Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Irene Laarman - 09-05-2016
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


Als ik de vakantie in één zin moet omschrijven, dan zou ik zeggen: prachtig, indrukwekkend, zeer gevarieerd en heel erg goed verzorgd! 

Alle accommodaties waren mooi, netjes en gevarieerd, In ons geval met oudere kinderen was het leuk dat we soms één huisje hadden en een paar keer twee; voor hen een eigen huisje. In Swaziland kregen we geen rondavel maar een upgrade naar de "queens lodge" Mabulahne, die was onwijs mooi, groot en super romantisch met allemaal olielampjes!!

We hebben twee keer een sunset gamedrive gedaan, beide gaaf!! Leuk dat je een deel in het licht en een deel in het donker reist, de driver was enthousiast en ging met respect om met de dieren; mooi!!
De morning walk in het Krugerpark was ook prachtig; we zagen neushoorns van dichtbij.
In Swaziland hebben we gefietst. Dat vond onze dochter wat minder, ze kreeg last van haar rug. Ik had gehoopt op iets meer dieren onderweg, maar het was wel leuk om te doen.
De boottocht bij St Lucia was mooi en er waren veel nijlpaarden.
Zelf hebben we in het begin van de vakantie in Hazyview geregeld dat we gingen quadbiken, omdat er erg veel mist was en we dus geen mooie uitzichten zouden hebben op de panoramaroute. Dat was ook superleuk en avontuurlijk, en een heel aardige gids!

We zijn zeer tevreden over de organisatie. Van tevoren was het contact met Sanne heel prettig. Ze mailde steeds terug op al mijn vragen. Het was ook handig dat we de route en vouchers nog kregen. 
De laatste dag naar de Drakensbergen had de uitleg over de route iets beter gekund. Dat was nog wat zoeken voor we de juiste weg gevonden hadden.
Alle gidsen en drivers waren vriendelijk en vrolijk en wisten leuke dingen te vertellen. Onze gids bij de Zulu's, Maxwell, was ook erg aardig, vertelde veel en nam ons mooi op sleeptouw; wat een belevenissen bij de Zulu's!!

Onze hoogtepunten in Zuid-Afrika:
  • Rustig en uitgebreid het Krugerpark doen vonden wij prettig.
  • Ook ergens net iets langer zijn (3 nachten) is fijn.
  • Bij de Zulu's verblijven is een onvergetelijke, unieke ervaring.
  • Het Hlane park in Swaziland was super; kopje koffie aan de rand van een wildpark dus terwijl wij koffie dronken, zagen we neushoorns in de waterhole, olifanten en neushoorns vlakbij langs komen, hoe gaaf!!
  • In St Lucia zagen we in de rivier veel nijlpaarden, maar ook in de avond staken ze echt de weg over in het dorp, wauw!
 
Hoogtepunt...allemaal hoogtepunten, afwisseling en heel veel mooie ervaringen. Wat een andere wereld hebben we gezien en beleefd!


 


Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen -