Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Nina en Sander Elbers - 19-09-2016
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De rijkdom aan variatie tijdens de vakantie in Zuid-Afrika is erg indrukwekkend: lekker eten, gastvrije en hartelijke mensen, prachtige landschappen, indrukwekkende wilde dieren en mooi verzorgde accommodaties. Voor ons waren de hoogtepunten de bezoeken aan de natuurparken, waarbij je tijdens de zonsopgang of zonsondergang de dieren (olifanten, neushoorns, leeuwen, antilopen, nijlpaard, cheeta, walvissen etc.) in alle rust in hun natuurlijke omgeving kunt observeren. Zowel de Meerkat excursie als de game drives in de reservaten zijn wat ons betreft onvergetelijk en absolute aanraders. De township tour was ook erg indrukwekkend en geeft je een realistische kijk op de dagelijkse (en harde) werkelijkheid die ook bij Zuid-Afrika hoort. Ter afwisseling van het veelzijdige reisprogramma is er zeker ook tijd om na te genieten van de beleefde avonturen met een lekker glas Zuid-Afrikaanse wijn.
 
De variatie van accommodaties vonden wij erg goed. Er was een goede variatie in self-catering vs.volledig verzorgd en afgelegen vs. in de stad. De sfeer was overal goed en we werden bij de accommodaties warm ontvangen. De nachten in het Sibuya Game reserve, De Hoop Nature reserve, Stellenbosch en de blokhut in Tsitskamma sprongen er voor ons uit.
 
We zijn vooraf al zeer goed geïnformeerd over het programma en de praktische tips voor het reizen in Zuid-Afrika. Wij hebben de reis als 'heel relaxed' kunnen ervaren, omdat de geleverde informatie over de accommodaties, excursies of andere to-do tips ons geen verrassingen heeft bezorgd. Hierdoor kun je maximaal genieten van de dag en van alles wat je om je heen ziet. Wat wij ook erg prettig vonden was de transfer vanaf de luchthaven bij aankomst waarbij we meteen het informatiepakket kregen, allerlei praktische vragen konden stellen en meteen een veilig gevoel kregen bij aankomst 's avonds.
 
Zuid-Afrika is een indrukwekkend en veelzijdig land, waarvan je hoopt dat iedereen het zou kunnen bezoeken!