Margreet Visser en Gerard de Jong - 17-10-2019
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De reis was in een zin: Een prachtige ontdekkingsreis in een mooi en complex land.

We vonden alle accommodaties prima, zeer verzorgd met heerlijke bedden op mooie plekken. De accommodaties die eruit sprongen voor ons zijn: Greater Kruger en de accommodatie in Swaziland, Graskop, Addo, Tsitsikamma nationaal park en het kustpad van Hermanus.

Wij hebben een dag gamedrive gedaan in het Krugerpark en vonden dit geweldig. Het fietsen in Swaziland was heerlijk en een welkome aanvulling op de gamedrive. St Lucia met de nijlpaarden (de boottocht) is leuk. Het strand in St Lucia is heerlijk. De walvissafari is prachtig, de groep die dit organiseert is zeer betrokken en enthousiast. Mooie tocht in de hoge golven van de Indische oceaan. De botanische tuin in Kaapstad is echt een bezoek waard, een prachtige plek. De excurssie " goede doelen project" was de meest indrukwekkende ervaring. We zijn erg onder de indruk van het werk van Brian en Melanie en vonden het fijn de middag met Brian en de scholieren door te brengen en het leven van hen te bespreken.

Rondom de organisatie van de reis hebben we fijn direct persoonlijk contact kunnen hebben met Footprint Travel. We zijn ook erg tevreden over het verhuurbedrijf van de auto's. Na een houtblok op de moterkap van de auto hebben ze zeer vriendelijk en zorgvuldig gereageerd. We hebben onze auto moeiteloos kunnen inwisselen op een vliegveld bij Krugerpark. Zijn we zeer tevreden over.

Wat je absoluut niet mag missen op een reis door Zuid Afrika is een verblijf in Greater Kruger. Wat een geweldige plek met heerlijk eten en mooie dieren. Dan is de afwisseling in de reis heel boeiend, de verschillende landschappen (Swaziland, Karooland), De kust - de stranden met de bulderende oceaan (St Lucia, Hermanus, de Kaap en Tsitsikamma Nationaal Park). Alle dieren die we hebben gezien (de big 5, de walvissen en dolfijnen, de vogels, de planten en bomen). En doe vooral "een goede doelen excursie" of bezoek een township via Footprint Travel. Het gesprek over de complexiteit van de samenleving is onontkoombaar op een reis door Zuid Afrika.