Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Laurie Visser - 04-01-2016
Cijfer voor deze reis: 9 van 10Onze reis door Zuid-Afrika was boven verwachting. De accommodaties die geboekt zijn via Footprint Travel zijn over het algemeen heel erg goed bevallen. Wij hadden vrij laat geboekt, in een drukke periode. Het is Sanne toch gelukt om (meer dan) prima accommodaties te regelen met de juiste variatie. Alleen het prive kamp in Krugerpark vonden wij wat te massaal (vooral in de natuur houd ik wat van kleinschaliger), maar verder is het prima bevallen. De accommodatie in Kaapstad blonk uit vanwege de hele goede ligging midden in Kaapstad. De kamers en service waren prima. Onze accommodatie in Stellenbosch was een oase van rust en luxe: Enorm grote kamers en een hele mooie ligging.
De laatste accommodatie, met Oud & Nieuw weer terug in een volgeboekt Kaapstad, was een prachtig huis op weer een hele mooie locatie! Nadeel was echter dat er geen airconditioning aanwezig was, terwijl het 30+ graden was...De eigenaresse kwam wel extra ventilatoren brengen, wat heeft geholpen tegen de hitte.

We hebben een extra excursie gedaan (buiten de game drives in Krugerpark) en dat was de Fiets en Wijntocht in Stellenbosch. Helaas voor ons was het uitgerekend die dag bijna 40 graden, wat het fietsen wel een uitdaging maakte. De gids wist veel te vertellen en de fietsen/mountainbikes waren ook van goede kwaliteit.
 
De communicatie vooraf en tijdens de reis is ons goed bevallen. 
Werden goed opgewacht op het vliegveld in Johannesburg en geleid naar de plaats waar we onze huurauto's konden ophalen. De informatiemap, vouchers en routebeschrijvingen waren heel duidelijk.
 
Advies en tips:
Zuid-Afrika is een land waar je zowel kan genieten van de natuur als van grote steden. Wij wisten eigenlijk niet heel goed wat we konden verwachten (terwijl we toch al redelijk wat hebben gezien van de wereld). Maar na deze twee weken weten we zeker dat we nog eens (of meerdere malen) teruggaan om meer te ontdekken. De mensen zijn overal énorm aardig. Aanrader is om op safari te gaan in een zogenaamde 'private game reserve', daar heb je meer het gevoel dat je echt in de wildernis zit dan in Kruger. Ook genoeg tijd in Kaapstad inplannen. Een week vonden wij eigenlijk al te kort.