Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Evelien van den Akker - 16-11-2017
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Eerste reactie
Een geweldige reis door een veelzijdig land met natuur, cultuur en een samenleving met uitdagingen.
 
Wat mogen andere reizigers absoluut niet missen op deze reis? 
Deze reis is echt een aanrader! Alle hoogtepunten van dit deel van Zuid Afrika zitten in de reis. Voor cultuur kun je naar het Apartheidsmuseum in Johannesburg en kennis maken met de lokale bevolking. Voor natuur kun je naar de Panorama route en op safari in alle parken. Elk deel van de reis heeft weer iets moois te bieden. Je ziet onderweg het landschap steeds weer veranderen. De reis is een goede combinatie van alle hoogtepunten. Wij hebben genoten van alle dieren die we gezien hebben, de vriendelijke mensen in Swaziland en het heerlijke eten.

De accommodaties op deze reis 
Johannesburg; prima! Dichtbij het vliegveld, behulpzaam en netjes. Bamboo Lodge; geweldig! Echt een aanrader. Prachtige locatie, leuke sfeer, luxe kamer en heerlijk eten. Dit is onze favoriet! Kruger Park Restcamp Pretoria; top! Mooi deel van het park en erg leuke huisjes. Gezellige buitenkeuken. Kruger Park Berg en Dal; wel aardig.. huisje was wat verouderd en minder aansprekend dan de andere locaties. Dit deel van het park was erg droog en dor. Daardoor weinig dieren kunnen spotten. Swaziland; leuke locatie! Mooi huisje met keuken en geweldig uitzicht. Erg leuk dat je vrij over het park kan wandelen/fietsen/paardrijden. Personeel erg vriendelijk. Het eten was iets minder lekker (buffetstijl). St. Lucia; mooie kamer met super luxe badkamer. Erg netjes en schoon. Top locatie midden in het dorp en dichtbij de parken. Drakensberg; hier hebben we gemengde gevoelens over. We hadden een unit in het lager deel van het park. Het huisje was erg gedateerd. Hoewel wel schoon toch last van beestjes. Het uitzicht was wel geweldig. Ik las dat het upper deel van het park nieuwer is. 

De excursies 
Alle gamedrives, ochtendwandelingen, etc op de safariparken zijn een aanrader. Je zit iets hoger dan in je eigen auto en ziet daardoor meer. Ook weten de gidsen de dieren goed te spotten. De boottocht in St. Lucia was ook leuk om te doen. Je komt dan heel dicht bij de nijlpaarden.

De organisatie van de reis
Super! De lokale vertegenwoordiger heeft ons netjes ontvangen en gezorgd dat we vanaf het vliegtuig direct naar het hotel gebracht werden. De volgende dag was hij op tijd aanwezig om ons op weg te helpen. Alle reserveringen waren goed doorgekomen en bij elk hotel/park werden we opgewacht en kregen we uitleg/tips. De excursies waren ook geboekt zoals afgesproken. We hebben ons nergens zorgen over hoeven maken.