Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Herman Slegt - 06-03-2017
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Afwisselende locaties waar we direct verliefd op waren en langer wilden blijven!

We verbleven in verschillende types accommodaties, wat erg leuk was. Onder andere de volgende lodges sprongen er uit: Tsitsikamma (uit het huisje zicht op de brekende golven van de oceaan op de rotskust), Mlilwane (mooie omgeving, prachtig gelegen restaurant, charmant park), Drakensbergen (huisje met prachtig uitzicht op de Giants Castle-formatie).

Wat betreft de excursies die we gedaan hebben, was de Township Tour in Soweto interessant, vooral het lager gelegen Soweto, het bezoek aan een Shebeen en de lokale eethuisjes. Aardige behulpzame gidsen, kwaliteit/onderhoud MTB's kon wel beter.
Tijdens de Bush Walk met rangers in het Krugerpark hebben we veel gezien, spannend! In St. Lucia was het erg warm qua temperatuur. Hier hebben we veel luie nijlpaarden gespot, maar helaas geen krokodillen.
De Valley of Thousand Hills bij Zulu familie viel wat tegen. Het programma liep uiteindelijk niet helemaal zoals beschreven.
De Sani Pas is een must do, indrukwekkend en avontuurlijk. Het bezoek aan de mensen net over de grens in Lesotho deed alleen wat toeristisch aan. 
En Robbeneiland in Kaapstad was indrukwekkend. We hebben ook veel zelf ondernomen. "Rondje "Swartbergpas" was schitterend, veel gewandeld in Drakensbergen, Mlilwane, Valley of Desolation. En als klapper op de vuurpijl de Tafelberg beklommen en afgedaald via de Platteklip Gorge, dat was een prestatie van jewelste! 
De fietstocht in Stellenbosch, over zandweggetjes is wel (te) zwaar voor de meeste oudere deelnemers.

Organisatorisch
De organisatie klopte op elk moment. Contacten met lokale gidsen was prima. Helaas geen mooi zonsondergang bij Graaff Reinet (wel mooie oude huizen).
De 18 km onverharde weg naar Penwarn farm bij Underberg was ons inziens deels een 4x4 route. Prachtig gelegen farm en zeer vriendelijke bediening!

Niet te missen:
Drakensbergen, Tsitsikamma, Swartbergpas, Mlilwane en natuurlijk Kaapstad met Robbeneiland en de Tafelberg.
 


Zuid-Afrika reizen - Panorama Route: Bourke’s Luck PotholesZuid-Afrika reizen - Wandelen met rangers in Kruger Nationaal ParkZuid-Afrika reizen - Overnachting in SwazilandZuid-Afrika reizen - Fietsen in StellenboschZuid-Afrika reizen - Graaff Reinet: Valley of Desolation