Piet Kok - 15-08-2016
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Dit was een vakantie om nooit te vergeten. We hebben veel meegemaakt en veel mooie mensen ontmoet. De dieren en de natuur zijn heel kleurrijk, schitterend en overweldigend. We verbleven in diverse accommodaties en die waren bijna allemaal heel goed. De kamers in Hazyview waren geweldig en daar kreeg ik het echte 'safari gevoel'. In het restaurant van de lodge in Graskop was heerlijk. De lodge in St. Lucia was ook geweldig: de locatie is mooi, het ontbijt uitgebreid en het personeel was heel servicegericht. De ervaring om bij de Zulu's te overnachten was heel bijzonder, zou ik iedereen aanraden. Wat een lieve mensen! In Addo verbleven we in een lodge waar de eigenaren werken met hun hart. Een fantastisch verblijf, heerlijke kamers, geweldig ontbijt en een supermooie en rustige ligging aan de rivier. Een andere onvergetelijke ervaring was Portland Manor in Knysna. Terug in de tijd op een schitterend landgoed. Heel rustig gelegen, heerlijke eten en zo gastvrij!! Je waant je koning en koningin. Wat een bijzondere ervaring.
 
De fair trade Soweto Township tour was indrukwekkend. De mensen en de omstandigheden waarin zij leven. In eerste instantie spannend maar met twee behulpzame en betrokken gidsen een hele mooie ervaring. Ook zijn we met hen naar het Apartheidsmuseum geweest. Je proeft hier de geschiedenis die betrekking heeft op de Apartheid. Bij de Panoramaroute springen de Bourkes Luck Putholes en de drie Rondavels eruit. Jammer genoeg was God's Window niet goed zichtbaar doordat het heiig was. Het Kruger Nationaal Park is een absolute aanrader. Tijdens de ochtendwandeling oog-in-oog gestaan met een olifant en een vrouwtjes neushoorn met een kleintje. Ook antilopen, krokodillen, zebra's, olifanten, buffels, giraffen, apen, gieren, arenden en nijlpaarden gezien. Spannend en fantastisch. Wat mij van Swaziland is bijgebleven zijn de schitterende landschappen, eindeloze vergezichten en gebergten. De bootsafari in de Wetlands van St. Lucia is zooo leuk: schitterende vogels, krokodillen en natuurlijk nijlpaarden gespot. Één dag leven als een Zulu is een aanrader. Lieve mensen, goed eten en bijzonder om mee te maken. In Addo Elephantpark hebben we samen met de eigenaar van de lodge een excursie gedaan waarbij we heel veel dieren hebben gespot. Hij heeft veel kennis en bezorgde ons echt een onvergetelijke dag. In Oudtshoorn deelgenomen aan een excursie naar een struisvogelfarm, dit was erg leerzaam. We hebben ook nog walvissen gespot in de Kelders en bij Kaap de Goede Hoop. Kippenvel moment! Echt heel geweldig en fantastisch om mee te maken. Een andere aanrader is een wijnproeverij in Stellenbosch en een bezoek aan de Tafelberg in Kaapstad. Het was heel helder weer en vanaf de Tafelberg hebben we genoten van de schitterende uitzichten op Kaapstad, het stadion, Robbeneiland en Kaap de Goede Hoop.

De organisatie van deze reis is echt heel erg goed. De beschrijvingen, de vouchers, de tips, de adviezen zijn volledig en iedereen is erg behulpzaam. Heel fijn dat de coördinaten van de locaties zijn opgenomen, samen met een navigatiesysteem onmisbaar. Het geheel was top! 


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel