Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Marije van der Loon - 18-08-2015
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Zuid-Afrika is een fantastisch land waar je graag weer naar terug wilt keren. Alle accommodaties en gidsen waren geweldig. 
 
Onze hoogtepunten op onze Zuid-Afrika
Een tour door Johannesburg is echt een must om een kijkje in de Zuid-Afrikaanse cultuur te krijgen. Het Krugerpark was ontzettend leuk. "Een dag als een Zulu" was ook een hoogtepunt. Onze andere hoogtepunten waren nationaal parken als Addo Elephant Park, Tsitsikamma Nationaal Park. En de walvissen bij Hermanus.
 
 
Excursies
  • De eerste excursie was met Peter in Johannesburg. Hij heeft ons de hele dag door de stad gereden en wist veel te vertellen over de stad, de geschiedenis en de cultuur. Dit was een fantastisch begin en iets om mee te nemen tijdens de hele reis. 
  • De morning walk in het Kruger park was leuk en spannend om te doen. 
  • De boottocht in St. Lucia had voor ons niet zozeer gehoeven, we hadden al veel nijlpaarden en krokodillen in het Krugerpark gezien. Maar dat weet je nooit van te voren. Wij hebben ter plekke het tijdstip veranderd, om het wat gunstiger uit te laten komen. 
  • De fietstocht in Swaziland was geweldig. We hadden expres een autovrije dag in gepland en zijn ter plekke ook nog gaan paardrijden.
  • Zulu voor een dag was een erg bijzondere ervaring, ook al waren er soms momenten van gene, omdat de mensen alleen voor ons tweeën aan het optreden waren. Maar dat vonden ze zelf niet erg, ze verdienen er ook wat aan, dus ze zijn blij met je bezoek. 
 
 
Accommodaties en rondreis
We verbleven in veel verschillende soorten accommodaties met ieder zijn eigen charmes. Het overnachten bij het Zulu gezin was erg bijzonder. Ook de magische omgeving in Addo en Knysna waren hoogtepunten. We raden aan om 2 nachten bij Addo te verblijven, anders heb je te weinig tijd. Bij aankomst kwamen we om 17 uur aan door de binnenlandse vlucht. De volgende dag is het ook nog een stuk rijden en wilden we stoppen bij Tsitsikamma. Dan blijft er te weinig tijd over om Addo rustig te zien. Wij zijn geen strandmensen, en hadden dan liever een nacht St Lucia geschrapt. Twee excursies deden we liever op een ander tijdstip. De mensen in Zuid-Afrika waren zeer behulpzaam om dit voor ons te verzetten.​ Er zijn nog ontzettend veel mooie plekjes in Zuid-Afrika, die we zouden willen zien. We hebben gelijk al weer plannen om nog eens te gaan!