Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Kim Fast - 15-12-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Wat een gave reis! Vooral de variatie was heel erg leuk. Het was iedere keer weer een verassing waar we nú weer terecht zouden komen. Van een hippe stads-guesthouse tot een compleet middeleeuws afgelegen landhuis. Het was allemaal leuk! Het gaafste vonden we de Guesthouse in Oudtshoorn, met een zwembad uitkijkend op tientallen struisvogels. Heel gaaf!! Het guesthouse in Hermanus was ook heerlijk om te zitten. En de citrusboerderij in Addo was ook leuk, alleen niet voor als je bang bent voor spinnen ;-) 
Al met al echt hele leuke plekken!

In Cape Town zijn we op Signal Hill en de Tafelberg geweest. Ook Kirstenbosch Botanical Gardens is erg mooi. Op het Kaap-schiereiland hebben we rond gereden, met Boulders Beach, Kaap de Goede Hoop, Chapmans Peak en Camps Bay. De Waterfront is ook leuk om te eten en te winkelen.
Hermanus: Geen walvis of kooiduiken voor ons, maar wel de Walkers Bay gelopen, prachtig. En Grotto beach is een mooi strand! In Albertinia hebben we een fantastische safari gedaan!
In Knysna is de waterfront gezellig om te eten en te winkelen. Buffelsbaai is een mooi strand, en bij Plettenberg zijn Monkeyland, Birds of Eden (aanrader) en Tenikwa zijn aanraders om te bezoeken.
Addo: het olifanten en natuurpark... geweldig !! In Oudtshoorn hebben we de Swartbergpas gereden en Cango Caves bekeken, beide zijn prachtig! Stellenbosch heeft een heel leuk centrum. We hebben 5 prachtige wijn estates bezocht.
Op de laatste dag zijn we naar Gordons Bay gegaan, naar de stichting "Riding for Africa" waar ze arme kindjes uit de townships leren paardrijden. Wow, we hebben een super reis gehad. Iedere dag was een hoogtepunt ;-)

De organisatie heeft het top geregeld allemaal! Ook omdat we met ons kindje reisden, was het erg prettig dat er op iedere accommodatie een kinderbedje was geregeld en een kinderstoel in de auto. Alles was gewoon op en top geregeld, het enige wat wij moesten doen was gewoon genieten. Bij aankomst in iedere accommodatie wisten ze meteen wie we waren, niks geen gedoe met paspoorten of andere vormen van identificatie, erg fijn! Gelukkig hebben we geen ervaring met ongemakken die ter plekke opgelost moesten worden.
Al met al: We hebben een SUPER vakantie gehad!


Zuid-Afrika reizen - Tuinroute Mountains!Zuid-Afrika reizen - Bergen uitzichtZuid-Afrika reizen - Fijn hotelZuid-Afrika reizen - Uitzicht op het strandZuid-Afrika reizen - Pinguins bij Boulders BeachZuid-Afrika reizen - Uitzicht op zeeZuid-Afrika reizen - Giraffes en andere dierenZuid-Afrika reizen - Resort aan de TuinrouteZuid-Afrika reizen - De Garden RouteZuid-Afrika reizen - Guesthouse aan de TuinrouteZuid-Afrika reizen - Mooie accmmodatieZuid-Afrika reizen - Het strand!Zuid-Afrika reizen - Guesthouse bij AddoZuid-Afrika reizen - Mooie vogelsZuid-Afrika reizen - Zebras in AddoZuid-Afrika reizen - Addo Elephant ParkZuid-Afrika reizen - AddoZuid-Afrika reizen - Mooie accommodatieZuid-Afrika reizen - Cango Caves bij OudtshoornZuid-Afrika reizen - Struisvogels bij OudtshoornZuid-Afrika reizen - Cango CavesZuid-Afrika reizen - TuinrouteZuid-Afrika reizen - Prachtig guesthouseZuid-Afrika reizen - Cape Dutch architectureZuid-Afrika reizen - Wijnlanden, StellenboschZuid-Afrika reizen - Wijn boerderijen bij StellenboschZuid-Afrika reizen - Tuinroute