Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Theo van der Waal - 22-11-2016
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Wat een fantastische ervaring! Een prachtige reis met veel verschillende indrukken.

De accommodaties zijn ons goed tot zeer goed bevallen. De verzorging van de accommodaties, slapen, eten, drinken en gastvrijheid waren boven verwachting.

Qua excursies:
De hop on-hop offs in Kaapstad en Johannesburg (vooral de Soweto tour) zijn absolute aanraders. We hadden nog wel graag het Apartheidsmuseum in Johannesburg bezocht, maar hadden hiervoor te weinig tijd. De Bike and Wine excursie is ook een aanrader; heerlijk ontspannen, vriendelijke en enthousiaste gids, prachtige omgeving en heerlijke wijn. Het fietsen stelt nog best wel wat voor, behoorlijke klimmetjes en lekkere afdalingen. En natuurlijk Robbeneiland. De gids was een ex-politieke gevangene, zijn verhaal in de authentieke omgeving maakte veel indruk.

De contacten met Sanne verliepen uiterst prettig. Onze reisinformatie was op tijd en de tickets waren goed geregeld. 
Ivm de route beschrijving: Zuid Afrika en GPS coordinaten gaan slecht samen. Het is verstandig om een TOMTOM mee te nemen of bij de auto te huren!
 
Het advies dat je in de steden ook gemakkelijk met dollars en euro's zou kunnen betalen, lijkt niet erg te kloppen. De creditcard is erg handig en de rest contant met ZAR betalen gaat het beste.