Anton - 07-01-2019
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze rondreis in één zin: Een prachtige reis waarin we heel veel dieren en mooie natuur hebben gezien, heerlijk. Jammer dat het voorbij is!

Wat betreft de accommodaties, sprongen Addo en Knysna er uit. De variatie in accomodaties was heel fijn.
Hermanus was het minst wat ons betreft, al was het ontbijt er ook prima hoor!
De rust in het Bontebok park was heerlijk; het is daar wel fijn om een huisje uitkijkend op het water te hebben.
De accommodatie in Kaapstad lag top en had ook heerlijke bedden en mooie kamers met uitstekend ontbijt!!

Ons advies om voor Addo vroeg in de ochtend of later in de middag te gaan, om veel dieren te zien. Wij hebben veel olifanten gezien. Schotia had ook een top game drive, een hele goede gids in fijne jeep en kleine groep. Echt een aanrader!
 
De transfer na aankomst in Johannesburg was prima. De dame die ons ging bijpraten was erg aardig, maar heel summier qua informatie. Verder verliep alles heel soepel!

Absoluut niet te missen op een rondreis naar Zuid-Afrika is Addo (of Kruger of beide) om de big five te spotten. De weg langs de kust bij Betty’s Bay (pinguins( is prachtig.
Het rondje om de Kaap mag je absoluut niet missen, trek hier tenminste een hele dag voor uit. Zorg dat je eind van de middag bij Chapman’s Peak bent richting Noord rijdend... adembenemend. De Gardens Route heeft te veel mooie plekken om in een bezoek te zien, maar Hermanus, Knysna en de Hoop liggen prachtig en zijn een bezoek zeker waard!