Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Wieke - 30-10-2017
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Eerste reactie
Veel kilometers afleggen om de mooiste wilde dieren te spotten en de heerlijkste wijnen te proeven.

De accommodaties op deze reis
Over het algemeen waren we blij verrast met de accommodaties waar we zijn verbleven. Zelfs in wildparken hadden we een luxe verblijf. Leuk is dat je vaak in ronddavels (losstaande huisjes) verblijft. Fantastisch vonden we de romantische accommodatie in Hlane met de olielampjes die dagelijks voor je aangestoken worden, het gastvrije verblijf in Zeranka Lodge in Umhlangha Rocks, de modernste ronddavel bij Stellenhof in Addo en het mooiste uitzicht vanuit onze kamer over de wijngaarden in Stellenbosch. De Summit Lodge in Graskop vonden wij het minste door de verouderde staat van het huisje, het tegenvallende ontbijt en de geluidsoverlast.

De excursies 
Fijn dat er van tevoren al een aantal excursies waren vastgelegd want tijdens de reis bleek dit geen overbodige luxe. Met name in de wildparken, zoals Kruger en Hlane, bleek dat er geen enkele excursie (zoals een wildlife drive of een morning walk) bij aankomst nog geboekt kon worden. Een tip is dus om van tevoren goed na te denken over wat je zou willen doen en dit meteen vast te leggen. De morning walk in het Kruger park vonden we erg leuk en leerzaam. Zelf hebben we ter plekke nog shark cage diving geboekt en dit is ook bijzonder indrukwekkend om mee te maken.

De organisatie van de reis
De organisatie van de reis is goed. De informatievoorziening was voor ons voldoende. We hadden wel graag van tevoren al gehoord dat het met name in de wildparken verstandig is om de excursies op voorhand te boeken. De uitgeprinte routebeschrijvingen en printscreens bleken niet altijd te kloppen. Een navigatiesysteem was daarom soms noodzakelijk. De ontvangst in Johannesburg was prettig, maar in onze ogen niet per se nodig.