Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Corne Bruininckx - 11-07-2018
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Schitterende reis in divers Zuid-Afrika met prima accommodaties.

De accommodaties waren van hoog en zeer gastvrij niveau, de ene keer in de stad of dorp de andere keer een aantal kilometer van de bewoonde wereld. Indien het laatste het geval is, wordt er diner ter plaatse aangeboden. De accommodaties in het privereservaat aangrezend van Kruger, Giant's Castle en Tsitsikamma NP sprongen er voor ons uit, met name vanwege de fantastische ligging in de natuur.

Excursies die absoluut aan de raden zijn:
- Georganiseerde safari in het privereservaat
- Dagtrip naar Kruger Nationaal Park
- Fietssafari in Mlilwane
- Nijlpaarden - Krokodillen bootrip
- iSimangaliso Wetlans Park
- Hluhluwe-iMfolozi Park halve dag safari
- Sanipas naar Lesotho
Vooral de safari's in Kruger NP en Hluhluwe NP zijn zeer de moeite waard, met name door de diversiteit van het wild.

Organisatie: Goede ontvangst op de eerste locatie de, zeer bruikbare tips. Goed en handig reishandboek met duidelijke routebeschrijvingen.
Helaas wel problemen gehad met een uitgevallen binnenlandse vlucht, waarover wij niet geïnformeerd zijn. In eerste instantie (te) weinig steun vanuit Footprint, maar gelukkig werd een dag later alles alsnog prima geregeld. Verder geen problemen of hinder gehad, wat duidt op een goede en strakke organisatie.

Niet te missen: Kruger NP, iSimangaliso Wetland Park, de passentour nabij Oudtshoorn (met eigen auto), Tsitsikamma NP, fietsen in Mlilwane Wildlife Sanctuary, District 6 museum Kaapstad, Nelson Mondela Capture Site (nabij Howick), Robbeneiland, Giant's Castle (Drakensbergen), Kaap de Goede Hoop, Boulders Beach met pinguïns. Je reist van hoogtepunt naar hoogtepunt. In 3 weken ruim 3.900 kilometer gereden.