Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Marijn en Joanne - 07-08-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze reis door Zuid-Afrika, Swaziland én Lesotho was heel mooi. We werden heel fijn opgevangen in Johannesburg, dat was een makkelijke start van de reis. We kregen een routebeschrijving, maar hadden ook zelf de Tomtom mee en hier de kaart van Zuid-Afrika op gezet. Dat maakt het nog eenvoudiger.
 
Zuid-Afrika is echt een gaaf land. In Graskop verbleven we voor onze doen in een erg mooi hotel. Vanuit hier konden we Panoramaroute zelf rijden. In Swaziland vonden we het erg leuk om zelf tussen het wild door te fietsen. Drakensberg vonden we erg mooi, hier kun je goed zelf wandel dagtochten maken.
 
Lesotho was zo totaal anders dan Zuid-Afrika. Dit was wel ons hoogtepunt. Bij Malealea maakten we een pony trekking. Erg knap hoe die pony’s door de bergen klauteren. Bij Semonkong zijn we naar de waterval gewandeld. Wat een goede locatie, zo afgelegen en in prachtige natuur. Er wordt aan de weg gewerkt, de gravel weg willen ze asfalteren, dan is het makkelijker om er te komen. Wij vonden het trouwens goed te doen met auto C-categorie, en denken dat het wellicht ook zou lukken met B-categorie.
 
Tot slot vlogen we naar Kaapstad. We hadden hier een fijn hotel op een ideale locatie. Er is hier genoeg te doen! Kaap de Goede Hoop en de pinguins op Boulders Beach bijvoorbeeld. Natuurlijk naar de Tafelberg en Robbeneiland. Je verveelt je hier geen minuut. Al met al is de reis door Zuid-Afrika ons heel goed bevallen.