Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Edwin Parlevliet - 25-05-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Wat een fantastische ervaring, onze Zuid-Afrika reis!
 
Om een idee te geven over de onvergetelijke excursies die wij gedaan hebben:
 
De wandelsafari in het Krugerpark: Dit is een aanrader! Samen met een Park-ranger en guide gingen wij te voet door het Krugerpark. Een schitterende ervaring om echt midden in de natuur te staan. Zebra’s en impala’s die voorbij schieten of grazende neushoorns op enkele honderd meter afstand, maakten de beleving alleen maar groter.
 
De mountainbikesafari in Hlane National Park: Wij vertrokken ' s ochtends vroeg samen met een guide op de fiets. We hebben een mooi stuk door het wildpark gefietst. Een mooie ervaring! Wij hebben door het antilope-gedeelte gefietst, waar de zebra’s en wratten-zwijnen de weg over stoven. Helaas geen kans gezien om leeuwen of olifanten onderweg te spotten.
 
Sunset-drive in Hlane National Park: Omdat we toch ook de leeuwen en olifanten wilden zien, hebben we deze excursie extra gedaan. Het was een mooie rit door de verschillende secties van het park, waarbij de driver ons zo dicht bij de olifanten bracht, dat deze begonnen de tetteren en de auto snel in de achteruit moest worden gezet! Het mooie ook van deze drive was de zonsondergang en vervolgens een stuk in schemering/donker rijden.
 
De rivercruise in St. Lucia is ook echt een aanrader: Tijdens een schitterende boottocht over de rivier, vaar je langs nijlpaarden die voorbij zwemmen of rustig in het water liggen te dobberen. Krokodillen, buffels en vele vogelsoorten, gecombineerd met een ondergaande zon die in het water spiegelt, maakten het plaatje compleet!
 
De accommodaties waren stuk voor stuk mooie lodges, rustig gelegen en dicht bij de bezienswaardigheden. De accommodaties waren allen goed onderhouden, schoon en gerund door behulpzame, vriendelijke mensen. De voorzieningen bij de lodges waren ook goed in orde (zoals winkeltje en/of restaurant). De lodge in Hlane National Park sprong eruit door de ligging aan de 'waterpool,' waar de neushoorns bij onze aankomst al klaar lagen. Daar konden wij rustig de hele dag voor blijven zitten en genieten van ook de andere dieren (zoals olifanten) die langs kwamen om water te drinken. Het authentieke rondavel huisje waar wij in sliepen op dat park, maakte het geheel nog mooier!
 
Tot slot, de prijs-kwaliteit verhouding is zeer goed. Onze zeer mooie, afwisselende en goed georganiseerde reis door Zuid-Afrika is ons zeer goed bevallen!
 


Zuid-Afrika reizen - Rondavel huisjeZuid-Afrika reizen - Neushoorns bij de waterholeZuid-Afrika reizen - Olifanten komen ook bij de waterhole drinken.Zuid-Afrika reizen - Fantastisch om te slapen in de bush