Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Areane Devilee - 30-11-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze Zuid-Afrika reis was een fantastische belevenis.
 
Onze hoogtepunten:
  • In Kaapstad de Goede Doelen Township tour met Brian.
  • Neem de rode bus de eerste dag in Kaapstad dan krijg je een goed beeld van de stad. Ook kan je hier een kaartje kopen voor de Tafelberg. 
  • Robbeneiland: meer dan een bezoek waard, kippenvel moment bij de cel van Mandela en als je een uitleg krijgt van een ex-gedetineerde. 
  • Campsbay: spierwit strand met leuke restaurants..
  • De hele reis is een aanrader zoveel moois te zien onderweg maar ook de realiteit dat het niet alleen maar rijkdom is.
  • Cape Agulhas: Het zuidelijkste puntje van Afrika waar de Indische en Antlantische oceaan in elkaar overgaan erg mooi, ook om Pinguins te spotten. 
  • Knysna: schitterende Lagune
  • De Hoop Nature Park prachtig reservaat met hoge Zandduinen en Fijnbos. 
  • Addo Elephant park: bijna alle dieren gezien. Doe een gamedrive met een Ranger en ga daarna pas zelf op pad.
  • Wijnroute (wij deden het traject wijnroute van Montagu-Oudtshoorn): Route 62 is zó mooi om te rijden..
Teveel hoogtepunten om op te noemen! 

De accommodaties en organisatie
Van het begin tot het eind goed geregeld, overal werden we verwacht en was goede uitleg.Sweet lemon Guesthouse (Kaapstad) is een aanrader, heel gastvrij en heerlijk ontbijt, goede locatie om de stad te gaan verkennen vlakbij een opstapplaats voor de rode bus. The Hoop Nature Reserve: knusse cottage en prima restaurant met heerlijke wijnen op het park. Knysna Country House B&B: prima gelegen, netjes,schoon en Nederlands echtpaar. De Oude Meul bij Oudtsoorn ligt op een prachtige locatie met een mooi zwembad om even te relaxen. 
Eigenlijk waren alle accommodaties prima. De één wat luxer dan de ander, maar over het algemeen goed. Overal zeer vriendelijke mensen.
 
Excursie die we andere reizigers absoluut aanraden: 
De Goede doelen township excursie van Jorvan Tours was indrukwekkend en zeker de moeite waard om te doen. Brian is een hele goede gids. Ook hebben we veel respect voor Brian en zijn vrouw die kinderen een kans geven op een opleiding..Heel gastvrij ontvangen.
De eco quad excursie bij the Hoop Nature park een aanrader met een hele goede uitleg over het fijnbos en de dieren die daar voorkomen.
Verder was de fietsexcursie langs de wijngaarden in Stellenbosch erg leuk. De wijnproeverijen zijn erg goed goed, maar de route die je uiteindelijk fietst is erg kort (9 km).


Zuid-Afrika reizen - Dieren spotten in Addo Elephant ParkZuid-Afrika reizen - Zebras spotten in De HoopZuid-Afrika reizen - Naar het zuidelijkste puntje van Afrika: Kaap Agulhas!Zuid-Afrika reizen - Prachtige witte stranden bij Kaapstad.Zuid-Afrika reizen - Eco Quad Biken in De Hoop Nature ReserveZuid-Afrika reizen - Studenen Educatie Centrum - Goede doelen Township Excursie - KaapstadZuid-Afrika reizen - Kaap Agulhas: we staan op het zuidelijkste puntje van Afrika!Zuid-Afrika reizen - Uitleg over het fynbos in De Hoop Nature ReserveZuid-Afrika reizen - Prachtig witte strand bij Campsbay, KaapstadZuid-Afrika reizen - Kaapse berg zebras in De Hoop Nature ReserveZuid-Afrika reizen - Accommodatie op de biologische farm bij AddoZuid-Afrika reizen - Genieten in Addo Elephant ParkZuid-Afrika reizen - Zebras in AddoZuid-Afrika reizen - Leeuw doet een dutje - Addo Elephant ParkZuid-Afrika reizen - Olifant - Addo Elephant ParkZuid-Afrika reizen - Jakhals - Addo Elephant ParkZuid-Afrika reizen - Tafelberg op met de kabelbaanZuid-Afrika reizen - De Tafelberg is uitgeroepen tot 1 van de 7 New Wonders of Nature.Zuid-Afrika reizen - Uitzicht vanaf de Tafelberg - KaapstadZuid-Afrika reizen - De boulevard van KaapstadZuid-Afrika reizen - Little Angels Creche - Goede doelen Township Excusie - KaapstadZuid-Afrika reizen - Township KaapstadZuid-Afrika reizen - Cheeta project bezoekenZuid-Afrika reizen - Hartebeest. Heel veel verschillende dieren in Addo Elephant Park gezien.Zuid-Afrika reizen - Struisvogels bij OudtshoornZuid-Afrika reizen - Prachtige Cape Dutch huizen in de wijnlanden. Accommodatie Oudtshoorn.Zuid-Afrika reizen - Route 62 -de wijnroute- is prachtig!Zuid-Afrika reizen - BaviaanZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Onderweg.Zuid-Afrika reizen - Bezoek aan een township is een must.Zuid-Afrika reizen - Bezoek aan township hoort bij een Zuid-Afrika reis.Zuid-Afrika reizen - Prachtig zicht op de Tafelberg en Lionshead - Kaapstad.