Eelco en Mariska - 11-08-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Wij hebben met onze kinderen (20 en 18) met een huurauto gereisd naar Lesotho, Swaziland en Drakensbergen en Botswana. Het zijn allemaal gebieden die goed zelf te bereizen zijn. De overnachtingen, geregeld door Footprint Travel, waren in de mooie natuur.
 
In Botswana hebben we een 8 daagse kampeergroepsreis gedaan. Wel behoorlijk basic en een programma waarbij je veel kilometers maakt. Daardoor zie je wel alle hoogtepunten van dit land. Een aparte ervaring: varen in de mokoro's en met je tent in de Okavango delta staan, ver weg van de bewoonde wereld. Ook Chobe Park per jeep is mooi (in de winter -juli en augustus- erg koud om 6.00 dus neem je slaapzak mee als je de vroege gamedrive doet!) en de sunset- cruise is weer heel anders, super veel dieren van dichtbij gezien. We hebben in deze acht dagen gelijk de Big Five gezien. Je moet wel geluk hebben af en toe, want wij passeerden 4 leeuwinnen langs de weg, maar zagen er geen een in de vijf parken die we hebben bezocht!
 
Hoogtepunten van deze Zuid-Afrika reis vonden wij:
 
1. Lesotho
We vonden hier de wandelingen in Semongkong door de prachtige natuur, langs de authentieke dorpen met het contact met de lokalemensen erg leuk. Ondanks de koude temperatuur, in de nacht min 13! Tip: neem in juli warme kleding mee. Op de kamers hadden we een openhaard, dat was erg lekker. En het paardrijden in Malealea  (wij kochten hier zelfs handschoenen) waarbij je de omgeving beleeft (bevroren waterval!) en de muurschilderingen van de Bosjesmannen, was een ander hoogtepunt in Lesotho. We ontmoetten overal vriendelijke mensen en genoten van de overweldigende natuur!
 
2. Overnachting Lokale bevolking Valley of 1000 Hills
Wat we iedereen zeker willen aanraden is een overnachting bij de lokale bevolking in Valley of 1000 Hills. Onze Zulu "mama" ontving ons zeer gastvrij met haar gezin, zij verwende ons met haar eten. En we hadden gezellig gesprekken over van alles en nog wat. De ervaring van even meeleven in hun wereld, en wakker worden met alle geluiden van de vallei, is geweldig.
 
3. Victoria Falls
Ook hebben we de Victoria Falls bezocht. Zeker een aanrader als je  zo in de buurt bent. Ga dan net als wij een microlight vlucht maken vanuit Zambia. Het liefst bij zonsopkomst of -ondergang. Een onvergetelijke ervaring! Dit is te doen met www.livingstonesadventure.com.  We waren voor 6.00 uur bij de grens voor een dagpas en werden daar opgehaald door hun busje met chauffeur. Veel mooier dan de helikoptervlucht omdat je echt buiten bent en veel dichterbij de watervallen kan komen. Je ziet de waterval van alle kanten en je gaat ook boven  het reservaat op zoek naar dieren. Ik had de hele dag een grijns op mijn gezicht, zo ontzettend gaaf was dit!


Zuid-Afrika reizen - Mokoro in de Okavango delta.Zuid-Afrika reizen - Mokoro in de Okavango delta.Zuid-Afrika reizen - Kampeertrip Botswana.Zuid-Afrika reizen - Kampeertrip Botswana.Zuid-Afrika reizen - Nijlpaard Chobe Nationaal Park.Zuid-Afrika reizen - Olifanten Chobe Nationaal Park.Zuid-Afrika reizen - Huisje in LesothoZuid-Afrika reizen - Semongkong LesothoZuid-Afrika reizen - Semongkong LesothoZuid-Afrika reizen - Paardrijden Malealea Lesotho!Zuid-Afrika reizen - Slapen bij een Zulu familie. Valley of 1000 Hills.Zuid-Afrika reizen - Logeren bij een familie in KwaZulu Natal. Valley of 1000 Hills.Zuid-Afrika reizen - Bij mensen thuis in Valley of 1000 Hills.Zuid-Afrika reizen - Victoria Falls.Zuid-Afrika reizen - Ultralight bij Victoria Falls.Zuid-Afrika reizen - Ultralight bij Victoria Falls.Zuid-Afrika reizen - Zonsopkomst Ultralight bij Victoria Falls.