De lunch betaal je zelf, en is a la carte. De rit is circa 9 km en begint met wat heuvels. Deze excursie duurt bijna de hele dag. Je kunt kiezen of je wel of niet gebruik wilt maken van een transfer. 
 
Extensies

Extensie 1: 2 nachten Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nature Reserve


Weg van het massatoerisme en verblijf twee nachten in De Hoop Nature Reserve. Ga walvissen spotten vanaf de witte duinen, mountainbiken tussen Bontebokken, Bergzebra en elanden of maak een prachtige wandeling met een gids.

Dag 8: Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nationaal Park

Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nationaal Park
De reis gaat langs de mooie Route 62. Met twee nachten in De Hoop is er voldoende tijd om allerlei kleine stops te maken op het platteland en een beetje rond te ‘snuffelen’. Het kleine dorpje Calitzdorp wordt de ‘port hoofdstad’ genoemd. Bij Ladismith kun je een fraaie omweg maken langs de Seweweekspas (7-weekspas). Het lijkt telkens net of de weg ophoudt en verdwijnt in de rotswand. Deze route neemt met heen en terug rijden ongeveer een uur in beslag. Het dorpje Berrydale is mooi gelegen en prima stop voor een kop koffie, misschien ontdek je net als wij de Blue Cow langs de kant van de weg even buiten Berrydale. Hierna verlaat je de mooie R62 en rijdt je richting Swellendam, een klein historisch plaatsje. Ook een prima stop onderweg.
 
Zoek je natuur, wil je wandelen, fietsen, walvissen spotten (in het seizoen) en een plekje dat buiten de gebaande paden ligt? Dan is De Hoop echt iets voor jou. Wat het reservaat absoluut uniek maakt zijn de witte duinen en het aangrenzende marinereservaat, een van de grootste beschermde marinegebieden van Zuid-Afrika. Heel interessant vinden wij de Marine Wandeling met een gids. Vraag bij aankomst bij de receptie naar de tijden, want deze wandeling wordt gehouden bij laagtij en dat is iedere dag op een ander tijdstip. In het seizoen, ongeveer van eind juni tot en met begin november (piek in september - november), heb je kans om vanaf de duinen walvissen te spotten. Flesje Zuid-Afrikaans wijn mee naar de duinen en een betere sundowner (genieten van een drankje terwijl de zon ondergaat) kun je niet bedenken! Maar ook buiten het walvisseizoen is hier ontzettend veel te doen, zoals mountainbiken tussen de dieren. Een gids kan je meer vertellen over het fynbosch en over de zeldzame dieren die hier leven. Het handigste is om je activiteiten direct bij aankomst te boeken bij de receptie. Je slaapt in een zelfcatering huisje, dus breng zelf je boodschappen mee. Zelf koken, bijvoorbeeld barbecueën, vinden wij een typisch Zuid-Afrikaanse ervaring. Een Zuid-Afrikaans flesje wijn erbij maakt het helemaal af. Maar heb je toch geen zin om te koken of barbecueën, dan kun je ook naar het uitstekende restaurant in het reservaat gaan.
Afstand Oudtshoorn-De Hoop: ± 280 km

Dag 9: Wandeling aan de kust van De Hoop Natuurreservaat

Wandeling aan de kust van De Hoop Natuurreservaat
De Hoop Nature Reserve is echt een plek om lekker actief te bewegen. De Marine Wandeling met de gids is uniek en wordt maar één keer per dag gedaan, dus het handigste is daar de rest van je activiteiten op af te stemmen. Bij laagwater zie je dat de poelen op de rotsen wemelen van het leven, zoals oesters en mosselen. Laagwater is iedere dag op een ander tijdstip, er hangt een bord met de tijdstippen van die week. Vervolgens raden we je aan de rest van het park te verkennen.
Op het reservaat van maar liefst 34.000 hectare groot loopt klein wild rond, zoals de zeldzame bontebok, Kaapse bergzebra en eland, waardoor je zelf lekker op pad kunt in de mooie natuur. Het zijn dus maar een paar soorten dieren, maar wel heel bijzondere dieren, die je niet zo vaak ziet. De Hoop is geen reservaat om in de auto te blijven zitten, dan zie je niets. Ga wandelen of huur mountainbikes en ontdek het reservaat op eigen gelegenheid. Of ga op pad met een gids. Dat laatste kan per mountainbike en is een aanrader, want een gids ziet veel meer in het fynbos dan jij als leek. Wat fynbos precies is, kan de gids je laten zien. De Hoop is namelijk onderdeel van de Cape Floral regio, een Unesco erfgoed en één van zes planten koninkrijken ter wereld. De Cape Floral regio is een van de vruchtbaarste gebieden voor planten ter wereld. Het vertegenwoordigt slechts 0,5% van de oppervlakte en toch maar liefst 20% van de flora van het Afrikaanse continent. De diversiteit, dichtheid en de endemie van de flora in deze regio behoren tot de hoogste ter wereld. De gids stopt regelmatig om je iets aan te wijzen of uit te leggen. Net als met de Marine Walk is ook hier veel meer aan het fynbosch landschap te ontdekken, dan je op eerste gezicht zou vermoeden. Daarna kun je de rest van de dag van je gehuurde mountainbikes gebruik maken. Lekker zo'n dag uit de auto en actief bezig zijn. 
 

Dag 10: Wijnproeven in Stellenbosch of walvissen in Hermanus

Wijnproeven in Stellenbosch of walvissen in Hermanus
Tip: Heb je vandaag genoeg tijd, dan kun je vanuit Bredasdorp (ten westen van De Hoop) een omweg (enkele reis circa 40 kilometer/een half uur rijden) naar Cape Agulhas maken. Het meest zuidelijke puntje van het Afrikaanse continent! 
 
a) Wijnproeven in Stellenbosch
Je verblijft vannacht in principe in Stellenbosch, een historisch én gezellig studentenstadje waar je heerlijk kunt eten en wijn proeven. Doordat je hier 2 nachten slaapt kun je morgen optioneel de Bike and Wine excursie inplannen. Aanrader! Afstand: ± 225 km
 
b) Walvissen en haaien in Hermanus
Je kunt er echter ook voor kiezen om 1 nacht naar Hermanus te gaan. Is het walvisseizoen (juni t/m november) dan kun je hier een walvisboottocht doen, als je denkt dat je er na De Hoop nog niet genoeg van hebt gehad. Je kunt hier ook het spectaculaire kooi duiken met haaien doen (mei t/m september). In de kooi zak je tot borsthoogte in het water en kun je met een snorkelbril de machtige kaken van de broertjes van ‘Jaws’ van wel érg dichtbij zien. Het is wel belangrijk dat het haaien lokken verantwoordelijk gebeurt en de tour die we aanbieden is dan ook gecertificeerd door Fairtrade in Tourism South Africa. Afstand: ± 140 km.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie 2 nachten Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nature Reserve:
Dag 1: Aankomst Kaapstad, meet&greet, transfer
Dag 2: Kaapstad
Dag 3: Kaapstad, vrije dag of optionele excursie
Dag 4: Kaapstad - Stellenbosch
Dag 5: Stellenbosch, kies je excursie
Dag 6: Stellenbosch - Tulbagh/Hermanus
Dag 7: Tulbagh/Hermanus - Montagu
Dag 8: Oudtshoorn - De Hoop
Dag 9: De Hoop Nature Reserve
Dag 10: De Hoop NR - Stellenbosch/Hermanus
Dag 11: Oudtshoorn
Dag 12: Oudtshoorn - Knysna
Dag 13: Knysna
Dag 14: Vertrek Knysna

Extensie 1: 2 nachten Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nature Reserve
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 425,- p.p.€ 425,- p.p.€ 425,- p.p.€ 425,- p.p.€ 425,- p.p.


Extensie 2: Aankomst in Port Elizabeth


Je kunt een extra dag toevoegen in Port Elizabeth. Dit is prettig als je naar het vliegveld van PE moet of als je het gewoon wat rustiger aan wilt doen.

Dag 12: Aankomst in Port Elizabeth, the Friendly City

Aankomst in Port Elizabeth, the Friendly City
De stad, vaak afgekort tot P.E., is ook wel bijgenaamd ‘The Friendly City’ en ‘The Windy City’. Deze relaxte plaats staat tegenwoordig bekend als de Bottlenose Dolphin Hoofdstad van de wereld. De stad ligt 20 km van het vliegveld, je haalt of brengt hier dus gemakkelijk je huurauto. 
 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Aankomst in Port Elizabeth:
Dag 1: Aankomst Kaapstad, meet&greet, transfer
Dag 2: Kaapstad
Dag 3: Kaapstad, vrije dag of optionele excursie
Dag 4: Kaapstad - Stellenbosch
Dag 5: Stellenbosch, kies je excursie
Dag 6: Stellenbosch - Tulbagh/Hermanus
Dag 7: Tulbagh/Hermanus - Montagu
Dag 8: Montagu - Oudtshoorn
Dag 9: Oudtshoorn
Dag 10: Oudtshoorn - Knysna
Dag 11: Knysna
Dag 12: Aankomst Port Elizabeth

Extensie 2: Aankomst in Port Elizabeth
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 64,- p.p.€ 49,- p.p.€ 54,- p.p.€ 49,- p.p.€ 52,- p.p.€ 49,- p.p.


Extensie 3: Safari aan de Garden Route


Een unieke mogelijkheid: maak in een open jeep twee safari's in een privé reservaat waar de Big Five en nog veel meer dieren (o.a. ook cheeta's!) leven.

Dag 8: Safari aan de TuinRoute

Safari aan de TuinRoute
Je vervolgt je weg over de N2, de Tuinroute voor een overnachting in een privé-safarireservaat. Deze lodge is ideaal om de Big Five te spotten aan de Garden Route; het is in malariavrijgebied, het ligt heel praktisch op de Tuinroute aan de N2 en voor een privé-safarireservaat (in het Engels private game reserve geheten) is het zeer goed betaalbaar. Er zijn twee safariritten in een open landrover met een ranger (in het Engels game drives geheten) inbegrepen, want daar kom je tenslotte voor. Omdat je blijft overnachten, maak je de safari’s ook nog eens op de beste tijdstippen, namelijk vlak voordat de zon ondergaat en vlak nadat de zon opkomt. De dieren zijn dan het meest actief en het beste te fotograferen.
Vanaf 2 uur ’s middags kun je inchecken, ben je vroeger dan kun je uiteraard in het restaurant al lunchen op eigen gelegenheid. ’s Middags kun je een duik in het zwembad nemen , een boek lezen op je eigen terrasje of het reptielenhuis of de cheeta-opvang bezoeken. Om 5 uur ’s middags vertrekt de avond safari. Vind je een sunset drankje gezellig, dan kun je die (op eigen kosten) van te voren bestellen in het restaurant en in de koelbox van de jeep meenemen. De rangers verspreiden zich slim over het grote terrein, en wat wij ook prettig vonden, is dat ze niet een dier opjagen door er met heel veel auto’s omheen te gaan staan. Afstand:±130 km

Dag 9: Big Five spotten en wie weet zelfs een cheeta!

Big Five spotten en wie weet zelfs een cheeta!
Vroeg uit de veren! Nog voor het ontbijt stap je in de open landrover. Heb je héél veel geluk, dan spot je misschien die cheeta die zich zo goed weet te camoufleren in het gras. Tip: Je ranger kan je vertellen over hoe het reservaat de cheeta probeert te beschermen tegen uitsterven.  Omdat het een behoorlijk open terrein is, kun je in dit reservaat goed dieren spotten:  zoals de bedreigde witte neushoorn, de Kaapse buffel of de zeldzame witstaartgnoe (ook zwarte wildebeest genoemd). Bijzonder, want de  witstaartgnoe is bijna uitgestorven. Er zijn prachtige antilopen die je niet vaak zo goed voor je cameralens krijgt als de bontebok, rode hartebeest, koedoe (kudu  in het Engels) en eland. Maar natuurlijk is er ook de elegante impala en de springbok. Verrassend genoeg is het soms zoeken naar de grote jongens zoals de giraffe en de olifant, die graag staan te eten tussen de bomen en zich goed weten te camoufleren. Hoogtepunt zijn natuurlijk de leeuwen die in een apart deel van het reservaat verblijven. Dit om te voorkomen dat ze per ongeluk die zeldzame witstaartgnoe of Kaapse buffel als lunchsnack verorberen. Als ze loom liggen te slapen zien de leeuwen er zo aaibaar uit. Maar als ze opeens opstaan, naar de landrover kijken en recht op je afkomen, dan ben je blij dat de ranger gas geeft!
 
Na de game drive ga je om een uur of 9 uitgebreid ontbijten en om 10 uur uitchecken. Tip:  Je kunt om 10:30 de rondleiding door het reptielencentrum doen. Met uitleg van de ranger is er veel te weten te komen over de slangen die er zijn. Ook zijn er krokodillen en een reuzenschildpad die vrij rond loopt. Wie durft mag zelf een slang vasthouden! 
 
Hierna vervolg je je route over de N2 naar wijnhoofdstad Stellenbosch (afstand: ± 320 km) of walvishoofdstad Hermanus (walvisseizoen juni t/m november) (afstand: ± 265 km)

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Safari aan de Garden Route:
Dag 1: Aankomst Kaapstad, meet&greet, transfer
Dag 2: Kaapstad
Dag 3: Kaapstad, vrije dag of optionele excursie
Dag 4: Kaapstad - Stellenbosch
Dag 5: Stellenbosch, kies je excursie
Dag 6: Stellenbosch - Tulbagh/Hermanus
Dag 7: Tulbagh/Hermanus - Montagu
Dag 8: Oudtshoorn - Albertinia, sunset game drive, diner
Dag 9: Albertinia – Stellenbosch/Hermanus, ochtend game drive, rondleiding reptielencentrum
Dag 10: Oudtshoorn
Dag 11: Oudtshoorn - Knysna
Dag 12: Knysna
Dag 13: Vertrek Knysna

Extensie 3: Safari aan de Garden Route
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 217,- p.p.€ 145,- p.p.€ 169,- p.p.€ 145,- p.p.€ 159,- p.p.€ 145,- p.p.


Extensie 4: Extra dag in Kaapstad


Wil je meer tijd door brengen in Kaapstad? Voeg deze extensie toe aan je reisprogramma.

Dag 4: Extra dag in Kaapstad

Extra dag in Kaapstad
Kaapstad is een heerlijke stad, waar veel te doen is. In de stad zelf is veel te doen, er zijn verschillende musea, veel shops, en gezellige restaurantjes. We hebben leuke excursies geselecteerd. En er zijn mooie stranden om een dagje bij te komen, de beroemste is Camps Bay.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Kaapstad:
Dag 1: Aankomst Kaapstad, meet&greet, transfer
Dag 2: Kaapstad
Dag 3: Kaapstad, vrije dag of optionele excursie
Dag 4: Kaapstad
Dag 5: Kaapstad - Stellenbosch
Dag 6: Stellenbosch, kies je excursie
Dag 7: Stellenbosch - Tulbagh/Hermanus
Dag 8: Tulbagh/Hermanus - Montagu
Dag 9: Montagu - Oudtshoorn
Dag 10: Oudtshoorn
Dag 11: Oudtshoorn - Knysna
Dag 12: Knysna
Dag 13: Vertrek Knysna

Extensie 4: Extra dag in Kaapstad
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 83,- p.p.€ 61,- p.p.€ 68,- p.p.€ 61,- p.p.€ 65,- p.p.€ 61,- p.p.
Excursies

Hermanus

Excursie 1: Walvis Safari (juni-november)

Walvis Safari (juni-november)
Tijdens deze bootsafari ga je walvissen spotten, die van juli tot september vaak met hun jongen in de baai verblijven. In oktober en november zijn er minder walvissen in de baai en is de kans kleiner om ze te zien, maar het is nog wel mogelijk. De bootsafari vertrekt vanaf ‘kraamkamer’Kleinbaai, een buitenwijk van Hermanus, en wordt begeleid door een marine-gids. Elke vergunninghouder heeft zijn eigen gebied, het is dus geen ‘file’ van boten, en onze operator mag de walvis tot op 50 meter naderen. De walvis wordt dus nooit opgejaagd, maar soms zijn ze nieuwsgierig en komen ze zelf dichterbij. Een fantastisch moment! Verder zie je zeehonden, pinguins en zeevogels, en er is een kans dat je zelfs witte haaien, dolfijnen en humpback walvissen ziet.
 
Deze excursie is goedgekeurd met het Fair Trade  Tourism (FTT) keurmerk, wereldwijd het eerste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 

Excursie 1: Walvis Safari (juni-november)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.Excursie 2: Shark Cage Diving

Shark Cage Diving
Na een briefing stap je in Kleinbaai op de boot. Onderweg zou je zomaar Afrikaanse pinguïns, zeevogels, Kaapse zeehonden en in het seizoen zelfs dolfijnen en walvissen tegen kunnen komen. Om de haaien te zien, word je tot borsthoogte in een bak aan de zijkant van de boot in het water gelaten. Met een snorkelbril op, kun je onderwater de enorme kaken van de witte haai op je af zien komen. Afwisselend sta je ook aan het dek, want eigenlijk kun je zo nog veel beter zien wat er gebeurt en foto’s maken.  Er wordt op een verantwoorde manier met de haaien omgegaan. De excursie is het hele jaar mogelijk, de haaien zijn er het hele jaar, de beste zichtbaarheid onder water is tussen mei-sept. 
Sinds juli 2017 is opgemerkt dat haaien nogal eens op de vlucht gaan voor orcas. Je hebt daardoor op dit moment minder grote kans om haaien te zien dan voorheen. De restitutie -indien je geen haaien ziet tijdens het duiken- is hierdoor omlaag gegaan.
 
Deze excursie is goedgekeurd met het Fair Trade  Tourism (FTT) keurmerk, wereldwijd het eerste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 
 
 

Excursie 2: Shark Cage Diving
Prijs beschikbaar op aanvraagKaapstad

Excursie 3: Goede doelen Township Tour

Goede doelen Township Tour
We garanderen je, dat deze excursie – waarbij je verschillende projecten in de townships bezoekt- een enorme indruk bij je zal achterlaten. Samen met een lokale gids bezoek je 4 sociale projecten die geïnitieerd zijn door de bewoners zelf, gericht op moeders en kinderen, zoals een créche, een studieproject of school, een jongerenproject, of een voedselproject. Sta bijvoorbeeld versteld van Mama Rosie, die zonder subsidies, het toch voor elkaar bokst om iedere dag 182 kinderen van eten te voorzien, voordat ze naar school gaan. Met deze excursie wordt een bijdrage geleverd aan het fonds dat deze projecten ondersteund.

Excursie 3: Goede doelen Township Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.€ 44,- p.p.€ 35,- p.p.€ 29,- p.p.Excursie 4: Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)

Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)
Samen met een van de inwoners van de Bo-Kaap, de kleurigste en beroemde wijk van Kaapstad, maak je een wandeling door de wijk. Roze, blauwe en gele huizen wisselen elkaar af in dit unieke straatbeeld. Dit was het voormalige slavenkwartier en er is veel invloed uit de kleurige Malay-cultuur. Je gids kan je vertellen over de geschiedenis van de wijk en haar bewoners. Je gaat koken bij één van de echte Cape-Malaymama’s thuis. Het resultaat, een heerlijk geurende lunch met curry, roti, samosa en salaatjie, eet je met zijn allen op in de huiskamer. Deze excursie levert door middel van toerisme een positieve ontwikkeling aan cultuur en natuur in Zuid-Afrika.

Excursie 4: Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.Excursie 5: Trots op mijn township! Wandeling door Khayelitsha

Trots op mijn township! Wandeling door Khayelitsha
Dit bezoek aan township Khayelitsha is een ervaring waar je nog lang over napraat. Alleen de weg er naartoe is een beleving. Je ontmoet je gids op het station van Kaapstad en van daaruit pak je samen de lokaal taxibusje (dit busje betaal je zelf, klein bedrag). Leuk om eens ‘Go Local’ te gaan. Deze ochtend brengt je dichter bij de lokale mensen en hoe zij leven. Je gids, uit Khayelitsha zelf, wil je de kracht van mensen in de township laten zien. Hij is trots op wat er wél is, het lokale radiostation, de kleine ateliers waar de mama’s souvenirs maken, de Coffeeshop township style. Vanaf Look-Out Hill zie je de andere kant van de Tafelberg en hoor je andere verhalen. Een bezoek aan een township mag niet ontbreken aan je bezoek aan Kaapstad. 
 
Praktische informatie: Je gids ontmoet je op treinstation Kaapstad (je kunt hier je auto betaald parkeren of met een taxi naar het station gaan). Samen reis je naar Khayelitsha per lokale taxibusje, je betaalt het busje zelf (klein bedrag). Transport in Khayelitsha per lokaal taxibusje is inclusief om een grotere afstand te overbruggen en verder wandel je vooral, zodat je veel ziet. Je kunt kiezen uit een halve dag of hele dag excursie.

Excursie 5: Trots op mijn township! Wandeling door Khayelitsha
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.Excursie 6: Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)

Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)
De kleurige Bokaap huisjes sieren menig reisgids. De oorspronkelijke bewoners uit dit voormalig slavenkwartier komen uit alle windstreken en hierdoor is een eigen cultuur en keuken ontstaan: Cape Malay genoemd. Je leert typische gerechten koken bij een van de Cape Malay mama’s thuis. Je gastvrouw zit vol handige trucjes waardoor deze gerechten bij haar wel lukken en zo lekker zijn. Leuk om thuis nu zelf te kunnen maken! Daarna eet je samen als lunch wat je net hebt gemaakt. Niet alleen heerlijk, maar vooral ook heel leuk en gezellig om bij de gastvrouw thuis te komen!
Deze excursie is een initiatief van een aantal ondernemende lokale vrouwen zelf, die op deze manier iets extra's verdienen voor hun gezin.  

Excursie 6: Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.Knysna

Excursie 7: Lunchen bij Mama Elmerie thuis in Nekkies Township in Knysna

Lunchen bij Mama Elmerie thuis in Nekkies Township in Knysna
Vind je het leuk om naast de toeristische bezienswaardigheden ook lokale mensen te ontmoeten? Wil je wel een township bezoeken, maar op een luchtige en informele manier? Ga dan lunchen bij Elmerie. Zij kookt een driegangen lunch van traditionele Afrikaanse gerechten voor je, in haar eigen huisje in de township Nekkies aan de rand Knysna. Het is onmogelijk om alles op te eten, het een na het ander verschijnt op het kleine tafeltje in haar nette huisje. Elmerie vindt het geweldig om voor je te koken en heerlijk om met je te babbelen over haar leven. Dat gaat in een bijzondere mengeling van Engels en Afrikaans; vooral het Afrikaans wat veel met Nederlands gemeen heeft, vinden wij erg charmant! 

Excursie 7: Lunchen bij Mama Elmerie thuis in Nekkies Township in Knysna
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.Oudtshoorn

Excursie 8: Stokstaartjes spotten (Meerkat Safari)

Stokstaartjes spotten (Meerkat Safari)
Héél vroeg, nog voor het krieken van de dag sta je op. Hét moment op de stokstaarten (meerkat in het Engels) te zien, is namelijk bij zonsopkomst. Stil zit je in het donker te wachten tot de zon op komt. Eén voor een komen de stokstaartjes te voorschijn om op te warmen in de zon. Wat een ontzettend grappige beestjes. Timon uit de Lion King in het echt!
NB: Helaas worden kinderen onder de 8 niet toegelaten tot de excursie, er is stilte nodig om de stokstaartjes niet te verjagen.
De stokstaartjes worden niet aangeraakt en de ranger bepaalt de afstand die tot de diertjes wordt bewaard om ze niet te verstoren. De excursie is weersafhankelijk, bij slecht weer kan het voorkomen dat de stokstaartjes hun holletjes niet uitkomen of dat de excursie wordt gecancelled. Je komt met eigen auto naar de ontmoetingsplaats. (NB: het kan handig zijn om je accommodatie aan de locatie van de Meerkat Safari aan te passen.)  Duur: circa 2 tot 3 uur. Starttijd excursie zomer 5:30 uur; winter 7:30 uur. 

Excursie 8: Stokstaartjes spotten (Meerkat Safari)
Prijs beschikbaar op aanvraagStellenbosch

Excursie 9: Bike and Wine

Bike and Wine
Vanaf de fietsenstalling gelegen buiten Stellenbosch fiets je onder begeleiding van een locale gids door de groene wijnlanden. Op de fiets kun je over de kleine paadjes tussen de wijnstokken fietsen. De tocht is circa 9 km en begint met wat heuvels. Je stopt bij verschillende 2 wijndomeinen voor een wijnproeverij en bij 1 brandy proeverij. Omdat je op de fiets bent, kun je voluit genieten van het godennat. (Boek evt met transfer! Op aanvraag.) Hoe verder het proeven vordert, hoe minder heuvels je gelukkig hoeft op te fietsen! Onderweg krijg je gelegenheid om in een boerderij-restaurant te lunchen (niet inbegrepen). Met deze excursie draag je bij aan toerisme met een lage carbon footprint en een deel van de opbrengst gaat naar een fietsclub voor jongeren uit kansarme buurten. Excursie met positieve ecologische voetafdruk, voor elke 10 fietsers wordt een boom geplant bij scholen of crèches zonder 'groen' in achtergestelde gebieden. NB: Transfer van je accomomdatie naar de ontmoetingplaats en visa versa is op aanvraag, geef aan indien je dit wilt.

Excursie 9: Bike and Wine
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Excl transferop aanvraag€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.


Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Met een heerlijk wijntje relaxen in TulbaghZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Tulbagh - Cape Dutch styleZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Tulbagh - Cape Dutch styleZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: De omgeving van Tulbagh en WijnrouteZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Montagu - Huis uit de Victoriaanse tijdZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Stellenbosch - WijnrankenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Stellenbosch - Proost!Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Stellenbosch - De WijnhoofdstadZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Tsitsikamma NP - Wie durft er over de hangbrugZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Tsitsikamma NP - De hangbrugZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Tsitsikamma NP - Wandelen langs het strandZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Tsitsikamma NP - Canopy TourZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudtshoorn - In de Cango Caves Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudtshoorn - Cango Caves stalactietenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudshoorn - Breng een bezoek aan een StruisvogelfarmZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Uitzicht op Kaapstad en de TafelbergZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Een tafelkleedje op de TafelbergZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Ga de stad verkennenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - RobbeneilandZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Robbeneiland - De cel van Nelson MandelaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Goede doelen Township TourZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Het vrolijke gekleurde BokaapZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - De pinguïns van Boulders BeachZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - Kaap de Goede HoopZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Hermanus - Zuidkaper Walvis voor de kustZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Hermanus - Kooi duiken met een Witte HaaiZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Knysna - Gezellig oesters eten op het terrasZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Knysna lagune

Duiken met haaien in Gansbaai - Zuid-AfrikaParagliden vanaf Tafelberg in KaapstadDe Hoop Nature ReserveBo Kaap - Kaapstad


Reacties van reizigers (34)

"Wat een geweldige vakantie en avontuur was dit! En zo goed georganiseerd! Overtrof onze verwachtingen"

Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62, incl luxe safari!

Dicky Keuning - 24-10-2018
Wat een geweldige vakantie en avontuur was dit! En zo goed georganiseerd! Overtrof onze verwachtingen De accommodaties waren met uitzondering van 1 goed tot zeer goed, er was veel afwisseling wat leuk was om te zien en te ervaren. Overal dezelfde hartelijkheid en...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Vakantie in een land met een scherp randje"

Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)

John - 26-04-2018
De rondreis in een zin: Een prima vakantie in een land met een scherp randje.    De meeste accommodaties zijn goede onderkomens: - Kaapstad: goede verzorging en een leuke omgeving  - Agulhas: TOP ...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Fantastische vakantie in een prachtig land"

Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis

Lisanne - 20-03-2018
In een zin: Fantastische vakantie in een prachtig land De accommodaties waren over het algemeen prima. Met name de accommodatie in Johannesburg, Stellenbosch en Hermanus zijn erg mooi. De minste  accommodatie  was in Graskop. De excursies die ...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Fantastisch, een bijzondere gedenkwaardige reis."

Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Addo

Kitty - 06-02-2018
In een zin: Fantastisch, heel bijzonder en gedenkwaardig, een aanrader!   De accommodaties waren overwegend super goede accommodaties. De accommodaties die eruit sprongen waren ...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onvergetelijk en zeer afwisselende reis door Zuid-Afrika"

Zuid-Afrika reizen: Van Krugerpark tot Kaapstad

Mariëtte Schuringa- de Groot - 04-09-2017
In een zin, dit was een onvergetelijke en zeer afwisselende reis! De accommodatie was in het algemeen sfeervol en kleinschalig. Onze beste herinneringen is aan Umlani, een fantastisch bushcamp met een hele fijne sfeer. Minste vonden wij de accommodatie in Loskopdam, omdat dit...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Fantastische afwisselende reis in een geweldig land!"

Zuid-Afrika reizen: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo

Saskia Hopman - 21-08-2017
Fantastische afwisselende reis in een geweldig land! Alle accommodaties waren mooi en centraal gelegen. De mooiste waren de safari tenten niet ver van Addo Elephant Park. Dit was echt geweldig! De Township excursie bij Kaapstad was echt een ervaring. Onze gids moes...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Hele varierende vakantie: vele mooie dingen gezien en gedaan!"

Zuid-Afrike Reizen: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis

Richard Schaap - 31-07-2017
Een hele leuke vakantie waarin we vele mooie dingen hebben gezien en gedaan! Heel variërend! De accommodaties waren prima, met de accommodatie in Stellenbosch die er voor ons uitsprong!   Aan te raden excursies:...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Boeiende en mooi vakantie in een afwisselend land"

Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute en Kruger National Park

Jo Althoff - 28-07-2017
Zuid Afrika is een mooi afwisselend land, er is veel te zien en te beleven van Kaapstad, via de Tuinroute, Wijnroute en Kruger Nationaal Park. We hebben een boeiende en mooie vakantie gehad, met een paar minpuntjes. Over het algeheel waren de accomodaties...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Hele fijne en mooie familie vakantie door Zuid-Afrika."

Zuid-Afrika reizen: Garden Route

Refke Wormmeester - 26-07-2017
In een zin: dit was een hele fijn en mooie vakantie. De accommodatie in Kaapstad was een hele mooie verzorgde kamer, leuke details met inrichting,alles was goed onderhouden, heerlijk ontbijt, gastvrouw was erg betrokken en een schitterend uitzicht in tuin ove...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Geweldige en gevarieerde vakantie in het mooie Zuid-Afrika!"

Zuid-Afrika reizen: gevarieerde vakantie in het mooi Zuid-Afrika

Nynke Hoogma - 09-05-2017
Onze vakantie in één woord: Geweldig! We hebben echt een super leuke, gevarieerde vakantie gehad! We vonden Zuid-Afrika heel erg mooi, met vriendelijke mensen en hebben genoten. De accommodaties waren goed. Het was leuk om iedere keer weer in een ander huisje of kam...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Waanzinnige vakantie in Zuid-Afrika"

Zuid-Afrika reizen: Van krugerpark tot Kaapstad

Hans de Koning - 04-04-2017
Onze vakantie door Zuid-Afrika was waanzinnig. De accommodaties gedurende de reis waren op fantastische locaties. Alleen St Lucia viel ons tegen, zowel de locatie als het plaatsje. Swaziland was super, hier had ik graag veel langer willen verblijven, net als Kaap de Goede Hoo...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een bijzonder land vol tegenstellingen!"

Kaapstad - Stellenbosch - Tulbagh - Montagu - Oudtshoorn - Knysna - Tsitsikamma - Addo - olifanten

Sandra Kapoh - 07-02-2017
De organisatie van de reis wat betreft informatievoorziening, contacten met gidsen en de excursies was heel goed. De accommodaties waren bijna allemaal heel leuk. Die eruit sprongen waren Mooiplaats in Oudtshoorn, het artdeco hotel in Montagu en de citrus farm van Keith o...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een fantastische ervaring in Zuid-Afrika!"

Zuid-Afrika Reizen: Op Big Five safari in Madikwe in exclusieve 5 sterren lodge, Stellenbosch, Hermanus & Kaapstad!

Theo van der Waal - 22-11-2016
Wat een fantastische ervaring! Een prachtige reis met veel verschillende indrukken. De accommodaties zijn ons goed tot zeer goed bevallen. De verzorging van de accommodaties, slapen, eten, drinken en gastvrijheid waren boven verwachting. Qua excurs...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Geweldig! Zuid-Afrika, wat een Prachtig land met vriendelijke mensen."

Zuid Afrika reizen: van Krugerpark tot Kaapstad

Robin van Lieshout - 27-10-2016
Geweldig! Wat een prachtig land met vriendelijke mensen. De variatie van onze reis was goed. Wij vonden met name het feit dat het kleinere, persoonlijke accommodaties betrof, erg leuk. Voor ons was de accommodatie in Knsyna de absolute topper. De accommodatie is prachtig en de ga...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Heel relaxed op reis in Zuid-Afrika"

Kaapstad - Stellenbosch - Tulbagh - Montagu - De Hoop - Albertinia - Oudtshoorn - Knysna - Tsitsikamma - Addo Elephant Park - Kenton on Sea - Port Elizabeth

Nina en Sander Elbers - 19-09-2016
De rijkdom aan variatie tijdens de vakantie in Zuid-Afrika is erg indrukwekkend: lekker eten, gastvrije en hartelijke mensen, prachtige landschappen, indrukwekkende wilde dieren en mooi verzorgde accommodaties. Voor ons waren de hoogtepunten de...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een super vakantie langs de tuin- en wijnroute"

Port Elizabeth - Knysna - Oudtshoorn - Stellenbosch - Kaapstad - Tafelberg - Kaap de Goede Hoop

Veerle van de Ven - 31-08-2016
We hebben een super vakantie gehad! We verbleven vrijwel altijd in nette en leuke locaties. De accommodatie in Oudtshoorn vonden we geweldig (en een leuke menukaart!). Ook het hostel in Tsitsikamma was top met behulpzaam en vriendelijk personeel. We raden andere reizigers drie ac...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Een mooie reis van Krugerpark tot Kaapstad"

Krugerpark - Swaziland - St. Lucia - Hluhluwe - Addo - Knysna - Oudtshoorn - Hermanus - Stellenbosch - Kaapstad

Niels van Norel - 22-08-2016
We hebben een mooie reis in Zuid-Afrika gemaakt. We verbleven in afwisselende locaties en hebben aan diverse activiteiten deelgenomen. De ochtendwandeling in het Krugerpark met een ranger, het bezoek aan een struisvogel farm in Oudtshoorn en de excursie na...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een super vakantie over de Tuinroute en Wijnroute in Zuid-Afrika"

Port Elizabeth - Knysna - Oudtshoorn - Stellenbosch - Kaapstad - Tafelberg - Addo Nationaal Park

René en Jennifer Monster - 18-08-2016
Onze vakantie was echt een super vakantie waar wij nog jaren aan terug zullen denken. De totale organisatie van de reis was goed, de informatievoorziening ook. De goede routebeschrijvingen en de mooie wegenkaart waren fijn, we hadden geen TomTom nodig. Er was veel varia...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Safari aan de Tuinroute: prachtige natuur, cultuur, vriendelijke mensen"

Kaapstad - Stellenbosch - Tulbagh - Montagu - Albertinia - Oudtshoorn - Knysna - Tsitsikamma - Safari Addo Elephant Park

Natasja Bruëns - 15-08-2016
Zuid Afrika is voor ons prachtige natuur, cultuur, vriendelijke mensen, tegenstelling rijk/arm en blank/zwart. Het bezoek aan township Langa en het Apartheidmuseum was indrukwekkend, aangrijpend en leerzaam. We hadden dit niet willen missen. De game drives waarbi...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een diverse Zuid-Afrika reis, in het kader van de Two Oceans Run!"

Zuid-Afrika reizen: Kaapstad - Stellenbosch - De Hoop - Oudtshoorn - Knysna - Tsitsikamma - Addo

Anja en Peter Kampen - 08-04-2016
Door de verschillende gebieden die we gezien hebben en omstandigheden, is onze reis langs de Tuinroute van Zuid-Afrika heel divers geweest. Wat voor ons eruit sprong was "De Hoop Nature Reserve" Helaas zaten we hier maar 1 nacht. Ook de...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een Fantastische Zuid-Afrika reis!"

Zuid-Afrika reis: Krugerpark - Stellenbosch - Kaapstad

Marije Riedstra - 17-03-2016
We hebben een reis op maat gemaakt door Zuid-Afrika, met inclusief een 4 daagse safari in Krugerpark (wij zijn aangesloten bij een groepsreis geregeld door Footprint Travel), de wijnen en wijnboerderijen van Stellenbosch en met alle pracht in Kaapstad en omgeving. Allen waren hoo...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Prachtig! Warm .. letterlijk en figuurlijk! Ontzettend genieten tijdens onze Zuid-Afrika reis."

Zuid-Afrika reizen: Kaapstad - Stellenbosch - Oudtshoorn - Knysna - Tuinroute - Wijnroute

Colette Jacquemijns - 07-03-2016
Prachtig hebben we het gehad in Zuid-Afrika. Het was ontzettend genieten en zo relaxed! Zo veel bijzondere dingen die we gezien en meegemaakt hebben. Het was warm, letterlijk en figuurlijk. Ook het eten en drinken was heerlijk. De guesthouses, lodges en B&B's waar wi...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We hebben een heerlijke tijd gehad in Zuid-Afrika!"

Rondreis Zuid-Afrika: Ontdek de West-Kaap van Cederberg tot De Hoop (Kaapstad-Kaapstad)

Jacques Rovers - 11-02-2016
We hebben een heerlijke tijd gehad in Zuid-Afrika!  De accommodaties waren prima! Kaapstad, de Hoop Nature Reserve, inclusief een fijn restaurant met een mooie wijnkaart, heel chic overnacht in Sedgefield. Oudtshoorn was ook heel fijn met een goed resta...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"We hebben een fantastische Zuid Afrika reis gemaakt, waar we nog veel en vaak aan zullen terugdenken!"

Zuid-Afrika reizen: Johannesburg - Krugerpark - Addo - Knysna - Oudtshoorn - Stellenbosch - Kaapstad

Walter Buitendijk - 11-01-2016
Wat een fantastische reis hebben we gemaakt. We zullen nog vaak aan deze reis terugdenken! We zijn heel tevreden over de verschillende accommodaties. Voor ons sprong de accommodatie in Oudtshoorn er uit. Wat een schitterende locatie! Verder vonden we de locatie in Addo tegek. Min...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"In 1 woord: SCHITTEREND! Onze Zuid-Afrika reis van Kaapstad tot Port-Elizabeth"

Zuid-Afrika reizen: Kaapstad - Stellenbosch - Tulbagh - Montagu - Oudtshoorn - Knysna - Port Elizabeth

Rob en Angela Broers - 04-01-2016
Onze reis omschrijven we in 1 woord: SCHITTEREND!!!!   Wij hebben niets willen missen van de gehele reis. Letterlijk elke plek en accommodatie is een hoogtepunt geweest!  Voornamelijk de accommodaties in Stellenbosch, Tulbagh,&nbs...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Iedere dag in Zuid-Afrika was een hoogtepunt!"

Zuid-Afrika reizen: Rondje Tuinroute

Kim Fast - 15-12-2015
Wat een gave reis! Vooral de variatie was heel erg leuk. Het was iedere keer weer een verassing waar we nú weer terecht zouden komen. Van een hippe stads-guesthouse tot een compleet middeleeuws afgelegen landhuis. Het was allemaal leuk! Het gaafste vonden we de Guesthouse in Ou...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Je vindt in Zuid-Afrika zoveel diverse landschappen en de mensen zijn ontzettend lief!"

Zuid-Afrika reizen: Kaapstad - Hermanus - De Hoop - Montagu - Cederberg - West Coast NP

Roëll de Ram - 08-12-2015
Onze Zuid-Afrika reis in een woord: Fantastisch! Wat is Zuid-Afrika een mooi land. Je vindt er zoveel diverse landschappen en de mensen zijn ontzettend lief. Eigenlijk zijn er te veel hoogtepunten om op te noemen, maar om een idee te geven: ...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De hele Zuid-Afrika reis is een aanrader. Zoveel moois te zien onderweg!"

Zuid-Afrika reizen: Kaapstad - Stellenbosch - Hermanus - De Hoop - Montagu - Oudtshoorn - Knysna - Addo

Areane Devilee - 30-11-2015
Onze Zuid-Afrika reis was een fantastische belevenis.   Onze hoogtepunten: In Kaapstad de Goede Doelen Township tour met Brian. Neem de rode bus de eerste dag in Kaapstad dan krijg je een goed beeld van d...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"In Addo Elephant Park struinden 50 olifanten op minder dan een meter langs ons!"

Zuid-Afrika reizen: Johannesburg - Addo - Garden Route - Kaapstad

Kirsten Das - 30-11-2015
Een heerlijke vakantie in Zuid-Afrika hebben we gehad!   De wandelingen in Tsitsikamma National Park zijn fantastisch! Ook in Kaapstad en omgeving hebben we genoten van de prachtige natuur van Zuid-Afrika! We hebben en...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Veel dieren gezien van cheeta tot pinguin!"

Zuid-Afrika reizen: Kaapstad - Hermanus - De Hoop - Garden Route - Oudtshoorn - Montagu - Tulbagh - Cederberg - West Coast NP - Stellenbosch

Judith Nouwen - 16-11-2015
Goede organisatie van onze Zuid-Afrika reis We hebben het echt heel fijn gehad. Alles is goed gelopen. De reis was van A tot Z goed georganiseerd. Dat begon al op het vliegveld waar we onze informatie envelop kregen. En ook de ontvangst bij alle accommodaties verliep soepel. Ook von...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Imponerende Zuid-Afrika en Namibië reis door Krugerpark, Swaziland, Drakensberg, Lesotho, Addo, de Tuinroute, Kaapstad en Namibië"

Zuid-Afrika en Namibië reizen: Krugerpark, Swaziland, Drakensberg, Lesotho, Addo, de Tuinroute, Kaapstad en Namibie

Astrid Eegerdingk - 26-10-2015
Wat een imponerende trip door Zuid-Afrika en Namibië hebben we gehad. Het is een onvergetelijke reis voor ons.. Eigenlijk één en al hoogtepunt! De reis is prima georganiseerd en de accommodaties en het reisprogramma zijn zeer gevarieerd. Daardoor blijft het alt...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De olifanten in Addo Park lopen letterlijk vlak voor je neus. Geweldig!"

Zuid-Afrika reizen: Kaapstad - Stellenbosch - Tuinroute - Montagu - Oudtshoorn

Slavka Derksen - 28-09-2015
We hebben een fantastische reis door Zuid-Afrika gemaakt. We hebben genoten! Alles was een fantastische ervaring, maar  Addo park was ons hoogtepunt. De olifanten lopen letterlijk vlak voor je neus. Geweldig.   De organisatie was prima. We hebben goede...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onze vakantie was zo geweldig dat we nu, een maand later, al weer “heimwee” hebben en terug willen!"

Zuid-Afrika reizen: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis

Rianne Nieuwenhuizen - 30-06-2015
Onze vakantie was zo geweldig dat we nu, een maand later, al weer “heimwee” hebben en terug willen!   Ons reisschema was tot in detail uitgewerkt met leuke en handige tips. Op één dag stond echter de reis van Johannesburg naar Gr...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Zuid-Afrika is awesome! Big Five, walvissen en haaien, geweldige landschappen, mooie cultuur, veel historie en avontuur!"

Zuid-Afrika reizen - Addo - Big 5 - dolfijnen - walvissen - witte haaien - canopy tours - bungeejumpen - shark cage diving

Tom Elias - 26-08-2014
Onze eerste reactie als we aan onze Zuid-Afrika vakantie denken: awesome! Zuid-Afrika is een geweldig land, variërend van supergave wildparken (Big 5), mooie waterwereld (dolfijnen, walvissen, witte haaien), geweldige landschappen en bergen, mooie cultuur, veel historie en de perfec...
Verder lezen
Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Route 62 (Kaapstad-P.E.)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie