Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis - 2 weken

Zuid-Afrika vakantie: Johannesburg - Panoramaroute - Krugerpark - Wijnroute - Stellenbosch - Walvissen - Hermanus - Tafelberg - Kaapstad

Deze 2 weken Zuid-Afrika reis brengt je naar twee uitersten: Krugerpark en Kaapstad. Spot de Big Five in het Krugerpark. Bewonder de Blyde River Canyon op de Panoramaroute. Spring in het vliegtuig van Johannesburg naar Kaapstad, en beleef alle hoogtepunten dichtbij Kaapstad, zodat je geen 'kilometers hoeft te vreten'. Ga fietsen en wijn proeven bij wijnhoofdstad Stellenbosch. Walvis spotten doe je in Hermanus (juni-november is de beste tijd). Eindig je reis in Kaapstad met Tafelberg, Robbeneiland of Kaap de Goede Hoop. Naar keuze voeg je excursies toe: kook bij mensen thuis in de kleurige Bokaap of bezoek bijzondere projecten in de township.

Hoogtepunten van deze rondreis:

  • Wandelsafari Kruger Park
  • Panoramaroute Blyde Rivier
  • Fietsen wijnlanden Stellenbosch
  • Walvis spotten Hermanus
  • Kaapstad & Kaap de Goede Hoop
Reisschema
Dag 1: Aankomst Johannesburg, meet&greet, transfer
Dag 2: Johannesburg - Panoramaroute
Dag 3: Panoramaroute - Kruger Park
Dag 4: Kruger Park, Morning Walk Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 5: Krugerpark - Johannesburg
Dag 6: Johannesburg - Kaapstad - Stellenbosch, (excl binnenlandse vlucht)
Dag 7: Stellenbosch, Bike and Wine (Vineyard Meander), transfer
Dag 8: Stellenbosch - Hermanus
Dag 9: Hermanus - Kaapstad
Dag 10: Kaapstad
Dag 11: Kaapstad
Dag 12: Vertrek Kaapstad
Dag 13: Aankomst Amsterdam
Dag tot dag

Dag 1: Aankomst Johannesburg

Aankomst Johannesburg
Vandaag kom je aan in Johannesburg in Zuid Afrika. De bijnaam van Johannesburg is Egoli ('stad van goud') vanwege de goudmijnen.We organiseren een Meet&Greet (M&G) waarbij je welkom wordt geheten en een informatiepakket met je reisdocumenten overhandigt krijgt. Land je 's avonds (met een KLM vlucht), dan begrijpen we dat je zo snel mogelijk je bed in wilt duiken, vandaar dat de begroeting kort en krachtig zal zijn. Degene die de M&G verzorgt staat met een bordje met je naam er op, je op te wachten in de aankomsthal. Hierna kun je richting je accommodatie met een korte transfer van circa 10 minuten. Land je overdag, dan is de M&G wat uitgebreider (let op een bordje met je naam). Je kunt er voor kiezen om de huurauto direct op te halen of een transfer naar je accommodatie te nemen. Nadat je bent gearriveerd in je hotel, heb je nog een hele dag voor je. Je kunt 's middags naar het indrukwekkende Apartheidmuseum. Of kies voor een leuke excursie zoals een ontspannen stadswandeling in downtown 'Jozi' of een bijzondere Soweto Township tour (zie excursies).  Lees meer onder excursies. 

Dag 2: De Panorama Route bij Blyde River

De Panorama Route bij Blyde River
Na het ontbijt haal je je huurauto op bij het vliegveld, vanuit het hotel neem je in  10-15 minuten een transfer. In Zuid-Afrika rijdt men links, maar dat went al snel en de wegen zijn goed en westers. Het laatste deel van je dagelijkse route rij je vaak op kleinere, goede wegen, en geniet je van de mooie omgeving.
 
Als eerste kom je historische mijndorpje Pilgrims Rest tegen, hier kun je lunchen en koffie drinken voordat je je route vervolgt met de mooiste vergezichten van Zuid Afrika: de Panoramaroute. Het volgt de Blyde River Canyon, een kloof met schitterende uitzichten op grillig gevormde rotsen. Hoogtepunten van de Panorama route zijn Gods Window, de Bourkes Luck Potholes en de Drie Rondavels. Koop Macadamia noten bij een van de vele stalletjes, wandel naar een waterval: ontdek vandaag de Panorama Route! 
 
Tip: Koop wat snacks en drankjes voor tijdens je self drive safari, of een snel ontbijt uit het vuistje. In alle grote restcamps (niet in de bushcamps) zijn restaurants waar je alle maaltijden kunt gebruiken, van ontbijt tot diner, op momenten dat het jou schikt. (Wil je graag zelf koken, geef dit aan bij het aanvragen van je reisvoorstel, zodat we de prijs van een huisje met keukentje kunnen geven.)
 
Afstand: ± 360 km tot Pilgrimsrest, plus ± 100 km Panoramaroute tot Drie Rondavels, Panoramaroute (Drie Rondavels) - accommodatie is ±125 km,.
 
NB: De genoemde afstanden zijn de rechtstreekse afstanden tussen de accommodaties. Je zult goede snelweg afwisselen met kleinere wegen, wat je gemiddelde snelweg omlaag brengt. Reken erop dat gemiddeld 50 km per uur aflegt. Wij compenseren de CO2 uitstoot voor je.

Dag 3: De Big 5 in Kruger Nationaal Park

De Big 5 in Kruger Nationaal Park
Na je ontbijt rijd je naar het nabijgelegen en wereldberoemde Kruger National Park. Aan de poort betaal je conservation levy ('entree'). Ga zo vroeg mogelijk op pad, de meeste dieren laten zich op de koelere delen van de dag zien, s ochtends vroeg of aan het einde van de dag. Wij nemen liefst een snel ontbijtje en tijdens de lunch -wanneer de dieren zich schuil houden voor de hete zon-  gaan we uitgebreid in een restaurant van één van de hoofdkampen (main restcamp) zitten. Vaak hebben die een terras met uitzicht op een rivier waar nijlpaarden en krokodillen in liggen of andere dieren komen drinken. In het park kun je op zoek naar de Big 5; de olifant, buffel, het luipaard, de neushoorn en de leeuw. De Krugerwildtuin, zoals de Afrikanen het park noemen, is een van de grootste nationale parken ter wereld en strekt zich uit over 1.948.528 hectare. Het park heeft de grootte van ongeveer de helft van Nederland. Je rijdt gemiddeld maar 25 km per uur, en er is zoveel te zien, dat je hier met gemak 2 dagen door kunt brengen. Als je wilt kun je een ochtend, sunset of avond safari onder begeleiding van een ranger boeken in het restcamp waar je verblijft. In verschillende accommodaties vertrekken de gamedrives op verschillende tijden. Plan je route in het Krugerpark altijd zo, dat je voor de toegangspoort met zonsondergang sluit, bij je accommodatie bent. Houdt ook rekening met onverwachte zaken, zoals een leeuw in de bosjes of een olifant midden op de weg, zodat je er niet langs kunt. Je hebt een klein keukentje, waar je in ieder geval een snel ontbijtje kunt maken zodat je vroeg op pad kunt, maar in de hoofdkampen zijn ook restaurants. Tip: Koop van te voren wat snacks en drankjes voor tijdens je self drive safari, of een snel ontbijt uit het vuistje. Afstand: ± 135 km
 
 

Dag 4: Wandelsafari in het Kruger Park

Wandelsafari in het Kruger Park
Ook vandaag verblijf je in het Kruger Nationaal Park. Een spannende afwisseling is de wandeling met een ranger in de vroege ochtend, de beste tijd om dieren te spotten. De wandeling zelf is ontspannen loopniveau, maar natuurlijk wel spannend om in de bush te lopen. Ervaren en gewapende rangers/gidsen gebruiken hun kennis van de bush om je de wonderen van de natuur uit te leggen. Je merkt dat er meer te zien is dan groot wild. De getrainde veld gidsen met backup geweren nemen groepen van maximaal 8 personen voor een paar uur mee de bush in. Ze volgen neushoorn, olifant en leeuw te voet en leren je fascinerende feiten over de Afrikaanse bush te observeren. Op deze tocht moet je dragen: comfortabele wandelschoenen of laarzen, kleding aangepast op de heersende weersomstandigheden en geen felle kleuren en breng vooral zelf je camera's en / of verrekijker mee. LET OP: Kinderen jonger dan 13 jaar NIET toegestaan.
 
Na de wandeling ga je verder op je selfdrive safari. Tip: ga naar verschillende delen van het park, want bepaalde dieren komen in bepaalde delen van het park veel voor. Bepaalde rivieren zitten vol met de gevaarlijke nijlpaarden en krokodillen bijvoorbeeld. De kans is erg groot dat je giraffes, zebra’s, antilopen, wildebeesten, buffels, wrattenzwijnen en olifanten hebt gezien. Leeuwen, de schuwe neushoorns en solitaire luipaarden zijn lastiger te spotten.

Dag 5: Krugerpark en terug naar Johannesburg

Krugerpark en terug naar Johannesburg
In de ochtend ga je op weg naar de dichtsbijzijnde gate om Krugerpark te verlaten. Onderweg zie je vast nog dieren, dus dat is een mooi afscheid. Zorg dat je in de loop van de ochtend (10-11 uur) het Krugerpark verlaat, zodat je niet te laat aankomt in Johannesburg. Je slaapt weer vlakbij de airport, zodat je morgen weinig tijd kwijt bent. Afstand: ±  475 km

Dag 6: Van Johannesburg naar Kaapstad en historisch Stellenbosch

Van Johannesburg naar Kaapstad en historisch Stellenbosch
Na het ontbijt naar het vliegveld, auto inleveren en inchecken voor de binnenlandse vlucht Johannesburg - Kaapstad (tickets worden apart geoffreerd, kan ook in 1x met internationaal ticket). Op het vliegveld van Kaapstad haal je een nieuwe auto op en rijdt je naar Stellenbosch. Je verblijft op een wijnboerderij in Stellenbosch. Zij hebben hier ook een proeflokaal. Je kunt ook andere wijnboerderijen in de omgeving bezoeken. Of ga Stellenbosch zelf verkennen. Bij het toeristenbureau is een plattegrond te verkrijgen om zelf door het historische stadje te wandelen. Sla het Dorpmuseum niet over, waar je 4 huizen uit verschillende periodes bezoekt. Een hiervan, het Schreuderhuis uit 1709, is een van de oudste bewaarde huizen van Zuid-Afrika. Stellenbosch is ook een gezellige studentenstad om rond te lopen.  Afstand: ± 45 km

Dag 7: Fietsen en wijnproeven in Stellenbosch (excursie inclusief)

Fietsen en wijnproeven in Stellenbosch (excursie inclusief)
Vanaf het stadscentrum van Stellenbosch fiets je onder begeleiding van een locale gids door de groene wijnlanden. Op de fiets kun je ook echt over de kleine paadjes tussen de wijnstokken fietsen. Je stopt bij verschillende wijn estates voor een wijnproeverij, omdat je op de fiets bent, kun je voluit genieten van het godennat. Op het einde krijg je gelegenheid om in een boerderij-restaurant te lunchen (niet inbegrepen), en daarna keer je terug naar Stellenbosch. Met deze excursie draag je bij aan toerisme met een lage carbon footprint en een deel van de opbrengst gaat naar een fietsclub voor jongeren uit kansarme buurten. Excursie met positieve ecologische voetafdruk, voor elke 10 fietsers wordt een boom geplant bij scholen of crèches zonder 'groen' in achtergestelde gebieden.

Dag 8: Walvissen spotten in Hermanus

Walvissen spotten in Hermanus
De stad Hermanus, oorspronkelijk een vissersdorpje, heeft de naam de beste plaats in de wereld te zijn van waar je walvissen kunt spotten vanaf het vasteland. De zuidkapers (of Australische walvissen) die hier komen ‘kramen’ van juni tot november komen zeer dicht bij het land, wij zagen ze in Hermanus en Gansbaai zelfs al vanaf de uitkijkpunten. Maar natuurlijk kun je ook meegaan met een (FTTSA gecertificeerde) bootsafari om de walvissen van nog dichterbij te zien. Slimste is om dit 's middags van aankomst te plannen, zitten de weersomstandigheden dan niet mee, dan heb je de volgende morgen nog een herkansing. (Zie excursies). Afstand: ±  100 km
 

Dag 9: Kaap de Goede Hoop en pinguïns bij Boulders Beach

Kaap de Goede Hoop en pinguïns bij Boulders Beach
Hou je van mooie kustroutes en vind je een omweg niet erg, dan kun je bij Hermanus de toeristische route langs de kust van Kogelberg Reserve nemen. Van Hermanus naar Kaapstad kun je er voor kiezen de trip naar het schiereiland met het Nationaal Park Kaap de Goede Hoop te maken. Op de parkeerplaats lopen bijna altijd bavianen rond. Ze zijn dol op je ijsje, en super rap! Vanaf hier loop je naar de vuurtoren, die meestal te veel in de mist stond om nuttig te kunnen zijn. Er zijn hier dan ook veel schepen vergaan. Vlakbij Simonstown, kun je de pinguïnkolonie van Boulders Beach zien. De 3000 waggelende Afrikaanse pinguïns zijn toch wel een bevreemdend gezicht, als je bedenkt dat je op het Afrikaanse continent staat! Op de terugweg kun je via Chapmans Peak rijden, een route met mooie uitzichten over de baaien. 
Afstand (rechtstreeks): ± 125 km
Afstand (via Kaap de Goede Hoop): ± 225 km 
Afstand (via Kogelberg Reserve en Kaap de Goede Hoop): ± 240 km

Dag 10: Robbeneiland en Tafelberg

Robbeneiland en Tafelberg
Zodra het goed weer is (het mag niet hard waaien), pak dan de boot naar Robbeneiland, waar Nelson Mandela gevangenen heeft gezeten. Je krijgt dan een rondleiding over het eiland en uitleg hoe het er aan toe ging tijdens de Apartheid. De rondleiding wordt gegeven door een van de ex gevangenen. Kippenvel om zijn verhaal te horen. Het idee dat je in de cel van Mandela staat, met niet veel meer dan een deken en eetkom is ook onvergetelijk. Zorg dat je de film A long walk to Freedom hebt gezien en je hebt zeker veel herkenning!
 
Of ga met de kabelbaan de Tafelberg op, uitgeroepen tot één van de 7 wonderen der natuur. Ligt er een wit ‘tafelkleedje’ op de Tafelberg, dan wordt het uitzicht beperkt door het wolkendek en kun je niet omhoog. Maar bij helder weer heb je fantastisch uitzicht. Je kunt dan rondwandelen over het plateau van de tafelberg en regelmatig zie je een 'Dassie' wegschieten.

Dag 11: Kaapstad verkennen, of Bokaap kooksafari of Township bezoek (optionele excursies)

Kaapstad verkennen, of Bokaap kooksafari of Township bezoek (optionele excursies)
In Kaapstad is ontzettend veel te doen. Verken op eigen gelegenheid meer van Kaapstad of voeg een optionele excursie toe om je reis een unieke en persoonlijke touch te geven. We hebben optionele excursies voor je geselecteerd die je kunt toevoegen aan je programma en deze excursies zijn echte smaakmakers. Bij de Bokaap Kooksafari ga je koken (en eten uiteraard) bij iemand thuis. Een echte 'Mama' leert je een traditioneel gerecht. De Bokaap is een bijzondere wijk met allerlei fotogenieke felgekleurde huisjes en zijn eigen geschiedenis. Het eten is in de stijl van de Cape Malay. Bij de Goede doelen Township Tour bezoek je hoopgevende projecten in de townships, gericht op vrouwen en kinderen. De projecten zijn allemaal door lokale mensen uit de township zelf opgezet. Of wandel met onze lokale gids door Khayelitsha en hij laat je zien waarom hij trots op zijn township is. Signal Hill is een prachtig plekje om over de stad uit te kijken, bij gunstig weer zie je hier mensen paragliden.

Dag 12: Afscheid van Kaapstad

Afscheid van Kaapstad
Heb je een avondvlucht, dan heb je vandaag tijd om meer van de stad te verkennen. Je kunt beginnen bij het oudste gebouw: Kasteel De Goede Hoop, door de VOC gebouwd, de Green Market Square, vol met marktkraampjes, en de Company Gardens, de VOC tuinen. En je kunt gezellig eten op een terrasje aan de haven van Waterfront.

Dag 13: Einde van je Zuid-Afrika vakantie

Einde van je Zuid-Afrika vakantie
Vandaag kom je weer aan op Schiphol. Een bijzondere reis en wat heb je ongelofelijk veel gezien in 14 dagen!

Hotel & Vervoer

Vervoer

Deze reis is een self-drive, wat wil zeggen dat je een auto huurt. De wegen in Zuid-Afrika zijn zeer goed begaanbaar, er wordt links gereden. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën. Voor meer comfort, ruime bagage en motorcapaciteit raden we je aan minimaal een C-categorie te kiezen. Lees meer op de autohuur Zuid-Afrika pagina.
 

Accommodatie

Zuid-Afrika blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Accommodaties met het Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) keurmerk hebben een streepje voor. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is.
 
Johannesburg
Je slaapt in een accommodatie maar 15 minuten van het vliegveld. Het grappige is dat er om de accommodatie allerlei (ongevaarlijk) wild loopt. Zo heb je direct het gevoel dat je in Zuid-Afrika zit.
 
Panoramaroute: Graskop (alternatief Hazyview of White River)​
Je slaapt in een bijzonder hotel, alle kamers zijn ingericht door verschillende moderne kunstenaars. Geen kamer is het zelfde en dat maakt dit luxe hotel tot een kunstwerk op zich! In het hotel is een restaurant, maar tegenover het hotel ligt ook het populairste restaurant van Graskop. Alternatief kunnen we ook leuke accommodaties in Hazyview of White River boeken.
 
Paul Kruger Nationaal Park
In het Kruger Park zijn verschillende restcamps, alle huisjes hebben (in meer of mindere mate) zelfcatering faciliteiten. In ieder geval genoeg voor een snel ontbijt ’s ochtends (je wilt vroeg op pad!) en thee of wijn en een snackje ‘s avonds. In principe proberen we je in een maincamp (een groter hoofdkamp) te boeken, hier zijn ook voorzieningen als een zwembad, restaurant en een winkel. Zit dit vol, dan kunnen we uitwijken naar een bushcamp, dit zijn kleinere, rustige kampen zonder winkels en restaurants, je zult dan zelf boodschappen moeten meenemen (dit kun je bijvoorbeeld tussen de middag in een hoofdkamp kopen). Vanwege de grote vraag is het aan te raden je reis zo vroeg mogelijk te boeken!
 
Stellenbosch
In Stellenbosch hebben we gekozen voor een comfortabel guesthouse op een wijnboerderij op 10 minuten rijden van het centrum. Als alternatief kan er ook in een B&B in Stellenbosch worden geslapen, 10 minuten lopen van het centrum.
 
Hermanus
In Hermanus slaap je in een knusse B&B met een zwembad, op loopafstand van het centrum. 
 
Kaapstad
In Kaapstad hebben we gekozen voor een guesthouse dat niet alleen een fris design en een zwembad heeft, maar ook geaccrediteerd is door Fair Trade in Tourism South Africa. Dat wil onder andere zeggen, dat iedereen, tot de schoonmakers aan toe, een eerlijk inkomen verdient én dat het guesthouse er alles aan doet om op allerlei fronten duurzaam te ondernemen. Het ligt in de wijk Seapoint. Deze wijk is gezellig, erg veilig, vlakbij de Boulevard gelegen en op loopafstand van restaurantjes.
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 oktober 2019. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. 
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen geldt dikwijls, dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. Hiervoor geldt voor één persoon het Single Supplement. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accommodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen, je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie huurauto Zuid-Afrika. Lees ook onze voorwaarden autohuur Zuid-Afrika. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers.
 
De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis - 2 weken
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 1.283,- p.p.€ 862,- p.p.€ 1.002,- p.p.€ 862,- p.p.€ 946,- p.p.€ 862,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer van vliegveld Johannesburg naar je accommodatie
 • 10 overnachtingen met ontbijt
 • 2 overnachtingen in een zelfcatering huisje (zonder ontbijt) in Kruger Nationaal Park
 • Morning Walk met Ranger in Kruger Park (vanaf 13 jaar)
 • Bike & Wine - Vineyard Meander 1/2 dag tour

Exclusief:
 • Vluchten, op aanvraag
 • Huurauto Zuid-Afrika, kies je auto
 • Overige maaltijden
 • Overige excursies
 • Overige entrees, donaties en fooien.

Excursie 1: Walvis Safari (juni-november)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.
Inclusief: boot, gids, uitleg, zwemvest, verzekering koffie/thee. Deze excursie duurt 2,5 uur.
 
NB: Deze excursie is uiteraard weersafhankelijk en kan hierdoor later vertrekken of in het geheel worden afgelast.

Excursie 2: Shark Cage Diving
Prijs beschikbaar op aanvraag
Inclusief: boot, gids, wetsuit, handdoek, ontbijt, koffie/thee en kleine snacks. Deze excursie duurt ca 3 uur.
 
NB: Deze tour is uiteraard weersafhankelijk en kan hierdoor later vertrekken (normaal om 7 uur) of in het geheel worden afgelast. Plan daarom een hele dag in Hermanus.

Excursie 3: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 92,- p.p.op aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraag
Inclusief: transport per auto met gids, 1 uur fietstocht met fietsgids, lunch in lokaal restaurant, entree Hector Pieterson museum.
 
Exclusief: overige entrees.

Excursie 4: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
 • Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in de wijk Newtown, waar de stadswandeling is. 

Excursie 5: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
 • Duur: circa 2 uur
 • Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in centraal Johannesburg, waar de stadswandeling is.
 

Excursie 6: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
 • Duur: circa 3,5 uur
 • Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in de wijk Newtown, waar de stadswandeling is. 

Excursie 7: Goede doelen Township Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.
Inclusief transport, gids en bezoek aan projecten. De excursie duurt 4,5 uur.

Excursie 8: Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.
Inclusief gids, kookcursus, recepten, uitgebreide lunch. De excursie duurt circa 4 uur.

Excursie 9: Trots op mijn township! Wandeling door Khayelitsha
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.
 • Inclusief: Gids ontmoet je op treinstation Kaapstad, samen reis je naar Khayelitsha per lokale taxibusje. Je betaalt het busje zelf (klein bedrag). Transport in Khayelitsha inclusief.
 • Kies tussen halve dag of volle dag.

Excursie 10: Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.
 • Inclusief: kookcursus, recepten en uitgebreide lunch.
 • Exclusief: Transport. Je kunt gemakkelijk je auto parkeren in de straat of een taxi nemen. Geen stadswandeling Bo-Kaap inbegrepen.

Excursie 11: Bike and Wine
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Excl transferop aanvraag€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.
Inbegrepen: fiets, helm, gids, 2 wijnproeverijen en 1 brandy proeverij. De lunch betaal je zelf, en is a la carte. De rit is circa 9 km en begint met wat heuvels. Deze excursie duurt bijna de hele dag. Je kunt kiezen of je wel of niet gebruik wilt maken van een transfer. 
 
Extensies

Extensie 1: Extra dag in Johannesburg


Voeg deze overnachting toe aan je reis als je een dag extra in Johannesburg wilt doorbrengen. Doe de Township Excursie of bezoek het Apartheidsmuseum.

Dag 2: Extra dag in Johannesburg

Extra dag in Johannesburg
Deze tweede overnachting in Johannesburg geeft je kans om het interessante Johannesburg te ontdekken. Een bezoek aan Soweto is heel afwisselend met fietsen en eten in een lokaal restaurant, het huis van Mandela, maar ook het indrukwekkende Hector Pierson Museum, over de studentenopstanden, wat het begin van het einde van de Apartheid was. Kippenvel. Ook het Apartheidsmuseum is geen gewoon museum, maar een belevenis, een echte eyeopener. Wist je bijvoorbeeld dat mensen tijdens de Apartheid soms opeens van 'kleur' bleken veranderd? Het toont het bizarre van het systeem.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Johannesburg:
Dag 1: Aankomst Johannesburg, meet&greet, transfer
Dag 2: Johannesburg
Dag 3: Johannesburg - Panoramaroute
Dag 4: Panoramaroute - Kruger Park
Dag 5: Kruger Park, Morning Walk Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 6: Krugerpark - Johannesburg
Dag 7: Johannesburg - Kaapstad - Stellenbosch, (excl binnenlandse vlucht)
Dag 8: Stellenbosch, Bike and Wine (Vineyard Meander), transfer
Dag 9: Stellenbosch - Hermanus
Dag 10: Hermanus - Kaapstad
Dag 11: Kaapstad
Dag 12: Kaapstad
Dag 13: Vertrek Kaapstad
Dag 14: Aankomst Amsterdam

Extensie 1: Extra dag in Johannesburg
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 87,- p.p.€ 64,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.€ 68,- p.p.€ 64,- p.p.


Extensie 2: Extra dag in Kaapstad


Wil je meer tijd door brengen in Kaapstad? Voeg deze extensie toe aan je reisprogramma.

Dag 12: Extra dag in Kaapstad

Extra dag in Kaapstad
Kaapstad is een heerlijke stad, waar veel te doen is. In de stad zelf is veel te doen, er zijn verschillende musea, veel shops, en gezellige restaurantjes. We hebben leuke excursies geselecteerd. En er zijn mooie stranden om een dagje bij te komen, de beroemste is Camps Bay.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Kaapstad:
Dag 1: Aankomst Johannesburg, meet&greet, transfer
Dag 2: Johannesburg - Panoramaroute
Dag 3: Panoramaroute - Kruger Park
Dag 4: Kruger Park, Morning Walk Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 5: Krugerpark - Johannesburg
Dag 6: Johannesburg - Kaapstad - Stellenbosch, (excl binnenlandse vlucht)
Dag 7: Stellenbosch, Bike and Wine (Vineyard Meander), transfer
Dag 8: Stellenbosch - Hermanus
Dag 9: Hermanus - Kaapstad
Dag 10: Kaapstad
Dag 11: Kaapstad
Dag 12: Kaapstad
Dag 13: Vertrek Kaapstad
Dag 14: Aankomst Amsterdam

Extensie 2: Extra dag in Kaapstad
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 83,- p.p.€ 61,- p.p.€ 68,- p.p.€ 61,- p.p.€ 65,- p.p.€ 61,- p.p.
Excursies

Hermanus

Excursie 1: Walvis Safari (juni-november)

Walvis Safari (juni-november)
Tijdens deze bootsafari ga je walvissen spotten, die van juli tot september vaak met hun jongen in de baai verblijven. In oktober en november zijn er minder walvissen in de baai en is de kans kleiner om ze te zien, maar het is nog wel mogelijk. De bootsafari vertrekt vanaf ‘kraamkamer’Kleinbaai, een buitenwijk van Hermanus, en wordt begeleid door een marine-gids. Elke vergunninghouder heeft zijn eigen gebied, het is dus geen ‘file’ van boten, en onze operator mag de walvis tot op 50 meter naderen. De walvis wordt dus nooit opgejaagd, maar soms zijn ze nieuwsgierig en komen ze zelf dichterbij. Een fantastisch moment! Verder zie je zeehonden, pinguins en zeevogels, en er is een kans dat je zelfs witte haaien, dolfijnen en humpback walvissen ziet.
 
Deze excursie is goedgekeurd met het Fair Trade  Tourism (FTT) keurmerk, wereldwijd het eerste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 

Excursie 1: Walvis Safari (juni-november)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.Excursie 2: Shark Cage Diving

Shark Cage Diving
Na een briefing stap je in Kleinbaai op de boot. Onderweg zou je zomaar Afrikaanse pinguïns, zeevogels, Kaapse zeehonden en in het seizoen zelfs dolfijnen en walvissen tegen kunnen komen. Om de haaien te zien, word je tot borsthoogte in een bak aan de zijkant van de boot in het water gelaten. Met een snorkelbril op, kun je onderwater de enorme kaken van de witte haai op je af zien komen. Afwisselend sta je ook aan het dek, want eigenlijk kun je zo nog veel beter zien wat er gebeurt en foto’s maken.  Er wordt op een verantwoorde manier met de haaien omgegaan. De excursie is het hele jaar mogelijk, de haaien zijn er het hele jaar, de beste zichtbaarheid onder water is tussen mei-sept. 
Sinds juli 2017 is opgemerkt dat haaien nogal eens op de vlucht gaan voor orcas. Je hebt daardoor op dit moment minder grote kans om haaien te zien dan voorheen. De restitutie -indien je geen haaien ziet tijdens het duiken- is hierdoor omlaag gegaan.
 
Deze excursie is goedgekeurd met het Fair Trade  Tourism (FTT) keurmerk, wereldwijd het eerste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 
 
 

Excursie 2: Shark Cage Diving
Prijs beschikbaar op aanvraagJohannesburg

Excursie 3: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela

Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
Je fietst een uur door Soweto, en ziet de levendigheid van de markt met de lokale shebeen (illegaal bierhuis). Met de gids spring je weer in de auto naar een bijzondere straat, hier staan de huizen van twee Nobelprijs voor de Vrede winnaars: bisschop Desmond Tutu en voormalig president Nelson Mandela. Om de hoek staat het Hector Pieterson monument, waar de politie op 16 juni 1976 het vuur opende op 10.000 ongewapende, voor beter onderwijs demonstrerende scholieren. De foto waarop de doodgeschoten 13 jarige Hector Pieterson wordt weggedragen door een medescholier, werd een beroemde World Press Photo. Dit veroorzaakte een wereldwijde keten van protest, waardoor uiteindelijk economische en culturele sancties werden opgelegd door andere landen. Dit betekende het begin van het einde voor het Apartheidsregime. In het Hector Pieterson-museum krijgen de beelden die je op televisie hebt gezien, nu een perspectief. Je luncht in een goed, lokaal restaurantje, de andere bezoekers zijn geen toeristen, maar inwoners van Soweto.
 
Heb je voldoende tijd, dan is een bezoek aan het Apartheidsmuseum (minimaal 1 a 2 uur) ook enorm informatief en indrukwekkend. We kunnen de excursie op aanvraag (kleine meerkosten) voor je verlengen. Tip: verblijf je op de terugweg nog een dag in Johannesburg, dan zou je ook dan het Apartheidsmuseum een bezoek kunnen brengen.
 
Deze excursie is goedgekeurd met het Fair Trade  Tourism (FTT) keurmerk, wereldwijd het eeste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 
 

Excursie 3: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 92,- p.p.op aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraagExcursie 4: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)

I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Deze stadswandeling door de wijk Newtown laat je verschillende kanten van downtown Johannesburg zien. Van metershoge graffiti kunst tot traditionele kruidendokter en van authentieke Afrikaanse kleding tot het advocatenkantoor van Mandela en Tambo. Groet je iemand in dit ontspannen volksbuurtje, dan krijg je een brede smile terug. Je krijgt een totaal ander beeld van Johannesburg en na afloop zeg je vast: I love Jozi! Tip: vraag de gids of The Sheds deze dag open is, deze art-foodcourt is bijzondere plek om na afloop koffie te drinken of te lunchen. Duur: circa 2,5 uur

Excursie 4: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraagExcursie 5: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)

I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Voel de vibe van Johannesburg! Als je van metropolen als New York en hun stadscultuur houdt, dan kan Johannesburg je aangenaam verrassen. Het stadsbestuur heeft het unieke besluit genomen dat kunst in de straat te zien moet zijn, zodat iedereen ervan kan genieten. Kunstenaars uit de hele wereld worden uitgenodigd om enorme kunstwerken op gebouwen te maken. Dit is geen gewone graffiti, dit is kunst! Tip: vraag de gids om een tip voor een leuke plek om na afloop zelf koffie te drinken of te lunchen. Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in centraal Johannesburg, waar de stadswandeling is.Duur: circa 2 uur

Excursie 5: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraagExcursie 6: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)

Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Geïnteresseerd in Mandela en de vrijheidsstrijd? Dan is deze wandeling iets voor jou. Je wandelt onder andere langs het advocatenkantoor van Nelson Mandela en Oliver Tambo in Newtown, waar ze opkwamen voor de rechten van mensen die door het Apartheidsysteem problemen hadden. Maar ook andere vrijheidsstrijders zoals Walter en Albertina Sisulu lieten hier hun voetsporen achter. Een leerzame wandeling! Tip: vraag de gids of The Sheds deze dag open is, deze art-foodcourt is bijzondere plek om na afloop koffie te drinken of te lunchen.
Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in de wijk Newtown, waar de stadswandeling is. Duur: circa 3,5 uur

Excursie 6: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraagKaapstad

Excursie 7: Goede doelen Township Tour

Goede doelen Township Tour
We garanderen je, dat deze excursie – waarbij je verschillende projecten in de townships bezoekt- een enorme indruk bij je zal achterlaten. Samen met een lokale gids bezoek je 4 sociale projecten die geïnitieerd zijn door de bewoners zelf, gericht op moeders en kinderen, zoals een créche, een studieproject of school, een jongerenproject, of een voedselproject. Sta bijvoorbeeld versteld van Mama Rosie, die zonder subsidies, het toch voor elkaar bokst om iedere dag 182 kinderen van eten te voorzien, voordat ze naar school gaan. Met deze excursie wordt een bijdrage geleverd aan het fonds dat deze projecten ondersteund.

Excursie 7: Goede doelen Township Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.Excursie 8: Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)

Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)
Samen met een van de inwoners van de Bo-Kaap, de kleurigste en beroemde wijk van Kaapstad, maak je een wandeling door de wijk. Roze, blauwe en gele huizen wisselen elkaar af in dit unieke straatbeeld. Dit was het voormalige slavenkwartier en er is veel invloed uit de kleurige Malay-cultuur. Je gids kan je vertellen over de geschiedenis van de wijk en haar bewoners. Je gaat koken bij één van de echte Cape-Malaymama’s thuis. Het resultaat, een heerlijk geurende lunch met curry, roti, samosa en salaatjie, eet je met zijn allen op in de huiskamer. Deze excursie levert door middel van toerisme een positieve ontwikkeling aan cultuur en natuur in Zuid-Afrika.

Excursie 8: Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.Excursie 9: Trots op mijn township! Wandeling door Khayelitsha

Trots op mijn township! Wandeling door Khayelitsha
Dit bezoek aan township Khayelitsha is een ervaring waar je nog lang over napraat. Alleen de weg er naartoe is een beleving. Je ontmoet je gids op het station van Kaapstad en van daaruit pak je samen de lokaal taxibusje (dit busje betaal je zelf, klein bedrag). Leuk om eens ‘Go Local’ te gaan. Deze ochtend brengt je dichter bij de lokale mensen en hoe zij leven. Je gids, uit Khayelitsha zelf, wil je de kracht van mensen in de township laten zien. Hij is trots op wat er wél is, het lokale radiostation, de kleine ateliers waar de mama’s souvenirs maken, de Coffeeshop township style. Vanaf Look-Out Hill zie je de andere kant van de Tafelberg en hoor je andere verhalen. Een bezoek aan een township mag niet ontbreken aan je bezoek aan Kaapstad. 
 
Praktische informatie: Je gids ontmoet je op treinstation Kaapstad (je kunt hier je auto betaald parkeren of met een taxi naar het station gaan). Samen reis je naar Khayelitsha per lokale taxibusje, je betaalt het busje zelf (klein bedrag). Transport in Khayelitsha per lokaal taxibusje is inclusief om een grotere afstand te overbruggen en verder wandel je vooral, zodat je veel ziet. Je kunt kiezen uit een halve dag of hele dag excursie.

Excursie 9: Trots op mijn township! Wandeling door Khayelitsha
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.Excursie 10: Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)

Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)
De kleurige Bokaap huisjes sieren menig reisgids. De oorspronkelijke bewoners uit dit voormalig slavenkwartier komen uit alle windstreken en hierdoor is een eigen cultuur en keuken ontstaan: Cape Malay genoemd. Je leert typische gerechten koken bij een van de Cape Malay mama’s thuis. Je gastvrouw zit vol handige trucjes waardoor deze gerechten bij haar wel lukken en zo lekker zijn. Leuk om thuis nu zelf te kunnen maken! Daarna eet je samen als lunch wat je net hebt gemaakt. Niet alleen heerlijk, maar vooral ook heel leuk en gezellig om bij de gastvrouw thuis te komen!
Deze excursie is een initiatief van een aantal ondernemende lokale vrouwen zelf, die op deze manier iets extra's verdienen voor hun gezin.  

Excursie 10: Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.Stellenbosch

Excursie 11: Bike and Wine

Bike and Wine
Vanaf de fietsenstalling gelegen buiten Stellenbosch fiets je onder begeleiding van een locale gids door de groene wijnlanden. Op de fiets kun je over de kleine paadjes tussen de wijnstokken fietsen. De tocht is circa 9 km en begint met wat heuvels. Je stopt bij verschillende 2 wijndomeinen voor een wijnproeverij en bij 1 brandy proeverij. Omdat je op de fiets bent, kun je voluit genieten van het godennat. (Boek evt met transfer! Op aanvraag.) Hoe verder het proeven vordert, hoe minder heuvels je gelukkig hoeft op te fietsen! Onderweg krijg je gelegenheid om in een boerderij-restaurant te lunchen (niet inbegrepen). Met deze excursie draag je bij aan toerisme met een lage carbon footprint en een deel van de opbrengst gaat naar een fietsclub voor jongeren uit kansarme buurten. Excursie met positieve ecologische voetafdruk, voor elke 10 fietsers wordt een boom geplant bij scholen of crèches zonder 'groen' in achtergestelde gebieden. NB: Transfer van je accomomdatie naar de ontmoetingplaats en visa versa is op aanvraag, geef aan indien je dit wilt.

Excursie 11: Bike and Wine
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Excl transferop aanvraag€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.


Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - LeeuwZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Oh oh Olifant op de wegZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - ZebraZuid-Afrika reizen - Safari in het Krugerpark - Kudde OifantenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - KuduZuid-Afrika reizen - Safari in het Krugerpark - GrondneushoornvogelZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Voel de vrijheid van een selfdrive vakantieZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - De Drie RondavelsZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - De PinnacleZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Pelgrims RestZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Gods WindowZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Ndebele vrouwen in PilgrimsrestZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Stellenbosch - WijnrankenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika" StellenboschZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Stellenbosch - De WijnhoofdstadZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Stellenbosch - Proost!Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Hermanus - Zuidkaper Walvis voor de kustZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Hermanus - Breach Zuidkaper walvisZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Kirstenbosch Botanische tuinenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Een tafelkleedje op de TafelbergZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Ga de stad verkennenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Signal Hill kanonschotZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Poort RobbeneilandZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Robbeneiland - De cel van Nelson MandelaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - RobbeneilandZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Goede doelen Township TourZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Het vrolijke gekleurde BokaapZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Het vrolijke gekleurde BokaapZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - ProteaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - FynbosZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - Pinguïn bij Boulders BeachZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - De pinguïns van Boulders BeachZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - Kaap de Goede HoopZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Terrasje pakken bij Waterfront

Duiken met haaien in Gansbaai - Zuid-AfrikaParagliden vanaf Tafelberg in KaapstadBo Kaap - Kaapstad


Reacties van reizigers (19)

"Vakantie in een land met een scherp randje"

Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)

John - 26-04-2018
De rondreis in een zin: Een prima vakantie in een land met een scherp randje.    De meeste accommodaties zijn goede onderkomens: - Kaapstad: goede verzorging en een leuke omgeving  - Agulhas: TOP ...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Fantastische vakantie in een prachtig land"

Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis

Lisanne - 20-03-2018
In een zin: Fantastische vakantie in een prachtig land De accommodaties waren over het algemeen prima. Met name de accommodatie in Johannesburg, Stellenbosch en Hermanus zijn erg mooi. De minste  accommodatie  was in Graskop. De excursies die ...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onvergetelijk en zeer afwisselende reis door Zuid-Afrika"

Zuid-Afrika reizen: Van Krugerpark tot Kaapstad

Mariëtte Schuringa- de Groot - 04-09-2017
In een zin, dit was een onvergetelijke en zeer afwisselende reis! De accommodatie was in het algemeen sfeervol en kleinschalig. Onze beste herinneringen is aan Umlani, een fantastisch bushcamp met een hele fijne sfeer. Minste vonden wij de accommodatie in Loskopdam, omdat dit...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Veel mooie indrukken opgedaan tijdens een goed geregelde rondreis door Zuid-Afrika!"

Zuid-Afrika reizen: Hoogtepunten Krugerpark, Swaziland & Drakensberg

Edwin Oostdijk - 16-08-2017
We hebben heel veel mooie indrukken opgedaan tijdens een goed geregelde individuele rondreis. De accommodaties waar we verbleven, waren tot op 1 na (waar het rustig met wat achterstallig onderhoud) prima, schoon, met vriendelijk persoonlijk en een goed restaurant. ...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Hele varierende vakantie: vele mooie dingen gezien en gedaan!"

Zuid-Afrike Reizen: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis

Richard Schaap - 31-07-2017
Een hele leuke vakantie waarin we vele mooie dingen hebben gezien en gedaan! Heel variërend! De accommodaties waren prima, met de accommodatie in Stellenbosch die er voor ons uitsprong!   Aan te raden excursies:...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Boeiende en mooi vakantie in een afwisselend land"

Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute en Kruger National Park

Jo Althoff - 28-07-2017
Zuid Afrika is een mooi afwisselend land, er is veel te zien en te beleven van Kaapstad, via de Tuinroute, Wijnroute en Kruger Nationaal Park. We hebben een boeiende en mooie vakantie gehad, met een paar minpuntjes. Over het algeheel waren de accomodaties...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Hele fijne en mooie familie vakantie door Zuid-Afrika."

Zuid-Afrika reizen: Garden Route

Refke Wormmeester - 26-07-2017
In een zin: dit was een hele fijn en mooie vakantie. De accommodatie in Kaapstad was een hele mooie verzorgde kamer, leuke details met inrichting,alles was goed onderhouden, heerlijk ontbijt, gastvrouw was erg betrokken en een schitterend uitzicht in tuin ove...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De mooiste vakantie ooit, in het prachtige Zuid-Afrika!"

Zuid-Afrika reizen: Van Krugerpark tot Kaapstad

Mark Bernaerts - 25-07-2017
Het was voor ons de mooiste vakantie ooit. Wat een prachtig vakantieland. Met het aangeboden reisschema van Footprint Travel hebben we de veelzijdigheid van het grote land te hebben kunnen ontdekken!   Het gemid...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Geweldige en gevarieerde vakantie in het mooie Zuid-Afrika!"

Zuid-Afrika reizen: gevarieerde vakantie in het mooi Zuid-Afrika

Nynke Hoogma - 09-05-2017
Onze vakantie in één woord: Geweldig! We hebben echt een super leuke, gevarieerde vakantie gehad! We vonden Zuid-Afrika heel erg mooi, met vriendelijke mensen en hebben genoten. De accommodaties waren goed. Het was leuk om iedere keer weer in een ander huisje of kam...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Waanzinnige vakantie in Zuid-Afrika"

Zuid-Afrika reizen: Van krugerpark tot Kaapstad

Hans de Koning - 04-04-2017
Onze vakantie door Zuid-Afrika was waanzinnig. De accommodaties gedurende de reis waren op fantastische locaties. Alleen St Lucia viel ons tegen, zowel de locatie als het plaatsje. Swaziland was super, hier had ik graag veel langer willen verblijven, net als Kaap de Goede Hoo...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een prachtige reis in het prachtige land Zuid-Afrika!"

Zuid -Afrika reizen: Van Krugerpark tot Kaapstad

Margreet Allema - 16-11-2016
We hebben een prachtige reis gemaakt in een prachtig land, de afwisseling in landschappen was indrukwekkend en veel (wilde) dieren gezien. En wat een aardige mensen hebben we ontmoet! De meeste accommodaties waren erg goed, en een aantal sprongen er echt uit. Wij hebben de...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Top Zuid-Afrika reis, met veel afwisseling!"

Zuid-Afrika reizen: Op Safari in Krugerpark en Limpopo

Carin Weitering - 14-11-2016
Wat een topreis met heel veel afwisseling! Over het algemeen overtroffen de accommodaties onze verwachtingen. De lodges in Limpopo waren uitstekend en de Game Reserve was absoluut een topper. Bij de Panorama Route overnachten we in een lodge met een bijzondere warme sfeer ...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Afwisselende, interessante reis in een hele mooie omgeving!"

Johannesburg - Soweto - Vaalwater - Graskop - Krugerpark - Kaapstad - Stellenbosch - Hermanus -

Josefine en Marc - 03-10-2016
Het is een absolute aanrader om zowel de omgeving rondom Johannesburg als de omgeving rondom Kaapstad te gaan zien. De sfeer, omgeving en natuur zijn zo verschillend! Door de combinatie van deze steden, hadden we naast de safariparken ook voldoende tijd om ons te verd...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een mooie reis van Krugerpark tot Kaapstad"

Krugerpark - Swaziland - St. Lucia - Hluhluwe - Addo - Knysna - Oudtshoorn - Hermanus - Stellenbosch - Kaapstad

Niels van Norel - 22-08-2016
We hebben een mooie reis in Zuid-Afrika gemaakt. We verbleven in afwisselende locaties en hebben aan diverse activiteiten deelgenomen. De ochtendwandeling in het Krugerpark met een ranger, het bezoek aan een struisvogel farm in Oudtshoorn en de excursie na...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Van Krugerpark naar Kaapstad: om nooit te vergeten!"

Krugerpark - Swaziland - St. Lucia - Hluhluwe - Addo - Knysna - Oudtshoorn - Hermanus - Stellenbosch - Kaapstad

Piet Kok - 15-08-2016
Dit was een vakantie om nooit te vergeten. We hebben veel meegemaakt en veel mooie mensen ontmoet. De dieren en de natuur zijn heel kleurrijk, schitterend en overweldigend. We verbleven in diverse accommodaties en die waren bijna allemaal heel goed. De kamers in Hazyview waren geweldi...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"We hebben veel wild gezien. Het was een super vakantie"

Rondreis Zuid-Afrika: Krugerpark, Swaziland en Drakensbergen

Iris van Geer - 18-01-2016
De accommodaties zijn over het algemeen allemaal prima en goed. Vaak vonden wij de accommodatie op een mooie locatie, al helemaal in de wildparken. Een aantal lokaties raden we echter niet aan.  Qua excursies is de nacht game drive in Phalaborwa geweldig. Dit raden wij ...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"We hebben een fantastische Zuid Afrika reis gemaakt, waar we nog veel en vaak aan zullen terugdenken!"

Zuid-Afrika reizen: Johannesburg - Krugerpark - Addo - Knysna - Oudtshoorn - Stellenbosch - Kaapstad

Walter Buitendijk - 11-01-2016
Wat een fantastische reis hebben we gemaakt. We zullen nog vaak aan deze reis terugdenken! We zijn heel tevreden over de verschillende accommodaties. Voor ons sprong de accommodatie in Oudtshoorn er uit. Wat een schitterende locatie! Verder vonden we de locatie in Addo tegek. Min...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"In 1 woord: SCHITTEREND! Onze Zuid-Afrika reis van Kaapstad tot Port-Elizabeth"

Zuid-Afrika reizen: Kaapstad - Stellenbosch - Tulbagh - Montagu - Oudtshoorn - Knysna - Port Elizabeth

Rob en Angela Broers - 04-01-2016
Onze reis omschrijven we in 1 woord: SCHITTEREND!!!!   Wij hebben niets willen missen van de gehele reis. Letterlijk elke plek en accommodatie is een hoogtepunt geweest!  Voornamelijk de accommodaties in Stellenbosch, Tulbagh,&nbs...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onze Zuid-Afrika reis was boven verwachting!"

Zuid-Afrika reizen: Krugerpark - Panoramaroute - Kaapstad - Stellenbosch

Laurie Visser - 04-01-2016
Onze reis door Zuid-Afrika was boven verwachting. De accommodaties die geboekt zijn via Footprint Travel zijn over het algemeen heel erg goed bevallen. Wij hadden vrij laat geboekt, in een drukke periode. Het is Sanne toch gelukt om (meer dan) prima accommodaties te regelen met de ...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis - 2 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie