Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Wandel naar watervallen in de sprookjesachtige bossen van de Amathole Mountains. Ontdek of Tolkien zijn inspiratie voor de Lord of the Rings trilogie in Hogsback heeft opgedaan. Logeer in een knusse Engelse cottage en verwarm je aan de open haard. Praat Xhosa en bak brood met de locals. Neem een kijkje in het dagelijks leven in een klein dorpje.  
Hoogtepunten

  Wandelen in bossen Amathole bergen

  Bezoek sprookjesachtig Hogsback

  Go Local: Xhosa brood bakken (extensie)

 
(prijs op aanvraag) 3-4 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Zuid-Afrika reizen: Wandel in de Amathole bergen bij Hogsback
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (0)
  Reisschema
  Dag 1: Aankomst Hogsback
  Dag 2: Hogsback
  Dag 3: Vertrek Hogsback
  Kaart reis
  Hotel & Vervoer
  Vervoer
  Deze reis is een self-drive, wat wil zeggen dat je een auto huurt. De wegen in Zuid-Afrika zijn zeer goed begaanbaar, er wordt links gereden. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën. Voor meer comfort, motorcapaciteit en met name een hogere wegligging (ivm onverharde wegen) raden we je aan voor de Oost-Kaap liever een K-categorie te kiezen. Lees meer op de autohuur Zuid-Afrika pagina.
   
  Accommodatie
  Zuid-Afrika blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Accommodaties met het Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) keurmerk hebben een streepje voor. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is.
   
  Hotel Hogsback
  Helemaal passend bij het sfeertje van Lord of The Rings selecteerden we een hotel met ruime cottages in Engelse stijl. Vanaf het bankje op je eigen veranda kun je The Fellowship of the Ring nog eens openslaan. ‘s Avonds koelt het af in de bergen en kun je je in de lounge en het restaurant opwarmen bij een knetterend haardvuur. Er wordt een uitstekend diner geserveerd, met traditionele Engelse gerechten zoals Yorkshire Pudding.
   
  Alternatief: Go Fair. Go Local. (buiten Hogsback)
  Na het Xhosa brood bakken, kun je i.p.v. in het hotel in Hogsback ook in het dorp blijven slapen. Het lokale hostel voor backpackers is eco-friendly en probeert zo zelfvoorzienend mogelijk te zijn. Je eet ‘s avonds bij lantaarns met kaarsen en als je gaat slapen krijg je een lampje mee op zonne-energie. Want dat is er genoeg in Afrika! Er zijn 3 traditionele rondavels met bedden en beddengoed, breng wel je eigen handdoek mee. Ook de gedeelde badkamer is eco-friendly. Het douchewater is opgevangen regenwater, wat sowieso goed is aangezien water een schaars goed is in Afrika.  De compost wc is misschien even wennen, zelfs dát wordt nuttig gebruikt en komt terecht in de Circle of Life.
   
  Prijzen
  Zuid-Afrika reizen: Wandel in de Amathole bergen bij Hogsback
  Prijs beschikbaar op aanvraag
  Prijs beschikbaar op aanvraag
  De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 oktober 2020. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. 
  De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen geldt dikwijls, dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. Hiervoor geldt voor één persoon het Single Supplement. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accommodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen, je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie huurauto Zuid-Afrika. Lees ook onze voorwaarden autohuur Zuid-Afrika. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers.
   
  De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

  Extensies
  Extensie 1: Xhosa brood maken met een dorpsvrouw - Hogsback
  Een extra dag in het relaxte Hogsback, met een excursie naar een nabij gelegen dorp, waar je brood leert bakken op traditionele wijze.

  Dag 3: Xhosa brood maken met een dorpsvrouwXhosa brood maken met een dorpsvrouw
  In een half uur rijd je naar het dorp waar een gemengd Xhosa-Belgisch stel een eenvoudig hostel voor backpackers is begonnen om op duurzame wijze werkgelegenheid naar het dorp te brengen. Zij laten je graag kennismaken met de Xhosa cultuur. ‘s Ochtends leer je bij één van de Xhosa dorpsvrouwen thuis op traditionele wijze brood te bakken. Tijdens het kneden van het deeg kun je vragen stellen over het dagelijks leven of vraag je gastvrouw je een paar Xhosa woorden te leren. De kliktaal is een ware tongtwister, dus altijd reden voor hilariteit!
  In de tijd dat het deeg rijst, ga je samen hout verzamelen voor het vuur. Hoewel jij met een klein stapeltje op je hoofd balanceert en bedenkt dat dit best zwaar is, loopt je gastvrouw doodgemoederd met een twee maal zo’n grote stapel brandhout op haar hoofd. Het hout moet verbranden tot kooltjes en in de tussentijd maak je met een gids een wandeling door het dorpje. Daarna bak je zelf de broodjes op het rooster, vandaar de naam roosterkoek. Met de warme broodjes loop je terug naar het hostel, waar de rest van je lunch klaar staat. Heerlijk, vers gebakken broodjes!  
   
  Deze excursie duurt ongeveer van 10 tot 14, hierna rijd je terug naar Hogsback. Bij voorgaande dagen staan genoeg tips om te doen of lees lekker een boekje, ook fijn om daar tijdens de vakantie tijd voor te hebben.
  Afstand: ±  25 km (ca 30 minuten, enkele reis)
   

  Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Xhosa brood maken met een dorpsvrouw - Hogsback:
  Dag 1: Aankomst Hogsback
  Dag 2: Hogsback
  Dag 3: Hogsback, excursie Xhosa broodbakken incl lunch (½ dag)
  Dag 4: Vertrek Hogsback

  Extensie 1: Xhosa brood maken met een dorpsvrouw - Hogsback
  Prijs beschikbaar op aanvraag
  Prijs beschikbaar op aanvraag
  Inclusief:
  • 1 extra overnachting met ontbijt en diner
  • ​1 excursie Xhosa broodbakken met gids, dorpswandeling en lunch (1/2 dag)

  Excursies
  Van dag tot dag
  Impressie
  Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Wandel door de bossen van HogsbackZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Geniet van het uitzicht in Amathole MountainsZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Prachtige uitzichten Amathole bergenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Hogsback ligt in de Amathole bergenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oeroude bomen bij HogsbackZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Geheimzinnig bos bij HogsbackZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Lekker wandelen door de bossen bij HogsbackZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Moeder en kind waterval bij HogsbackZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Sprookjesachtig HogsbackZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Is Lord of the Rings geinspireerd op Hogsback?Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: St Patricks on the Hill in HogsbackZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: St Patricks on the Hill in HogsbackZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Butterfly Bistro in HogsbackZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Picknicken bij Butterfly BistroZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Bezoek een authentiek Xhosa dorpZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Achterin de pick-up truckZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Dorpsvrouwen tijdens dorpswandelingZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Samen hout verzamelen om brood te bakkenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Hout opstoken tot houtskool.Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Xhosa roosterbroodjies maken
   

  Blogs over Zuid-Afrika


  Sluiten