Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Nori & Fred - 16-08-2019
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Eerste reactie
We hebben een waanzinnig mooie vakantie gehad. De accommodaties waren bijna allemaal zeer bijzonder qua ligging, sfeer, authenticiteit. Met name de kleinschaligheid trok ons bijzonder aan.

Onze hoogtepunten
Nadat we in diverse andere populaire safarilanden hebben gereisd waren we een beetje voorzichtig om niet al te hoge verwachtingen te koesteren wat betreft de ultieme bushervaring van Zuid-Afrika. Maar, Zuid-Afrika heeft ons niet teleurgesteld, nee zelfs verrast. De gehele reis van ruim 4 weken is een aaneenschakeling geweest van hoogtepunten. In Johannesburg startte we in Rivonia B&B, een rustig gelegen, kleinschalige accommodatie met supervriendelijk personeel, prachtige tuin en uitgebreid ontbijt, de fietstour door Soweto (o.i. een must), de zeer afgelegen ervaring van het Tlopi Tented Camp in Marakele NP (ooh, wat was het daar s' avonds en 's nachts koud; wellicht een tip om te zorgen voor warme kruiken zoals we in Mashovela Lodge kregen).

In het Krugerpark kozen we niet voor een selfdrive maar een georganiseerde gamedrive per jeep van maar liefst 10 uur! En dat heeft zijn vruchten afgeworpen: op één dag hebben we de Big 5 gezien. Bij terugkomst bleek dat de meeste dat ons niet konden na vertellen. Vervolgens hebben we een onvergetelijke week doorgebracht in Kurhula Wild Lodge, gelegen aan de Olifantsrivier in het Parsons Nature Reserve. Deze kleinschalige accommodatie hadden we op eigen gelegenheid geboekt omdat de eigenaren familie van ons zijn.

En dan Timbavati, het absolute hoogtepunt van onze vakantie. Prachtig wildpark met een schitterende accommodatie, Umlani Bush Camp. Mooie, basic rondavel waar 's avonds de olielampjes worden aangedaan, evenals in het openlucht restaurant. Geweldig personeel, heerlijk eten en overheerlijke Amarula's met ijs. We verbleven hier 2 nachten en konden derhalve 4 gamedrives doen en dat hebben we geweten. Vier leeuwinnen met maar liefst 10 welpjes gespot en de volgende ochtend zagen we ze weer maar nu net na een kill van een kudu. De welpjes lagen met rode snoetjes heerlijk te genieten van het verse vlees en rukten alle organen eruit alsof ze het al jaren deden. En dat allemaal hadden we te danken aan onze ranger Elvis en zijn bijrijder. Als Elvis iets op het spoor was waren de zandweggetjes niet meer voldoende voor hem maar stuurde hij de jeep in volle vaart de bush in om zo dicht mogelijk bij het beestenspul te komen. Zo hadden we altijd de beste plekken om alles in ons op te nemen en om foto's te maken. Zo hebben we ook 2 luipaarden van zeer dichtbij kunnen bewonderen, een moeder met haar wat al grotere jong. Moeder hing uitgevloerd over een tak en het jong lag dwars over een impala die de boom was ingesleurd.

Na Timbavati zijn we doorgereden naar het Hlane Royal NP in eSwatinni (Swaziland) en daar hebben we werkelijk 10-tallen witte en zwarte neushoorns van zeer dichtbij kunnen bewonderen, naast leeuwen, olifanten en ander beestenspul. Vervolgens langs de kust via St. Lucia (Lidiko Lodge was geweldig, koloniaal huis met heerlijk ontbijt) naar Umhlanga Rocks. Even lekker om wat aan het strand bij te komen, al hoewel het strand zelf niet veel te bieden heeft maar Zeranka Lodge was ook hier een geweldige accommodatie. Tip: bezoek het uShaka Marine World in Durban, prachtige onderwaterwereld!

Laatste hoogtepunt van de reis vonden we Drakensberg en het prachtig gelegen Giant's Castle Camp. Maak daar vooral de wandeling naar de Main Cave, zeer goed te doen en uitermate informatief. Wat is de natuur met zijn lichtschakeringen hier mooi. De reis hebben we weer afgesloten in Rivonia B&B. In Johannesburg hebben we het Apartheidsmuseum nog bezocht, naar onze mening ook een must om naast al die prachtige natuur je ook te vergewissen van het feit waar de bevolking mee van doen had en ook nog steeds heeft.
 

Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen -