Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Judith Nouwen - 16-11-2015
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Goede organisatie van onze Zuid-Afrika reis

We hebben het echt heel fijn gehad. Alles is goed gelopen. De reis was van A tot Z goed georganiseerd. Dat begon al op het vliegveld waar we onze informatie envelop kregen. En ook de ontvangst bij alle accommodaties verliep soepel. Ook vonden we het leuk dat we van jullie een beschrijving mee hadden gekregen met tips. Bijvoorbeeld van Montagu naar Cederberg halverwege stoppen bij wijndorp Tulbagh, waar nog een mooie straat vol Cape Dutch huizen is te vinden. 

 

Safari aan de Tuinroute

We gingen op safari aan de Garden Route. Dat was een heel mooie accommodatie. We hebben in korte tijd heel veel dieren gezien, zoals leeuwen olifanten, neushoorns, giraffes, wildebeesten. Zelfs de cheeta hebben we twee keer gezien! Dat was heel bijzonder. Mooi dat voormalige boerderijen worden teruggegeven aan de natuur. Ook de vogel diversiteit neemt toe, het hele ecosysteem profiteert er dus van. Het is misschien wat minder wild, maar daardoor zagen we in korte tijd meer dieren dan in het Krugerpark. Dus we vonden dit wel comfortabel eigenlijk. We hadden een ontzettend enthousiaste ranger, die heel veel achtergrond informatie kon geven. 

Walvissen en pinguins

We hadden er voor gekozen om in een kleiner gebied op elke plaats wat langer te verblijven. Hierdoor konden we echt tot rust komen en veel wandelen bijvoorbeeld. Het gebied dat we bestreken was daardoor qua natuur wat meer hetzelfde, dan wanneer je een grotere afstand overbrugt. We hebben eigenlijk heel veel dieren gezien, ook buiten de safari. Zoals walvissen bij Hermanus. Bontebokken, bergzebras, bavianen en elanden bij De Hoop, erg mooie huisjes om in te verblijven trouwens. Ook in West Coast NP waren het heerlijke huisjes, en daar zagen we bijvoorbeeld slangen en schildpadden. Pinguins wilde ik heel graag zien, en dat is volop gelukt. Leuke dieren!  

Wijnlanden en township tour

Als je van wijn houdt, is dit gebied ook echt the place to be. Leuke dorpjes met winkeltjes en restaurantjes. We hebben overal echt heerlijk kunnen eten. Ook vonden we het heel bijzonder om een township tour te doen. We hebben hierdoor echt met een local kunnen praten, bijvoorbeeld over politiek en over het leven in de township. Je reis krijgt daardoor meer diepgang, het is meer dan alleen een mooie reis. Ik zou iedereen aanraden een townshiptour te doen. 
 

Tips voor andere reizigers

Wat jammer dat je eigenlijk door iedereen, ook in boekjes als reisgidsen en dergelijke, bang wordt gemaakt. Uiteindelijk heb ik me nergens onveilig gevoeld. Dat viel dus ontzettend mee. Nog een tip: het was wel iets kouder dan waar ik voor had ingepakt. Je denkt 'het is Afrika' dus warm, maar met de zeewind in de Kaap koelt het flink af, vooral zodra de zon ondergaat. Even goed het weer opzoeken voordat je gaat inpakken dus. 


Zuid-Afrika reizen - Uitzicht op Tafelberg, Bloubergstrand, westkust.Zuid-Afrika reizen - Witte Neushoorns, safari aan de TuinrouteZuid-Afrika reizen - Giraffes, safari aan de Tuinroute.Zuid-Afrika reizen - Elanden in De Hoop Nationaal ParkZuid-Afrika reizen - Cango grotten, Oudtshoorn.Zuid-Afrika reizen - Bushman Rock Art. Grot tekeningen in Cederberg.Zuid-Afrika reizen - Mooi uitzicht West Coast Nationaal ParkZuid-Afrika reizen - Rups. Zuid-Afrika reizen - Cape Floral Kingdom. Fynbos met bloemen.Zuid-Afrika reizen - Pinguin! Simons town bij Kaap de Goede Hoop.Zuid-Afrika reizen - Mooie graffitti, Kaapstad.Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Springende walvis bij Hermanus.Zuid-Afrika reizen - Leuke taal, dat Afrikaans!Zuid-Afrika reizen - Struisvogels aan de Tuinroute.Zuid-Afrika reizen - Cheeta gespot. Safari Garden Route. Zuid-Afrika reizen - Grote kuddes impalas. Zuid-Afrika reizen - De Buffel is een van de Big Five.Zuid-Afrika reizen - Elanden in De Hoop Nationaal Park.Zuid-Afrika reizen - Leeuwen op safari aan de Tuinroute.Zuid-Afrika reizen - Veel vogels spotten.Zuid-Afrika reizen - Mooie wandelingen in de Cederberg.Zuid-Afrika reizen - Schildpad in West Coast Nationaal ParkZuid-Afrika reizen - Slang in West Coast Nationaal Park.Zuid-Afrika reizen - Een township excursie is een must op je Zuid-Afrika reis.Zuid-Afrika reizen - Flamingo's in West Coast Nationaal Park.