Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Saskia Hopman - 21-08-2017
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Fantastische afwisselende reis in een geweldig land!

Alle accommodaties waren mooi en centraal gelegen. De mooiste waren de safari tenten niet ver van Addo Elephant Park. Dit was echt geweldig!

De Township excursie bij Kaapstad was echt een ervaring. Onze gids moest eigenlijk die dag naar de bruiloft van een nicht en had dus eigenlijk een probleem. Hij heeft dat opgelost door ons mee te nemen. Het was een Xhosa bruiloft, waar werd onderhandeld over de waarde van de bruid in 'cows.' Wij zaten er gewoon bij, alles werd in het Engels vertaald. Echt een hele bijzondere ervaring. De 2 daagse safari dichtbij Addo was echt het hoogtepunt van de reis. Geweldig dat 'out of Afrika' gevoel!

Alles klopte. Alleen de overnachting in Oudtshoorn, deze stond op een dag later gepland. Gelukkig kon het probleem meteen worden opgelost. Verder zijn wij heel tevreden. De transfer op vliegveld stond klaar, de huurauto werd de volgende dag afgeleverd bij het hotel etc. Prima dus.

De gehele reis was fantastisch. En wat is Kaapstad een geweldige stad. Daar hadden we nog best wel een dagje langer willen blijven. We hebben prachtig winterweer gehad. Elke dag rond de 20 graden en maar 1 slechte dag met regen.
Tsiksikamma National Park is ook zo mooi en geweldige locatie om te overnachten, in een blokhut meteen aan de oceaan. Hermanus, Knysna, Addo, Stellenbosch, allemaal hoogtepunten....
Het absolute hoogtepunt was de game lodge! Met de boot er naar toe, heel aardige mensen, een geweldige safari tent in de bush, heerlijk eten en 4 super game drives waarbij je verder geen andere mensen tegenkomt en je met eigen groep op zoek gaat naar de big 5. Genieten van de natuur, waarbij de gids je werkelijk alles over elk dier, vogel, boom en plantje kan vertellen. Toen we 's avonds laat bij de tent aan kwamen, na een heel gezellige avond en diner, samen met alle gasten en kamp staf, was het open haardje aangemaakt. Hoe romantisch wil je het hebben....
 


Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen -