Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Pieter van der Fluit - 01-09-2016
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Wij zijn niet gewend om met het hele gezin zulke verre reizen te maken. Door de uitstekende reisorganisatie en een beetje voorzichtigheid bleek dat allemaal prima te doen en hebben we onvergetelijke dingen gezien en meegemaakt en kennis gemaakt met andere culturen. 

Onze eerste excursie was een gamedrive in Marakele. We zagen olifanten, neushoorns en kleiner wild en leerden van de gids waar we op moesten letten als we met onze eigen auto op pad gingen. In Mashovela komt de Big Five niet voor maar hebben we een wandeling naar de watervallen gemaakt met een gids. Heel leuk omdat je de tijd hebt met de gids te praten en iets over de mensen van het land te weten te komen. We maakten er ook een spectaculaire autorit omhoog naar een bergkam om de zonsondergang te zien. In het Krugerpark hebben we zelf "gegame-drived" en dat gaat daar ook prima. We hebben er ook een wandeling gemaakt met gewapende rangers, waarbij we uitgebreide veiligheidsinstructies kregen, eindigend met "If you don't do what we say and you get attacked, we will take pictures". Die veiligheidsinstructies waren ook nodig, want halverwege kwamen we oog in oog te staan met een leeuwin die ons de weg versperde. Zonder deze ervaring was het al heel bijzonder, want je loopt toch tussen de bosjes met overal verse sporen van neushoorns en olifanten. Je moet het niet doen als je angstgevoelens ongecontroleerd overgaan in paniek, maar voor ieder ander zouden we dit zeker aanbevelen. In St. Lucia hebben we een boottocht gemaakt. We werden een stuk wijzer over het gedrag van nijlpaarden en we hebben er een heleboel gezien. We zijn ook een dagje naar Cape Vidal geweest. Tijdens laagtij kun je daar snorkelen (niet spectaculair maar wel leuk) en verder zagen we tientallen bultruggen voorbij trekken, zo'n 200 meter uit de kust! Heen en terug rijd je door het Isimangaliso en Wetlands Park, waar we veel neushoorns en een kudde gnoes zagen. In Drakensbergen maakten we op eigen gelegenheid wandelingen. Wij vinden dat heel leuk en er is volop gelegenheid voor. Het was schitterend, vooral in het noorden waar we tot de grens met Lesotho konden lopen.​ 'Zulu voor één dag' is een belevenis die wij iedereen aanraden. Wij waren getroffen door de vriendelijkheid en de eenvoud van de mensen, de vrolijkheid van de kinderen en het niet-toeristische karakter. 

De organisatie was voortreffelijk. Het leek alsof het ontzettend makkelijk is om in Zuid Afrika iets goed te regelen. Er waren bij aankomst op een nieuwe locatie wel eens onduidelijkheden, maar steeds bleek dat het goed geregeld was. In het Krugerpark was er iets misgegaan bij het betalen van de Conservation Fee maar dat werd boven verwachting snel en soepel opgelost. De accommodaties waren onverwacht mooi. Bijna altijd kleinschalig, altijd van alle gemakken voorzien, schoon en meestal in een prachtige omgeving. De absolute top werd gevormd door het kamp in Marakele en de lodge in Drakensbergen. Beide hadden een onvergetelijk mooi uitzicht. Ook het hotel in Johannesburg was heel fijn, een oase van rust vlakbij de stad. Dit was prettig na een vermoeiende reis. Het hotel in Graskop was een leuke afwisseling vanwege de koloniale Engelse sfeer. Hlane in Swaziland was heel leuk omdat er helemaal geen elektriciteit was en er 's avonds overal olielampen werden aangestoken, ook in onze hutten. Vrijwel overal waren de mensen heel vriendelijk. 
 
Het was een onvergetelijk avontuur voor het hele gezin!


Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen: In Marakele zagen we onze eerste olifantZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen: met een 'sundowner' in de hand zien we zon langzaam ondergaanZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen: wildlife spotten is fantastischZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen: een natuurlijke gezichtsbehandeling, heel goed voor de huid.Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen: adembenemende uitzichtenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen: ...en dan sta je oog in oog met deze jongedameZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen: wandelen met de gids die ons erg veel heel geleerdZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen: ook vogelaars komen aan hun trekken tijdens de safari'sZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen: kijk die snavel!Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen: een kudde olifanten trekt richting het waterZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen: Wow! Nijlpaarden in St. LuciaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen: leuke strandwandeling bij St. LuciaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen: bij Cape VIdal kun je snorkelenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen: 'Zulu voor één dag' is een echte aanrader!Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen: iedereen is zo vriendelijk! Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen: wandelen in Drakensbergen, heerlijk!!Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen: ook klein wild kom je tegenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen: we hebben diverse game drives gemaaktZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Pas op, overstekende zebra!