Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Bertus van Roest - 04-01-2016
Cijfer voor deze reis: 9 van 10Prachtige vakantie, mooi land. In 1 woord: Heerlijk!

Prima accommodaties hebben we gehad. Er zijn wel een aantal alternatieve accommodaties gevonden en voor ons geregeld (in verband met het feit dat een aantal accommodatie al volgeboekt waren). Hierdoor moesten wij iets bijbetalen. 

De excursies waren mooi. De wandeling om 04.30 uur in Krugerpark was mooi.
De mountainbike excursie in Swailand om 05.30 uur was ook leuk. Helaas zijn de dieren (nog) niet echt gewend aan mensen. We hebben dus niet veel dieren gezien.
De Soweto Township tour in Johannesburg was leuk, informatief met een goede gids.
De nijlpaardenexcursie in St Lucia hebben wij ter plaatse omgeboekt naar een kleinere boot (10 personen) zodat je dichterbij de dieren kan komen en ook goed zicht hebt op de dieren.
 
 
Tijdens onze reis zijn een aantal dingen voorgevallen die wat ons betreft anders hadden gekund. 
Het ophalen van de auto liep anders dan gepland. Deze werd uiteindelijk toch bij de accommodatie afgeleverd in plaats dat wij de auto moesten ophalen. Hierdoor hebben wij de informatie-envelop niet ontvangen. Maar gelukkig hadden wij alle nodige info al uitgeprint en hebben wij van een andere Nederlandse reizigers een kaart van Zuid-Afrika gekregen. Dit is allemaal goedgekomen, maar toch...
Alle accommodaties waren wel goed op de hoogte van onze komst, dat ging echt super ..
Qua routebeschrijving zou het wat specifieker aangegeven kunnen worden.

De Panorama Route bij Blyde River was een hoogtepunt voor ons. Ook het Krugerpark was een hoogtepunt; bij Paul Kruger Gate erin, dan eerst een route omhoog en terug naar Lower Sabie. Deze middag hebben wij al bijna alle dieren gezien, behalve het luipaard. Dat lukte de dag erop wel. We hebben de Big5 dus gezien!!
Swaziland was voor ons qua omgeving geen hoogtepunt, maar overnachten in een huisje zonder elektriciteit is echt leuk.
St Lucia is een leuk dorp. Hier hebben we lekker gewandeld, naar een mooi strand gegaan en hebben we natuurlijk nijlpaarden in de "nijlpaardenrivier" gespot.
En Drakensbergen is ook een echte aanrader!


Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen -