Josefine en Marc - 03-10-2016
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Het is een absolute aanrader om zowel de omgeving rondom Johannesburg als de omgeving rondom Kaapstad te gaan zien. De sfeer, omgeving en natuur zijn zo verschillend! Door de combinatie van deze steden, hadden we naast de safariparken ook voldoende tijd om ons te verdiepen in de apartheid en de geschiedenis van Zuid-Afrika.
 
Ik zou een bezoek aan het Apartheidsmuseum en Soweto (beide in Johannesburg) en district 6, het museum en Slave lodge (in Kaapstad) zeker niet hebben willen missen.
Ook hebben we een kooksafari in Bo-Kaap gedaan, wat een unieke ervaring bood omdat je bij iemand thuis in de keuken heerlijke gerechten aan het bereiden bent. Tijdens het koken is er voldoende tijd om te vragen hoe het is om te wonen in Bo-Kaap. De kookworkshop was open voor verschillende mensen, waardoor we uiteindelijk met Amerikanen, Zuid-Afrikanen en Engelsen aan het koken waren. Heerlijk gegeten en kennis gemaakt met veel verschillende mensen!
 
De temperatuur eind september was prima om actieve dingen te ondernemen. Ook zorgde het ervoor dat we veel dieren hebben kunnen spotten op safari. Heel indrukwekkend om luipaarden, olifanten en giraffen voor je auto te zien over steken. Zelfs anderhalf uur moeten wachten op de weg omdat er neushoorns op de weg stonden. Unieke ervaring!
Het paragliden vanaf Signal Hill in Kaapstad was ook een echte aanrader, mooie vergezichten over Tafelberg, Robbeneiland en Kaapstad! Het bedrijf dat door Footprint Travel wordt aangeraden (Para-taxi) is wat mij betreft een echte aanrader: we hadden een zeer ervaren piloot met veel passie voor het paragliden.
Tot slot zou ik de sportieve activiteiten, zoals het beklimmen van de Tafelberg via Skeleton Gorge en de bike & wine tour rondom Stellenbosch ook ten sterkste willen aanbevelen.
De verschillende excursies hadden een eigen karakter en zorgden ervoor dat je het land op een andere manier leerde kennen.

De accommodaties waren heel divers. Ik vond met name de hotels in Johannesburg, Vaalwater en Stellenbosch erg leuk.
De Antrim Villa in Kaapstad had ook veel positieve kanten, maar de kamer was wel vrij klein. 
Ik vond het hotel in Graskop iets minder, dat had waarschijnlijk ook te maken met de weinige hoeveelheid mensen in het hotel/stad zelf. Het was er daardoor 's avonds niet erg gezellig.

Over het algemeen was de reis goed geregeld. Rondom de Sowetotour waren er wel wat onduidelijkheden. De gids deed het wel goed, maar hij leek van de hele opzet van de tour niet helemaal op de hoogte. 
Verder was ik erg tevreden over het contact met Sanne en de informatieoverzichten de we hadden gekregen.

Zuid-Afrika is een heel divers en mooi land waar je zowel als natuurliefhebber, sportieveling als cultuurliefhebber genoeg kanten uit kan!​


Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen -