Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Jacques Rovers - 11-02-2016
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


We hebben een heerlijke tijd gehad in Zuid-Afrika! 

De accommodaties waren prima! Kaapstad, de Hoop Nature Reserve, inclusief een fijn restaurant met een mooie wijnkaart, heel chic overnacht in Sedgefield. Oudtshoorn was ook heel fijn met een goed restaurant. In Montagu hebben we in een minder goede en sfeervolle  accommodatie gezeten. Een verbeterpuntje dus.
West Coast Nationaal Park kent een mooie natuur, met passende accommodatie, maar wel van te voren rekening houden met boodschappen. In onze goede accommodatie in Stellenbosch was helaas geen Wifi en restaurant aanwezig. Dat vonden wij jammer.

De excursies die wij gedaan hebben waren leuk en leerzaam. 
Alleen bij de Khayelitsha Township excursie in Kaapstad, heeft de gids ons voornamelijk de ontwikkelingen/wijken laten zien, terwijl wij ook graag de andere kant van de township hadden willen zien . In de Hoop Nature Reserve is een wandeling met een vogelgids in de ochtend echt een aanrader!
De bike 'n wine fietstocht in Stellenbosch is best zwaar, maar de wijn was lekker!
Echt een topper is de meerkatexcursie in Oudtshoorn!!!
 
Informatie vooraf aan / en tijdens de reis:
De informatie die de organisatie ons vooraf aan de reis heeft gegeven was goed. Tijden de transfer vanaf het vliegveld, gaf de meet & greet persoon veel informatie. Wij waren immers al van veel op de hoogte!
 
Wat ons betreft mag je de hop-on hop-off bus in Kaapstad niet missen in Zuid-Afrika. De buslijn heeft drie verschillende routes en je krijgt een prima beeld van Kaapstad. Bezoek in Kaapstad ook zeker de slavenlodge, we lazen er veel over de VOC historie . Een onvergetelijke excursie in Oudtshoorn is de meerkat safari (stokstaartjes).
 
Neem in Zuid-Afrika de tijd om alles rustig te bekijken, er is zoveel te zien en te beleven. Wij gaan zeker nog eens terug, maar dan in het voorjaar (augustus), in verband met de bloemenpracht in Cederbergen. Wat een mooie natuur parken kent het land. En zomaar ineens begeef je je weer tussen de dieren. En wat een rust! Ook een groot voordeel is dat je er zo heerlijk goedkoop uit kan eten met verrukkelijke wijnen!