Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Jo Althoff - 28-07-2017
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Zuid Afrika is een mooi afwisselend land, er is veel te zien en te beleven van Kaapstad, via de Tuinroute, Wijnroute en Kruger Nationaal Park. We hebben een boeiende en mooie vakantie gehad, met een paar minpuntjes.

Over het algeheel waren de accomodaties prima, de ontvangst en de service uitstekend. De beste accomodaties waren in Hermanus, De Hoop Nature reserve, Addo en Greater Kruger met een bijzondere vermelding voor de accommodatie in Kaapstad - met een geweldig ontbijt! Ronduit slecht, wat verlopen en muffe kamers, was de accommodatie in Oudtshoorn, Wilderness, Knysna en Johannesburg.

Aan te raden excursies zijn:
- De Hoop Nature Reserve, een maritieme verkenning met veel uitleg in een prachtig duingebied aan zee. Hier hadden we echt langer willen blijven.
- Addo, mooi park met een goede game drive en veel uitleg over de omgeving, begroeing, vogels en veel olifanten.
- Thornybush Game Reserve, de combinatie van de safari en het verblijf in de lodge was bijzonder leuk en ook hier hadden we wel wat langer willen blijven!

De organisatie, ontvangst, de instructies, de vouchers en de informatie was uitstekend. Een klein foutje, bij de laatste dag, er stond een chauffeur van accommodatie klaar op de luchthaven in Kaapstad, maar dat wisten we niet. Verder zijn Kaapstad, Johannesburg tamelijk onveilige steden. Je kunt niet 's avonds door de stad lopen en ook overdag is het oppassen. Platteland en de aanbevolen locaties zijn veel veiliger alhoewel je altijd in de accommodaties achter hoge muren en hekken met stroomdraden zit.
 


Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - PanoramarouteZuid-Afrika reizen - Greater KrugerZuid-Afrika reizen - ApartheidsmuseumZuid-Afrika reizen -