Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Rembrandt en Marieke Smids - 27-04-2012
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


Onze honeymoon was helemaal fantastisch. We werden overal in de watten gelegd, overal kregen we champagne. Met zijn tweeën zo zonder kleine kinderen, voelden we ons zo vrij als een vogel! We werden keurig op het vliegveld opgewacht. Bij aankomst in het Fairtrade hotel (upgrade) in Stellenbosch lag er een hart van bloemblaadjes op het bed en er stond een fles champagne klaar! De eerste dag kregen we als verrassing een champagne-ontbijt, massage en wine-tasting. De dag erna gingen we fietsen met Bike ‘n’ Wine en dus ook weer lekker wijn proeven. We kregen van de eigenaar zelfs een fles champagne cadeau omdat we op honeymoon waren! Je begrijpt, met al die wijn en champagne hebben we de eerste twee dagen in een roes doorgebracht. ;-)
 
Route 62 via Montagu naar Oudtshoorn: een hele mooie route. In Oudtshoorn zaten we op een mooie locatie, waar we keurig zijn ontvangen. Uiteraard zijn we naar een struisvogelfarm geweest en hebben we heerlijk struisvogelbiefstuk gegeten: lekker! ’s Middags vonden we het lekker om even met een boekje op het terras te zitten.
 
Het private-game reserve bij Mosselbay was helemaal geweldig! Bij aankomst werden we gelijk welkom geheten door onze persoonlijke gids met: “Jullie zijn mijn gasten deze dagen.” Dan voel je je zó welkom! Toen we terug werden gebracht na het diner (in een golfkarretje) naar onze 'tent' hadden ze onze elektrische deken al aangezet. Weet je hoe lekker het is in een warm bed te stappen na een dag safari (in de kou)? heerlijk!!! Het eten, de luxe tent, de topservice, de dieren en dan ’s avonds die prachtige sterrenhemel… We hebben ontzettend genoten!
 
De upgrade naar het 4-sterren guesthouse in Kaapstad was ook een schot in de roos. De managers zijn echt schatjes. We zaten heel vaak in de gezellige huiskamer ’s avonds nog even met ze te praten. Een van de managers van B&B Kaapstad is (huis)arts. Hij mag als Duitser helaas (nog) niet werken in Zuid Afrika en daarom doet hij vrijwilligerswerk als arts (naast het runnen van de B&B). Ze doen ook heel veel voor het personeel (eerlijke lonen) en armoede om hun heen, dat past dus ook helemaal in het concept van Footprint. Dat maakt het misschien soms iets duurder, maar het geeft wel een goed gevoel.
 
Onderweg hadden we prachtige accommodaties, heerlijke bedden met goede matrassen, alles was schoon, gewoon heerlijk. Ik heb mijn schoonouders die ons van het vliegveld kwamen halen direct aangeraden om dezelfde trip met jullie te boeken, het was gewoon perfect!
 
Footprint Travel, bedankt voor de fantastische huwelijksreis. Het was helemaal onze droomreis, dank!


Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen -