Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Mariëtte Schuringa- de Groot - 04-09-2017
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


In een zin, dit was een onvergetelijke en zeer afwisselende reis!
De accommodatie was in het algemeen sfeervol en kleinschalig. Onze beste herinneringen is aan Umlani, een fantastisch bushcamp met een hele fijne sfeer. Minste vonden wij de accommodatie in Loskopdam, omdat dit een park is welke in de Zuid-Afrikaanse winter nagenoeg uitgestorven is, dit gaf een wat sinister gevoel. Gelukkig was dit maar een tussenstop.

De gamedrives waren super, ook de goede doelen tour in Kaapstad was indrukwekkend. In  Swaziland bleek onze dochter van 12 toch niet mee te kunnen op de mountainbike tour, dit hebben we met een kleine bijbetaling om kunnen zetten in een gamedrive.

De organisatie en het contact tijdens boeken, was rechtstreeks en persoonlijk, daarnaast zeer flexibel in het aanbrengen van wijzigingen. Tijdens de reis heeft Footprint Travel op ons verzoek nog extra accommodatie geregeld in Uhmlanga Rock, waarvoor nogmaals dank! De informatie tijdens de Meet & Greet in Johannesburg was zeer waardevol en informatief, met name hoe om te gaan met bijvoorbeled tips voor parkeerwachten, bij benzinestations, pinnen, in het verkeer, etc. De reisbeschrijving was qua tijd vaak wel erg optimistisch. Zo is het onmogelijk om 's ochtends in Umlani nog een gamedrive te doen en vervolgens door het Krugerpark te rijden én op tijd bij het kamp in Swaziland te zijn. Ook de beschreven route van Loskopdam naar Graskop hebben we anders gedaan, uiteindelijk via Middelburg gereden. Dankzij de wegenatlas die we bij de Meet&Greet kregen hebben we onze weg verder prima kunnen vinden!

Wij hebben een fantastische en onvergetelijke reis gemaakt door Zuid-Afrika met onze dochters van 12 en 14 jaar. Het rijden ging prima, de wegen en wegwijzingen waren over het algemeen goed. Heel veel verschillende dieren mogen zien, mede dankzij het enthousiasme van de rangers. Sfeervolle en kleinschalige accommodaties, met de accommodatie in het Krugerpark als één van de hoogtepunten. Maar Swaziland was bijzonder, een groot deel van de dag hebben wij gewoon gezeten met zicht op de drinkplaats en genoten van alle dieren die voorbij komen (en wachten tot de nijlpaarden komen en/of vertrekken).
Tip: de Potluck Boskombuis langs de Panoramaroute, voor een heerlijke Afrikaanse lunch langs de rivier!
Na een verblijf aan de kust van Kwazulu-Natal zijn wij met een binnenlandse vlucht naar Kaapstad gevolgen en hebben daar nog ruim een week van de stad en omgeving genoten. Zeker niet overslaan als je hier de tijd hebt! Ter afsluiting een Goede Doelen Township tour in Kaapstad, indrukwekkend maar wel met een positieve en opbouwende insteek. Aanrader!
We hebben de organisatie van onze reis door Footprint Travel als zeer persoonlijk en flexibel ervaren, alles was prima geregeld en informatievoorziening compleet. Kortom: topvakantie gehad!
 


Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen -